Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.26. 14:47:07

Sanama
Llegenda del Barça

2014.08.02. 19:22:08

visca el barca írta:
Sanama írta:es ettol hogy lett sportszerubb, karakteresebb, vezetobb egyen, aki szeretheto?
sehogy, csak kicsit ugy éreztem a mondadodat, mintha buszkecc (akit láthatólag rühellsz :D ) galád módon levadászta volna az 5ös mezt és h merte ezt.

ha puyol őt választotta, biztos meg van az oka és örülök h nem vmi szerencsevadász kapta.
Nem mondom hogy levadazta, semmi ilyen.
Egyszeruen szerintem a viselkedese, es a hozzaallasa(nem a munkahoz, hanem fairplay,stb) alapjan nem erdemli meg, hogy Puyol szamaban legyen.Nyilvan Puyol nem igy gondolkozott, hanem az oltozon beluli szerep es az alapjan, hogy mennyi ideig lesz itt a srac,stb.
Milyen sportszakmai szempontja van egy számnak? Esküszöm nem tudom értelmezni. ( no offenz)
Annyi koze van, hogy altalaban az ilyen szamokert meg kell dolgozni, mivel olyanok viseltek mint Puyol. Nem osztogatjak csak ugy oda barkinek. Es hozzatartozik hogy valoszinuleg evekig itt fog jatszani meg, evek ota itt jatszik, oltozoben biztos fontos lancszem, hasonlok.

Nem hinnem, hogy ezzel a valtassal akart a klub +10m bevetelt generalni evente.(ha mar marketing ertek) Nem a szamoknak van markegint erteke, hanem az embernek.
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.02. 16:11:10

Alcantara írta:[quote="mess2009]
bevallom, kissé megilletődik az ember, ha az év fórumozójával bonyolódik vitába, de mégis megkockáztatom:
a Busiról írt jellemzésedre(dicshimnusz?) három szó kívánkozik....
Nem szeretném elvenni a kedvedet az írástól, de az írás, amire reagáltál, ( "hogy nem szeretnél ebben vitába bonyolódni") 3 hónapja született, GT pedig már eltűnt a fórumról is. :lol:

Persze ettől még lehet véleményed Busiról!

Kezdődhetne már a bajnokság, ugye? Rossz ez az uborkaszezon. :wink:[/quote][/quote]
...nem vagyok "bennfentes", úgyhogy nem tudom ki hová tűnik és mikor, a megjegyzésem pedig a titulusára vonatkozott. a polémiánk pedig Busquetsről a három hónap ellenére aktuális maradt... [-X
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.08.02. 14:53:10

palesz77 írta:
Lionel85 írta:A 16-oson pedig lehet filózni, ki kapja. Remélem egy új játékos, mondjuk egy középső védő...
16-os: Vermaelen; 17-es: Cuadrado (esetleg 22)

Ez a tippem.
Szóval Cuadrado jön és Alvés megy? Oké, megbeszéltük. Hol kell aláírni? :D Vermaelennel én is kiegyeznék.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.02. 14:51:37

Petr írta:
S.Agüero írta: Ezek szerint két kapussal állunk fel, mert a következő Bravo 13-assal. :mrgreen:
A szám kötelez, nincs választási lehetőség, tehát igen. Legalább nő az átlagmagasság 4 centivel.
Rafinha szerintem 12-es lesz, úgyhogy Bravo megmenekül a söprögető szereptől.. :mrgreen:

hogy ne csak off legyek: Kíváncsi vagyok, hogy LE kicsit alakít-e a játékán valamit, vagy tök ugyan azt a szerepet kapja, mint amit eddig játszott.. Ma gondolom egy kis ízelítőt kapunk majd belőle, nagyon várom már az esti meccset!
Lionel85 írta:A 16-oson pedig lehet filózni, ki kapja. Remélem egy új játékos, mondjuk egy középső védő...
16-os: Vermaelen; 17-es: Cuadrado (esetleg 22)

Ez a tippem.
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.08.02. 14:49:45

Régen engem is érdekeltek a számok, ma már alig. Ez a Puyol-Busquets megegyezés sem ér sokat. Muszáj valakinek viselnie az 5-ös mezt, mivel Spanyolországban 1-25-ig lehet viselni számokat a felnőttcsapatokban, tehát nem lehet visszavonultatni. Ha pedig nem lehet, akkor arra a legérdemesebb játékos kapja. Mivel Iniesta és Xavi is visel saját mezszámot, ami a nevéhez nőtt, így Busquets maradt, akinek lehet választani számot. Egyébként nem lesz akkora legenda Busi, mint Puyol, mint ahogy Abelardo sem volt. A 16-oson pedig lehet filózni, ki kapja. Remélem egy új játékos, mondjuk egy középső védő...
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2014.08.02. 14:30:07

S.Agüero írta: Ezek szerint két kapussal állunk fel, mert a következő Bravo 13-assal. :mrgreen:

A szám kötelez, nincs választási lehetőség, tehát igen. Legalább nő az átlagmagasság 4 centivel.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.02. 13:29:14

Petr írta:
gg86 írta:9 - Suarez (Most akkor amíg nem játszhat 10-en fogunk felállni?)
Ne viccelj már...

Megy tovább a sor.
Olyan érdekes( :D ), hogy sokan ekkora jelentőséget tulajdonítanak egy számnak..
Ezek szerint két kapussal állunk fel, mert a következő Bravo 13-assal. :mrgreen:
Petr
Entrenador del Barça

2014.08.02. 13:08:25

gg86 írta:9 - Suarez (Most akkor amíg nem játszhat 10-en fogunk felállni?)
Ne viccelj már...

Megy tovább a sor.
Olyan érdekes( :D ), hogy sokan ekkora jelentőséget tulajdonítanak egy számnak..
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.02. 13:04:09

Yokozuna írta:Ez a mezszám már megint azt jelenti, hogy nem lehet kihagyni a csapatból ezt az embert. Szerintem a csapat kerékkötője, sem elől, sem hátul nem képes kiemelkedő teljesítményre, de valahogy senki nem mer hozzá nyúlni, és kirakni a kispadra, ahová való.
A régi, mihamarabb elfelejtendő stílus utolsó megkövesedett képviselője. Hogy lehet Puyollal egy napon említeni ezt a színészt?
Neked Busi a mániád, komolyan, sajnállak. Nem is értem, hogy hogyan nem lehetett kezdő Puyol az 5-ös mezével a szezon nagy részében. :mrgreen:
Ezt te sem gondolhatod komolyan. :wink:

De szidd csak őt, amikor tudod, hisz Barcás.
gg86
Jugador d'estrella

2014.08.02. 10:33:37

Na most, hogy felnyitották a szemem a kezdőbe kerülés okairól nézzük a kezdőcsapatunkat:
1-Ter Stegen 2 -Montoya 3- Piqué 4- Rakitic 5- Busquets 6- Xavi 7- Pedro 8 - Iniesta 9 - Suarez (Most akkor amíg nem játszhat 10-en fogunk felállni?) 10- Messi 11- Neymar
Jónak tűnik. Sajnálom azokat akik 11 fölött kaptak mezszámot.
palesz77

2014.08.02. 07:43:28

Yokozuna írta:Ez a mezszám már megint azt jelenti, hogy nem lehet kihagyni a csapatból ezt az embert. Szerintem a csapat kerékkötője, sem elől, sem hátul nem képes kiemelkedő teljesítményre, de valahogy senki nem mer hozzá nyúlni, és kirakni a kispadra, ahová való.
A régi, mihamarabb elfelejtendő stílus utolsó megkövesedett képviselője. Hogy lehet Puyollal egy napon említeni ezt a színészt?
Miért jelentené azt??? Gondolkodjunk már emberek könyörgöm.. Fabregas kihagyhatatlan volt a 4-essel? Vagy ha most számít a szám, akkor egyszerre fog Rakitic, Busi, Xavi, Ini és Masch is játszani? Csak mert mindegyik legendás szám a klub történetében.. :roll:

Biztos majd LE azt fogja nézni, hogy ki hányas mezt hord.. :roll: Főleg, hogy nem is ő adta Businak az 5-öst, hanem Puyol kérte, hogy ő kapja..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.08.02. 00:36:58

http://www.weloba.com/article/players-t ... g-number-5
Ez csak számmisztika, Busquets azért már "rangidős" a csapatban, jó helyen lesz az. De amúgy meg teljesen mindegy, hogy 16-os vagy éppen 5-ös mezben játszik. És pl Abelardo is viselte az ötöst, na bumm. (hozzáteszem én bírtam a kopaszt, nem cifrázta soha túl, de mindig ott volt ahol kellett lenni)
Kép
Kép
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.08.02. 00:17:09

Ez a mezszám már megint azt jelenti, hogy nem lehet kihagyni a csapatból ezt az embert. Szerintem a csapat kerékkötője, sem elől, sem hátul nem képes kiemelkedő teljesítményre, de valahogy senki nem mer hozzá nyúlni, és kirakni a kispadra, ahová való.
palesz77

2014.08.01. 21:02:37

MessiCesc írta:Gondolom akkor ő marad a kezdőben, és Masche-nak annyi.... Ha már Puyí mezszámát adják neki nem hiszem hogy padra űzik.
Ennyi erővel ha Bartra kapta volna meg, akkor ő lett volna a kezdő középhátvéd? Vagy Rakitic kihagyhatatlan lesz, mert Pep legendás mezében fog játszani?

Nem kell azért túlzásokba esni ilyenek miatt.. Ha játszani fog, az nem azért lesz, mert az 5-ös szám virít majd a hátán.. :roll:
Puyi tett egy gesztust, nem hiszem, hogy LE-nek sok köze volt ehhez. Ha meg volt is, biztos nem azt próbálta meg előrevetíteni, hogy Maschnak lefőtt a kávé. Főleg miután őt dicsérte eddig talán a legjobban a keretben levő játékosok közül, és csak miatta maradt az Argentin kb..

Amúgy annak meg örülök, hogy Busi örökölte meg Puyi számát. Nekem kicsit furcsa lett volna most olyanon látni, aki nem a La Masiából jött..
Alfa
Entrenador del Barça

2014.08.01. 20:40:52

En örülök , hogy ő kapta meg Puyi mezszamat igaz en bartranak adtam volna de iinkább busi kapja mint mondjuk egy új igazolás
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Alcantara
Director del Fútbol

2014.08.01. 19:54:58

[quote="mess2009]
bevallom, kissé megilletődik az ember, ha az év fórumozójával bonyolódik vitába, de mégis megkockáztatom:
a Busiról írt jellemzésedre(dicshimnusz?) három szó kívánkozik....[/quote]

Nem szeretném elvenni a kedvedet az írástól, de az írás, amire reagáltál, ( "hogy nem szeretnél ebben vitába bonyolódni") 3 hónapja született, GT pedig már eltűnt a fórumról is. :lol:

Persze ettől még lehet véleményed Busiról!

Kezdődhetne már a bajnokság, ugye? Rossz ez az uborkaszezon. :wink:
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.08.01. 19:49:42

MessiCesc írta:Gondolom akkor ő marad a kezdőben, és Masche-nak annyi.... Ha már Puyí mezszámát adják neki nem hiszem hogy padra űzik.
Ettől tartok én is. Attól meg még jobban, hogy Mascheranora elsősorban ismét védőként fogunk számítani. Azért remélem nem így lesz, és LE engedi, hogy versenyhelyzet legyen a középpályán, vkp poszton is.
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.08.01. 19:23:29

Gondolom akkor ő marad a kezdőben, és Masche-nak annyi.... Ha már Puyí mezszámát adják neki nem hiszem hogy padra űzik.
Szegény védőinknek már nem is marad szám, Rakitic és Busi levadássza a védő-számokat. :lol:
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.01. 18:44:17

mess2009 írta: a Busiról írt jellemzésedre(dicshimnusz?) három szó kívánkozik: bár igaz lenne.az én olvasatomban az ő játékára elsősorban az a jellemző, hogy : nem képes hatékonyan szűrni egyetlen olyan csapat ellen sem, ahol a támadásokban van kreativitás és gyorsaság, mert nem elég gyors és nem elég robbanékony a fordulásokhoz. az hogy képes lezárni passzsávokat? igen ha az elég kiszámítható és elég lassú! az a terület ahol ő elemében van a középpálya azon része, amit (tudatosan, vagy kényszerből ) átengednek nekünk, ahol nem történik semmi azon túl, hogy passzolgatunk oda vissza, keresztbe, de minek?! írtam már vele kapcsolatban hogy mivel a hátra és oldalpasszoknak ő a leggyakoribb célpontja szinte beidegzetté vált a támadások lassításában!
természetesen mindenki tudja,
Egyáltalán nem dicshimnusz amit olvastál, annak ellenére, hogy nem vagyok hatalmas Busquets-fan. Nem képes hatékonyan szűrni? Könyörgöm egyedül volt erre a szerepre mert egy közepesen kontrázó csapat is fél perc alatt áthámozta magát Xavin és Inin. Semmi védekezés, zavarás nem volt előtte, ezt egy ember nem tudja megoldani. Amíg ment valamilyen csapatvédekezés, már a saját térfelén letámadtuk az ellenfelet meg lehetett figyelni mennyire más volt, ráadásul a védők sem mozogtak már kicsi feljebb, hogy besegítsenek, mert Alves (és olykor Alba) miatt úgy is kevesen maradtak.
Busquetset lehet utálni, de a legintelligensebb játékosok közé tartozik, nagyon jól lát a pályán és ne tőle várd már el, hogy osztogassa a gyilkos passzokat. Az ő posztján egy nagyon kockázatos, te lennél a legjobban felháborodva ha azt látnád, hogy az ilyen necces szituációkból jönnének az eladott labdák. Nem látványos a játéka, de ha valaki látja és nem csak nézi a meccseket észreveheti, hogy milyen fontos eleme a csapatnak.

Szerintem jó helyre került az 5-ös mez. Szívesen láttam volna Bartran is, de még nem tudni igazán, hogy mennyire lesz meghatározó pontja a csapatnak. A jelenlegi kezdőből talán ő a legjobb választás.
Forca Barca!!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.08.01. 15:57:21

Javulást ne várjatok tőle, mert Puyol mezszámát viseli. A teljesítményét ez hogyan befolyásolhatná?
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Varatrix
Director del Fútbol

2014.08.01. 15:43:04

Sanama írta:Sportszakmailag meg oke, .
Milyen sportszakmai szempontja van egy számnak? Esküszöm nem tudom értelmezni. ( no offenz)

Nekem ezek még mindig csak számok... (maximum marketing értéket látok mögötte, de azt is csak azok miatt akik eszmei értéket tulajdonítanak neki, nálam ez legalább akkora balgaság mint a horoszkóp meg az ezo tv... :roll: )
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.01. 15:18:35

Sanama írta:es ettol hogy lett sportszerubb, karakteresebb, vezetobb egyen, aki szeretheto?
sehogy, csak kicsit ugy éreztem a mondadodat, mintha buszkecc (akit láthatólag rühellsz :D ) galád módon levadászta volna az 5ös mezt és h merte ezt.

ha puyol őt választotta, biztos meg van az oka és örülök h nem vmi szerencsevadász kapta.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.08.01. 15:12:02

visca el barca írta:
Sanama írta:Nem orulok, hogy o viseli Puyol mezszamat... Sportszakmailag meg oke, mert hosszu tavon itt lesz a srac, de sajnos nem egy Puyol fele karakter sem viselkedesben, sem sportszerusegben, sem semmiben.
azért kicsit másabb a kép hogy nem ő választotta, hanem puyol adta neki.
es ettol hogy lett sportszerubb, karakteresebb, vezetobb egyen, aki szeretheto?
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.01. 15:05:46

Sanama írta:Nem orulok, hogy o viseli Puyol mezszamat... Sportszakmailag meg oke, mert hosszu tavon itt lesz a srac, de sajnos nem egy Puyol fele karakter sem viselkedesben, sem sportszerusegben, sem semmiben.
azért kicsit másabb a kép hogy nem ő választotta, hanem puyol adta neki.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése