Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
kristop
Entrenador del Barça

2014.07.14. 18:32:57

én azt még hozzátenném az egészhez, hogy alapból nem a legjobb állapotban van fizikailag messi mostanában és a csoportkor utáni négy meccsből három 120 percig ment. 13 nap alatt 4 meccs (ebből három 120 perces) és a finálé előtt a fizikailag állat németekhez képest még mínusz egy napjuk is volt pihenni. nem csodálom, hogy elfogytak.

egyébként szerintem még így is szép teljesítmény volt. lényegében mascheranoval ketten vitték be az argentinokat a döntőbe (plusz di maria, amíg nem sérült meg).
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.14. 18:26:35

Messi-nek szerintem egy új pozíció kellene a leginkább.

Ha megmarad a 4-3-3, amit eddig játszottunk, csak középcsatárral, akkor én Messi-t iniesta pozíciójába "tolnám" és Iniesta-t kipróbálnám Xavi helyén. Iniesta sem lesz már gyorsabb, elvégre 30 éves idén, "szeme" viszont még mindig van, érzi a játékunkat is. Messi-nek így nem kellene befejezőt is játszania, a kapu elé viszont odakerülhetne sok esetben és kedvére szervezhetné a játékot. Felvetődik a kérdés, hogy akkor ki legyen a 3. csatár. Ez év elején lehet Pedro, főleg, ha Alves marad, mert akkor kell majd egy nagyobb teherbírású játékos arra az oldalra. Idővel pedig Deulofeu akár a kezdőbe is kerülhetne abban a pozícióban.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.07.14. 17:24:36

miihii írta: Azt meg nem értitek meg, ha valaki esetleg nem köpködi le ilyen szinten, mert nyilván csak nektek lehet igazatok, mindenki más vak, hülye, nem ért hozzá...
A te / ti táborotok jött itt azzal, hogy a másik tábor mennyire gusztustalan módon ócsárolja, szóval nem hiszem, hogy a kritikusok "kötöttek belétek". Ezzel azt akartam elmondani, hogy aki kritikát fogalmazott meg, az a másik véleményére semmit nem mondott, utána jött az, hogy mit képzel, hogy lehet így beszélni róla.
Azt meg egyszer nem írtátok, h észrevettétek volna, h a teljes támadó alakzat sétálgat, amikor nem ott van a zsuga.
Igen, ez megmagyaráz mindent. Ha a másik nem fut, én se.
Egyébként Lavezzi sokat robotolt az 1. félidőben(a cseréjét nem értettem), és Agüero is rendre visszajött, a hosszabbításra elfogyott. Higuain valóban nem sokat jött vissza, de legalább az 5 méterre lévő labdás embert megtámadta.
Ja, nem kell elolvasni, jó érv...
"nem muszáj" , ez nem érv, csak észrevétel, megjegyzés.
És ami a legidegesítőbb ebben az antiMessizmusban, az az ilyen szintű dolgokkal való dobálózás, mint, h egy legenda nem rúg így fölé egy szabit a 120. percben... Ez csak egy példa, ami tökéletesen tükrözi, h pl nekem is miért nyomja már meg rendesen a vérnyomásom az, ami itt folyik már...
Bezzeg amikor Ramos lőtte fölé a 11-est, 1évig ment a fika rá. Egy ilyen szintű játékosnál ez koncentráció hiánya, és miért ne lehetne felróni neki? Nyilván ha elcsúszott volna, és úgy lövi fölé, akkor alaptalan lenne. És azt hiszem nem az volt, hogy nem rúg fölé, hanem hogy nem így, és ennyire.
Isti8
Barça B

2014.07.14. 16:03:12

Daweed írta: De igen, már más a véleményem, szerintem a Kishableánynak kellett volna adni, aki belerúgta az 1 emberes sorfalba a labdát, vagy miszter Arjen Távolugró Robbennek.
Senki nem mondta, hogy Ronaldo-nak kellett volna adni, és az is lehet, hogy Robben sem érdemelte meg.
Neuer viszont kulcsszerepet játszott a feltolt védelmű német válogatottban. Ha nem jön ki ilyen jól a kapujából rengetegszer, akár az is megtörténhetett volna, hogy Algéria ellen búcsúznak a németek a vb-től.
Mascherano az argentin védekezés kulcsszereplője volt, futott, ütközött, szerelt, a hollandok ellen óriásit mentett az utolsó percben Robben helyzeténél.
Szerintem Neuer is, Mascherano is jobban megérdemelték volna ezt a díjat. De akár Schweinsteiger is megkaphatta volna. Valami okból kifolyólag mindig a csatárok, a támadóbb szellemű játékosok kapják az egyén díjakat. Pedig a védekezés legalább olyan fontos mint a támadás.

Messi-vel kapcsolatban pedig fel kellene fogni, hogy ő is ugyanolyan tagja a csapatnak, mint a másik 10 ember. Neki is futni, harcolni, küzdeni kell. A modern fociban mindenkinek segítenie kell a védekezésben is. Ha nem teszi meg, nem fut, nem küzd, akkor remélem kispadra kerül majd.
Capon
Llegenda del Barça

2014.07.14. 15:36:49

Egyelőre úgy látom ahogy a csapat teljesítményére is rányomta a bélyegét a rossz alapozás, úgy Messinek is ez tett be leginkább. Az szemmel látható, hogy rossz fizikai állapotban van és volt egész szezonban, plusz erre még rátett az igen sokáig elhúzódó sérülése és máris megvan a "baj".
Ha tényleg nincsen semmi egészségügyi baja, akkor az egész szezonra jellemző hányásait is megmagyarázza. Hamar elfárad, túlerőlteti magát és máris jön a hányinger.
Sajnos most nyáron sem pihen szinte semmit.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
recrea
Llegenda del Barça

2014.07.14. 15:18:16

Csoportmeccseken húzta a csapatot, utána - pár szép megoldáson kívül - zéró.
Akinek ennyi az igénye Messivel kapcsolatban, az akkor legyen boldog, nekem több kell hozzá. Müller pl sokkal jobban húzta a németeket.
Hajtás, küzdés, kérem a labdát, teszem a zsugát, keresem a játékot, az üres területeket, ezekből semmi nem volt, mondjuk ebben társai sincsenek, ezért kellett volna több tőle.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.07.14. 15:13:38

off
hogy irigyelheti most messi cé ronaldót, mivel a portugálnak sohasem kell/ett félnie attól, h fikázni fogják a szurkolók egy érdemtelennek gondolt vb-mvp cím miatt, mert az életben nem lesz ilyen problémája. most is strandos szelfiket nyomatott, amíg messi egy vb-döntőben "égette" magát, ugye.
on

előre bocsájtom, sztem lazán belefér a kritika akkor is, ha messiről van szó. ő szerencsére nem az iszlám, amiről ha "csúnyát" írnak, már le is esett a dolgozónak a fatva. persze, nem az elvtelen szrdobálásra gondolok, amiről a Miki és Mihii is beszélt.
azt mondjuk pont leszrom, h hogyan játszanak az argentinok, de persze, bosszant, vagy inkább nem tudom hova tenni azt, amikor a gyereket nem úgy látom pörögni, ahogy egyébként tőle megszokott, de ahogy ezt már leírtátok, ennek rengeteg oka lehet. vannak erre szakemberek, h kiderítsék, merre hány méter, utána pedig a gyerekkel rendbetegyék, amit rendbe kell tenni.
ha mondjuk olyan habitusú lenne messi, mint amilyen ronaldinho volt, olyan éjszaka császára, akinek saját pohara volt barcelona összes borozójában, akkor már pattanhatna is, mint a zománc, de ez a gyerek nem ilyen! itt nőtt fel a Klubban, itt lett férfivá, itt lett a világ legjobb játékosa! bőven megérdemel annyi bizalmat, h ennek az egész szitunak a végére járjanak minden oldalról. arról nem beszélve, h messi ZSENI, azt amit ő tud a zsugával mostanság nagyon kevesen tudják megcsinálni, ezeket meg tuti, h nem felejtette el. elég régóta szeretem a barcát, rengeteg "nagyonagykirály" gyereket láttam már itt pörögni, aztán eltűnni a süllyesztőben, a barca pedig megmaradt ugyanúgy a világ egyik legnagyobb klubjának ugye.
de ezzel együtt óriási nagy baromságnak tartanám, ha esetleg bárkinek megfordulna a fejében a Klubnál, h pénzzé tegyék a gyereket, mert ilyet, mint ő, tuti, h nem fognak találni!
szerencsére ez a veszély talán most még nem fenyeget. ha fenyegetne, akkor sztem lennének kint olyan vállalkozó szellemek, akik rágyújtanák a megfelelő épületeket a megfelelő emberekre.
szal take it easy, és várjuk ki a következő időket, mit hoznak. ha esetleg frankón ciki lesz (remélem, nem lesz), akkor messi lesz az első, aki azt fogja mondani, h off.

a hányásról pedig az a véleményem, mint antoine de saint-exupérynek: "felelős vagy a rókádért"

bocs, még csak annyit, h lehet, h ahogy a a barca évekig mindenkit agyonverő taktikájára ráéreztek a riválisok, és megtanulták kezelni, úgy messire is rákészülhettek már jópáran.
gondolom, dolgoznia kell messinek is ezen, mindene meg van hozzá, h tovább lépjen.
PUYOL-XAVI-INIESTA
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.14. 14:56:37

Bennem a tegnapi meccs alatt tudatosult, hogy mitől olyan kirívóan más a játéka - szerintem - mint az utóbbi években volt. Úgy gondolom, hogy azért - is - ilyen látványos a visszaesése, mert Messinek már "csak" a kezdősebessége nagy, de a sprintekkel már sokkal inkább hadilábon áll mint régebben, ez meg az erőnléti gondjaira utal szerintem. Mostanában sokszor úgy csinálja, hogy ahelyett, hogy megpróbálná "szimplán" lefutni az ellenfelét, kicsit megáll, aztán az indulósebességéből veri meg a védőket - ha tudja -, nem úgy mint régen, amikor miután megindult nem volt megállás, elvitte szinte mindenki mellett. A Hummels elleni szólójánál is ez volt ott a vonalnál. Nyomott egy sprintet mellette, nem tudta lehagyni, úgyhogy hirtelen megállt, aztán újra "berobbant", és akkor tudott leszakadni róla. Idén szerintem lényegesen több olyan szitu volt, amikor nem ő vitte rá a védőkre a labdát, hanem álló helyzetből várta, hogy rámenjenek, és úgy próbálta meg eltolni mellettük egy hirtelen ritmusváltással. Persze régebben is csinált ilyet - érdemes végighallgatni a videót, ez a kommentátor kész :lol: -, de mostanában szerintem kb 70%-ban így próbálja megverni az emberét, míg régebben ez lehetett vagy 30%.

Ez lehet amiatt is, hogy nem volt jó az alapozása, amiatt is, hogy nem pihent eleget, lehet a rejtélyes hányások miatt is. És persze ez a sprintelés dolog nem magyarázza, hogy miért hagy ki olyan helyzeteket, amiket eddig belőtt - pl tegnap is -, de szerintem ez a játékelembeli változás az egyik fő ludas a mostani helyzetében. És amennyiben nem betegség miatt van ez, akkor egy jó alapozással ez simán orvosolható lenne szerintem..

Aztán lehet, hogy nagy hülyeséget mondtam most, várom az ellenvéleményeket - remélem ez nem minősül ellendrukkolásnak és fikázásnak.
Daweed írta: Most akkor elkönyvelhetjük, hogy Messi kaki, mert csak ezek ellen rúgott 4 gólt, mert ezek úgyis [auto_cenzúra] csapatok.
Itt nem arról van szó, hogy kaki vagy sem, csak vagyunk páran, akik nem neki adtuk volna a legjobb játékosnak járó díjat..

Mondjuk azt se tudom, hogy ki érdemelte volna meg, talán Neuer.
Daweed
Jugador del Barça

2014.07.14. 14:35:46

LG írta:
Daweed írta:Egyértelmű, megérdemelte. Csak ennyit mondanék.
Csak hogy Zidane, vagy Forlán valóban vezére tudott lenni a csapatának és döntő tényező tudott a fontos meccseken is.
Messi a 4 gólját letudta a Bosznia, Irán, Nigéria hármas ellen a csoportkörben, és adott egy gólpasszt a nyolcaddöntőben Svájc ellen.
A negyeddöntőben, az elődöntőben, és a döntőben viszont 0 gól 0 gólpassz a mérlege, és játékban sem mutatott sokat, szóval amikor leginkább kellett volna, akkor nem tudott semmit hozzátenni. Remélem érzed a különbséget, és ezeket figyelembe véve kicsit árnyaltabb lesz a véleményed.
majd figyeld meg ezt is hogy megmagyarázza a sok birka!
Akkor birka vagyok, de sebaj. :lol: Szerintem igenis jogosak az érveim, azért a fontosabb meccseknek csak jobban számítania kéne egy ilyen díjnál, mint csoportkörnek, nem gondolod?
És tényleg megmagyarázza :D
Most akkor elkönyvelhetjük, hogy Messi kaki, mert csak ezek ellen rúgott 4 gólt, mert ezek úgyis [auto_cenzúra] csapatok. És ha nem rúg 1et se? se gólpassz? lehet a csoportból is kiesnek, mert rajta kívül támadni Di Maria tud, de hát ő meg megsérült. Ha lenne Messi mellett értelmes támadó más lenne a helyzet. Palaciot akárhányszor megláttam a pályán majdnem elsírtam magam. Higu meg jóformán akkor se tudna gólt lőni, ha 1v1-be vinné egy kapufára fellógatott kötözött sonka ellen..
Agüero meg Lavezzi se az a gólvágó figura..
A kieséses szakaszban meg mindenki rosszabbul játszott mint a csoportokban. A Brazil-Német meccs kivételével. De a díjat meg az egész tornán nyújtott teljesítményre kapják a játékosok, nem a "fontos" meccseken való jó szereplésre.
De igen, már más a véleményem, szerintem a Kishableánynak kellett volna adni, aki belerúgta az 1 emberes sorfalba a labdát, vagy miszter Arjen Távolugró Robbennek.
zola8787
Director del Fútbol

2014.07.14. 14:30:45

zsoltfree írta:Hagyjuk már ezt a nonstop Messi fikázást. Egy nevet mondjon inkább valaki aki ebben az évben jó volt a Barcelonában.
VV
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.14. 14:04:07

Varatrix írta:
visca el barca írta:
LG írta:...
akkor kinek kellett volna kapnia? meg sok szakember akkor miért pont rá szavazott? gondolom jobban értenek a focihoz mint te meg én.
Jaj...

Ilyen alapon minek fórumozol? :wink:
hát mert szeretek :lol:

egyébként akik rászavaznak sokkal objektívebben látják a dolgokat. meg én itt inkább arra gondoltam, hogy bárhol bármit nyer, sosem megérdemelt, meg csaltak neki stb stb.

ettől függetlenül továbbra sem tudom kinek kellett volna az mvp-nek lenni. bárki mást szavaznak meg, ugyanugy bele lehet kötni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2014.07.14. 13:59:18

Hagyjuk már ezt a nonstop Messi fikázást. Egy nevet mondjon inkább valaki aki ebben az évben jó volt a Barcelonában. Ez igaz az Argentín válogatottra is. Messi az - ideit leszámítva - leszámítva nem volt nagyon sérült az elmúlt években. Cserébe nagyon hosszú szezonok, nagyon sok meccsel (BL, bajnokság, spanyol kupa, szuper kupák, világ kupa, Copa America...), amik azért ki tudják venni az ember energiáit. Kipiheni magát most nyáron, aztán majd jobb lesz neki. Ő évek óta soha nem pihent. Amikor egészséges volt játszott. Mindig.

VB előtt mindenki el volt ájulva Agüerotól, és őt akartuk idehozni, és szó volt Higuainról is. Ők mit csináltak a VB-n, semmit? Messi kitűnt ebből a csapatból még így is. Meglőtte a maga góljait, és meglőtte a bajnokságban is.
Capon
Llegenda del Barça

2014.07.14. 13:49:58

Én az esetek túlnyomó részében védem Messit, mert kicsit túl nagy az elvárás felé, és most se támadom, de szerintem sem érdemelte meg ezt a díjat.
Marcsi és Messi valóban kiemelkedett az Argentin csapatból, de nem azért mert olyan eszeveszetten jók voltak, hanem azért mert olyan gyenge volt az Argentin csapat, annak ellenére is, hogy döntőbe jutottak. Nem kis ellentmondás, mégis így volt.

Középpályán nulla volt a csapat, támadósorban Higanyt és Agüerot mint ha el sem vitték volna magukkal a VB-re, a védelmet meg úgy oldották meg, hogy 7-8an védekeztek.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Lego
Jugador del Barça

2014.07.14. 13:48:04

B. Tamás írta:Messivel kapcsolatosan kétféle kritikus létezik.

Az egyik ilyen csoport, aki már unja, hogy ő a legjobb.

A másik csoport pedig nem látja azt, hogy nem lehet már tőle elvárni azt a játékot, amit nyújtott 4-5 évig Pep keze alatt.
Egyrészt azért nem lehet elvárni, mert ő is öregebb lesz, ő sem annyira szuperhipermotivált már, természetes emberi tulajdonság. Már nem a pályafutása elején jár, ahol belevetette magát a meccsekbe, hanem már 27 éves, megannyi győztes meccsel maga mögött.
Másrészt azért nem lehet elvárni, mert Argentína nem rá volt felépítve, de legalábbis nem a góllövő képességére. Argentínát úgy építették fel, hogy Messi irányítson, és a falábú, túlértékelt támadókat szolgálja ki. A gyengébb ellenfelek ellen persze még oda-oda tudott érni a kapu elé, de a jobb csapatok már tudták, hogyan gátolják meg legalább a játékának ezt a részét.

4 gól, 1 assziszt, legtöbb előkészített lehetőség, legtöbb sikeres csel és ő volt a legaktívabb a támadásokban az egész tornán.

Nincs Messi mániám, én is látom, hogy már nem az, mint négy éve, de nem is lesz az már sosem. Ennek ellenére még így is bőven ő a legjobb, mert irányítóként olyan intelligenciával mozgatta az argentinokat, ami egyébként tőle el is várható. Csakhogy ez nem hétköznapi, hogy csak átfussunk rajta, ez csakis tőle várható el, egyetlen más játékostól sem.

Luis Enrique remélem egyébként elles pár dolgot ettől az argentin csapattól Messi szerepét illetően, mert a nagy klubok már tudják, hogyan semlegesítsék a kapu előtti, góllövő Messit, viszont meggyőződésem, hogy amennyiben Barcelonában is egy hasonló, elsősorban előkészítő szerepet töltene be, akkor Suárez nagyon boldog lesz, mert Suárez nem Higuaín vagy Palacio.
Teljes mértékben egyetértek. Annyival kiegészíteném, hogy Messi akaratlanul is, de saját maga rakta ilyen magasra a lécet. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy keveset melózik a mezőnyben, aminek bár sok elmélet látott napvilágot, nem tudjuk a pontos okát. Remélem, hogy sikerül megoldania. Azonban ne felejtsük el azt a tényt is, hogy annak ellenére, hogy nem melózott annyit, amennyit elvárunk tőle így is összehozott ilyen statisztikát. Halkan kérdezem, hogy hány világsztár képes ennyi munkával ilyen statisztikát produkálni? Persze volt kb 3 játékos aki véleményem szerint jobb volt nála a VB-n, de azt kijelenteni, hogy nem érdemelte meg butaság. Megérdemelte, de volt aki jobban. Érdekes, hogy Neuer díját senki sem kérdőjelezi meg, pedig bár a legjobb kapus a világon, alig volt bravúrja az egész tornán...akkor meg miről beszélünk...
Azok, akikben akárcsak felmerült az a gondolat, hogy adjuk el, azok vagy soha nem szerették, vagy könnyen felejtenek. Ez a srác annyi mindent adott nekünk, hogy az vmi hihetetlen. Nem mondom, hogy ő a valaha volt legjobb játékos a világon, de azt bátran állítom, hogy ő a Barca történetének valaha volt legjobbja...és egy ilyet akkor sem adnék el ha minden meccsen csak álldogál.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.14. 13:41:25

LG írta:
Csak hogy Zidane, vagy Forlán valóban vezére tudott lenni a csapatának és döntő tényező tudott a fontos meccseken is.
Messi a 4 gólját letudta a Bosznia, Irán, Nigéria hármas ellen a csoportkörben, és adott egy gólpasszt a nyolcaddöntőben Svájc ellen.
A negyeddöntőben, az elődöntőben, és a döntőben viszont 0 gól 0 gólpassz a mérlege, és játékban sem mutatott sokat, szóval amikor leginkább kellett volna, akkor nem tudott semmit hozzátenni. Remélem érzed a különbséget, és ezeket figyelembe véve kicsit árnyaltabb lesz a véleményed.
Azért volt csak 1 gólpassza, mert Palacio elszórakozta 2-szer is. :wink:
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.07.14. 13:36:55

visca el barca írta:
akkor kinek kellett volna kapnia? meg sok szakember akkor miért pont rá szavazott? gondolom jobban értenek a focihoz mint te meg én.
Jaj...

Ilyen alapon minek fórumozol? :wink:
Elég ha megnézed a szakemberek véleményét a tv-ben nehogy önálló gondolataink legyenek, mert nem vagyunk szakképesített focitudósok.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.14. 13:22:02

de egyébként nem akarok ezen vitázni, mert egyszerűen nem érdekel, sem ez, sem az igazi aranylabda, sem a többi egyéni cumó.

kutyát nem érdeklik ezek a díjak, arra jók, h a szurkoló uszítsák egymást. 2 hét múlva senki fog arra emlékezni h ki volt a legjobb kapus stb, stb. megjegyzik h ki nyerte a vb-t, ki kapott ki és ennyi. iszonyatosan tul vannak lihegve ezek az egyéni díjazások.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.14. 13:10:48

Akkor birka vagyok, de sebaj. :lol: Szerintem igenis jogosak az érveim, azért a fontosabb meccseknek csak jobban számítania kéne egy ilyen díjnál, mint csoportkörnek, nem gondolod?
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.14. 13:03:04

Kép
Daweed
Jugador del Barça

2014.07.14. 12:34:50

Egyértelmű, megérdemelte. Csak ennyit mondanék.
AndrisBarca
Jugador del Barça

2014.07.14. 12:29:39

Szerintem Messi megérdemelte a vb legjobb játékosa címet.
-----------Liverpool--------------
-------------Barca---------------
pep71
Entrenador del Barça

2014.07.14. 12:02:48

Igaz, hogy Messi teljesítménye visszaesett és keveset fut, de ez túl van misztifikálva. Direkt néztem a többi csatárt, hogy ők mennyit védekeznek, hát a nagy Agüero még annyit sem védekezett mint Messi, pedig csereként állt be, arról nem is beszélve, hogy egy értelmes megmozdulása sem volt...Messi attól függetlenül, hogy visszaesett, legalább még mindig veszélyes a kapu előtt és a meglátásai is óriásiak, szvsz nagyon le van gyengülve fizikálisan, ezért nem fut annyit, ezzel nem védeni akarom, de ez van, betett neki a sorozatos terhelés az évek alatt ezek szerint.
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.07.14. 11:39:29

Messiből, ha nem is teljesen, de korábbi önmagához képest jelentősen elveszett a játékkedv. Ezt láthattuk az egész idényben és sokszor ezt lehetett látni ezen a vb-n is. Voltak jó pillanatai és a képességeiből sem vesztett semmit, de sokszor önmagához képest annyira enerváltan játszott, hogy rossz volt nézni.
Ahogy Ronaldinho, úgy Messi is alapvetően ösztönös zseni, de azért értek a csúcsra főként, mert mindenféle sallang nélkül, csak játszani akartak és ennyi. De ez a motiváció ahogy eltűnt R10-ből anno, úgy szépen lassan elkopott nála is. Viszont ennek ellenére sem hasonlítható össze a két játékos. Messi halomra nyerte magát évekig és még akkor is újabb szinteket tudott átlépni, amikor már tényleg mindenki arra számított, hogy itt a vége. Ezért is ő minden idők egyik legjobbja. Ennyi lépcsőfokot ilyen magas szinten, ilyen hosszú ideig talán senki nem tudott megugrani. Neki sikerült. Nehéz megemészteni, de sajnos őt is utolérte a törvényszerű jóllakottság. Bízom benne, hogy még sikerül visszafordítani ezt a folyamatot, de mondhat majd bármit LE vagy bárki, ha ő nem akarja, akkor nem fog menni.
A tegnapi kudarc nagyon szélsőségesen hathat rá. Vagy még tovább fog csökkenni a lelkesedése és a következő szezonban akár végérvényesen is megpecsételődhet a sorsa(még akkor is, ha csak 27 éves) vagy egy kicsit észhez téríti és ha nem is 4-5 évvel ezelőtti Messit fogjuk látni, de legalább ismét kedvvel fog játszani és nem csak "muszájból".
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2014.07.14. 11:11:23

Messivel kapcsolatosan kétféle kritikus létezik.

Az egyik ilyen csoport, aki már unja, hogy ő a legjobb.

A másik csoport pedig nem látja azt, hogy nem lehet már tőle elvárni azt a játékot, amit nyújtott 4-5 évig Pep keze alatt.
Egyrészt azért nem lehet elvárni, mert ő is öregebb lesz, ő sem annyira szuperhipermotivált már, természetes emberi tulajdonság. Már nem a pályafutása elején jár, ahol belevetette magát a meccsekbe, hanem már 27 éves, megannyi győztes meccsel maga mögött.
Másrészt azért nem lehet elvárni, mert Argentína nem rá volt felépítve, de legalábbis nem a góllövő képességére. Argentínát úgy építették fel, hogy Messi irányítson, és a falábú, túlértékelt támadókat szolgálja ki. A gyengébb ellenfelek ellen persze még oda-oda tudott érni a kapu elé, de a jobb csapatok már tudták, hogyan gátolják meg legalább a játékának ezt a részét.

4 gól, 1 assziszt, legtöbb előkészített lehetőség, legtöbb sikeres csel és ő volt a legaktívabb a támadásokban az egész tornán.

Nincs Messi mániám, én is látom, hogy már nem az, mint négy éve, de nem is lesz az már sosem. Ennek ellenére még így is bőven ő a legjobb, mert irányítóként olyan intelligenciával mozgatta az argentinokat, ami egyébként tőle el is várható. Csakhogy ez nem hétköznapi, hogy csak átfussunk rajta, ez csakis tőle várható el, egyetlen más játékostól sem.

Luis Enrique remélem egyébként elles pár dolgot ettől az argentin csapattól Messi szerepét illetően, mert a nagy klubok már tudják, hogyan semlegesítsék a kapu előtti, góllövő Messit, viszont meggyőződésem, hogy amennyiben Barcelonában is egy hasonló, elsősorban előkészítő szerepet töltene be, akkor Suárez nagyon boldog lesz, mert Suárez nem Higuaín vagy Palacio.
.
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.07.14. 11:08:49

Kíváncsi vagyok, hogy hat rá a vb-kudarc. Most nehéz feldolgozni a vereséget, de visszagondolva majd évek múlva azért nem fog olyan csúnyán fényleni az az ezüst. Mivel mindenki Maradonához méri, a legjobb válasz az lett volna, ha megnyeri a vb-t, így viszont újfent a Maradona-pártiak maradnak erősebbek a Messi-pártiakkal szemben. Ha visszatér a nyári pihenőből, akkor a kérdés az lesz, mennyire nyomasztja, hogy nem lett világbajnok, mert azt tudjuk, hogy lelkis játékos. Ha pedig nem dolgozza fel, annak megint a Barcelona és a szurkolók isszák meg a levét. Sokadszor próbálkozik a válogatottban is címet nyerni, ehhez most volt a legközelebb, de megint nem jött össze. Ha meg túlteszi magát rajta, akkor tiszta lappal kezdhet egy új szezont és belead apait-anyait. Előtte viszont alaposan ki kell pihennie magát. Legalább augusztus elejéig.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése