Így már egyet tudok érteni.gránit írta: ↑2024.07.08. 10:33:07Én azt állítom, hogy a Liga nélkül is ezt csinálnánk. Úgy távozott Eto'o, hogy még mi fizettünk egy rahedli pénzt. Nem a Bartomeu-érában. Villa, Henry, Marquez, akik most így hirtelen eszembe jutnak, mind ingyen vagy apróért mentek el.
Amit én állítok, hogy régóta van egy ellenőrizetlen és felelőtlen gazdálkodás, ez pedig az előzménye a helyzetünknek.
Nekem nem kell mondani, hogy különbséget kell tenni. Állítom, hogy ha nem Laporta lenne az elnök, már összeomlott volna a klub. Heves vitáim voltak Rakitic távozásakor arról, hogy a világ minden pénzét meg kéne-e adni a távozásáért a leendő klubjának, vagy sem. Én nem állítom azt, hogy nincs létjogosultsága annak a véleménynek, mely szerint még mi fizessünk akkor, ha valaki távozik egy másik klubba. Amit én állítok, hogy ha Laportán kívül bárki más vezetné a klubot a culék közül, már összeomlott volna (egy parányi kisebbséget leszámítva, de ők sosem kerülnének az elnöki székbe, mert teljesen szemben állnak a céges kultúrával). Persze ő is gerjeszti ezt a katasztrofális céges kultúrát, de még ő a legkevésbé. Amúgy amikor 2003-ban átvette az elnökséget, a csőd szélén álltunk, még rosszabb helyzetben voltunk, mint ma. Ő rázta gatyába a klubot. Persze kötött katasztrofális szerződéseket, amik nagyon is hozzájárulnak ahhoz, hogy most ott tartunk, ahol. Véleményem szerint minden idők legeslegrosszabb sportügyletét kötötte meg, amivel mérhetetlen károkat okozott a klubnak. De állítom, hogy ha nem ő lenne az elnök, már összedőlt volna a klub. Nekem aztán nem kell mondani, hogy vannak különbségek. Azt viszont állítom, hogy nagyon régóta felelőtlenül gazdálkodunk, és emiatt tartunk itt. Ez már Laporta előtt is így volt, gyakorlatilag ő mentette meg a klubot az első ciklusaival. Úgy, hogy a maga részét azért hozzátette ahhoz, hogy most itt tartsunk.
Lehetne mindent jobban, ez egyértelmű, minden téren.
Mi az a legrosszabb sportügylet?
Persze, hogy vannak hibás döntések, mint pl. már Koemannak is kellett volna igazolni, mert a BL induláshoz is kétséges volt a keret. Xavinak pedig nem kellett volna ennyiért, és ezeket a játékosokat.
Közvetítési jogdíj vagy BLM fele ki tudja melyik jobb, azóta rekordbevételt könyvelhettünk el merchandisingból, szóval jó döntésnek tűnik.
De figyelembe kell venni a tényezőket. La Liga abszurd bérkeret, UEFA 3 veszteséges év, átigazolásoktól, BL indulástól való eltiltás szabályait.
Persze a jogdíj eladásánál lett volna jóval kedvezőbb hitel (átstrukturálás), de azt a La Liga nem engedte volna, mert az előbbi tulajdonrész eladása, a másik a hitel növelése.