Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
A közönség elsősorban azért fütyüli ki, mert nem ért egyet a cseréivel, főleg amikor a csapágyasra járatott, alibizők fent maradnak, és a meccs legjobbja jön le, mert nehogy már Rakiticék is pihenhessenek.Samper írta:Próbáljatok Valverde fejével gondolkodni. Megtapasztalta, hogy a bizalom iránta csak addig tart úgy-ahogy, amíg sikerek vannak. Amint nem, szembefordul vele a vezetőség és kifütyüli a közönség. Tehát hosszútávú bizalom nincs. Ha tehát februárban döntenie kell, biztosabb a nemleges válasz. Ha ezt követően mégis hoz trófeákat, diadalmasan távozik és szép emlékeket hagy.
Azért ha idén sem jönne össze a BL, az igenis csalódás lenne. Emlékezzünk csak vissza, szezon elején a játékosok is fogadkoztak, hogy idén a BL prioritás. Ha mondjuk a Juventus húzná be, és CR megkapná a 6. Aranylabdáját, Messinek sem hinném, hogy őszinte lenne a mosolya.MatyiG írta:LE-nél is csomó olyan volt, hogy 1-2 gólos előnynél már csak túl akartunk lenni a meccsen, aztán sokszor vissza is nyalt a fagyi. Egy Real, Spurs és Tico ellen meg ne várjuk, hogy nem lesznek olyan időszakok a meccsen, amikor nem védekezünk. A focink meg még továbbra is a labdatartásra alapul, ha nem is jár olyan gyorsan a labda.
Elismerem, hogy tökösebb is lehetne EV, de amíg jönnek az eredmények, nem fogják elküldeni, ez nem kérdés. 2 szezon alatt 4 kupával meg főleg, nem is lenne rá különösebb okuk.
Pontosan. Azt a stílust, amit a Guardiola-féle csúcsBarca nyomott, nem is szabad elvárni, mert azt csak csúcsformában lévő Xavikkal lehet, de azt is csökkenő hatékonysággal, mert az ellenfél kitanulja.Próbálkozni lehet, de abból olyan állófoci lesz 0 kreativitással, mint Tata idejében tavasszal.LG írta: Azóta a Barca stílusa nem keveset változott, és valószínűleg még fog is változni, kérdés, hogy milyen irányba. De a Guardiola utolsó sikeremberei is néhány éven belül kikopnak, és ahogy Xavi és Iniesta is, könnyen meg lehet, hogy ők is más stílusú játékosokkal lesznek pótolva.
Nekem amúgy LE féle változások tetszettek, az ő reformjai nagyon kellettek a sikerekhez, de a harmadik szezonjába nagyon túltolta, átment az egész esztelenségbe, nagy kár érte. A Valverde féle út szerintem hosszútávon nem tartható egy Barcánál. Lehet védeni a bajnoksággal, de megjegyezném, a Realnál Capellonak kétszer is fel kellett állnia bajnoki győzelem után, mert a játék nem volt elég attraktív.
A levante elleni meccsen kívül szerintem egyet sem hagytam ki,mióta Valverde van. Egy tucatot fel tudnék sorolni ahol megvolt a vezetés és visszahoztuk az ellenfelet azzal,hogy feladtuk a támadást. Én ezt bekkelésnek hívom,de kinek mi. Ja és nem arról beszélek hogy a 60. perctől vissza vesz a csapat,ha a 18. percben vezetünk,már sétál mindenki. Csak idén megcsináltuk a Real és a Spurs ellen is,tavaly meg a Tico ellen védekeztünk végig egy félidőt úgy,hogy az elsőben Costa labdához se ért,annyira jól játszottunk.Túlzás. Amennyire le van itt nézve EV, úgy fel van hypeolva Klopp.
Például Klopp. De nem tud spanyolul,és nem játszat Barcás focit. Mondjuk EV-nek sincs sok köze hozzá,hiába Barca kötődésű.Például?
Hát a tripla lehet hogy nem,ez igaz,de nem hiszem hogy azért költünk el átigazolási szezononként 100-150 millákat akár,mert a bajnokságra erősítünk. Mindegy,mert hacsak nincs óriási hullámvölgy a bajnokság meg lesz,a kupában is igazából ha szerencsénk van a döntőig nagy akadály nem lesz. 2 szezon,4 kupa,mindenki happy.Ahogy más is. A tripla és a BL meg nem lehet elvárás nálam. Maximum úgy, hogy mondjuk 3-4 évente essen le egy.
Nyilván, de ez hol nincs így?Egyébként a hamarább megszólal a vészharang akkor, ha a gyengébb eredmények mellé kilátástalan játék párosul. Ha ugyanezeket az eredményeket hozná a csapat Valverdével, de lényegesen szórakoztatóbb játékkal, jóval kevesebb lenne a kritika.
Így van.Setien pl miért lesz jobb? Mert beszél spanyolul és a Betis szépen játszik?
Túlzás. Amennyire le van itt nézve EV, úgy fel van hypeolva Klopp.1-0 után beállunk bekkelni
Például?Szerintem meg ha már edzőt keresünk,akkor legyen már olyan,aki irányított nagy csapatot/csapatokat,és nem egy olyan csapattól jön ahol a 6-8. hely elvárás
Ahogy más is. A tripla és a BL meg nem lehet elvárás nálam. Maximum úgy, hogy mondjuk 3-4 évente essen le egy.De Setien megint egy olyan megoldás,hogy vagy képes felnőni a bl-hez,meg a tripla elvárásához,vagy nem.
Azóta a Barca stílusa nem keveset változott, és valószínűleg még fog is változni, kérdés, hogy milyen irányba. De a Guardiola utolsó sikeremberei is néhány éven belül kikopnak, és ahogy Xavi és Iniesta is, könnyen meg lehet, hogy ők is más stílusú játékosokkal lesznek pótolva.Azt hiszem még a Dortmund edzője volt, amikor valami olyasmit nyilatkozott, hogy ő sose tudná magáénak érezni a Barca stílusát.
Ezzel egyet értek, a mostani kerettel olyan nagyot senki sem tudna bukni. Tata Martino szerintem pl. egy középszerű edző, de ő is alig maradt le a bajnoki címről, és a BL kiesés sem volt csúfos. A Valverde féle biztonsági taktikával is versenyben lehet lenni minden címért, csak pont az a pluszt nem tudja adni, amit elvárhatunk egy igazán jó, vagy egy igazán ide passzoló edzőtől. Pep tudta hozni ezt a pluszt, LE is, de pl. Tito vagy Tata nem, mondom ezt úgy, hogy előbbi bajnok lett és utóbbi is közel került hozzá. És eddig nekem Valverde sem tudja hozni, ígéretes volt a kezdés, eleinte a nem túl látványos játékot sem bántam, de a jó alapokra azóta sem nagyon tudott játékai. Az idei legnagyobb dobásai, Dembelé, Vidal és Semedo kezdőbe kerülése is nagyban köszönhető a sérüléseknek is.Azért a mi mostani keretünkkel nagyot nem tudna bukni.
De a lehetőségek sem ugyanazok, azért lássuk már be.tt meg egyből kell az eredmény, elég néhány hetes hullámvölgy, aztán kongatja mindenki a vészharangot.
Szerintem top edző, csak igazából nehéz meghatározni, hogy mi alapján számít valaki jó edzőnek. Lehet nem nyer semmit,de felépít egy csapatot, vagy csak a pályán mutatott játékot nézzük, bárhogy is van. Azért a mi mostani keretünkkel nagyot nem tudna bukni.MatyiG írta:Klopp szerintem is csúnyán bebukna itt, túlértékelt edzőnek tartom. Mondjuk nem is hiszem, hogy a vezetőségnél szóba jön a neve.
+1, főleg a félkövéren szedett rész.MatyiG írta:Nem beszéli a nyelvet, ez a keret nem a rohanós focira van kialakítva. Másrészt sem a Dortmundban, sem a Poolban nem volt kiemelkedő eredménye az első két szezonban. Itt meg egyből kell az eredmény, elég néhány hetes hullámvölgy, aztán kongatja mindenki a vészharangot.
MatyiG írta:Klopp szerintem is csúnyán bebukna itt, túlértékelt edzőnek tartom. Mondjuk nem is hiszem, hogy a vezetőségnél szóba jön a neve.
Innentől ez egy rendes érvelés, amivel lehet vitatkozni, elmondod szépen, hogy miért nem ide való Klopp, de továbbra sem fogadom el, hogy miért jobb edző az a Solari, aki megnyert valami sörmeccset, egy jutalom tornán, és magasztalni kell mert ő hozott kupát Klopp meg nem. Felejtsük már el ezt a klub világbajnokságot , mint kupa. És nem a Real érdemeit akarom elvitatni, de az érdem a BL megnyerése, és nem a klub VB. Ezt akkor is megnyernék, ha egy guminőt ültetnének a kispadra.optimus írta:....
Egyetértek ,már csak azért se lesz itt soha edző ,mert ezzel a kerettel semmit nem tudna kezdeni ,cserélni kéne a fél keretet.MatyiG írta:Klopp szerintem is csúnyán bebukna itt, túlértékelt edzőnek tartom. Mondjuk nem is hiszem, hogy a vezetőségnél szóba jön a neve.
De tényleg magyarázni kell. 13-14ben a Liverpool második helyezett lett, 14-15ben a Liverpool hatodik helyezett volt. Ez köszi szépen nem egy középcsapat. Középcsapat a fix 12. helyezett csapat, középcsapat az ilyen Brighton, West Ham ilyenek. A Pool távolról sem volt középcsapat. Ezekután 15-16-ban egészen a nyolcadik helyig repítette őket. 16-7ben sikerült elcsípni a BL helyet, majd tavaly a döntő összejött nekik ahol ők lettek a szimpatikus vesztes. Közben elköltöttek ők is 1 raklap pénzt, aminek akármit mondasz egyelőre SEMMI eredménye nem lett. Idén mennek a PL-ért, de majd a mai derbi után okosabbak leszünk. De ő is kőkeményen az alapkezdőt játszatja, és eddig a bajnokságban nem volt hullámvölgy. Blben meg tényleg annyi múlt hogyha a nápolyi gyerek 5 méterről kaput talál akkor rajta röhög mindenki.LG írta:Azért azt nézd már meg, hol volt a Liverpool, hogyan játszottak, milyen eredményeik voltak mielőtt ő átvette őket. Egy angol középcsapatból csinált bajnokesélyes és BL döntős csapatot. Nem hiszem, hogy olyan nagyon sokan utána tudnák csinálni. Egy Barcánál persze, hogy mások az elvárások, de mások lehetőségek is, azért Valverdének nem a béka segge alól kellett elkezdenie építkeznie. De nem hittem, hogy ezeket tényleg magyarázni kell.gen képzeld teljesen komolyan gondolom. Csávónak ez a 4. éve a poolban és eddig SEMMIT nem nyert velük. Tekintve hogy itt a forum fele szerint egy olyan év ahol CSAK a spanyol duplát nyerjük meg csalódásnak számít, egy olyan edző aki 5 évente nyer egy trófeát nem lenne jó ide.
Neki 2-3 év kell hogy felépítsen magának egy jó csapatot, addig nem igen nyer, itt nálunk a bajnokság ugye alap hogy nyerni kell, a blben is már nyerni kell, és jó lenne mellé a kupa is mert akk már tripla legyen. Ezek után Kloppot felhozni nevetséges.
Azért azt nézd már meg, hol volt a Liverpool, hogyan játszottak, milyen eredményeik voltak mielőtt ő átvette őket. Egy angol középcsapatból csinált bajnokesélyes és BL döntős csapatot. Nem hiszem, hogy olyan nagyon sokan utána tudnák csinálni. Egy Barcánál persze, hogy mások az elvárások, de mások lehetőségek is, azért Valverdének nem a béka segge alól kellett elkezdenie építkeznie. De nem hittem, hogy ezeket tényleg magyarázni kell.gen képzeld teljesen komolyan gondolom. Csávónak ez a 4. éve a poolban és eddig SEMMIT nem nyert velük. Tekintve hogy itt a forum fele szerint egy olyan év ahol CSAK a spanyol duplát nyerjük meg csalódásnak számít, egy olyan edző aki 5 évente nyer egy trófeát nem lenne jó ide.
Neki 2-3 év kell hogy felépítsen magának egy jó csapatot, addig nem igen nyer, itt nálunk a bajnokság ugye alap hogy nyerni kell, a blben is már nyerni kell, és jó lenne mellé a kupa is mert akk már tripla legyen. Ezek után Kloppot felhozni nevetséges.
Igen képzeld teljesen komolyan gondolom. Csávónak ez a 4. éve a poolban és eddig SEMMIT nem nyert velük. Tekintve hogy itt a forum fele szerint egy olyan év ahol CSAK a spanyol duplát nyerjük meg csalódásnak számít, egy olyan edző aki 5 évente nyer egy trófeát nem lenne jó ide.Varatrix írta:Ilyet, olyan sok kontextusban olvastam már... Ezt te komoly érvnek gondolod? Egyáltalán komolyan gondolod? Azt hinné az ember, hogy nem kell elmagyarázni, hogy ez mekkora baromság, és ha nem raksz mögé ezer emojit, akkor nagyon creep duma.optimus írta:Az a Klopp aki a Liverpooli pályafutása alatt kevesebb trófeát nyert mint Solari 2 hét alatt?
Lehet itt szellemeskedni, de Pep teljesen szerelmes a saját stílusába, amivel az esetek 95%-ban nyer, de megint visszajutunk oda hogy itt sokak szerint a BL cím elvárás, ott meg ő is folyamat elbukik. Nyomjátok itt hogy nevetségesek vagyunk a Bl-ben és szégyen kiesések voltak, hát ő is folyamat kapta a pofonokat, Real kb megalázóan elverte, utána mi is lerendeztük igen szép aránnyal, tavaly a Pool is kiütötte rendesen. Ez az elmúlt 5 bl szezonjából 3 ahol úgy elverték mint a lovat, és a Monaco elleni kiesést se rakja ki az ablakba.Varatrix írta:Igen Pep bizonyította, hogy totál alkalmatlan a Barca kispadjára, hál istennek vasvillával elkergettük...Az a Pep akit folyamat elraknak a Blben?
Nem gondolom hogy amikor átvette a Poolt akkor az egy középszer csapat lett volna tekintve hogy 15-ben vette át a csapatot, amely 13-ban 2 ponton bukta el a bajnokságot. De tegyük ezt az apróságot félre, a forma tavaly ott bőgött a sajtónak hogy ő a Poolal na ők aztán nem költenek sok pénzt, neki nem lenne pofája nagy pénzeket kiadni. Majd vett egy középhátvédet 80 milláért meg egy kapust 60+ ért. Alatta játszik a világ jelenlegi kb legjobb támadóhármasa, a kezdőjük kb egy szinten van a miénkkel.LG írta:Azért Klopp egy középszerű Poolból csinált egy PL és BL esélyes csapatot, akik ráadásul a legjobb focit játszák jelenleg, nehogy már az ő munkásságát magyarázni kelljen.
Ronal.10 írta:LE alatt volt egy Neymar, Alves-ünk akik nagyon színezték a játékot és Messivel is nagyon megértették egymást.. azt a játék kedvet, tudást Valverde se tudná kiölni... vagy hogy játszottunk volna ha ő az edző?
Azért azt tegyük hozzá, hogy folyamatosan változik a futball, és azért a tavalyi szezon, ha nincs a vereség nagyon szép szezont futunk.LE alatt egyáltalán nem játszottunk rosszul,és eredménytelenül sem. Úgy ültem le meccset nézni,hogy mikor lefújták már a következőt vártam,kerestem az időpontot mikor kezdik.Az sem volt tökéletes csapat,az MSN sokszor megmentette az edzőt,neki is voltak hibái( következő meccsre szét rotálta a fél csapatot) de ennél jobb volt. EV alatt szerintem 10 olyan meccs nem volt,amikor úgy álltam fel a tv/gép elől hogy na ez de jó meccs volt. Ellenben a meccsek 80%-a után azt gondoltam hogy mi a fa.. volt ez. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Én Kloppot szívesen látnám,de nem fog eljönni,most kezd csak belejönni a pool egyrészt,másrészt meg ki tudja itt mennyire kapna szabad kezet,de ha igen,akkor páran már biztos kikerültek volna a kezdőből. Engem tényleg nem zavarna,ha jönne egy rossz szezon,mondjuk csak egy bajnoki 2/3. hellyel,ha látnék valami focira emlékeztetőt. Nem kell 6 kupás szezont elvárni,meg a Pep féle játékot, de ettől én többet szeretnék látni.
Sinya22 írta:LE alatt egyáltalán nem játszottunk rosszul,és eredménytelenül sem. Úgy ültem le meccset nézni,hogy mikor lefújták már a következőt vártam,kerestem az időpontot mikor kezdik.Az sem volt tökéletes csapat,az MSN sokszor megmentette az edzőt,neki is voltak hibái( következő meccsre szét rotálta a fél csapatot) de ennél jobb volt. EV alatt szerintem 10 olyan meccs nem volt,amikor úgy álltam fel a tv/gép elől hogy na ez de jó meccs volt. Ellenben a meccsek 80%-a után azt gondoltam hogy mi a fa.. volt ez. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Én Kloppot szívesen látnám,de nem fog eljönni,most kezd csak belejönni a pool egyrészt,másrészt meg ki tudja itt mennyire kapna szabad kezet,de ha igen,akkor páran már biztos kikerültek volna a kezdőből. Engem tényleg nem zavarna,ha jönne egy rossz szezon,mondjuk csak egy bajnoki 2/3. hellyel,ha látnék valami focira emlékeztetőt. Nem kell 6 kupás szezont elvárni,meg a Pep féle játékot, de ettől én többet szeretnék látni.
LE alatt egyáltalán nem játszottunk rosszul,és eredménytelenül sem. Úgy ültem le meccset nézni,hogy mikor lefújták már a következőt vártam,kerestem az időpontot mikor kezdik.Az sem volt tökéletes csapat,az MSN sokszor megmentette az edzőt,neki is voltak hibái( következő meccsre szét rotálta a fél csapatot) de ennél jobb volt. EV alatt szerintem 10 olyan meccs nem volt,amikor úgy álltam fel a tv/gép elől hogy na ez de jó meccs volt. Ellenben a meccsek 80%-a után azt gondoltam hogy mi a fa.. volt ez. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Én Kloppot szívesen látnám,de nem fog eljönni,most kezd csak belejönni a pool egyrészt,másrészt meg ki tudja itt mennyire kapna szabad kezet,de ha igen,akkor páran már biztos kikerültek volna a kezdőből. Engem tényleg nem zavarna,ha jönne egy rossz szezon,mondjuk csak egy bajnoki 2/3. hellyel,ha látnék valami focira emlékeztetőt. Nem kell 6 kupás szezont elvárni,meg a Pep féle játékot, de ettől én többet szeretnék látni.Samper írta:Pep és LE "eléggé bevált"? Így, egymás mellett? Na neeee.LG írta: Pep és LE eléggé bevált, ez nem garancia, hogy ő is folytatná a sort, de én azért előlegeznék neki bizalmat.