2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
abidal szintű játékost ingyen is lehetett volna hozni (mint felsoroltam korábban párat) a lejáró szerződésük miatt.kajtarp írta:mennyivel jobb lenne a helyzet, ha Abidal még itt lenne...
Egy kiló krumpli és egy és 20 dkg párizsi. Most komolyan van értelme lefutni ezeket köröket? Mert felőlem vitatkozhatunk órákon át a szemmel verésről is, de nem hiszem, hogy túl sok értelme van.barca99 írta:Honnan veszed, hogy mennyi David Luiz ára? Könyörgöm, mondd már, hogy a sajtóból.![]()
És mégegyszer: az, hogy nem pénzügyi akadály a védőigazolás, az nem egyenlő azzal, hogy eszement összeget fizetünk ki akárkiért is.
a tavalyiakból kiindulva, ott van még song, busi, adrianoshutterisland írta: nekem már annyira mindegy lett volna, hogy luiz, agger, marquinhos, sakho vagy vertonghen, sőt, már egy másodvonalas, de rutinos védővel is beértem volna, csak nehogy már egy pique-mascherano-puyol-bartra-bagnack(?) ötössel álljunk neki az idénynek.
Viszontválasz szintén nem kötekedésképpenAlcantara írta:Nem kötekedésképpen:vaseger írta: új taktikai elemek bukkanhatnak fel (pl. két szűrő); jobb koncentrálásra készteti a középpályásainkat a védekezésben
Ezt a fórumon találta ki valaki, hogy két szűrővel játszik a csapat, majd csatlakozott hozzá pár ember, lelkesen támogatva az "ötletet".
Nyilván lehet ötletelgetni, azért van ez a fórum.
Viszont soha nem játszottunk így, nem is merült fel eddig ez a taktikai variáció. Innentől fogva szerintem ilyenen felesleges gondolkodni, semmi értelme.
Nagyjából olyan, mintha azon mazsoláznék itt, hogy Thiago Silva mennyire fogja megállni a helyét Piqué mellett.
Nem kötekedésképpen:vaseger írta: új taktikai elemek bukkanhatnak fel (pl. két szűrő); jobb koncentrálásra készteti a középpályásainkat a védekezésben
Azért valószínűleg nem véletlen, hogy Fontás nem tudott megragadni egy Mallorcánál sem. Akkor pedig nem biztos, hogy előrébb lennénk vele, sőt. Nem minden ígéretes játékosunk válik be, a legtöbbjük elmegy spanyol középcsapatba - vagy hasonló szintű csapatba - stabil kezdőnek vagy kiegészítőembernek. (Xavi Torres, Bojan, Marc Crosas, Nolito, GdS, csak hogy néhányat említsek.)lahertitty írta:Fontás, Muniesa és Bartra voltak a legnagyobb császárok a Barca B-ben, szerintem nem volt okos 3-ból 2-től megszabadulni (még ha csak kölcsönbe is adták őket), jól állták volna a sarat és most nem kéne igazolni senkit sem középső védő posztra.
Hasonlóképpen látom én is a helyzetet. Szerintem pont Abi miatt van az, hogy nem igazolunk ingyen megszerezhető rutinost (pl. Lugano)m vagy ismeretlen dél-amerikait, hisz erre a szerepre Abidal tökéletesen alkalmas lett volna. Szerintem a sztáron is azért vacakolnak annyit, mert a jó játékos előnye mellett az öltözői hangulat hátrányával is számolnak. Véleményem az, hogy csak akkor igazolunk, ha relatíve jó pénzért jutunk hozzá az illetőhöz, vagy nem igazolunk, s az edző feladata lesz a védekezés hatékonyabb megszervezése. Mert tavaly nemcsak a beugró középhátvédek bakiztak, a középpályás védekezés sem volt túl hatékony. Xavit leginkább a körülményes támadás vezetés miatt bírálták, de szerintem a védőmunkája sem volt kifogástalan, kevesebbet ütközött és lasabban ért vissza és ez kissé Iniestára is igaz. És Busi sem tavaly volt e legjobb.Fofana írta:Mindenki kezdő khv-ben gondolkodik. De mi van, ha kevesebb játékidővel Puyol nem sérül meg? Rendszeresen padozni fog Puyol, Pique vagy az új klasszis? Mi lesz Mascheranoval? Érje be másodosztályú csapatok elleni királykupa meccsekkel, holott korábban khv-ként klasszisteljesítményt nyújtott? Vagy Bartra mikor fog lehetőséget kapni, hogy valóban kiderüljön, megüti-e a Barca szintjét? Ahhoz gyakorlatot kellene szereznie több tétmeccsen lehetőleg először mérsékeltebb ellenfelek ellen. A Bayern elleni Bl-elődöntőbeli bevetése ehhez túl mély víz volt, de nem rajta ment el a meccs, nem lógott ki. Ha nem kap a tavalyinál több lehetőséget, az körönséges eltékozlása a tehetségének. Rendszeres játéklehetőséget kell neki adni, ez egyébként már kapásból csökkenteni fogja Puyol terhelését és sérülésének valószínűségét is. Aztán ha bejön, akkor igazoltunk ingyért egy 22 éves, a klub iránt elkötelezett minőségi védőt. Ha meg nem, akkor kölcsön lehet adni, végleg eladni, de nem három garnitúra mezért, mert csak attól, hogy többet játszott a Barcában, már nőni fog az értéke. Szerintem men stabil kezdőcsapat-szintű, hanem biztonsági csereemberben érdemes gondolkodni. Abidal erre ideális lett volna, egyáltalán nem mozgott öregurasan a szezon végén, el meg csak nem butult. Biztonsági cserének meg akár Bagnack is jó lesz. Ha mindenképpen igazolni akarunk khv-t, akkor olyant érdemes aki nagyon fiatal, de idővel klasszis lehet belőle. Ehhez kb. 10M-t kell kiadni egy 18 körüli játékosért vállalva a kockázatot, vagy megvárni, míg bizonyít és akkor többet fizetni érte, mint a Chelsea, M. City, PSG vagy a Monaco tenné, és akkor a Bayernről és a M. Unitedről még nem is beszéltünk. Ld. Marquinhos. Ja, és akkora fizetést kellene neki adni, mint az előző klubok, ami persze az egész keret bérezési rendjét felboríthatná.
Szerintem ez a három lehetőség van/lett volna:
-megtartani Abidalt
-igazolni egyet a 18-20 év körüli fiatalt, akit egyébként már minden nagycsapat észrevett
-beérni Bagnack-kal vésztartalékként.
Csak azért, mert történetesen van rá pénz, most nem látom értelmét a kezdőbe khv-t igazolni.
Egyetértek, ezzel csak az a baj, hogy mondjuk egy BL elődöntőben nem valószínű, hogy hármójuk közül valamelyik is kezdhet.lahertitty írta:Fontás, Muniesa és Bartra voltak a legnagyobb császárok a Barca B-ben, szerintem nem volt okos 3-ból 2-től megszabadulni (még ha csak kölcsönbe is adták őket), jól állták volna a sarat és most nem kéne igazolni senkit sem középső védő posztra.
nem akarom ezzel megváltania.....de vannak azért érveim: Adriano játszott már középen és ér annyit mint Bartra. láttam, a 4-3-3-at az előszezon alatt és azt is, hogy hogyan etették a védőinket ha két gyors gyerek megugrott... mindnki azt mondja hogy Xavi ugye nem lesz fiatalabb...ez egyébként is előre vetíti a gyakoribb padozást. tudom hol játszik Neymar (álltalában) és még egy: az az ábránd, hogy majd a letámadással javítjuk a védekezési potenciált(?) ez szép is lenne de éppen ennek a csődjét láttuk a nagy zakók szinte mindegyikénél! amikor NEM KÉPESEK A HATÉKONY LETÁMADÁSRA mert az ellenfél jól képzett! jól látható volt most is Guardiolánál az ELŐRETOLT VÉDEKEZÉS de ennek is az a kockázata, hogy még a bombaerős német védősort is meg lehet fogni így gyors kontrákkal. ezért gondoltam én, hogy ha nincs erős védősor(játékos állomány) szűrjünk hatásosabban(arra van emberünk) a támadások pedig legyenek célirányosabbak és gyorsabbak erre is van emberünk. azért nem számítok arra, hogy a "találmányom" meghallgatásra talál ne ijedj meg.S.Agüero írta:Adriano középső védőnek?mess2009 írta:ha nem tudnak egy klasszis védőt hozni én ezt javasolnám alap felállásnak:
Alves-Pique-Adriano-Alba
Mascherano.Busquets(Song)
Xavi(Doa Santos) VAGY! Iniesta(Sergi Rob.)
Neymar(Tello) Messi(Fabre)Pedro(alexis)
a Busqets-Mascherano kettős ugyanis hatásosan támogathatná a védelmet de ha lehet( alkalmanként) a középpályát is.Iniesta egyértelműen a támadásokat építheti kiküszöbölve az egymásnak passzolgatást Xavival ami egyébként is csak lassítja mostanában a játékunkat.
Ahogy láttad az előszezon alatt is, csak 1 vkp-val fogunk játszani, Xavit vagy Iniestát pedig padra ültetni, hát, nem is tudom, elég hülyeség lenne.
Ja, és még valami, Neymar balszélső.