Ide hoztam át, mert legfőképpen talán ide tartozik, hogy kit tartsunk meg kit engedtetünk el stb.
culinho írta:
Ízlés kérdése. Láttam a meccseket és elvárom egy csatártól, hogy gólokat lőjjön. Te is elfogod, amikor a BL elődöntőben egy Chelsea kaliberű csapat Messire ráállít két hentest és megáll a tudomány. Mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből, de...
Példa: Fabregas. Védekezett rendesen - ahogy a többiek -, de nem ment neki tavaly a játék, támadták is sokan. Miben más a 2 helyzet? Ő a középpályáért felel és mellette védekezik, Alexis pedig a show-ért. Tartom, nem volt neki egymást követő 2 jó meccse, idén egy se. Sokan azért tartják jó játékosnak, mert sokba került. Az hogy az Udinéséből kiemelkedett nem jelenti azt, hogy Barca szintű sztár. Nem is az. Nézz meg egy Chile meccset. Ott se meghatározó. Sajnálom, mert emberileg szimpatikus, de a csapat nem veszít semmit, ha eladjuk, viszont nem is nyer semmit, ha 40 millióért a kispadot koptatja.
Ennek ellenére, mint korábban írtam, szerintem kap még esélyt, valamilyen ok folytán Villától akarunk megszabadulni, úgy gondolom eézrt nem játszatjuk. Gyakorlatilag augusztusban felépült és azóta azt hallgatjuk, hogy komoly sérülésből tért vissza, idő kell neki. Én őt tartanám meg inkább, a vérében van a gól és a játéka is értelemsebb, mint tavaly volt.
Ami Defot illeti, nem írtam olyat, hogy istenkirály és Alexis kárára kéne játszatni, csupán azt, hogy meg fogja kapni a lehetőséget. Engem az önzősége nem zavar, ilyen egy sikeréhes fiatal csatár, Messi se volt más. A tehetségét elvitatni butaság, az hogy tud-e vele élni és felnő-e a felnőtt csapat szintjére, a jövő kérdése. Szerencsére olyan klubbunk van, aki megadja neki a lehetőséget, úgyhogy ne kételkedjünk az utánpótlásban és a vezetőkben, amiből indult ez az egész.
Ezzel nagyon de nagyon nem értek egyet.
Először is Fabregas pont hogy a védekezése miatt lóg ki még ma is, ezt kompenzálja hogy a támadóharmadban "labdásabb" játékos, de tavaly sajnos ez sem működött nála, ezért volt a kritika, Cesc remek játékos, de védekezni nem tud, lassú, fizikailag kevés, fejlődést látok nála, összességében a csapatvédekezés "elmásítja" 1-1 ember gyengeségét, de ne állítsunk olyat hogy Fabregas jól védekezik, mert ez nem igaz.
Alexis-Pedro elengedhetetlen a csapatjátékban, sokkal fontosabbak mint Villa, akinek a védekezése szintén gyengus, s a két szél a legtámadhatóbb pontunk, oda igenis olyan emberek kellenek mint Sanchez vagy Pedro.Az ő feladatuk nem a góllövés, ezt nem tudom már hányszor leírtam

Az egy bónusz, az bosszantó, hogy még ha oda is kerülnek akkor be kéne ütni, ez az ami kevésbé megy.
De ott van pl Pedro, aki nem azért rugdossa a gólokat a válogatottban mert "fényt kap" a piros mez látványától, hanem ott teljesen más taktikai utasításokkal játszik, nálunk a két szélsőhátvéd (akik szintén nem jó védők, Alba szívvel-lélekkel küzd de neki is fizikális hátrányai vannak Alves meg olykor "lusta") borzasztó támadó felfogású, eléjük olyanok kellenek akik biztosítják a gyors labdavisszaszerzést, s támadásban meg pontosak.
Lehet írni hogy ki van ölve a cselezés emberekből meg hasonlók, ez azért nem igaz, mert megtudják csinálni, csak mondjuk lehet 10ből 7szer Sanchez meghúzza abból van 3 gólhelyzet, 1 gól viszont a maradék 3 labdaeladás sokkal kritikusabb és az abból adódó kontra lehetőség, főleg hogy a védelem közepe alapvetően lassú.Puyol-Pique páratlan intelligenciával bír, plusz a nagy szív, de lassú emberek alapvetően.
Pedro és Sanchez is hihetetlen fontosak a csapatjáték szempontjából, lehet nem rúgnak annyi gólt, de ez Messi feladata, erre van kihegyezve a játék, meglehetne fordítani a dolgot, de akkor pl Messinek is jóval többet kellene kaparni (s most lehet nekem esnek jópáran, de 100%ra mondom, hogy a jelenlegi csapatjátékban Busquets szerepe az egyik legnagyobb, ha Messit kivennénk nem dőlne össze a kártyavár, a góljai és játéka 70-80%át tudnánk pótolni maradék % Messi kivételes tudása ami még előrébb tesz minket, de Busquts pótlására nincs emberünk, hosszabb kiesése esetlegesen nagyon meggyengíteni a játékunkat, ő "tódozza-fótozza" a hibákat, amiket Xavi-Iniesta-Fabregas meg a többiek maguk után hagynak, Song ideig óráig tudja, de ő szintén borzasztóan nem érzi a játékot, a fizikai képességei viszont jól jönnek, de rengetegszer hibázik védekezésben remélhetőleg ez megváltozik, rossz helyezkedés, kései kisegítés, nem zárja le a "kis háromszög csúcsát" ez játékintelligencia kérdése, ebben kell neki sokat fejlődni)
, mert egyszerűen a rendszer nem bírja el ha nem működik a csapatvédekezés.Ezt is hányszor de hányszor leírtam, hogy ok-okozati a dolog, igen mi vagyunk az egyik legtámadóbb csapat, de az abból adódik, ha működik az óramű pontosságú rendszer akkor pont hogy a védekezésből jön ez, mert gyorsan tudunk labdát szerezni, s főleg ami fontos az ellenfél védőharmadában, ez az egyik kulcsa a csapatnak, az egyik záloga a sikernek is.
Villa kérdés meg számomra azért furcsa, mert ha logikusan gondolkozok, pont hogy játszatnám egy kicsit (alapból neki a csereszerepkör, amolyan Larssonosan feküdne, addigra az ellenfél is elfárad nem ütközik ki Villa védekezésbeli hiányossága) mert akkor lehetne érte valamit kapni.
Most gyakorlatilag Villa értéke borzasztó alacsony, neki se jó ha nem játszik, válogatottnak sem jó ha nem játszik, nekünk sem jó ha nem játszik mert az értéke csökken, szóval ezt rossz "politikának" tartom a vezetés részéről, mert jelen állás szerint ha 10 milliót kapunk érte már lehet nagyon sokkra taksáltam.....
Deu dologgal kapcsolatban is az a véleményem, hogy nem azzal van a baj hogy tehetséges vagy sem, hanem hogy illik-e a játékba vagy sem, mert itt nem egyénekről van szó hanem a csapatról, s jelen pillanatban Deu nem illik be az A csapatba, ehhez sokat kell fejlődnie, s igenis az önzőségét le kell "vetkőznie", mert azzal maga alatt vágja a fát, mert továbbvra is írom a szélsőjáték nálunk nem a flikkflakkos csinagrata parádés embereket követeli meg, lehet azt is csinálni csak akkor kapunk meccsenként 4 gólt, s már rég nem arról szól a foci, hogy sebaj rúgunk 1el többet....
S ezzel a Neymar kérdéskört is belevettem, hogy nálam ebben van a legnagyobb félsz, hogy a csapat elbír-e egy olyan embert akiről ordít hogy nem való a játékunkba, s át kell alakítani azt.Ha jön, kínkeserve lesz az elő pár hónap ebben szinte biztos vagyok, ha nem is a csapat szempontjából de Neymar szempontjából biztos, elég ha csak annyit mondok Fabregas helyét továbbra se tudtuk igazán megtalálni.