LG írta:
Azóta a Barca stílusa nem keveset változott, és valószínűleg még fog is változni, kérdés, hogy milyen irányba. De a Guardiola utolsó sikeremberei is néhány éven belül kikopnak, és ahogy Xavi és Iniesta is, könnyen meg lehet, hogy ők is más stílusú játékosokkal lesznek pótolva.
Nekem amúgy LE féle változások tetszettek, az ő reformjai nagyon kellettek a sikerekhez, de a harmadik szezonjába nagyon túltolta, átment az egész esztelenségbe, nagy kár érte. A Valverde féle út szerintem hosszútávon nem tartható egy Barcánál. Lehet védeni a bajnoksággal, de megjegyezném, a Realnál Capellonak kétszer is fel kellett állnia bajnoki győzelem után, mert a játék nem volt elég attraktív.
Pontosan. Azt a stílust, amit a Guardiola-féle csúcsBarca nyomott, nem is szabad elvárni, mert azt csak csúcsformában lévő Xavikkal lehet, de azt is csökkenő hatékonysággal, mert az ellenfél kitanulja.Próbálkozni lehet, de abból olyan állófoci lesz 0 kreativitással, mint Tata idejében tavasszal.
A foci változik, alkalmazkodni kell, ezért a Lucho-féle(vagy akár Rijkaard-féle) foci szerintem a mai napig megállná a helyét, úgy hogy sikeresek legyünk nemzetközi szinten is, és a Barca stílusának alapkoncepciója is megmaradjon.
Ha a Betis edzője az(amit láttunk tőle, kicsibe nagyon tudja, a kérdés hogy a legnagyobb szinten bírná-e a nyomást?), akkor ő lenne a megfelelő ember jövő évtől.
Nem tudom hogy tudatos, vagy nem tudatos, esetleg a játékosok döntöttek úgy, de BL-ben mintha hasonlóval próbálkoznának, Tottenham ellen sem azért sikerült 4 gólt rúgni, mert gyök2-vel járatták orrba-szájba a labdát a kezdőkörnél.
Egy olyanféle játék sikerre is vezethet a BL-ben, nem véletlen hogy idegenben sokat fejlődtek idén, talán rájöttek hogy ha nem úgy állnak ki a pályára, mintha a ligautolsó elleni csapat ellen játszanának, és akkor nem kell 10 perc múlva az eredmény után rohanni mert bekaptak 2-t.
Valverdében pedig tényleg a félelme a legnagyobb akadálya, szerintem az 50-edik percben is remegne a keze 4-0-nál egy Huesca ellen, ha valakit le küldene pihentetni, szerintem egy BL döntőn meg lóadagnyi nyugtatóval is szívinfarktust kapna.
Mi vezérelhette, amikor 4-1-es előnyben egy "tök lenézett" AS Roma ellen kiküldi bekkelni a srácokat, azzal a fejjel hogy" jajj csak nehogy kapjunk 3 gólt"?
Ha bement volna Dembele az "ultranagy stabilitás" erőltetése helyett, szerintem elrakott volna 2-t 20 perc alatt, és akkor csont nélkül továbbmegyünk 3 kapott góllal is.
Pontosan ettől tartok, hogy ha odaérünk a legfontosabb szakaszra, akkor újból berezel, aztán akkor egy Allianz/Anfield/Etihadból 5 góllal jövünk haza, miközben lehet azt mint 2015-ben, rúgni 1-2 idegenbeli gólt és jónapot.Pedig azért valljuk be, a Bayern a visszavágón majdnem visszahozhatta volna magát a párharcba, de amellett hogy szerencsénk volt(+Stegen emberfeletti bravúrjai), Lucho úgy küldte ki az MSN-t hogy rúgjanak idegenbeli gólt, rúgtak is 2-t, ha Valverde lett volna, beállt volna bekkelni és akkor simán kiesünk 3-0-ról.