2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
A részleteket nem tudjuk, nem lehet tudni, hogy miért mondta vissza/mondták vissza neki Birminghamben, miért maradt végül, és most miért megy. Parasztvakítás és politika, semmiről nem tudunk semmit. Bár egyébként ez Alemany esetében rendben is van, az ő magánügye, hogy akar-e itt dolgozni, vagy sem. Sok sikert a figurának, rengeteget köszönhetünk neki!
Ez a minta azt jelenti, hogy egy olyan gazdag klub vagyunk, ami még mindig nem értette meg, hogy létezik FFP.csababarca írta: ↑2023.08.08. 13:06:23
Olyan ez kicsit, hogy vannak minták.
Sajnos a minta látszik, mi nem eladó klub vagyunk, sose tudtunk eladni normálisan.
És akkor erre is ment a tapsikolás, hogy igazából jobb hogy kiestünk a csoportból, mert majd az EL-ben edződhetünk:D Meg se éltünk a rendes tavaszi részét:D)
De erre írtam, hogy Laporta első érájában, vagy Rossell érában sem tudtunk eladni, és egyik sem ismert mértéket.bence0330 írta: ↑2023.08.08. 12:46:18
Hogyne, ezzel így 100%-ban egyetértek, írtam is, hogy bőven nem csak a liga hibás, nagyobbrészt mi.Főleg, ha "mi" alatt a Barto-érát értjük. Csak ezt szerintem nem nagyon lehet és szabad összevetni a mostani szituval. Oké, hogy mindkettő "mi" vagyunk, de két teljesen más emberekből álló éra, tehát ha ők nem tudtak eladni, akkor az nem jelenti azt, hogy most nem tudnának Laportáék, ha lenne esélyük egyáltalán erre, és az, hogy nem nagyon van, nem az ő saruk. Az szerintem mindent elmond, hogy a szintén rájuk ragadt Umtitivel milyen zseniálisan oldották meg a dolgokat. Ilyenekbe kell fektetniük az eszüket, energiájukat az előzőek miatt, és ez már óriási sikernek számít sajna jelen helyzetben. Nekik főleg dühítő lehet a liga merevsége, pont emiatt, mert ők örököltek egy szitut. Persze a lgia szemében mi Barcelona vagyunk, mindegy, ki van az élen, az is érthető, természetesen.
Hogyne, ezzel így 100%-ban egyetértek, írtam is, hogy bőven nem csak a liga hibás, nagyobbrészt mi.csababarca írta: ↑2023.08.08. 12:38:04Bence, ez egyértelmű, de ez egy kialakult helyzet miatt van így jelenleg.
Viszont az is tény, hogy amikor jól ment a csapatnak sportszakmailag és gazdaságilag is, akkor is bőven bőven voltak megkérdőjelezhető igazolások, legyen az vétel vagy eladás. Én ezért gondolom, hogy nagyjából mindegy, minket mindig is lehúztak, ha volt pénz azért, ha nem volt pénz azért:D
Na igen, erre én is gondoltam.
Bence, ez egyértelmű, de ez egy kialakult helyzet miatt van így jelenleg.bence0330 írta: ↑2023.08.08. 11:17:03
A régent elfelejteném, mert ez most teljesen új lap és helyzet. Az a része tényleg feltételezés, hogy mondjuk x helyett y milliót kaptunk volna érte, de az szerintem tény, hogy sokkal jobb helyzetből és pozícióból indulnánk egy adott játékos eladási szándéka esetén, mint jelenleg. Ez meg még akkor is hozná magával a jobb dealeket, ha Alemanyék hótt hülyék lennének, és szerintem messze nem azok, jelenleg rengeteg kis értékű eladás egy szükségből adódó cselekedet, létkérdés, muszáj, különben kb nem tudunk kiállni a 23/24-es szezonra... a való világban is így van, ha nincs pénzed, és gyorsan kell, különben éhen halsz, akkor féláron, de legalábbis sokkal olcsóbban tudod eladni az ékszereid, kocsid, bármid.
A régent elfelejteném, mert ez most teljesen új lap és helyzet. Az a része tényleg feltételezés, hogy mondjuk x helyett y milliót kaptunk volna érte, de az szerintem tény, hogy sokkal jobb helyzetből és pozícióból indulnánk egy adott játékos eladási szándéka esetén, mint jelenleg. Ez meg még akkor is hozná magával a jobb dealeket, ha Alemanyék hótt hülyék lennének, és szerintem messze nem azok, jelenleg rengeteg kis értékű eladás egy szükségből adódó cselekedet, létkérdés, muszáj, különben kb nem tudunk kiállni a 23/24-es szezonra... a való világban is így van, ha nincs pénzed, és gyorsan kell, különben éhen halsz, akkor féláron, de legalábbis sokkal olcsóbban tudod eladni az ékszereid, kocsid, bármid.csababarca írta: ↑2023.08.08. 09:50:05Amikről meg írtok, meg Bence, ezek feltételezések, hogy mi lenne ha nem lenne ez a helyzet, akkor többért tudnánk eladni.
Kétlem, mert régen se ment ez jobban:D
Általában ilyen a világ, szabályozva vannak bizonyos dolgok, ezen nem tudom miért kell meglepődni.Nagybarcelona írta: ↑2023.08.08. 09:24:40Eleve egy felsőbbrendű èrzetet kelt bennem a Ligával szemben, hogy majd ők megmondják, hogy lehet tevèkenykednie a kluboknak.
Nézd meg a távozókat alaposabban.
Szerintem eléggé az övé IS, lentebb kifejtettem. Ha attól függnek a regisztrációnik - tehát még csak nem is az, hogy épp hogy jövünk ki a nyárból, hanem hogy egyáltalán ki tudunk-e állni! - ahogy el tudunk-e adni egy Kessiét, akkor nem fogjuk tudni normálisan eladni, mert mindenki tudja, mi a szitu. Kessié csak egy példa. Ezért kell áron alul elpasszolnunk játékosokat. Ezért, és nyilván Bartóék elmebajos szerződései miatt, aminek Tebashoz semmi köze, de ha nem lennének ekkora gondok a La Liga ffpvel, akkor szerintem simán kijött volna 120 abból a 85-ból, vagy még több. Vagy akit nem adtunk volna el, maradt volna, ha nem akarjuk, lelátózik, vagy B, vagy végigüli a szezont. Nabumm. De nekünk létkérdés, hogy eladjunk, és ez Bartóékon túl a liga szabályai miatt is van. Óriási különbség alkupozícióban. Gondolj bele, hogy van egy használt valamid, mondjuk profi fényképezőgéped, de el akarod adni. Ha holnaputánra kell a lóvé, akkor mondjuk a 250.000-en tendáló használtpiaci árat megközelíteni sem tudod, 180-ért tán elviszik. Ha meg nem sürgős, van időd, nem különösebben érdekel, elviszik-e vagy nem, akkor felteszed 300-ért, és max lealkudják 270-re, vagy egy darabig rajtad marad és vagy használod még, vagy elviszik 240-ért, ha nincs szerencséd.
Hát nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy az olaszok lehoztak 2 jó évet, és most nyáron azért elég szépen szétkapkodták a csapatokat. Ők is kb akkorában ülnek, mint mi.csababarca írta: ↑2023.08.07. 21:49:05Bence, igazad van, csak ez két külön dolog.
A regisztrációkkal való kardozást elfogadom, hogy egy felesleges kör, de írtam már, hogy ez úgyis megoldódik, mindenki regisztrálva lesz, ezen felesleges aggódni.
Az viszont, hogy nem tudunk igazolni, az már messze nem a liga hibája, nincs pénz, ezt magunknak köszönhetjük. Azt, hogy eladni nem tudunk, és a kegyvesztett játékosokat leépítjük, megint csak a klub hibája.
Ez most egy ilyen szakasz a liga életében, nem az az érdekes ami most zajlik, hanem a rövid és hosszútávú következményei.
Egyiket se làtjuk tisztán.
Az, hogy a pl gazdaságilag beelőzött az megint egy sok összetevős történet.
Az angol gazdaság eleve jobb alapokkal rendelkezik, mint a spanyol.
Emellett (és ez felróható a ligának) marketingben jobbak sokkal az angolok, meg belterjesek.
De továbbra sem értem azt, hogy mi köze ennek ahhoz, hogy az elmúlt hat évben (miközben egy spanyol csapat nyert pár bl-t, meg répázott végig angolokat) semmiféle financiális és sportszakmai munka nem volt a klubnàl.
Magunkat rakjuk rendbe először, aztán mutogathatunk másokra.
De fordítva nem lehet.
Én így látom, persze most közelebbnek tűnik a seria a féle lejtmenet, mint a lufi pl utolérése.
De az olaszok is összekaptàk magukat, kellett hozzá bundabotrányoktól kezdve, gazdasági problémákon keresztül minden, viszont szépen jönnek fel, mert több klubnál is lett SPORTSZAKMAI munka.
Ez hozza magával a gazdasági bevételeket, szponzorokat.