Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.08. 10:51:16

gránit írta:
2024.07.08. 10:33:07
Én azt állítom, hogy a Liga nélkül is ezt csinálnánk. Úgy távozott Eto'o, hogy még mi fizettünk egy rahedli pénzt. Nem a Bartomeu-érában. Villa, Henry, Marquez, akik most így hirtelen eszembe jutnak, mind ingyen vagy apróért mentek el.

Amit én állítok, hogy régóta van egy ellenőrizetlen és felelőtlen gazdálkodás, ez pedig az előzménye a helyzetünknek.

Nekem nem kell mondani, hogy különbséget kell tenni. Állítom, hogy ha nem Laporta lenne az elnök, már összeomlott volna a klub. Heves vitáim voltak Rakitic távozásakor arról, hogy a világ minden pénzét meg kéne-e adni a távozásáért a leendő klubjának, vagy sem. Én nem állítom azt, hogy nincs létjogosultsága annak a véleménynek, mely szerint még mi fizessünk akkor, ha valaki távozik egy másik klubba. Amit én állítok, hogy ha Laportán kívül bárki más vezetné a klubot a culék közül, már összeomlott volna (egy parányi kisebbséget leszámítva, de ők sosem kerülnének az elnöki székbe, mert teljesen szemben állnak a céges kultúrával). Persze ő is gerjeszti ezt a katasztrofális céges kultúrát, de még ő a legkevésbé. Amúgy amikor 2003-ban átvette az elnökséget, a csőd szélén álltunk, még rosszabb helyzetben voltunk, mint ma. Ő rázta gatyába a klubot. Persze kötött katasztrofális szerződéseket, amik nagyon is hozzájárulnak ahhoz, hogy most ott tartunk, ahol. Véleményem szerint minden idők legeslegrosszabb sportügyletét kötötte meg, amivel mérhetetlen károkat okozott a klubnak. De állítom, hogy ha nem ő lenne az elnök, már összedőlt volna a klub. Nekem aztán nem kell mondani, hogy vannak különbségek. Azt viszont állítom, hogy nagyon régóta felelőtlenül gazdálkodunk, és emiatt tartunk itt. Ez már Laporta előtt is így volt, gyakorlatilag ő mentette meg a klubot az első ciklusaival. Úgy, hogy a maga részét azért hozzátette ahhoz, hogy most itt tartsunk.
Így már egyet tudok érteni.
Lehetne mindent jobban, ez egyértelmű, minden téren.
Mi az a legrosszabb sportügylet?
Persze, hogy vannak hibás döntések, mint pl. már Koemannak is kellett volna igazolni, mert a BL induláshoz is kétséges volt a keret. Xavinak pedig nem kellett volna ennyiért, és ezeket a játékosokat.
Közvetítési jogdíj vagy BLM fele ki tudja melyik jobb, azóta rekordbevételt könyvelhettünk el merchandisingból, szóval jó döntésnek tűnik.

De figyelembe kell venni a tényezőket. La Liga abszurd bérkeret, UEFA 3 veszteséges év, átigazolásoktól, BL indulástól való eltiltás szabályait.
Persze a jogdíj eladásánál lett volna jóval kedvezőbb hitel (átstrukturálás), de azt a La Liga nem engedte volna, mert az előbbi tulajdonrész eladása, a másik a hitel növelése.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.08. 10:33:07

FcBarcelona1 írta:
2024.07.08. 10:21:14
Ebben semmi szerepe nem volt a La Ligának?
Én azt állítom, hogy a Liga nélkül is ezt csinálnánk. Úgy távozott Eto'o, hogy még mi fizettünk egy rahedli pénzt. Nem a Bartomeu-érában. Villa, Henry, Marquez, akik most így hirtelen eszembe jutnak, mind ingyen vagy apróért mentek el.

Amit én állítok, hogy régóta van egy ellenőrizetlen és felelőtlen gazdálkodás, ez pedig az előzménye a helyzetünknek.

Nekem nem kell mondani, hogy különbséget kell tenni. Állítom, hogy ha nem Laporta lenne az elnök, már összeomlott volna a klub. Heves vitáim voltak Rakitic távozásakor arról, hogy a világ minden pénzét meg kéne-e adni a távozásáért a leendő klubjának, vagy sem. Én nem állítom azt, hogy nincs létjogosultsága annak a véleménynek, mely szerint még mi fizessünk akkor, ha valaki távozik egy másik klubba. Amit én állítok, hogy ha Laportán kívül bárki más vezetné a klubot a culék közül, már összeomlott volna (egy parányi kisebbséget leszámítva, de ők sosem kerülnének az elnöki székbe, mert teljesen szemben állnak a céges kultúrával). Persze ő is gerjeszti ezt a katasztrofális céges kultúrát, de még ő a legkevésbé. Amúgy amikor 2003-ban átvette az elnökséget, a csőd szélén álltunk, még rosszabb helyzetben voltunk, mint ma. Ő rázta gatyába a klubot. Persze kötött katasztrofális szerződéseket, amik nagyon is hozzájárulnak ahhoz, hogy most ott tartunk, ahol. Véleményem szerint minden idők legeslegrosszabb sportügyletét kötötte meg, amivel mérhetetlen károkat okozott a klubnak. De állítom, hogy ha nem ő lenne az elnök, már összedőlt volna a klub. Nekem aztán nem kell mondani, hogy vannak különbségek. Azt viszont állítom, hogy nagyon régóta felelőtlenül gazdálkodunk, és emiatt tartunk itt. Ez már Laporta előtt is így volt, gyakorlatilag ő mentette meg a klubot az első ciklusaival. Úgy, hogy a maga részét azért hozzátette ahhoz, hogy most itt tartsunk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.08. 10:21:14

gránit írta:
2024.07.07. 22:16:46
Én meg biztos vagyok benne, hogy akkor is apróért árusítjuk ki. Nincs ebben Tebas-nak semmi szerepe, ahogy abban sem volt, amikor sorra kötöttük az előnytelenebbnél előnytelenebb szerződéseket Griezmannékkal, meg amikor világklasszisok ingyen sétáltak át más csapatokhoz, és még meg is magyarázgattuk, hogy hát így nagyobb fizut kapnak az új csapatuknál. Nem tudom, hogy erre van-e jogi szakkifejezés, szerintem nevezzük bénaságnak.
Volt egy Bartomeu rettenetes éra, és van a mostani Laporta éra. Különbséget kell tenni.
Mondjuk megnéztem volna mit szólnak a szurkolók, ha Bartomeu nem hosszabbít Messivel 140 millió/év, hanem eladja. Ugyanez érvényes Alba, Pique, Busquets és a többiek szerződésére. A Reál kiszállt Raul, CR7, Varane, Casemiro és mindenki szerződéséből.
Én egy elfogult szurkoló vagyok, tőlem kérhettek volna bármennyit, megadom :)
Szerinted miért kellett ingyen vagy apróért távoznia Messinek, Suareznek, Rakiticnek, Viadalnak stb.?
Ebben semmi szerepe nem volt a La Ligának? Messinél van millió hír ezzel kapcsolatban, szerintem pedig ha nincs La Liga FFP, Messi marad, ki tudja gazdaságilag, sport szakmailag mit eredményezve.
Nem akarok Bartomeura, játékosokra, La Ligara, Covidra mutogatni, mert minden mindennel összefügg, de észre kell venni az összefüggéseket.
Griezmann (Suarez, Rakitic, Umtiti stb.) hajlandó volt távozni, De Jong (Lenglet) nem.
Ha olvastátok a híreket, több per is folyt a La Liga ellen. Gaviét sem nyertük meg, mert Tebas megtámadta a bíróság döntését, és a döntést hatályon kívül helyezték, valami határidőnek nem feleltünk meg, amit a klub cáfolt. A feljelentést visszavontuk a CVC kapcsán, gondolom elértünk odáig, hogy jobb a békesség, és Tebas fizetésemelését is megszavaztuk :)
Szerintem semmilyen szempontból nem szabályos kiteregetni egy gazdasági szervezet pénzügyi dolgait, hátrányba hozni azt, de pereskedhetnénk tovább a Negreira per mellett. :)
Ha egy szezonra csak úgy tudod regisztrálni az új (Gündogan, Gavi, Balde stb.)szerződéseket 1a2-höz,
hogy eladsz, vagy szabadulsz a fizetésektől, akkor megteszik, akár áron alul is, akár károkat okozva a klubnak, mérlegelve az esetleges nyereséget
Oh wait! A bíróság ezért kötelezte Gavi szerződésének regisztrációját, mert ingyen távohatna. Azután mégis visszakozott.
Persze pereskedhetnénk még...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.07.08. 10:38:53-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 23:51:45

bence0330 írta:
2024.07.07. 22:48:17
Azért szerintem azt te is belátod, hogy rettenetesen köti a kezünket az előzőek által hozott döntések, 150 milliós vásárlások, 40-100 milliós fizetések.
Nem "belátom", hanem erről beszélek. Tebas-nak ehhez semmi köze. Neki ahhoz van köze, hogy ezzel együtt aránytalanul korlátoznak minket az igazolásokban, pedig attól nem fog csökkenni az adósságunk, hogy egy remek játékost nem vehetünk meg 60 millió euróért. Ha a középcsapatok szintjére nyomnak le minket, sokkal nagyobb bevételektől esünk el. Nem így kellene fenntarthatóságot számon kérni és elérni.

Ahhoz viszont a világon semmi köze Tebas-nak, hogy rosszabbnál rosszabb szerződéseket kötöttünk és kötünk. Ahogy az sem igaz, hogy ezt csak Bartóék csinálták. Laportáék kötötték véleményem szerint a sporttörténelem legrosszabb ügyletét, már bőven Bartomeu előtt is katasztrofálisan gazdálkodtunk.

Azt meg tényleg nem értem, hogy gondolod komolyan, hogy egy közszereplő jogilag számon kérhető azért, mert válaszol az újságírók kérdéseire. Szerintem ő unja már leginkább, hogy 10 neki feltett kérdésből 9 a Barcelonáról szól. Ő válaszol az újságírók kérdéseire, de még ha magától is beszél, tájékoztatja a közvéleményt arról, ami van. Ez szerintem megtámadhatatlan. Az viszont már támadható, és kéne is támadni, amit FFP címszó alatt csinál.
bence0330 írta:
Ha ezen múlik, hogy holnap jóllaksz-e, vagy nem kap el egy behajtó egy késsel, el fogod adni a milliós kocsidat százezerért is, csak hogy túlélj.
A probléma az, hogy tőlünk még akkor is ingyen távozott egy Thierry Henry, amikor semmiféle túlélésről nem volt szó. És az sem Bartomeu elnöksége alatt történt, és ahhoz sem volt Tebas-nak a világon semmi köze.
Troym írta:
2024.07.07. 22:46:12
Vicces, hogy volt egy Griezmann, akit a 40 milliós tarthatatlan fizuja miatt szórtunk el harmadáron, közben Frenkie és Lewa ugyanezt a pénzt kapja és simán itt vannak.

A "bénázás" pont ugyanott tart, ahol korábban.
Erről van szó.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

gránit írta:
2024.07.07. 22:38:02
bence0330 írta:
2024.07.07. 22:22:09
Na jó, de tényleg úgy gondolod, hogy semmi jelentősége a piaci lehetőségünk szempontjából, hogy mindenki tudja, hogy el kell adnunk játékosokat, hogy egyáltalán el tudjunk indítani egy csapatot? És ebből nem származik hátrányunk? Azért ez elég meglepő.
Nem, mert korábban is ugyanezt csináltuk. Nem tudom, miért lenne meglepő. Az lenne meglepő, ha nem ezt csinálnánk. Én azon lepődök meg, hogy te ezen meglepődsz. Ezt csináljuk már Tebas nélkül, emberemlékezet óta.
bence0330 írta:
Griezmann pont ugyanez. Akarta volna a fene eladni, pláne ennyiért elsózni, de volt egy 40 milliós bére
Hát ez az, volt egy 40 milliós bére. Tebas miatt volt ennyi a bére? Nem, hanem a mi bénaságunk miatt.

Tebas tevékenysége diszkriminatív, ránk nézve katasztrofális. A saját bénaságainkhoz viszont semmi köze.

Azt meg tényleg nem látom, hogy hogy lehetne jogilag megfogni azt, hogy egy közszereplő tájékoztatja a közvéleményt. Ez a dolga. A probléma ránk nézve az, hogy miről tájékoztatja. Azt kellene eltörölni.
Na de itt akkor összemosod, ki az a mi. Én azért abszolút elválasztanám a két vezetőséget, akik nem is említhetőek egy lapon. 1-2 hülyeséget csinált Laporta magától (Lewy bére), de Griez, DJ, FFP keret, egyebek, ez mind korábbiak műve. Azért korábban nem nagyon volt ez a jellemző. Még bartóék is adtak el Semedokat 40 milliókért, mert nem volt kényszer eladni. Kicsiket meg most kifejezetten jól adunk el. 1-1 hülyeség mindig mindenkinél befigyelt, de szerintem az nem tétel. Laporta idején még akkor is Bartóék hülyeségét nyögjük, ha kiskapukkal sikerült belőle valamennyit kikerülni, és legalább életben tartani a klubot. Azért szerintem azt te is belátod, hogy rettenetesen köti a kezünket az előzőek által hozott döntések, 150 milliós vásárlások, 40-100 milliós fizetések. Nagyjából az összes transzferünket befolyásolja még ma is, eladási és vételi oldalon is. Most sem lenne gond, ha a csapat legnagyobb neve kapna egy extrém fizut. Beleférne egy top klub keretébe, máshol is, Madridnál is belefért. Az nem fér bele, hogy ezt sok és középszerű játékossal csinálták meg előtte, vételi árat és fizut is nézve.

Most kényszer van, ez szerintem tény, hisz konkrétan szó szerint el kell adni játékost az ffp miatt, előző nyáron legalábbis mindenképp. Ez szimpla tény, hisz konkrétan Tebas jelentgette ki párhavonta. Te azt mondod, ez nem befolyásolja a dolgok menetét, de szerintem ez nem reális, a saját életedben is pont úgy lenne, ahogy írtam az autós példával. Ha ezen múlik, hogy holnap jóllaksz-e, vagy nem kap el egy behajtó egy késsel, el fogod adni a milliós kocsidat százezerért is, csak hogy túlélj. És ha ezt tudják rólad, nem is fogsz ennél nagyobb ajánlatot kapni. Ahhoz, hogy azt mondjuk, amúgy is rossz üzleteket kötnénk, látni kéne egy párhuzamos univerzumot. Mintha lenne egy nagyon kellemetlen kinézetű csávó, aki nem tud csajozni. Mondhatod, hogy amúgy se tudna, de nem tudhatod, az viszont tény, hogy ez egy hátráltató tényező. Vagy ha kerekesszékes lenne valaki, és azt mondanád rá, hogy hát amúgy se tudna futni. Esélye sincs, hogy bizonyítsa az ellenkezőjét. Itt sincs.
Ja, nem lehetetlen, hogy rosszul adnánk el, csak nem látok erre semmilyen indokot, miért gondoljam így.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.07. 22:46:12

Vicces, hogy volt egy Griezmann, akit a 40 milliós tarthatatlan fizuja miatt szórtunk el harmadáron, közben Frenkie és Lewa ugyanezt a pénzt kapja és simán itt vannak.

A "bénázás" pont ugyanott tart, ahol korábban.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 22:38:02

bence0330 írta:
Na jó, de tényleg úgy gondolod, hogy semmi jelentősége a piaci lehetőségünk szempontjából, hogy mindenki tudja, hogy el kell adnunk játékosokat, hogy egyáltalán el tudjunk indítani egy csapatot? És ebből nem származik hátrányunk? Azért ez elég meglepő.
Nem, mert korábban is ugyanezt csináltuk. Nem tudom, miért lenne meglepő. Az lenne meglepő, ha nem ezt csinálnánk. Én azon lepődök meg, hogy te ezen meglepődsz. Ezt csináljuk már Tebas nélkül, emberemlékezet óta.
bence0330 írta:
Griezmann pont ugyanez. Akarta volna a fene eladni, pláne ennyiért elsózni, de volt egy 40 milliós bére
Hát ez az, volt egy 40 milliós bére. Tebas miatt volt ennyi a bére? Nem, hanem a mi bénaságunk miatt.

Tebas tevékenysége diszkriminatív, ránk nézve katasztrofális. A saját bénaságainkhoz viszont semmi köze.

Azt meg tényleg nem látom, hogy hogy lehetne jogilag megfogni azt, hogy egy közszereplő tájékoztatja a közvéleményt. Ez a dolga, pláne, ha az újságok a Barcelonáról kérdezik. A probléma ránk nézve az, hogy miről tájékoztatja. Azt kellene eltörölni.
bence0330

Griezmann pont ugyanez. Akarta volna a fene eladni, pláne ennyiért elsózni, de volt egy 40 milliós bére, pont ugyanannyira esélytelen volt itt tartani, mint Messit. És ezt mindenki tudta. De tényleg, mindenki 100%-ra tudta, hogy nekünk el kell adnink Griezmannt, vagy kb kiállunk egy 14 fős kerettel.

Ezeket a játékosokat, ha hatalmas bérkeretünk lett volna, soha nem adjuk el, pláne egy Kessiét. Akkor max a padon ücsörögne, de legalább ott lenne, egy ideális esetben mondjuk 24 fős keret egyik tagja lenne a rotációban. Ezért más, amikor a Citynek nem kell egy játékos. Semmi jelentősége számukra, mi lesz vele. Ha kell, végigüli a szezont akár 20 milliós fizuval. És? Senkit nem érdekel. Ha nagyot ajánlanak érte, majd eladják, ha nem, akkor nem. Mi ezt nem tehetjük meg. Óriási a különbség. És nemhogy nem tehetjük meg, az elnök ezt világgá is kürtöli, és még blöffölni se tudjunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 22:16:46

bence0330 írta:
2024.07.07. 22:08:00
azért nyilvánvaló, hogy Kessiét nem adjuk el apróért, ha nem szorít az ffp keret
Én meg biztos vagyok benne, hogy akkor is apróért árusítjuk ki. Nincs ebben Tebas-nak semmi szerepe, ahogy abban sem volt, amikor sorra kötöttük az előnytelenebbnél előnytelenebb szerződéseket Griezmannékkal, meg amikor világklasszisok ingyen sétáltak át más csapatokhoz, és még meg is magyarázgattuk, hogy hát így nagyobb fizut kapnak az új csapatuknál. Nem tudom, hogy erre van-e jogi szakkifejezés, szerintem nevezzük bénaságnak.
bence0330 írta:
Ha belsős mond ilyet egy cégnél, kirúgják kapásból. Akkor a Liga elnök miért vagy hogy tehetné meg?
Mert a Liga elnöke a Barcelona szempontjából nem belsős, ő arról tájékoztatott mindenkit, hogy mi a helyzet. Szerintem nem azzal van a gond, hogy ezt kimondta, hanem azzal, hogy ezt megcsinálta.
bence0330 írta:
ezzel kevésbé csorbítaná az esélyeinket a piacon.
Az a baj, hogy mi magunk csorbítjuk. Értem, hogy Tebas-ra akarjuk ezt rákenni, de ez teljesen a mi hibánk. Tebas abban hibás, hogy nevetséges számokat állapít meg. Na, ezt kellene megtámadni. Hozzáteszem, nyertünk már a Liga ellen pert, Gavi ügyében.
bence0330

gránit írta:
2024.07.07. 21:45:36
És ezt hogy gondolod? Jogilag megtámadni azt, hogy egy szervezet elnöke nyíltan beszél? Ma, amikor mindenki átláthatóságot és egyértelműséget vár el a közszereplőktől? Esélytelen. Engem nem az érdekel, hogy mit nyilatkozik, hanem az, hogy mit csinál. A nyilatkozatai már annak a következményei, hogy mit csinál. Amit meg csinál, az diszkriminatív.

"Tőlem csináljon azt velünk, amit akar"

Én ennek pont az ellenkezőjét gondolom. Ne csináljon velünk azt, amit akar. Igenis legyenek igazságos és arányos játékszabályok, minden csapatra vonatkozóan. A Real Madrid az UEFA-s irányelvek felett igazolhat. Mi majdnem ugyanakkora bevételek mellett teljesen gúzsba vagyunk kötve, középcsapatok szintjén költhetünk igazolásokra, ez nevetséges.

Azt meg elég nagy naivitás gondolni, hogy Tebas miatt vagyunk bénák az adás-vételeknél. Már bőven Tebas ámokfutása előtt apróért árusítottuk ki a nagyágyúinkat, többek között ezért tartunk itt, ezért vannak irdatlan adósságaink, többek között ezért kerültünk ilyen állapotba.
Ugyanolyan alapon, mint ahogy azt is támadni lehet, ha Xavi kimondja belülről. Van erre egy konkrét jogi szakkifejezés, ami most nem jut eszembe. Itt nem arról van szó, hogy adunk el vagy hogy nem, mert szerintem az egyértelmű, hogy az alkupozíciónk sérül, most hogy mennyire, és ezt mennyire lehet kihasználni, részletkérdés, azért nyilvánvaló, hogy Kessiét nem adjuk el apróért, ha nem szorít az ffp keret, az volt a kérdés, melyik kezünkbe harapjunk, tartsunk itt egy olyan játékost, akit az edző nem akar 13 milliós bruttó bérrel, vagy adjuk el olcsón, mert mindenki tudja, hogy el kell adnunk.

Ilyet sajtóban nem lehet mondani. Ha belsős mond ilyet egy cégnél, kirúgják kapásból. Akkor a Liga elnök miért vagy hogy tehetné meg?
Nem beszélve arról, hogy a saját bajnokságának is rosszat tesz ezzel. Értem, hogy madridista, de azért szerintem neki is komoly érdeke, hogy a Barca top klub legyen/maradjon.
Átláthatóság meg legyen akkor, mikor véglegesen eldől. "Megvan" vagy "Nincs meg". Erről sem tartanám szükségesnek a liga elnökétől sajtót, de ezzel kevésbé csorbítaná az esélyeinket a piacon.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 21:45:36

bence0330 írta:
2024.07.07. 20:56:23
Engem nem érdekel, megenyhült-e. Évekig hátrányos helyzetbe rakott minket a piacon ezekkel a nyilatkozatokkal. Tőlem csináljon azt velünk, amit akar (én elfogadom amúgy, hogy nem diszkriminatív, hanem csak betartatta a saját szabályait), de ez csak ránk tartozik. Nem xy klubra, aki meg akarja venni xy játékost tőlünk, és tudja Tebas nyilatkozataiból tutira, hogy még mondjuk 100 millióval csökkenteni kell a keretet, ergo azt csinálhatnak velünk, amit csak akarnak, mi meg vagy behódolunk, vagy kemények leszünk felküldünk egy gyakorlatilag 12 fős keretet (19 mínusz akikkel az edző nem számol). Kb erről szólt az elmúlt nyarunk.
Tabas nyilatkozatai nélkül ezeket max sejthették volna, és lehetett volna blöffölni, mert nem látták a lapjainkat, max a reakcióinkat. Pókerben ez kb olyan, mint ha az osztó megmutatná az ellenfelednek, hogy hatos magasod van, te meg emelsz egy óriásit. Kiröhög és tartja 9-es magassal is, pedig amúgy eldobta volna.

De még idén is. Senki nem tudná, hogy nem vagyunk még meg. Most mindenki tudja, hogy lehet, hogy így lesz, de még nincs. Még ez is jobb alkupozit ad a másik csapatnak.

Én kizártnak tartom, hogy egy Liga elnök lenyilatkozhat egy ilyet, nemhogy tizesével, anélkül, hogy meg lehessen támadni. Ha a saját szabályaik szerint mégis, az valami döbbenet lenne. Nem követem, hogy ezt csak velünk csinálja-e vagy más spanyol csapatokkal is, ha előbbi, az undorító, ha utóbbi, akkor meg mindenkinek szépen jogi lépéseket kéne tennie.
És ezt hogy gondolod? Jogilag megtámadni azt, hogy egy szervezet elnöke nyíltan beszél? Ma, amikor mindenki átláthatóságot és egyértelműséget vár el a közszereplőktől? Esélytelen. Engem nem az érdekel, hogy mit nyilatkozik, hanem az, hogy mit csinál. A nyilatkozatai már annak a következményei, hogy mit csinál. Amit meg csinál, az diszkriminatív.

"Tőlem csináljon azt velünk, amit akar"

Én ennek pont az ellenkezőjét gondolom. Ne csináljon velünk azt, amit akar. Igenis legyenek igazságos és arányos játékszabályok, minden csapatra vonatkozóan. A Real Madrid az UEFA-s irányelvek felett igazolhat. Mi majdnem ugyanakkora bevételek mellett teljesen gúzsba vagyunk kötve, középcsapatok szintjén költhetünk igazolásokra, ez nevetséges.

Azt meg elég nagy naivitás gondolni, hogy Tebas miatt vagyunk bénák az adás-vételeknél. Már bőven Tebas ámokfutása előtt apróért árusítottuk ki a nagyágyúinkat, többek között ezért tartunk itt, ezért vannak irdatlan adósságaink, többek között ezért kerültünk ilyen állapotba.
bence0330

2024.07.07. 20:56:23

gránit írta:
2024.07.07. 10:32:48
Az utóbbi időkben egészen megenyhült. Pár éve nem gondoltuk volna, hogy 2024 nyarán már ilyeneket fog nyilatkozni:

A nehéz gazdasági helyzetünket elsősorban maguknak köszönhetjük. A felelőtlen gazdálkodást, a mindenkori vezetőség ellenőrizetlen tevékenységét, pedig ebben a modellben aztán lenne lehetőség a vezetőség ellenőrzésére, ellentétben a Chelsea-modellel. Miközben a labdarúgásban az átigazolási díjak egyre csak felfelé kúsznak, mi számos nagyágyúnkat ingyen árusítottuk ki, és ez nem ma kezdődött. Ez inkább az előzménye, mint a következménye a helyzetünknek.

Emellett már régóta mondom, hogy jogilag meg kellene támadni a Liga ellenünk folytatott diszkriminatív döntéseit. Aránytalanul keveset költhetünk igazolásra, ami nincs összefüggésben a nehéz pénzügyi helyzetünkkel. Azzal teljesen egyetértenék, ha a Liga évente 100 millió eurót lefoglalna a Barcelona jövedelméből, hogy azt a hitelek törlesztésére fordítsuk, újabb hitelt pedig nem vehetnénk fel. Fenntarthatósági döntésekkel teljesen egyetértenék. Az igazolások terén minket sújtó diszkriminatív döntések viszont nem a pénzügyi fenntarthatóságot, éppen ellenkezőleg, egy ördögi kört jelenthetnek a klub számára, ha a klub nem tud helytállni a nemzetközi porondon, ami további bevételkiesésekhez vezet.
Engem nem érdekel, megenyhült-e. Évekig hátrányos helyzetbe rakott minket a piacon ezekkel a nyilatkozatokkal. Tőlem csináljon azt velünk, amit akar (én elfogadom amúgy, hogy nem diszkriminatív, hanem csak betartatta a saját szabályait), de ez csak ránk tartozik. Nem xy klubra, aki meg akarja venni xy játékost tőlünk, és tudja Tebas nyilatkozataiból tutira, hogy még mondjuk 100 millióval csökkenteni kell a keretet, ergo azt csinálhatnak velünk, amit csak akarnak, mi meg vagy behódolunk, vagy kemények leszünk felküldünk egy gyakorlatilag 12 fős keretet (19 mínusz akikkel az edző nem számol). Kb erről szólt az elmúlt nyarunk.
Tabas nyilatkozatai nélkül ezeket max sejthették volna, és lehetett volna blöffölni, mert nem látták a lapjainkat, max a reakcióinkat. Pókerben ez kb olyan, mint ha az osztó megmutatná az ellenfelednek, hogy hatos magasod van, te meg emelsz egy óriásit. Kiröhög és tartja 9-es magassal is, pedig amúgy eldobta volna.

De még idén is. Senki nem tudná, hogy nem vagyunk még meg. Most mindenki tudja, hogy lehet, hogy így lesz, de még nincs. Még ez is jobb alkupozit ad a másik csapatnak.

Én kizártnak tartom, hogy egy Liga elnök lenyilatkozhat egy ilyet, nemhogy tizesével, anélkül, hogy meg lehessen támadni. Ha a saját szabályaik szerint mégis, az valami döbbenet lenne. Nem követem, hogy ezt csak velünk csinálja-e vagy más spanyol csapatokkal is, ha előbbi, az undorító, ha utóbbi, akkor meg mindenkinek szépen jogi lépéseket kéne tennie.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.07. 17:14:28

Thiago visszavonult. Nemrég voltak pletykák hogy jöhet az edzői stábba, de már megvan a tolmács.
Kép
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.07. 14:18:26

Ha van itt eurobarcás szerkesztő, vagy gazdasági hozzáértő, egy kérdés.

A főoldali cikkben (https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... zabalyhoz/) miért van egymás szinonimájaként használva az 1:1-es szabály és a visszatérés a normalitáshoz? Az 1:1-es szabály nem azt jelenti, hogy a csapat csak annyit költhet, amennyiért elad játékosokat és továbbra is kiegyensúlyozottnak kell lennie a költségvetésnek? Vagy valamit félreértek?
gránit
Director del Fútbol

2024.07.07. 10:32:48

Az utóbbi időkben egészen megenyhült. Pár éve nem gondoltuk volna, hogy 2024 nyarán már ilyeneket fog nyilatkozni:

https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... -szamukra/

A nehéz gazdasági helyzetünket elsősorban maguknak köszönhetjük. A felelőtlen gazdálkodást, a mindenkori vezetőség ellenőrizetlen tevékenységét, pedig ebben a modellben aztán lenne lehetőség a vezetőség ellenőrzésére, ellentétben a Chelsea-modellel. Miközben a labdarúgásban az átigazolási díjak egyre csak felfelé kúsznak, mi számos nagyágyúnkat ingyen árusítottuk ki, és ez nem ma kezdődött. Ez inkább az előzménye, mint a következménye a helyzetünknek.

Emellett már régóta mondom, hogy jogilag meg kellene támadni a Liga ellenünk folytatott diszkriminatív döntéseit. Aránytalanul keveset költhetünk igazolásra, ami nincs összefüggésben a nehéz pénzügyi helyzetünkkel. Azzal teljesen egyetértenék, ha a Liga évente 100 millió eurót lefoglalna a Barcelona jövedelméből, hogy azt a hitelek törlesztésére fordítsuk, újabb hitelt pedig nem vehetnénk fel. Fenntarthatósági döntésekkel teljesen egyetértenék. Az igazolások terén minket sújtó diszkriminatív döntések viszont nem a pénzügyi fenntarthatóságot, éppen ellenkezőleg, egy ördögi kört jelenthetnek a klub számára, ha a klub nem tud helytállni a nemzetközi porondon, ami további bevételkiesésekhez vezet.

A bénaságunkat viszont magunknak köszönhetjük. Tavaly például nevetséges összegért kiraktuk Kessié-t, hogy a nála jóval drágább Cancelo-nak helyet csináljunk. Ha Cancelo nem marad, akkor teljesen értelmetlenné válik ez a művelet, miközben egy Chris-Kessié-mélységi középpálya nagyon is erős lehetett volna nemzetközileg is, és most lehet, hogy nem lenne annyi szó a vkp-kérdésről. Ha ezt azért rúgtuk fel, hogy Cancelo 1 évig itt legyen (miközben a szezont Balde/Valle/Fort is lehozhatta volna), annak semmi értelme nem volt. És adtunk el egy olyan játékost kb 13 millióért, aki barátok között is megért legalább 40 milliót. Még egy olajcsapatot sem tudtunk lehúzni, ami valljuk be, óriási szégyen. Regisztrált játékos volt, nulla kockázat volt számunkra, nyugodtan mondhattuk volna, hogy ennyiért nem éri meg nekünk eladni, inkább megtartjuk, ha meg egy Európában befutott sztárjátékost akartok, fizessetek jó sokat. De nem ezt tettük, és már nagyon régóta ezt csináljuk, miközben velünk sem a bankok, sem az Espai-projekt kivitelezői, sem a többi klub nem ilyen jótékonyak. Úgyhogy a fenntarthatósági intézkedésekkel egyetértenék, de az igazolások ellehetetlenítése nem ezt a célt szolgálja, a bevételeinkhez képest teljesen nevetséges számokat határoztak meg nekünk, ami teljesen diszkriminatív, és szembemegy az UEFA irányelveivel is.
bence0330

2024.07.06. 22:18:23

Amúgy komolyan nem lehet valahogy jogi útra vinni Tebas klubra nézve nyilvánvalóan ártalmas nyilatkozatait? Hetente megmondja kb, hogy nehéz gazdasági helyzetben vagyunk, egyértelmű hátrányt jelenthet ez akár már csak a piacon is, vagy szponzori szerződések tárgyalásánál is, stb.
Asensi
Jugador del Barça

2024.07.03. 22:02:17

FcBarcelona1 írta:
2024.07.03. 17:17:37
Jövő nyárra gondolom kellene Lewy helyére egy nagy név, különösen választás előtt.
Én egyszerűen csak a focira gondolok, nem a mezeladásból befolyó pénz érdekel. Ezért egyrészt azt mondom, hogy akár most is jöhetne valaki Lewa helyére. Másrészt amikor leigazoltuk Samuel Eto'o sem volt nagy név, de milyen jó lenne most a fiatal Eto'o ...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.03. 17:17:37

Nem tudja valaki véletlenül, sehol nem találom, hogy mennyi mezt adtak el bizonyos játékosokkal? Csak azt írják, hogy
1. Lewy
2. Gavi
3. Pedri
És azt, hogy 179 millióval a miénk volt a legnagyobb bevétel mezeladásból és "merchandising"-ből.
Lewa akkor csak megérte valamilyen szinten anyagilag is.
Sajnos rajta kívül nem is akad jelenleg nagy név.
Nico Williams meze valószínűleg az egyik legkelendőbb lenne, ha ide jönne.
Jövő nyárra gondolom kellene Lewy helyére egy nagy név, különösen választás előtt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.20. 14:18:32

Messa írta:
2024.06.05. 13:45:24
soadroli írta:
2024.06.05. 09:19:51
CONFIRMED: FC Barcelona's agreement with Nike will be official in the coming days! The club will receive than €100M signing bonus & recieve €105M-€120M/year fixed for a 10-year contract.

Barcelona will also have an active role in the design of the kits, ensuring that these reflect the identity and tradition of the team. Barça will have the HIGHEST paid jersey deal in football. @ferrancorreas @DBR8
Azért ezt szépen csinálta az öreg, meg kell hagyni. Szépen inasba rakta a Nike-t a saját mezmárka belengetésével, jókora alkupozíciót fogott vele.
A Mundo mai híre szerint (a tárgyalásokat ismerő forrásra hivatkozva) a Nike megállapodás már küszöbön van, a sok tárgyalás után legtöbb pontban már megegyeztek.
A 150 milliós aláírási bónusz mellett évi 90 millió+bónuszt fizetnek, ami nem csökkenhet, ha bizonyos eredményeket nem ér el a klub. (Bl nyolcaddöntő, bajnokság top 3 és hasonlók). Ezen kívül a Barca 10 évre kötötte volna a megállapodást, a Nike viszont 15 évre akarta, így úgy tűnik 12 év lesz, illetve a klub a hivatalos boltjain kívül is árusíthatja online a mezeit, de ez a pont még nincs teljesen lezárva. Továbbá, ha bármilyen szerződésszegés történik a Nike részéről nem kell bírósághoz fordulni, hanem azonnal felbontható a szerződés.
Ezzel a Barcelona lesz a mezszponzor által legjobban fizetett klub.
Gondolom a Nike-nak is eszébe jutott, hogy a centenáriumi mezt vinni fogják mint a cukrot, rekord eladás lehet belőle.

A mezek most azért késnek, mert azok az idióták elkezdték nyomni őket, de egy régi szponzort rajtahagytak és újra kell kezdeni. Viszont annyit kinyomtak bellőle, hogy nem lehet az egészet az elejétől indítani, így azok is piacon maradnak csak olcsóbbak lesznek.

Még néhány részlet hátravan, de 1-2 héten belül hivatalosan is megtörténik az aláírás.
Ha ezt Laporta így tető alá hozza az elég komoly fegyvertény lesz.
Forca Barca!!!!
superman
Jugador d'estrella

2024.06.05. 14:52:28

Messa írta:
soadroli írta:
CONFIRMED: FC Barcelona's agreement with Nike will be official in the coming days! The club will receive than €100M signing bonus & recieve €105M-€120M/year fixed for a 10-year contract.

Barcelona will also have an active role in the design of the kits, ensuring that these reflect the identity and tradition of the team. Barça will have the HIGHEST paid jersey deal in football. @ferrancorreas @DBR8
Azért ezt szépen csinálta az öreg, meg kell hagyni. Szépen inasba rakta a Nike-t a saját mezmárka belengetésével, jókora alkupozíciót fogott vele.
Ezzel akkor megvan az 1:1?
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

soadroli írta:

Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2024.06.05. 13:08:27

ElBartimaeus írta:
2024.06.05. 13:02:19
Ezek a nyilatkozatok inkább gyomorforgatók, mint érdekes magyarázatok. Kb amint lemondott Xavi, ő kérlelte folyamatos nyilatkozatok sorával, hogy maradjon.
Erről még soha nem láttam semmi komolyan vehető jelet. Nekem végig az volt az érzésem, hogy fellélegzett, hogy nem neki kellett ezt a döntést meghozni (mert nyilván tiszteli és szereti Xavit, ez nem kérdés), és otthon kb örömtáncot járt. Már a kampányában német edzőt akart, Flick meg ugye közben elérhető lett, úgy nézett ki, hogy összeáll minden, erre Xavi visszakozott, ő meg citromba harapva mosolygott hozzá, mert hirtelen azt sem tudta, mit mondjon erre. Ez már csak azért is logikus, mert Xavinak is nyilvánvalónak kellett volna lennie, hogy hónapokig úgy volt, hogy lemond, Laporta eközben nyilván nem jojózni fog otthon, hanem lezsírozza a következő edzőt, és ez alighanem meg is történt. Ezért is lehetett még kellemetlenebb, és érthetetlenebb Laportának, mikor visszakozott Xavi.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.06.05. 13:02:19

Ja, valami infláció-követést lehetett volna beleiktatni, mindenesetre elég jó deal egyelőre. Lehet később is tervezne hasonló ámokfutásra, mint amibe most kezdett, hogy szerződést bont, meg saját brand, stb.
FcBarcelona1 írta:
2024.06.04. 20:38:58
https://barcauniversal.com/joan-laporta ... -all-else/
Laporta Xaviról
https://barcauniversal.com/barcelona-pr ... w-manager/
Laporta Flickről.
Szerintem így már érthetőbb, és a híreknek megfelelő.
Ezek a nyilatkozatok inkább gyomorforgatók, mint érdekes magyarázatok. Kb amint lemondott Xavi, ő kérlelte folyamatos nyilatkozatok sorával, hogy maradjon, gondolom ezek után Xavi megkeresése, hogy mégis maradna (már ha ez egyáltalán igaz volt) teljesen váratlanul jött, ami után nagyon gyorsan ki kellett tenni, mert hoppá, mégse nyertünk semmit idén. Flick-től annyit kért, hogy nyerjenek, barca stílussal, de jobb fizikummal, szebb játékkal, persze mindezt egyből, de a játékoskeret nem változhat, mert az ugye nagyon csúnya volt Xavitól.

Őszintén, Laporta egy elég jó üzletembernek tűnik, viszont borzasztó politikus.
davi10
Llegenda del Barça

2024.06.05. 09:59:36

A 100 misi bónusz gondolom most úgy kell, mint egy falat kenyér. Az összeg is elég szép, egyedül azt nem tudom, hogy ez a 105-120 misi 10 év múlva mennyit fog érni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Válasz küldése