MatyiG írta: ↑2021.01.14. 19:13:57
Milyen focit játszunk akkor? És vajon jó-e az irány, ha a fórum 99%-a évek óta elégedetlenkedik a focinkkal kapcsolatban? És ebbe a mi jelenlegi focinkba milyen jellegű csatár lenne a jó, tudsz néhány példát írni?
Nem lendületeset.
Nem tudom, most szóba került Agüero, de ha már City, akkor például Jesus is ide sorolható szerintem.
Nekem régi vágyálmom, hogy hozzunk egy rendes csatárt, aki fizikailag képes felnőni az ellen védőihez, és be tud kapcsolódni érdemben egy kontrába. Szerintem nem a technikás "Barca DNS" csatár vonalat kellene erősítenünk, hanem a B és C terveket. Mert egy Agüero, Jesus esestében is fennáll a veszély, hogy amikor elkezdődik a "kézilabdázás" az ellen tizenhatosa előtt, akkor onnantól csak eggyel több emberünk lesz a pályán, aki nyom majd egy oldalpasszt.
Egy tagbaszakadt, gyors gyerekben legalább ott van az, hogy be lehet neki ívelni a lasztit, vagy lefutja kontrázáskor a védőt. Lehetne mást is ilyenkor próbálgatni, mert évek óta rengeteg az olyan meccsünk, hogy már az elején tudod, hogy nem lesz gól akkor sem a passzolgatásból, ha 120 percen át megy. És ugyanazt a erőltetni szerintem blődség ennyi időn át.
És vedd azt is figyelembe, hogy az egész rendszer durván összeomolhat, ha Messi kimegy, mivel ő az, aki zsebkendőnyi területen is ziccerbe tud kerülni, de koránt sem biztos, hogy a kövi 50 évben fogunk még egy ilyen játékos találni, akivel ez a stratégia működhet. Onnantól reális esélye lesz annak, hogy a körbepasszolgatás EL helyre juttat minket.