Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
geridoss
Director del Fútbol

2018.10.29. 10:30:02

Potroh írta:
geridoss írta:Az egyik legnagyobb kritizálójaként, el kell ismerni, bejött a tegnapi taktikája. Az első két csere is jókor jött, és jól is cserélt.
Nem jött be, mert Rafinha meglehetősen gyenge volt.
Könnyen észrevehető volt, hogy Dembelé-vel ez egy sokkal erősebb csapat, sokkal gyorsabb és ami a legfontosabb: sokkal kiszámíthatatlanabb...

Ami a taktikát illeti, olyan Valverdénél nem nagyon létezik. Az elve a "biztonság" aztán majd lesz valaki aki gólt is lő. Ez nem taktika és a mai szerencséje az volt, hogy kifogott egy iszonyúan gyenge Real-t...
Ezt még az Inter elleni meccs után írtam. [-X

El Classico.

Nem győzöm dicsérni az öreget. Attól függetlenül, hogy a Madrid milyen gyenge volt, leiskoláztuk őket, amiben nagy szerepe volt EV-nek is. Akárhogy is fáj ezt leírnom.
Kicsit féltem a második félidő elején, de nagyszerűen reagált, még pont időben. Dembelé is jókkor jött, benne is volt 2 gólunkban.

Tetszett a játékunk is. Nem az orrukon pörgető delfineket értek támadó játék alatt, hanem ezt, amit tegnap játszottunk. Ezt a focit ha tudjuk állandósítani, és mellé időben cserél és jól rotál, még az is lehet, hogy megbékélek a jelenlétével.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Cestus
Director del Fútbol

2018.10.29. 09:40:40

Stalkyard írta:Ezt miért kell? Jogosan, és többnyire normálisan van kritizálva, amikor kritizálva van.
Bocs, ha nagy parasztságot sikerült összehozni. Sokszor jogosak a kritikák, de az utóbbi időben inkább azt érzem, hogy sokaknak a bögyében van az öreg, és a létező összes dolog miatt beleállnak, amikről sokszor nem ő tehet. Nem akarom minden határon túl védeni, másfél szezon után egyértelműen látszódnak a korlátai, és pár oldallal hátrébb én is fikáztam.

Viszont elképesztőnek tartom, hogy egy Messi nélkül fölényesen megnyert meccsen is ilyenekkel találják meg, hogy miért Rafinha játszott, hiszen Dembélével biztosan 10-0-ra nyertünk volna. :D Azt az apró tényt meg elhanyagolják, hogy Rafinha bármilyen szürke is volt (mondjuk az olaszok ellen betalált), egy olyan csapatnak volt a tagja, amelyik 2-0-ra elment mindkét meccsen. Valószínűleg okkal tette be az öreg, és mivel a csapat dominálva vezetést szerzett mindkétszer, bejöhetett az ötlete.

Emellett ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy a csapat hullámvölgybe került a szezon elején, amelynek a végén Messit is elveszítettük, mégis ki tudott jönni ebből a csapat, és októberben elverte a Spurs-Sevilla-Inter-Real kvartettet, utóbbi hármat zömében az argentin nélkül. Odaát éppen emiatt rúgják ki az edzőt, mert a hullámvölgyet nem tudta kezelni. A szezont remekül kezdték, viszont jött pár meccs, amikor nem ment be semmi, és az emiatt kialakuló frusztrációt és ördögi kört nem tudta megfogni Lopetegui, végül pedig már a saját balszerencséjük kovácsaivá váltak.

A mostani klasszikuson pedig remekül reagált EV (amit páran már kiemeltek itt), a cseréivel szépen megfogta a Real comebackjét. Mégsem látom a rendszeres kritizálók elismeréseit, ellenben abban biztos vagyok, hogy ha a következő Rayo Vallecano/Cultural Leonesa ellen valamilyen oknál fogva csak 1-1-et játszunk, megint mindenki el akarja majd számoltatni az öreget. :D
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.10.29. 07:52:40

Cestus írta:
Örülök, hogy van, akit nem vakít el a mai végeredmény. A kapott gól egyértelműen az edző sara, és Rafinha is gyenge volt. Ezek után én hoznám télen Contét vagy Mourinhot, velük visszaállna a tiki-taka régi dicsősége. :mrgreen:
Ezt miért kell? Jogosan, és többnyire normálisan van kritizálva, amikor kritizálva van.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Alcantara
Director del Fútbol

2018.10.29. 07:25:50

Jól cserélt el kell ismerni. Nagy előny, hogy ültek minőségi játékosok a padon, akik lendületet hoztak a csapatnak.
Cestus
Director del Fútbol

2018.10.28. 20:23:47

zola8787 írta:Ernesztó takaroggy!
Örülök, hogy van, akit nem vakít el a mai végeredmény. A kapott gól egyértelműen az edző sara, és Rafinha is gyenge volt. Ezek után én hoznám télen Contét vagy Mourinhot, velük visszaállna a tiki-taka régi dicsősége. :mrgreen:
"It is what it is."

Potroh
Barça C

2018.10.28. 19:51:13

geridoss írta:Az egyik legnagyobb kritizálójaként, el kell ismerni, bejött a tegnapi taktikája. Az első két csere is jókor jött, és jól is cserélt.
Nem jött be, mert Rafinha meglehetősen gyenge volt.
Könnyen észrevehető volt, hogy Dembelé-vel ez egy sokkal erősebb csapat, sokkal gyorsabb és ami a legfontosabb: sokkal kiszámíthatatlanabb...

Ami a taktikát illeti, olyan Valverdénél nem nagyon létezik. Az elve a "biztonság" aztán majd lesz valaki aki gólt is lő. Ez nem taktika és a mai szerencséje az volt, hogy kifogott egy iszonyúan gyenge Real-t...
zola8787
Director del Fútbol

2018.10.28. 18:45:48

Ernesztó takaroggy!
Sinya22
Director del Fútbol

2018.10.28. 18:12:20

Végre időben reagált,Semedo jó ötlet volt,hogy Marcelot megfogják,aztán Dembelével se várt a végéig.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.10.28. 18:07:42

Ma dicséret illeti, jókor és jól nyúlt bele meccsbe, mikor feljövőben volt a Madrid és égett a ház, behozta a megfelelő embereket, és kiütéses győzelem lett a vége! Szép volt! =D>
Samper
Director del Fútbol

2018.10.28. 17:41:17

Ha sürgősen nem cserél, akkor megátalkodott fatökű.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2018.10.25. 10:57:29

Ettől függetlenül nem változott meg a véleményem.
Ez Tőled nagy szó! :D
De azt el kell ismernem, az összeállítást látván én is tamáskodtam! Elég lassúnak tűnt az előrejáték emberanyaga! [-o<
De a vége jó lett...
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
geridoss
Director del Fútbol

2018.10.25. 09:26:40

Az egyik legnagyobb kritizálójaként, el kell ismerni, bejött a tegnapi taktikája. Az első két csere is jókor jött, és jól is cserélt.

Ettől függetlenül nem változott meg a véleményem.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Samper
Director del Fútbol

2018.10.25. 08:49:07

Az Inter elleni meccsért meg kell dicsérni Valverdet: kitalált valamit és azt a csapat sikeresen végrehajtotta. Figyeljük a továbbiakban, hogy mit hoz ki Messi távollététől megnövekedett szerepéből.
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.10.24. 13:54:21

geridoss írta:Nekem az a játék tetszik a legjobban, amit Luis Enrique hozott be az első szezonjában tavaszra. Az brutális játék volt. Labdatartáson alapult, de mégis alkalmaztunk hosszú labdákat. Rövid és hosszú indításokkal is végzetes volt a csapat, és jól tudta alkalmazni a kettő elegyét. Dinamikus és erőteljes volt a támadójátékunk, nekem az a number 1.

Ezt Contéval esélytelennek látom. De Ernő is totál alkalmatlan még a mágnestáblára felrajzolni is ezt.
Nem védve Ernőt, de abban a csapatban egy MSN volt elől, amiből mindhárom támadó top 4-es volt, talán túlzás nélkül. Plusz volt egy Iniesta. Ami viszont tényleg a játékrendszert dicsérte, hogy parádésan kontráztunk, ezzel nyertünk BL-t.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
corol
Entrenador del Barça

2018.10.24. 13:42:45

kluivert1899 írta:Tegnap megint nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, csak nézte ahogy a Sevilla átrohan rajtunk és alakítja ki a helyzeteket. Még szerencse, hogy van egy ter Stegenünk. Egyszerűen nem olvassa a meccs alakulását és képtelen belenyúlni abba. Csak a posztra csere, javarészt időhúzás jelleggel. Ez ide nagyon kevés.
Teljesen egyetértek. Nekem nem tűnt fel, nyilván a Messi sérülés következményeivel voltam gondolatban elfoglalva, de most olvastam a sport.es cikkét, ahol leírták, hogy Leo a 15. percben sérült meg és Dembelé csak a 25. percben állt be. tehát 10 percig 10 emberrel voltunk. Persze be kell melegíteni egy beugró játékosnak, de hát milyen edző ez? Látható volt azonnal, hogy nagy a baj.
geridoss
Director del Fútbol

2018.10.21. 18:16:58

Nekem az a játék tetszik a legjobban, amit Luis Enrique hozott be az első szezonjában tavaszra. Az brutális játék volt. Labdatartáson alapult, de mégis alkalmaztunk hosszú labdákat. Rövid és hosszú indításokkal is végzetes volt a csapat, és jól tudta alkalmazni a kettő elegyét. Dinamikus és erőteljes volt a támadójátékunk, nekem az a number 1.

Ezt Contéval esélytelennek látom. De Ernő is totál alkalmatlan még a mágnestáblára felrajzolni is ezt.

Visca el Barca!
Cestus
Director del Fútbol

2018.10.21. 17:01:13

pep71 írta:Klopp féle foci felé kéne elindulni szerintem, de Valverde-vel sem a védekezés, sem a támadás nem kimagasló, ezt felesleges erőltetni..
Conte meg a Chelsea-nél nézhető, jó focit játszatott, bajnok is lett, Valverde-nél komolyabb eredményeket tud felmutatni(mielőtt idejött volna), nem azok az idők járnak amikor 5-0 -ás meccseket vár az ember a Barcától..
Elindulni elindulhatunk a Klopp-féle foci felé, de arra nem két hét lesz átállni, és rövidtávon megsínyli majd a csapat. Ha meg nem lesz mondjuk kupa az év végén, viszont mi leszünk a legszimpatikusabb ezüstérmesek minden sorozatban, gondolom elégedett lesz majd a fórum. :D

Conte meg azért nem a mi stílusunk, a tavalyi 1-1-es Chelsea-Barca meccsen itt mindenki a mi csapatunkat fikázta a fos játékunk miatt, de attól se tekintsünk el, hogy közben a Chelsea öt védővel bekkelt hazai pályán (kb. 30%-os labdabirtoklás, játéktördelés, minden, ami ezzel jár). Megint csak úgy gondolom, hogy a fórumon kevés ember ujjongna, ha elkezdenénk ezt játszani.

A Barca (és Real) sztároknak ráadásul sok lenne szerintem Conte stílusa, az ilyen Piquék, Albák, Ramosok szimplán kiröhögnék az idegbeteg olaszt.
Amúgy a tiki-takának én sem vagyok feltétlen híve.
"It is what it is."

pep71
Entrenador del Barça

2018.10.21. 16:28:58

Cestus írta:
pep71 írta:Conte-t sajnálnám, ha a Real-ba menne, elég jó edzőnek tartom, biztos rendbe szedné őket, Valverde helyett is megnézném.
Vele aztán tolnánk a tiki-takát meg az 5-0-ákat. :lol:
ki írt itt tiki-takát??
többször leírtam itt a fórumon is, hogy a tiki-taka nagyon kiismert lett, a legtöbb kiscsapat is képes már kivédekezeni, plusz az emberanyag sincs MÁR itt meg hozzá...egyébként az a mázlija Valverde-nek, hogy a Real épp tiki-takázni próbál egy komoly edzővel.. =D>
Klopp féle foci felé kéne elindulni szerintem, de Valverde-vel sem a védekezés, sem a támadás nem kimagasló, ezt felesleges erőltetni..
Conte meg a Chelsea-nél nézhető, jó focit játszatott, bajnok is lett, Valverde-nél komolyabb eredményeket tud felmutatni(mielőtt idejött volna), nem azok az idők járnak amikor 5-0 -ás meccseket vár az ember a Barcától..
Cestus
Director del Fútbol

2018.10.21. 16:05:52

pep71 írta:Conte-t sajnálnám, ha a Real-ba menne, elég jó edzőnek tartom, biztos rendbe szedné őket, Valverde helyett is megnézném.
Vele aztán tolnánk a tiki-takát meg az 5-0-ákat. :lol:
"It is what it is."

pep71
Entrenador del Barça

2018.10.21. 15:58:02

Már az az egyetlen pozitívuma sincs meg ami tavaly majdnem egész évben kitartott: a szervezett védekezés, stabilnak tűnő csapat(Római visszavágóig..).Ameddig ez megvolt, sokan elnézték, hogy a játék, az előző évekhez képest, amit a Barcánál megszokhattak a szurkolók, sokkal gyengébb, nem annyira támadó szellemű, szinte semmi kreativitás...
Adtak neki még időt, de nem úgy tűnik, hogy változtatni tudna,inkább még rosszabb lett a helyzet, siralmas a játék képe a legtöbbször és bármelyik csapat átrohan a csapaton..kíváncsian várom, mit tud alkotni a csapat Messi nélkül, sok jóra nem számítok, de cáfoljanak rám!
Conte-t sajnálnám, ha a Real-ba menne, elég jó edzőnek tartom, biztos rendbe szedné őket, Valverde helyett is megnézném.
kluivert1899
Barça C

2018.10.21. 08:30:22

Tegnap megint nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, csak nézte ahogy a Sevilla átrohan rajtunk és alakítja ki a helyzeteket. Még szerencse, hogy van egy ter Stegenünk. Egyszerűen nem olvassa a meccs alakulását és képtelen belenyúlni abba. Csak a posztra csere, javarészt időhúzás jelleggel. Ez ide nagyon kevés.
Samper
Director del Fútbol

2018.10.21. 05:55:09

Az edző alkalmazott, felelőssége csak szerződése időtartamára szól. Az igazolások meg akár 10 évre befolyásolhatják a csapat sorsát.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.10.21. 00:50:30

Nem is akarta ezeket a játékosokat...

Cilessen majd a kupába véd, mint eddig is
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
geridoss
Director del Fútbol

2018.10.21. 00:36:37

Nem akarok egyesével beírni minden egyes játékos topikjába, úgyhogy ha nem sért semmilyen szabályt, itt hagynék egy érdekes, bár biztosan csak számomra felettébb elkeserítő statisztikát.

Semedo: 630 perc
Lenglet: 430 perc
Arthur: 388 perc

Munir: 82 perc
Malcom: 25 perc
Cilessen: 0 perc
Denis: 0 perc
Samper: 0 perc
Alena: 0 perc

A vonal alatti emberek ÖSSZESEN 554 percet töltöttek a pályán, ez átlagosan 61,5 perc a szezonban. De tekintsünk el Sampertől és Alenatól. Ez esetben ez a szám felkúszik egészen 79 percig. Ezt a tetemes mennyiséget az eddig lejátszott 12 meccsen sikerült összehozniuk.

Zárójelben megjegyzem, Lenglet kényszerű helyettesítés, míg Semedo kb felesben játszik SR-rel. Arthurral belenyúlt az öreg a jóba, ezt kár elvonni tőle.

Visca el Barca!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.10.20. 12:18:18

Nekem olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy Messivel és Zs kategóriás játékosokkal is hozná ugyanazt az eredményt, viszont a világ 20 legjobb játékosából se lenne képes, látványos támadó focit játszó korszakos csapatot összehozni.

Hihetetlen hogy mennyire fél a változtatásoktól. Nála fiatal nem fog tudni bekerülni a csapatba, ezzel meg tönkre is téve a csapat utánpótlást.
Válasz küldése