Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
Res
Jugador d'estrella

2014.08.19. 12:25:56

A hozzászólásokból úgy látom sok fiatal van itt, akik már nem nagyon emlékezhetnek az 5-ből 5, meg az 5-ből 4 szezonjainkra. Pedig nem is volt az olyan régen. :-).

Emlékeim szerint Alves olyannyira alapember volt, hogy Valdes és Messi mögött rendre ő volt az, aki a legtöbb játékpercet kapta (megelőzve például Xavit, vagy Iniestát).

Nem akartam hülyeséget írni ezért aztán rákerestem a statisztikákra. A szép emlékezetű 2010-2011-es szezonban ő játszotta például a legtöbb játékpercet:

http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80 ... statistics" target="_blank

Szóval csak mosolyogtam azon az "információn", hogy Pep szerint ő a csapat egyik gyenge pontja...

Nem igazán tartom fairnek lesajnálni egy olyan játékost, akinek a csapat legnagyobb sikereiben oroszlánrésze volt.

Van más "legenda" is - név nélkül - akinek fizetésével senki sincs elfoglalva, pedig az utóbbi 2-3 évben már jobb a csapatnak amikor nem ő játszik. Alvesről ugyanez továbbra sem mondható el szerintem.

Cuadrado biztosan nagyon jó játékos, de úgy gondolom ahhoz még keveset tett le az asztalra, hogy ki lehessen jelenteni, hogy pótolja majd Alvest... Persze jó lenne leigazolni, de az árát irreálisan magasnak tartom.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.19. 12:22:30

én ezt értem de akkor is hülyeség. szívnek marhára nem tsz jót. biologia, 5. osztály kb.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.19. 11:46:45

visca el barca írta:kiváncsi vagyok melyik idiota fog először infarktust kapni ettől a hulyeségtől....
Mondjuk szerintem pont nem hülyeség, mert nem csak bohóckodásból csinálják, hanem
adománygyűjtés a célja, és hogy felhívja a figyelmet az amiotrófiás laterálszklerózis nevű betegségre.. Gondolom adományoznak is mellé, nem csak nyakon öntik magukat - legalábbis nekem így lenne logikus. És a cikkből kiderül, hogy elég hatásos is a dolog, elég sokan adakoznak ezek hatására.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.19. 11:38:40

kiváncsi vagyok melyik idiota fog először infarktust kapni ettől a hulyeségtől....
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
TT
Capitá del Barça

2014.08.19. 09:41:31

defender3
Entrenador del Barça

2014.08.15. 23:29:18

Hát szerintem a fizetéséből 2 nagyon jó játékost fenn lehetne tartani. Vele is elszállt a ló amikor megfogalmazta az igényeit, olyan tipikusan brazil.

Most vmi nagyon nagy változásnak kéne történnie, h megvegye vki, v egyáltalán hasznos legyen a csapatnak, mert azt nem hinném, h csak miatta változna a felállás.
Boixos1981
Barça B

2014.08.15. 23:26:28

LG írta:
Kovbal88 írta:Igazából sokat mond, hogy nem kell senkinek se.
Nem olyan öreg ő még, hogy ilyen rosszul teljesítsen, szóval máshol vannak vele a gondok!

Amúgy ez is óriási vezetőségi hiba, hogy ilyen játékosok a nyakunkon maradnak.
Pedig mennyit koptattak tavaly nyáron a billentyűzetet tavaly nyáron (is), hogy adjuk el. Persze sok értelme nem volt, hisz a vezetőségünk nem olvassa a fórumot. Most a nyakunkon marad féknek sok-sok milliós fizetéssel, bráfó. =D> De lehet nem ő lesz az egyetlen, ha Pique az elmúlt szezonhoz hasonló szezont lehoz, akkor vele is ugyanez lesz a helyzet. Ugye jól emlékszem, hogy 2019-ig hosszabbítottunk vele? #-o

Igen, jol emlékszel #-o . A 4 emberből, akit Guardiola el akart küldeni Villa és Cesc mar nincs is itt, Alvesen vérrel dolgozunk, hogy el tudjuk adni, de nem megy, Piqué meg láthattuk, ot ugyan nem akarjuk eladni, de 2 éve lefelé húzza a csapatot. Pep jol látta, hogy ezekkel a játékosokkal mar nem lehet nyerni, de a vezetőség nem hallgatott ra.
Visca el Barca y visca Catalunya, llibertat Boixos Nois!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.08.15. 22:47:22

Kovbal88 írta:Igazából sokat mond, hogy nem kell senkinek se.
Nem olyan öreg ő még, hogy ilyen rosszul teljesítsen, szóval máshol vannak vele a gondok!

Pedig mennyit koptattak tavaly nyáron a billentyűzetet tavaly nyáron (is), hogy adjuk el. Persze sok értelme nem volt, hisz a vezetőségünk nem olvassa a fórumot. Most a nyakunkon marad féknek sok-sok milliós fizetéssel, bráfó. =D> De lehet nem ő lesz az egyetlen, ha Pique az elmúlt szezonhoz hasonló szezont lehoz, akkor vele is ugyanez lesz a helyzet. Ugye jól emlékszem, hogy 2019-ig hosszabbítottunk vele? #-o
Kovbal88
Entrenador del Barça

2014.08.15. 22:03:28

Igazából sokat mond, hogy nem kell senkinek se.

ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.15. 20:10:02

Alves ügynöke megerősítette, hogy a játékos ebben a szezonban marad a Barcában [tmw]
Kép
MR. TROMORT777

2014.08.06. 23:29:50

Én sem bánnám ha távozna és hoznánk a helyére valakit. Csak jelenleg nem úgy tűnik, hogy ez meg fog történni. Így a helyzetből kihozva a legjobbat írtam le, hogy hátha magához tér, ebben még tudok hinni. Csak nehéz alternatívát keresni, illetve nagyon nem kell senkinek jelenleg.
Gali
Capitá del Barça

2014.08.06. 23:22:42

Luis Enrique: "Alves? He's a player from our squad, and a good one too. I'm delighted he's at Barça. We didn't talk about his future."

Pedig jó lenne minél hamarabb megejteni azt a beszélgetést. Bár gondolom a Cuadrado-saga miatt nincs végleges döntés Dani ügyében.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.06. 19:33:11

Úgy írtok páran, mintha 31 évesen már kiégett, kiöregedett spíler lenne. A 2005-ös BL döntős Milan védelméhez képest ifjú titán :mrgreen: (Nesta 28, Stam 32, Cafu 34, Maldini 36 és a kedvencem, a padon vérfrissítésre készen álló Costacurta a maga 38 évével)
Vele inkább önbizalmi problémák vannak, egóból ugyanis egy csapatra elegendő kijutott neki. Szóval, ha fejben rendbe tennék, akkor még 2-3 szezon simán meglehet. Utóbbit elősegítené, ha hoznák Cuadradót, mert Montoya nem igazán veszélyezteti a helyét... Nyilván lassult már, meg nem lesz a régi, de nem hiszem, hogy nem térhetne még vissza kisebb terhelés mellett a régi énje.
Én sem örülök teljesen a maradásának, de tényleg sokat köszönhetünk neki is, kapja meg a lehetőséget, egy igazi rivális talán felhúzná a teljesítményét.
P.G.D.
Barça B

2014.08.06. 18:51:10

Én régen nagyon szerettem Alves játékát, most már nem ugyanaz, de én csak akkor adnám el, hogy ha rendes helyettes érkezne. Azért ne felejtsük el, hogy anno Pep is próbálkozott a háromvédős rendszerrel(igaz akkor nem volt két vkp) és nem igazán működött a dolog. Pedig akkor még Alves is jobb volt... Most ha eladjuk Alvest, és megvesszük Cuadradót(aki szélső) és megint nem működik a taktika, akkor meg lesz egy szélsőnk, meg egy Montoyánk a jhv posztra. Ez azért nem olyan biztató. Na persze az lenne ha legjobb, ha az amit Lucho kitalál működne, de sajnos ebben sem lehetünk biztosak.
Magamat nyugodt embernek tartom, félénk típus vagyok - Luis Suárez. :)
No Bajner,No Party!
MOF
Barça B

2014.08.06. 18:50:48

palesz77 írta: Bár jövőre akkor is nagy kakiban maradnánk a távozása miatt..
A Mundo alapján nem olyan biztos a távozása:

Contract of Dani Alves (31), that expires next year, will be automatically renewed for extra season if he plays certain number of games [md].

Akár 2 évig is boldogíthat minket :mrgreen:

Igazából nagyon nehéz ez a helyzet. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy Enrique offenzív szerepet szán a szélsőhátvédeknek, amiben Cuadrado egyértelműen jobb már, mint Alvés, viszont ha a kolumbiai leigazolása nem jön össze, nem nagyon látok olyan alternatívát, aki biztosan többet tudna hozzátenni az előrejátékhoz Alvés posztján. A másik oldalon pedig ott van az elmúlt 1, de inkább 2 szezonban nyújtott teljesítmény, ami nem valami fényes, és akkor még finoman fogalmaztam...
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.08.06. 18:00:00

Szerintem kár újabb esélyt adni neki. Már a szezon közben is mondtam, hogy meg kell válni tőle és ezt még mindig tartom! Korban is már megérett a cserére, a teljesítménye sem jogosítja fel arra, hogy itt maradjon és ez az utolsó lehetőség, hogy pénzért adjuk el. Bár ez utóbbi a legkevésbé mérvadó szempont, hiszen a mostani vezetés az előzőhöz képest is rossz üzleteket köt rendszeresen. Azaz simán elnézik még itt egy évig, aztán 0 euróért továbbadni más csapatnak.
Kép
Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.06. 17:54:47

én örülnék, ha képes lenne a Zubi-bagázs lecserélni egy jobbra, de hogy Montolya jobb nála?! :mrgreen: na azt már nem! Alves, egy jó edzővel egy szoros - rá szabott taktikával klasszis teljesítményre képes még ma is amitől Montolya sajna messze jár!
defender3
Entrenador del Barça

2014.08.06. 16:48:42

Res írta:Soha nem tudott védekezni?? Aki ilyent állít annak javaslom, hogy képezze egy kicsit tovább magát a legismertebb videó megosztó portál segítségével. Javasolt kifejezés: "Alves vs Ronaldo".
Szerintem inkább az a kérdés, hogy van-e még egy ilyen reakcióidejű védő a csapatban. Sajnos tudom a választ rá...
Szerintem a hozzáállásával nincs gond, továbbra is felszántja a pályát, de már nem ér vissza időben a középső védők meg ugyebár a saját feladatukat sem igazán tudták az elmúlt 2 évben megoldani.
Tavaly a komolyabb meccseken nem engedték előre, akkor stabilabb is volt a csapat, viszont akkor meg ugyebár ott volt a szokásos probléma: a betömörülő védekezést nem tudták megbontani.
Szerintem az egész Barcán belül harmadik-negyedik legfontosabb ember. Nehéz lesz pótolni, de 31 év, az 31 év.
Az egy dolog, h CR ellen védekezett de máskor elfelejtette, h mi is lenne az elsődleges feladata. Azt, h a csapatba ő a 3-4. legfontosabb ember az gondold át még párszor mert nagyon rossz helyre teszed.
Res
Jugador d'estrella

2014.08.06. 15:58:32

Soha nem tudott védekezni?? Aki ilyent állít annak javaslom, hogy képezze egy kicsit tovább magát a legismertebb videó megosztó portál segítségével. Javasolt kifejezés: "Alves vs Ronaldo".
Szerintem inkább az a kérdés, hogy van-e még egy ilyen reakcióidejű védő a csapatban. Sajnos tudom a választ rá...
Szerintem a hozzáállásával nincs gond, továbbra is felszántja a pályát, de már nem ér vissza időben a középső védők meg ugyebár a saját feladatukat sem igazán tudták az elmúlt 2 évben megoldani.
Tavaly a komolyabb meccseken nem engedték előre, akkor stabilabb is volt a csapat, viszont akkor meg ugyebár ott volt a szokásos probléma: a betömörülő védekezést nem tudták megbontani.
Szerintem az egész Barcán belül harmadik-negyedik legfontosabb ember. Nehéz lesz pótolni, de 31 év, az 31 év.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.06. 15:27:35

MR. TROMORT777 írta:...
Hát nem tudom, én nem vagyok ilyen optimista.. A hazai rendezésű VB-re se pörgött fel, katasztrófa volt. Plusz ott van, hogy 31 éves, jövőre lejár a szerződése, mi meg sanszos, hogy nem igazolhatunk.

Helyette hozhatnánk egy 26 éves játékost, aki nagyon jó képességekkel van megáldva, még semmit nem nyert, úgyhogy sikeréhes, extra motivált, elméletileg nálunk is szeretne játszani, és JELENLEG a játék szinte minden elemében veri Alvest.. Én Zubiék helyében egy percig sem gondolkoznék, de hát már sanszos, hogy ez a vonat elment..

De remélem igazad lesz, és Eto'ohoz hasonló szezont hoz majd le. Bár jövőre akkor is nagy kakiban maradnánk a távozása miatt..
MR. TROMORT777

2014.08.06. 14:31:36

Rumig írta: Szerintem sok minden elmondható Alvesről, de ez biztosan nem. Ő lényegében mindig hajt, küzd, mutatja magát, idegesíti, ha elront valamit, stb... Persze igen, már fenn ragad, nem ér vissza időben, eltolódik, lemarad..., szvsz a mentalitása lassan az egyetlen, amivel semmi gond sincsen és ami miatt eddig még nem vesztette el a helyét a csapatban.
Hát egy 31 éves játékosról beszélünk. Mi mással magyarázható ez a formahanyatlás/visszaesés ami az elmúlt időszakban jellemezte őt? 31 évesen nem mondható öregnek, sőőt. Fizikailag/testileg sem, a sérülések sem igazán hátráltatják másoknál jobban. Szóval ezzel nem lehetne baj. Nála azt látom, hogy a világ legjobb csapatában a világ top jobbhátvédjeként megnyert mindent és még annál is többet majd ebbe nagyon belekényelmesedett. Persze ahogy az egész csapat is. Hogy mennyire lehet ezért hibáztatni valakit? Az én olvasatomban semennyire, hisz ez törvényszerű. Ha már valamit megnyertél, nem akarhatod még egyszer annyira mint elsőnek. Nála abszolút igaz, hogy teljesen elkényelmesedett. Az a küzdés amit említesz az a töredéke sem annak amit láthattunk tőle korábban.
Épp ez a pofon amit most kap, azáltal, hogy igazán komoly ajánlat nem volt érte, a klub pedig hajlandó lett volna eladni és a leszereplésével a vb-n bízom abban, hogy magára talál és megmutatja, hogy mire képes.
Rumig
Entrenador del Barça

2014.08.06. 14:22:13

MR. TROMORT777 írta:Nála a legfőbb gond a mentalitással van
Szerintem sok minden elmondható Alvesről, de ez biztosan nem. Ő lényegében mindig hajt, küzd, mutatja magát, idegesíti, ha elront valamit, stb... Persze igen, már fenn ragad, nem ér vissza időben, eltolódik, lemarad..., szvsz a mentalitása lassan az egyetlen, amivel semmi gond sincsen és ami miatt eddig még nem vesztette el a helyét a csapatban.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
MR. TROMORT777

2014.08.06. 13:59:32

Az előző szezon végeztével én is nagyon vártam, hogy lelécel, de most mégsem dőlök a kardomba, ha marad. Olyan érzésen van Vele kapcsoaltban mint amikor Pep érkezett és Eto-t próbálta meg elküldeni ami sikertelen volt és Eto maradt és bizonyított. Képességeit nézve bőven top szélső védő. Nála a legfőbb gond a mentalitással van, de hátha LE redbe tudja szedni. Nyílván már nem fiatal, de egy redukáltabb szerepben, egy korlátozottabb rendszerben szerintem még mindig tudná vinni a jobbhátvéd szerepét. Főleg annak fényében, hogy a 3középső védős rendszerhez meg még illik is a jobb szélen., ha végül ez lesz. Továbbá nem értek egyet azzal, hogy nem tud védekezni. Mert amikor a csúcson pörgött sok éven át, akkor egy cseppnyi baj nem volt vele ilyen téren, csak az utóbbi időben rendre meg se próbálta, eről héderelt amikor már rég megzörrent a háló. Be kell látni, hogy már nem képes egy egész meccsen alapvonaltol alapvonalig sprintelni és olyan feladatot osztani rá amit elbír. De még bőven lehet hasznos játékosa a Barcának. Nem beszélve, hogy támadásépítésben is remek tud lenni, nagyon érzi a kényszerítőket ha van megfelelő társ.
Továbbá ott van még egy Montoya-Adriano páros is, szóval nincs miért aggódni. Rotálni kell őket rendesen és akkor nem lehet probléma.
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.29. 18:40:51

Alves kénytelen lesz megpróbálni összeszedni magát, különben végleg kikerül a csapatból és jövőre átigazolási díj nélkül se kap pénzes szerződést.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.29. 18:17:38

macgabi írta:Tény, Alves lassabb mint két éve, de annyira nem gáz, mint ahogy itt toljátok.
de pont olyan gáz mint itt toljuk. a védekezése sosem volt jó, de mivel sokáig ontotta a gólkpasszokat, meg jól játszott a kutyát nem érdekelte ez.

most hogy viszont már támadásban is borzalmas, lényegében kijelenthető h a multjából él.
Kép
Válasz küldése