Josep Guardiola
Lehet, mégsem mindegy, h ő vagy a nagyanyám ül a kispadon?!
Majd ha elmegy egy Arsenal-ba vagy egy Napoli-ba és velük felmutat valamit, akkor lehet nagy edzőnek mondani. De így... Barcelona (akkori világ legjobb klubja), most meg München akik a cserékkel is megnyernék a bajnokságot.
- lui1698
- Llegenda del Barça
Nekem meg pont az jutott eszembe, hogy kb. akkora rizikót vállalt, mint ha tankkal menne roncsderbire.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
- miihii
- KHAL
Elég veretesen nyomja idén (is) a Bayern, látom ma is kitömték a Brémát, meg a BL-ben is igen meggyőzőek voltak. A szezon során elég kiegyensúlyozottan lépkednek előre, komolyan kell számolnia velük mindenkinek.
Azért az elég komoly lenne, ha leesne nekik egy triplázás, Pep meg azt a padot venné át
A mindent nyerő csapatéról a mindent nyerő csapatéra 
Mondjuk eljátszva a gondolattal, ha ez tényleg így lenne, akkor máris mennyivel nagyobb kihívás lenne a BM padja. Ugye sokan fanyalogtak, h nem volt túl bevállalós Guardiola
A BL duplázás az egyetlen, ami nem visszalépés lenne, uh magasan lenne a mérce 
Na, ez csak így átfutott a fejemen és gondoltam megosztom
Azért az elég komoly lenne, ha leesne nekik egy triplázás, Pep meg azt a padot venné át

Mondjuk eljátszva a gondolattal, ha ez tényleg így lenne, akkor máris mennyivel nagyobb kihívás lenne a BM padja. Ugye sokan fanyalogtak, h nem volt túl bevállalós Guardiola

Na, ez csak így átfutott a fejemen és gondoltam megosztom

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
- Subinho
- Director del Fútbol
szerencsére én még láttam játszani, nem is keveset!!! abban az időben minden labda rajta ment keresztül, mint most xavi. nagy játékos volt, sajnáltam, hogy elment, dehát nem ő volt az egyetlen aki van gaal miatt inkább távozott... pl. Rivaldo (bár őt inkább küldték...)
- lui1698
- Llegenda del Barça
Az egyik olyan játékos a sok közül, akit nagyon sajnálok, hogy nem láthattam játszani. A videókból süt róla, hogy olyan szeme, esze volt a focihoz ennek a fickónak, hogy öröm nézni.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Ha Neymart viszi az a Barcának csak jó, ebben biztos vagyok. Nem értem továbbra sem mit látnak benne az emberek.sura írta:A sajtóhiénák az első napokban azt nyomatták, hogy Pep a Barcat fogja kifosztani. Ez elcsitult, most a rivális Dortmundról írják ugyanazt, plusz ott a Neymar - gumicsont.
A sajtóhiénák az első napokban azt nyomatták, hogy Pep a Barcat fogja kifosztani. Ez elcsitult, most a rivális Dortmundról írják ugyanazt, plusz ott a Neymar - gumicsont.
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Nagyon kiváncsi leszek, hogy mit hoz ki a Bayernből. Nálam nem kérdés, hogy ismét bajnok csapat lesz. De, hogy mennyiben változtatja meg a játékot és kik alkotják majd a csapatát, arra kiváncsi vagyok.
Érdekes felvetés volt ez, hogy meg kell mutatnia saját edzői kvalitásait. Vagyis, hogy amit a Barcánál mutatott, az nagy részben az ő érdeme és nem csak a rendszeré.
Követni fogom!
Érdekes felvetés volt ez, hogy meg kell mutatnia saját edzői kvalitásait. Vagyis, hogy amit a Barcánál mutatott, az nagy részben az ő érdeme és nem csak a rendszeré.
Követni fogom!

A Bayern klasszikusai (Beckenbauer, Hoeness, Rumenige) üdvözlik Pep értkezését. Képzeljétek, mi volna itt, ha egy német sztáredző érkezne a Barcahoz.
- maister6000cm3
- Jugador d'estrella
- Kapcsolat:
Mi lenne, ha ezt a kérdést nem Pep szemszögéből néznétek? Itt egy nála hatalmasabb dologról van szó: egy nagy edző vonul náluk vissza, aki idén minden bizonnyal megnyeri a Bundesligát és a német kupát(?) a csapattal és a BL-re is jó esélyük van. Nem igazolhatnak akárkit a helyére, de muszáj egy szimpatikus és képzett edzőt találniuk, hogy a szurkolók ne aggódjanak. Guardiolánál kevés népszerűbb és sikeresebb edzőt talál az ember, és elképzelhetitek, hogy ez a helyzet neki is milyen megtisztelő, ráadásul új kultúra, új nyelv, minden megvan amit szeretne. Nem beszélve arról, hogy ha megváltoztatná a BM játékfilozófiáját azzal 1-2 éven belül az egész Bundesliga megváltozhatna és akár feljebb kerülhetne a nézettségi listán, elvégre (szerintem) eddig nem egy látványos bajnokság. Hátha majd az lesz...

A Barcanak az utóbbi évtizedben az a filozófiája, hogy nem neves edzőt szerződtet, hogy az formálja a csapat játékát, hanem az, hogy a csapatnak van játéka és a kispadra olyan valakit kell ültetni, aki jól ismeri ezt a rendszert. Pep a sikereivel olyan nemzetközi magasságokba emelkedett, hogy el kellett mennie ahhoz, hogy igazolja (vagy hagyja megcáfolódni) azt, hogy ő önálló, karakteres edzői személyiség.
- Enrique
- Presidente del Barça
- Kapcsolat:
A Financial Times is foglalkozott Pep visszatérésével, ritka jól összerakott cikk - ha valakit érdekel (angolul): http://www.ft.com/cms/s/2/52dfab22-603e ... z2ISwCXa4D
- Facsy
- Jugador d'estrella
tudom hogy ezen a szinten az ilyeneket félre kéne tenni, de azért hogy nézne már ki hogy azok után ami az elmúlt években volt a Barca és a cselzi közt leülne a kék kispadra....nemár...szerintem nagyon jó döntés volt a Bayern. Bl-re is esélyes mégsem legyőzhetetlen csapat, és a német futball népszerűsítésére is szükség van, és ez segít majd sztem. jó bajnokság,de az a baj hogy nem sokat foglalkoznak vele a La Liga illetve a Premier League mellet.
- BritishKnight
- Capitá del Barça
Utólag is boldog 42. születésnapot.
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
- miihii
- KHAL
Én meg elsősorban nem is a tiédre reagálva írtam, hanem inkább mess2009-re, aki bedobta ezt a pénzéhes témát és erősen sugallta a post-ja, h így gondolja.sjay írta:Én konkrétan nem jelentettem ki, hogy ez is pénzéhes húzás volt, csupán arra próbáltam reflektálni, hogy azért itt sem kis gázsik mozognak, és az anyagi alap szinte ugyanolyan biztos lábakon nyugszik, mint a Chelsea-nél, ahol sokkal több kockázatot is vállalt volna, mert hiába fejlődik a Bundesliga is, a PL még mindig előrébb tart.miihii írta:...
Én meg örülök neki, h visszatér, szurkolok neki és ennyi. Egyáltalán nem matekozok rajta, h hol mennyi kihívás lett volna, mert mindenben lehetne találni kivetnivalót, ha akar az ember. És amíg nem látok bele a fejébe, h miért döntött így vagy úgy, beleszólásom nincs, meg am sincs hozzá semmi közöm, de jogom sem bírálni akármi miatt. Felnőtt ember, aki tudja mit akar és azt is, h mit miért csinál. Ha meg annyira unatkoznék, h a kákán is csomót keresgessek, akkor inkább olvasom tovább a Trónok harcát, mint h azon filózzak, h miért nem vállalt be inkább egy akármilyen középcsapatot jelképes fizetésért, h legyen igazán kihívás meg ne tűnhessen pénzvezérelt húzásnak

-
- Entrenador del Barça
kis túlzással ott tartunk, hogy azért lett a barca b edzője, hogy később ő kershessen a legtöbbet...persze, túlzok.mess2009 írta:én soha nem ajnároztam Guardiolát de ha nehezen is végül becsültem, elhittem a személyisége és a szakmai kvalitásai hatását a barca sikereiben. de: nem vádoltam pénzéhséggel, nem mondtam azt sem hogy a pénz motiválta!! azt mondtam, hogy új kihívásokra, sikerekre és természetesen pénzre IS vágyott! ez utóbbi tulajdonképpen egyszerű tény: ha valaki a világ legjobb fizetését kapja, talán nem szarkazmus azt feltételezni, hogy nem otthon a szerződést olvasgatva jött rá , hogy ejnye?! itt ennyit fizetnek?! említetted a José-show-t, nem vitás ez komolyan sodorhatta a lelépés felé ezzel sincs semmi bajom. amit emberileg leginkább nehéz cáfolni az amit te is feszegetsz: ha meg volt győződve arról hogy itt már neki nem terem babér!!(ha már csak gátja vagyok a sikernek...?!) ez a gondolat engem is meggyőzött egészen addi amíg a hírt meg nem hallottam a visszatéréséről. leírtam nem ismétlem: briliáns döntés, tökéletesen előkészítve és végrehajtva. akkor hol a bibi? leírtam alább. valahogy elsikkadt egy név,FC: Barcelona.
lényegében minden valamire való focista aki elmegy, mondjuk egy középcsapatból egy nagycsapatba pénzéhes?!
Bocsássuk meg Pepnek, hogy nyert 4 év alatt egy halom kupát, és a klubvezetők annyira tartják amennyire(sztem jogosan)...azt meg nem akarom elhinni, hogy mondjuk a Chelsea, Man.City, Psg trió(és az oroszokat vagy a válogatottakat nem is említettem) nem fizetett volna neki többet mint a Bayern, még ha ezzel ő a legjobban kereső is.Az csak hab a tortán , hogy ezek a klubbok a pénzügyi háttéren kívül, nem kecsegtetnek sok jóval.
amikor elment, sok csapat élén el tudtam volna képzelni csak a bayern padján nem, viszont utólag bele gondolva, nem is mehetne jobb helyre.
Az meg, hogy ő keres a legjobban?általában mindenben a legjobbak a legjobban keresők.nem véletlen a többesszám
Forca Barca
én soha nem ajnároztam Guardiolát de ha nehezen is végül becsültem, elhittem a személyisége és a szakmai kvalitásai hatását a barca sikereiben. de: nem vádoltam pénzéhséggel, nem mondtam azt sem hogy a pénz motiválta!! azt mondtam, hogy új kihívásokra, sikerekre és természetesen pénzre IS vágyott! ez utóbbi tulajdonképpen egyszerű tény: ha valaki a világ legjobb fizetését kapja, talán nem szarkazmus azt feltételezni, hogy nem otthon a szerződést olvasgatva jött rá , hogy ejnye?! itt ennyit fizetnek?! említetted a José-show-t, nem vitás ez komolyan sodorhatta a lelépés felé ezzel sincs semmi bajom. amit emberileg leginkább nehéz cáfolni az amit te is feszegetsz: ha meg volt győződve arról hogy itt már neki nem terem babér!!(ha már csak gátja vagyok a sikernek...?!) ez a gondolat engem is meggyőzött egészen addi amíg a hírt meg nem hallottam a visszatéréséről. leírtam nem ismétlem: briliáns döntés, tökéletesen előkészítve és végrehajtva. akkor hol a bibi? leírtam alább. valahogy elsikkadt egy név,FC: Barcelona.B. Tamás írta:Ez nem hit kérdése. Játékosként azért hagyta el a klubot, mert a saját elnöke vádolta valótlan dolgokkal, és engedett terjedni többek közt olyan pletykákat, hogy Van Gaal miatt hagyott ki két évet, és nem a sérülése miatt. Az az időszak teljes zűrzavar volt a klub életében, még Xavi, Puyol is gondolkodtak a váltáson, pedig ők is ízig-vérig imádják ezt a klubot. Csak ők fiatalok voltak, még tudtak várni. Pepnek már nem volt mire, és nem volt ideje.mess2009 írta:..
Edzőként pedig a pénzéhségre gondolni eléggé poénos. Mikor a B csapat után az első csapat edzője lett, az első évben ugyanazokkal a kondíciókkal triplázott a csapattal, mint amilyen volt neki a B-nél. Pep egy folyamatosan kételkedő személyiség, minden egyes döntését 20-szor átgondolja, hogy jól tette-e azt, amit tett. Ez már önmagában rendkívül fárasztó, ehhez hozzájött a José-show, és a természet törvényszerűsége: hogy minél többet nyer egy játékos, annál kevésbé hajszolja a következő trófeát. Ráadásul ha tényleg a pénz számít, ami abszurd, akkor a Chelsea-hez ír alá, akár már Di Matteo kirúgása után.
Egy szurkoló számára elhagyni a Barçát nyilvánvalóan érthetetlen dolog, de ebben a klubban egy BL-döntő elveszítése is órási csalódás, pláne, ha az edző egy olyan személy, aki gyerekkora óta imádja a klubot. Ez szenvedés, mert ha látod veszíteni azt, akit imádsz, attól szenvedsz.
Szvsz ezért is kötött három éves szerződést a Bayernnel. Csodálja, tiszteli, de nem szereti, nem fűzi érzelmi kötelék a Münchenhez. Így a vereséget is "könnyebben" fel tudja majd dolgozni, még akkor is, ha a világ elitjében versenyző egyének nem arról híresek, hogy könnyen viselik, hiszen épp azért jutottak el oda, mert makacsul ragaszkodnak a győzelemhez, és képesek mindent megtenni érte.
- sjay
- Entrenador del Barça
Én konkrétan nem jelentettem ki, hogy ez is pénzéhes húzás volt, csupán arra próbáltam reflektálni, hogy azért itt sem kis gázsik mozognak, és az anyagi alap szinte ugyanolyan biztos lábakon nyugszik, mint a Chelsea-nél, ahol sokkal több kockázatot is vállalt volna, mert hiába fejlődik a Bundesliga is, a PL még mindig előrébb tart.miihii írta:...
- miihii
- KHAL
Ha ebből a Bayern-es dologból a pénzügyi témára koncentrálunk, akkor előtte picit gondolkodjunk. Pillanatnyilag kb a világ legjobban keresett edzője, sorban álltak érte a klubok. Az esélyesnek nevezhető nagyok valszeg nem egy doboz tiktakot ígértek neki, így lényegében mindenképpen nagy lóvét szakít. Így tulajdonképpen tökmindegy hova megy, akkor is lehetne vádolni a pénzéhséggel, mert jó szerződést írhat alá. Viszont ez szerintem nem úgy működik, h aki sok pénzért ír alá, az pénzéhségből teszi, mivel tényleg csak ilyen opciója volt, az tuti. Azt is kétlem, h azért jött vissza edzősködni, mert a pénzszag nem hagyta nyugodni... És tényleg, ha már itt tartunk, a Cselszkij kb elment volna a csillagos égig is, mivel asszem évi 22 millánál járt az ajánlat. Ez lehetett volna pénzorientált döntés, főleg ha mondjuk feltornássza 25-re is. Ráadásul kap egy egész erős keretet, meg egy kis anyagi biztonságot Abra révén, ráadásul az idei szezon után (bár még közel sincs vége, de...) annyira nem sokat kellene mutatnia, h előrelépést produkáljon. A BL-ben főleg. És ha a bajnokságban megszorongatja a MU-City párost a végéig, az már egy kisebb lépés, uh pozitívnak mondható a munkája. Aztán még alakít a kereten, talán még előrébb lép vagy elvegetál pár évig, amíg Abra engedi és közben számolgatja a gurigákat.
De nem ezt tette...
De nem ezt tette...
- sjay
- Entrenador del Barça
Szerintem ez a pénzes feltételezés, miszerint nem az volt a legfontosabb, addig felelőtlen kijelentés, míg nem tudjuk pontosan a szerződése részleteit. Simán el tudom képzelni, hogy ez a gazdasági struktúrájában tökéletes Bayern legalább annyi pénzt ki tudott csengetni, mint a Chelsea - PSG duó, pláne ha megnézzük azt, hogy Martinezért is zsebből kicsaptak 40 milliót. Szóval igen, szerintem felesleges még azon vacillálni, hogy Pep akarata túlnőtt a pénzen.Sanama írta:Nyilván nem első szempont volt a pénz, de akkor is, egy ilyen szerződésnél ezt megemlíteni azért vicces.
Azt nagyon el tudom képzelni, hogy 3évet lehúz a Bayernben, aztán Fergie után megy a MU-ba, bár kérdéses, hogy Mou megy-e oda vagy sem.
Nyilván nem első szempont volt a pénz, de akkor is, egy ilyen szerződésnél ezt megemlíteni azért vicces. 
Azt nagyon el tudom képzelni, hogy 3évet lehúz a Bayernben, aztán Fergie után megy a MU-ba, bár kérdéses, hogy Mou megy-e oda vagy sem.

Ez nem hit kérdése. Játékosként azért hagyta el a klubot, mert a saját elnöke vádolta valótlan dolgokkal, és engedett terjedni többek közt olyan pletykákat, hogy Van Gaal miatt hagyott ki két évet, és nem a sérülése miatt. Az az időszak teljes zűrzavar volt a klub életében, még Xavi, Puyol is gondolkodtak a váltáson, pedig ők is ízig-vérig imádják ezt a klubot. Csak ők fiatalok voltak, még tudtak várni. Pepnek már nem volt mire, és nem volt ideje.mess2009 írta:..
Edzőként pedig a pénzéhségre gondolni eléggé poénos. Mikor a B csapat után az első csapat edzője lett, az első évben ugyanazokkal a kondíciókkal triplázott a csapattal, mint amilyen volt neki a B-nél. Pep egy folyamatosan kételkedő személyiség, minden egyes döntését 20-szor átgondolja, hogy jól tette-e azt, amit tett. Ez már önmagában rendkívül fárasztó, ehhez hozzájött a José-show, és a természet törvényszerűsége: hogy minél többet nyer egy játékos, annál kevésbé hajszolja a következő trófeát. Ráadásul ha tényleg a pénz számít, ami abszurd, akkor a Chelsea-hez ír alá, akár már Di Matteo kirúgása után.
Egy szurkoló számára elhagyni a Barçát nyilvánvalóan érthetetlen dolog, de ebben a klubban egy BL-döntő elveszítése is órási csalódás, pláne, ha az edző egy olyan személy, aki gyerekkora óta imádja a klubot. Ez szenvedés, mert ha látod veszíteni azt, akit imádsz, attól szenvedsz.
Szvsz ezért is kötött három éves szerződést a Bayernnel. Csodálja, tiszteli, de nem szereti, nem fűzi érzelmi kötelék a Münchenhez. Így a vereséget is "könnyebben" fel tudja majd dolgozni, még akkor is, ha a világ elitjében versenyző egyének nem arról híresek, hogy könnyen viselik, hiszen épp azért jutottak el oda, mert makacsul ragaszkodnak a győzelemhez, és képesek mindent megtenni érte.
.