Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A te / ti táborotok jött itt azzal, hogy a másik tábor mennyire gusztustalan módon ócsárolja, szóval nem hiszem, hogy a kritikusok "kötöttek belétek". Ezzel azt akartam elmondani, hogy aki kritikát fogalmazott meg, az a másik véleményére semmit nem mondott, utána jött az, hogy mit képzel, hogy lehet így beszélni róla.miihii írta: Azt meg nem értitek meg, ha valaki esetleg nem köpködi le ilyen szinten, mert nyilván csak nektek lehet igazatok, mindenki más vak, hülye, nem ért hozzá...
Igen, ez megmagyaráz mindent. Ha a másik nem fut, én se.Azt meg egyszer nem írtátok, h észrevettétek volna, h a teljes támadó alakzat sétálgat, amikor nem ott van a zsuga.
"nem muszáj" , ez nem érv, csak észrevétel, megjegyzés.Ja, nem kell elolvasni, jó érv...
Bezzeg amikor Ramos lőtte fölé a 11-est, 1évig ment a fika rá. Egy ilyen szintű játékosnál ez koncentráció hiánya, és miért ne lehetne felróni neki? Nyilván ha elcsúszott volna, és úgy lövi fölé, akkor alaptalan lenne. És azt hiszem nem az volt, hogy nem rúg fölé, hanem hogy nem így, és ennyire.És ami a legidegesítőbb ebben az antiMessizmusban, az az ilyen szintű dolgokkal való dobálózás, mint, h egy legenda nem rúg így fölé egy szabit a 120. percben... Ez csak egy példa, ami tökéletesen tükrözi, h pl nekem is miért nyomja már meg rendesen a vérnyomásom az, ami itt folyik már...
Senki nem mondta, hogy Ronaldo-nak kellett volna adni, és az is lehet, hogy Robben sem érdemelte meg.Daweed írta: De igen, már más a véleményem, szerintem a Kishableánynak kellett volna adni, aki belerúgta az 1 emberes sorfalba a labdát, vagy miszter Arjen Távolugró Robbennek.
Itt nem arról van szó, hogy kaki vagy sem, csak vagyunk páran, akik nem neki adtuk volna a legjobb játékosnak járó díjat..Daweed írta: Most akkor elkönyvelhetjük, hogy Messi kaki, mert csak ezek ellen rúgott 4 gólt, mert ezek úgyis [auto_cenzúra] csapatok.
És tényleg megmagyarázzaLG írta:Csak hogy Zidane, vagy Forlán valóban vezére tudott lenni a csapatának és döntő tényező tudott a fontos meccseken is.Daweed írta:Egyértelmű, megérdemelte. Csak ennyit mondanék.
Messi a 4 gólját letudta a Bosznia, Irán, Nigéria hármas ellen a csoportkörben, és adott egy gólpasszt a nyolcaddöntőben Svájc ellen.
A negyeddöntőben, az elődöntőben, és a döntőben viszont 0 gól 0 gólpassz a mérlege, és játékban sem mutatott sokat, szóval amikor leginkább kellett volna, akkor nem tudott semmit hozzátenni. Remélem érzed a különbséget, és ezeket figyelembe véve kicsit árnyaltabb lesz a véleményed.Akkor birka vagyok, de sebaj.majd figyeld meg ezt is hogy megmagyarázza a sok birka!Szerintem igenis jogosak az érveim, azért a fontosabb meccseknek csak jobban számítania kéne egy ilyen díjnál, mint csoportkörnek, nem gondolod?
VVzsoltfree írta:Hagyjuk már ezt a nonstop Messi fikázást. Egy nevet mondjon inkább valaki aki ebben az évben jó volt a Barcelonában.
hát mert szeretekVaratrix írta:Jaj...visca el barca írta:akkor kinek kellett volna kapnia? meg sok szakember akkor miért pont rá szavazott? gondolom jobban értenek a focihoz mint te meg én.LG írta:...
Ilyen alapon minek fórumozol?
Teljes mértékben egyetértek. Annyival kiegészíteném, hogy Messi akaratlanul is, de saját maga rakta ilyen magasra a lécet. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy keveset melózik a mezőnyben, aminek bár sok elmélet látott napvilágot, nem tudjuk a pontos okát. Remélem, hogy sikerül megoldania. Azonban ne felejtsük el azt a tényt is, hogy annak ellenére, hogy nem melózott annyit, amennyit elvárunk tőle így is összehozott ilyen statisztikát. Halkan kérdezem, hogy hány világsztár képes ennyi munkával ilyen statisztikát produkálni? Persze volt kb 3 játékos aki véleményem szerint jobb volt nála a VB-n, de azt kijelenteni, hogy nem érdemelte meg butaság. Megérdemelte, de volt aki jobban. Érdekes, hogy Neuer díját senki sem kérdőjelezi meg, pedig bár a legjobb kapus a világon, alig volt bravúrja az egész tornán...akkor meg miről beszélünk...B. Tamás írta:Messivel kapcsolatosan kétféle kritikus létezik.
Az egyik ilyen csoport, aki már unja, hogy ő a legjobb.
A másik csoport pedig nem látja azt, hogy nem lehet már tőle elvárni azt a játékot, amit nyújtott 4-5 évig Pep keze alatt.
Egyrészt azért nem lehet elvárni, mert ő is öregebb lesz, ő sem annyira szuperhipermotivált már, természetes emberi tulajdonság. Már nem a pályafutása elején jár, ahol belevetette magát a meccsekbe, hanem már 27 éves, megannyi győztes meccsel maga mögött.
Másrészt azért nem lehet elvárni, mert Argentína nem rá volt felépítve, de legalábbis nem a góllövő képességére. Argentínát úgy építették fel, hogy Messi irányítson, és a falábú, túlértékelt támadókat szolgálja ki. A gyengébb ellenfelek ellen persze még oda-oda tudott érni a kapu elé, de a jobb csapatok már tudták, hogyan gátolják meg legalább a játékának ezt a részét.
4 gól, 1 assziszt, legtöbb előkészített lehetőség, legtöbb sikeres csel és ő volt a legaktívabb a támadásokban az egész tornán.
Nincs Messi mániám, én is látom, hogy már nem az, mint négy éve, de nem is lesz az már sosem. Ennek ellenére még így is bőven ő a legjobb, mert irányítóként olyan intelligenciával mozgatta az argentinokat, ami egyébként tőle el is várható. Csakhogy ez nem hétköznapi, hogy csak átfussunk rajta, ez csakis tőle várható el, egyetlen más játékostól sem.
Luis Enrique remélem egyébként elles pár dolgot ettől az argentin csapattól Messi szerepét illetően, mert a nagy klubok már tudják, hogyan semlegesítsék a kapu előtti, góllövő Messit, viszont meggyőződésem, hogy amennyiben Barcelonában is egy hasonló, elsősorban előkészítő szerepet töltene be, akkor Suárez nagyon boldog lesz, mert Suárez nem Higuaín vagy Palacio.
Azért volt csak 1 gólpassza, mert Palacio elszórakozta 2-szer is.LG írta:Csak hogy Zidane, vagy Forlán valóban vezére tudott lenni a csapatának és döntő tényező tudott a fontos meccseken is.Daweed írta:Egyértelmű, megérdemelte. Csak ennyit mondanék.
Messi a 4 gólját letudta a Bosznia, Irán, Nigéria hármas ellen a csoportkörben, és adott egy gólpasszt a nyolcaddöntőben Svájc ellen.
A negyeddöntőben, az elődöntőben, és a döntőben viszont 0 gól 0 gólpassz a mérlege, és játékban sem mutatott sokat, szóval amikor leginkább kellett volna, akkor nem tudott semmit hozzátenni. Remélem érzed a különbséget, és ezeket figyelembe véve kicsit árnyaltabb lesz a véleményed.
Jaj...visca el barca írta:akkor kinek kellett volna kapnia? meg sok szakember akkor miért pont rá szavazott? gondolom jobban értenek a focihoz mint te meg én.LG írta:...
akkor kinek kellett volna kapnia? meg sok szakember akkor miért pont rá szavazott? gondolom jobban értenek a focihoz mint te meg én.LG írta:...
Csak hogy Zidane, vagy Forlán valóban vezére tudott lenni a csapatának és döntő tényező tudott a fontos meccseken is.Daweed írta:Egyértelmű, megérdemelte. Csak ennyit mondanék.
Akkor birka vagyok, de sebaj.majd figyeld meg ezt is hogy megmagyarázza a sok birka!
majd figyeld meg ezt is hogy megmagyarázza a sok birka!Daweed írta:Egyértelmű, megérdemelte. Csak ennyit mondanék.