Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.24. 20:08:46

Roque is megkapta a here we go-t, már Sevilla-ban van, kölcsön lesz belőle.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2024.08.24. 19:00:22

Chino írta:
2024.08.24. 18:34:30

Sokan jöhetnek azzal, hogy másod-harmadosztály stb., de azt nem nagyon veszi senki figyelembe, hogy azt egy harmadosztályú csapatban tette. Nem Yamal, Raphinha, Gündogan, stb. mellett játszott, hanem tinikkel, akik között max. 2-3 kiemelkedőbb volt, de még ők is 16-18 évesen.
Ahogy a többség annyira hiányolja Guiut cserecsatárnak, aki ugyanabban a csapatban, ugyanabban az osztályban meg se közelítette PV teljesítményét, még akkor sem amikor utóbbi szélen játszott, mert Guiu csak a center pozícióját tudta vinni.
Ráadásul, amikor esélyt kapott az előszezonban szerintem mindig élt vele.
És azt se felejtsük el, hogy Fermin, Balde, Cubarsí, Yamal vagy előtte Pedri, Gavi stb., gyakorlatilag első szezonjukban már a nagycsapathoz jöttek, nem egy éven keresztül percről-percre beépítve voltak és mindannyian bejöttek. Nem is nagyon emlékszem olyanra, aki alsóbb osztályból szinte egyből tartósan feljött bukott volna.

Távolról sem biztos, hogy olyan extra lesz, vagy akár egy jó, stabil csere, de bőven van esélye rá.

Hogy hosszabb távon ki az akivel többet nyerhetnénk, arra én is azt mondanám, hogy Guiu, de jelenleg PV-vel sokkal előrébb vagyunk. És talán ez most fontosabb, mint elkezdeni ilyen ehylzetben, ilyen hiányposzton tiniket nevelni, ha van más választás.
Szerintem csak én jövök ezzel.
Azt gondolom, hogy nem 16 évesektől kell elvárni a csodát, akik harmadosztályt is épp csak látták, vagy 22 évesek, akik nem véletlenül nem játszottak egyetlen percet sem az élvonalban eddig. Victort miért nem használta Michel, Xavi?
Nekem nem Guiu hiányzik cserecsatárként, hanem Nesyri / Guirassy / stb. Ezek a srácok kb 3. számú csatárként kéne szóba jöjjenek, vagy Guiu még kölcsönben az Almeriában kéne játsszon, Roque lehetne 3. számú csatár, Victor 4. de Lewa közvetlen cseréje akár meccseken keresztül is kezdő lehet sérülés, vagy eltiltás miatt és közben vígan lemehet 3-4 nemzetközi meccs, kulcsfontosságú bajnokik, kupa stb.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 18:34:30

Troym írta:
2024.08.24. 16:59:25
Victor lehet ígéretes, de szerintem egyenlőre egy harmad- másodosztályú játékos egyetlen Laliga meccsen 10 játékperccel 22 évesen .Lehet nagyot szól idén, de ennek nem elvárásnak, hanem extrának kéne lennie. Vele nem szabadna számolni, csak örülni az esetleges sikerének.
Sokan jöhetnek azzal, hogy másod-harmadosztály stb., de azt nem nagyon veszi senki figyelembe, hogy azt egy harmadosztályú csapatban tette. Nem Yamal, Raphinha, Gündogan, stb. mellett játszott, hanem tinikkel, akik között max. 2-3 kiemelkedőbb volt, de még ők is 16-18 évesen.
Ahogy a többség annyira hiányolja Guiut cserecsatárnak, aki ugyanabban a csapatban, ugyanabban az osztályban meg se közelítette PV teljesítményét, még akkor sem amikor utóbbi szélen játszott, mert Guiu csak a center pozícióját tudta vinni.
Ráadásul, amikor esélyt kapott az előszezonban szerintem mindig élt vele.
És azt se felejtsük el, hogy Fermin, Balde, Cubarsí, Yamal vagy előtte Pedri, Gavi stb., gyakorlatilag első szezonjukban már a nagycsapathoz jöttek, nem egy éven keresztül percről-percre beépítve voltak és mindannyian bejöttek. Nem is nagyon emlékszem olyanra, aki alsóbb osztályból szinte egyből tartósan feljött bukott volna.

Távolról sem biztos, hogy olyan extra lesz, vagy akár egy jó, stabil csere, de bőven van esélye rá.

Hogy hosszabb távon ki az akivel többet nyerhetnénk, arra én is azt mondanám, hogy Guiu, de jelenleg PV-vel sokkal előrébb vagyunk. És talán ez most fontosabb, mint elkezdeni ilyen ehylzetben, ilyen hiányposzton tiniket nevelni, ha van más választás.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.08.24. 16:59:25

Victor lehet ígéretes, de szerintem egyenlőre egy harmad- másodosztályú játékos egyetlen Laliga meccsen 10 játékperccel 22 évesen .Lehet nagyot szól idén, de ennek nem elvárásnak, hanem extrának kéne lennie. Vele nem szabadna számolni, csak örülni az esetleges sikerének.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 15:48:20

bence0330 írta:
2024.08.24. 14:44:44
Szerintem elöl inkább az van, hogy nem ideális két poszt, de igazán baj sincs vele. Balszélspnek ott van Olmo, a cseréje reméljük Fati, ha nem, be lehet dobni Raphinhát még Ferrán előtt, és egy közepest lehoz. A Lewy-Victor meg erősebb center duó, mint a tavalyi egy szem Joselu a MAdridban. Nyert a Madrid ennél jóval gyengébb támadósorral is BL-t. A jh poszt is ilyen, azért Koundé és Fort bőven lefed...né ezt, ha a franciának nem kéne bemennie középre. Létezik jobb duó, de ez elég erős.
Viszont a másik 5 hely az liga alja, Las Palmas szint jelenleg. Az nem "nem ideális", hanem nem szint sem mennyiségre, sem minőségre, se semmire. És ez azért gáz, mert ha már választani kéne, jobb lenne egy minőség-mennyiségű hátsó sor, egy szedett-vedett támadóalakulattal, mint fordítva...
A balszélre kihagytad PV-t, aki jelenleg talán a legjobb. Nem a legtermészetesebb posztja, de ha nem vonalszélsőt játszik így is nagyon jó tud lenni. Lewyvel együtt a pályán szerintem ő a leghasznosabb. Tudom, hogy nem nagy dolog, de Ferrent tuti veri. Az, hogy Olmo lesz-e a baloson, Fati hogy tér vissza esetleg érkezik-e még valaki majd eldől. De én szívesen megnézném ma ott Paút, de sajnos 99 %, hogy Ferran lesz, még ha Olmot sikerül is beregisztrálni.
Speciel nem is bánnám, ha egyelőre pályán kívül maradna, nem olyan rég kezdett még el edzeni, legyen 100%-osan fitt, nehogy beszedjen egy sérülést, amiatt, hogy volt megfelelő fizikai állapotban.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.24. 14:44:44

Troym írta:
2024.08.24. 14:36:28
gránit írta:
2024.08.23. 22:26:14
Tegnap volt arról szó, hogy középhátvéd poszton nagyon megvagyunk. Nem kell nekünk Faye, megvagyunk.
Én ezt még tudnám ragozni, mert valójában szinte egyetlen poszton sem vagyunk meg, a khv semmiben nem más, mint a balhátvéd egy Baldeval és egy 0 km-es Martinnal, a jhv poszt Koundeval és Forttal, aki szintén 0 km-es, nem vagyunk meg vkp poszton, ahol van a sérülékeny Chris és 2 srác 0 tapasztalattal, bal oldali támadónak a sérülékeny Olmo és a sérülékeny Fati, középcsatárnak a nyugdíj előtt álló Lewa és a 22 évesen "berobbant" Victor.
A csapat tátong a lyukaktól.
De ez van, nyilván nem hozunk 7 játékost 7 nap alatt, eddig egyet sikerült, plusz egy akit a B csapatba hoztak, elő lett léptetve.
Estünk már ki BL-ből hiányzó védelem és középpálya miatt is, így kb mindegy.
Szerintem elöl inkább az van, hogy nem ideális két poszt, de igazán baj sincs vele. Balszélspnek ott van Olmo, a cseréje reméljük Fati, ha nem, be lehet dobni Raphinhát még Ferrán előtt, és egy közepest lehoz. A Lewy-Victor meg erősebb center duó, mint a tavalyi egy szem Joselu a MAdridban. Nyert a Madrid ennél jóval gyengébb támadósorral is BL-t. A jh poszt is ilyen, azért Koundé és Fort bőven lefed...né ezt, ha a franciának nem kéne bemennie középre. Létezik jobb duó, de ez elég erős.
Viszont a másik 5 hely az liga alja, Las Palmas szint jelenleg. Az nem "nem ideális", hanem nem szint sem mennyiségre, sem minőségre, se semmire. És ez azért gáz, mert ha már választani kéne, jobb lenne egy minőség-mennyiségű hátsó sor, egy szedett-vedett támadóalakulattal, mint fordítva...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.08.24. 14:36:28

gránit írta:
Tegnap volt arról szó, hogy középhátvéd poszton nagyon megvagyunk. Nem kell nekünk Faye, megvagyunk.
Én ezt még tudnám ragozni, mert valójában szinte egyetlen poszton sem vagyunk meg, a khv semmiben nem más, mint a balhátvéd egy Baldeval és egy 0 km-es Martinnal, a jhv poszt Koundeval és Forttal, aki szintén 0 km-es, nem vagyunk meg vkp poszton, ahol van a sérülékeny Chris és 2 srác 0 tapasztalattal, bal oldali támadónak a sérülékeny Olmo és a sérülékeny Fati, középcsatárnak a nyugdíj előtt álló Lewa és a 22 évesen "berobbant" Victor.
A csapat tátong a lyukaktól.
De ez van, nyilván nem hozunk 7 játékost 7 nap alatt, eddig egyet sikerült, plusz egy akit a B csapatba hoztak, elő lett léptetve.
Estünk már ki BL-ből hiányzó védelem és középpálya miatt is, így kb mindegy.
bence0330

2024.08.24. 10:40:33

davi10 írta:
2024.08.24. 10:28:42
bence0330 írta:
2024.08.24. 10:20:21
Ha még összeállhatna a Garcia-Lenglet... :D De Lenglet here we go-t kapott, ő tuti nem marad.
Elvileg ma megy orvosira Madridba, ha még ma hivatalos lesz, akkor Olmo-t lehet még gyorsan beregisztrálni a mai meccs előtt?

EG szerintem ezek után maradni fog, jelenleg csak Ő meg a 2 ifista van a 2 szűrő posztra.
Én nem bánnám, ha nem. Eleve sérülékeny játékos, és most néztem végig előző körben, ahogy a csapattársát idejekorán berakták a Milanba és lesérült. Felteszem nem lehet még ő sem valami jó kondiban, miért lenne.

Az még hagyján, de ő, Inigo, és Cubarsí van a középső védő posztra is. Ez most tényleg jelenleg egy La Liga alsóházi szint ezt a két csapatrészt nézve. Most még be lehet rakni Koundét, és a szélre Fortot, de ez nem fog így működni... kötelező igazolni, legalább két játékost összesen ebbe a két csapatrészbe, hogy bármiféle esélyünk legyen bármire...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.08.24. 10:39:42

bence0330 írta:
Lenglet here we go-t kapott
Igen-igen, lemaradtam erről, mea culpa.

Nekem személy szerint nem tetszik, hogy hosszabbítottunk vele plusz egy évre. Így a 2026-2027-es évre is ott lesz ballasztnak.

https://www.mundodeportivo.com/us/en/so ... n-nrt.html

Kölcsönbe megy, az Atleti állja a fizetése nagy részét ebben a szezonban. Ezzel a 204 milliós küszöb alá mehetünk, ez elvileg elég kéne hogy legyen Olmo regisztrálásához.

A hátsó alakzatunk viszont nagyon vékony lesz.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.08.24. 10:46:14-kor.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.24. 10:28:42

bence0330 írta:
Ha még összeállhatna a Garcia-Lenglet... :D De Lenglet here we go-t kapott, ő tuti nem marad.
Elvileg ma megy orvosira Madridba, ha még ma hivatalos lesz, akkor Olmo-t lehet még gyorsan beregisztrálni a mai meccs előtt?

EG szerintem ezek után maradni fog, jelenleg csak Ő meg a 2 ifista van a 2 szűrő posztra.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

gránit írta:
2024.08.24. 04:41:02
Amúgy tényleg egy időzített bomba ez a Martinez (ebben maximálisan egyetértek veled), éppen ezért nem gondolom, hogy jól állunk a védelemben.

Valaki kiállíttatja magát, mint a múltkor (nem biztos, hogy mindig meg fognak könyörülni az ilyen eseteken), Martinez megint összehoz egy gólt az ellenfélnek és Flick kiborul rá, és máris összejöhet a várva várt Garcia-Lenglet-álomduó. Az nagyon durva lenne.
Martinez jó védő, de nem ide való, ahol futni is kell, meg atompenge labdakihozatalt is elvárnak (bár abban nem olyan rossz), ez a legnagyobb gondja. A baszk mentalitását kedvelem, harcos, közelharcban jó, ha nem is hibátlan. Kollega írta, Mingueza. A tökéletes Barca-védő, a liga leggyorsabbja, nagy, erős, és még labdával is egész jó, sőt, ki lehet rakni szélre is, és erős közepest tud adni ott is. Jelenleg messze kezdő lenne.

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.24. 06:47:15

gránit írta:
Chino írta:
2024.08.23. 23:17:42
Azért még így is van 4 belső védő. Ha Fayé itt lenne, Flick úgyis százszor inkább Inigot tenné be, valamiért szerelmes belé, Ráadásul a szenegáli egy pár percet játszott még egy sörmeccsen.
Érzek némi ellentmondást abban, hogy Martinezzel mennyire nem vagy elégedett, de azért mennyire megvagyunk hátul.

Amúgy tényleg egy időzített bomba ez a Martinez (ebben maximálisan egyetértek veled), éppen ezért nem gondolom, hogy jól állunk a védelemben.

Valaki kiállíttatja magát, mint a múltkor (nem biztos, hogy mindig meg fognak könyörülni az ilyen eseteken), Martinez megint összehoz egy gólt az ellenfélnek és Flick kiborul rá, és máris összejöhet a várva várt Garcia-Lenglet-álomduó. Az nagyon durva lenne.

Igazolásra szinte semmi esély, így azt gondolom, hogy meg kellett volna tartanunk azt, ami megvolt, beregisztrálva, tutira.
Folyamatosan szűkíteni kell mindkét keretet (kiadásit is). Persze, hogy én is örülnék egy Garcia ès Lenglet távozik, ès jön Laporte apróért, de erre nagyon kicsi az esély. Majd behúzza a Real, tőlünk pedig távozik Garcia is.
Ha jön egy jhv, pl. Cancelo, nem dőlök a kardomba, ott van Cubarsi, Kounde és Inigo, (+ Araujo Christensen ha felépül)ami minőségi a La Ligában, és cserének Martin. Jobbra-Balra Cancelo+ Fort.
Szerintem ezért lenne Cancelo a 2. legfontosabb igazolás, mert kiemelkedő több poszton. Igen, vannak hibái, de talán elérhető. Gondolom ha nem, akkor marad Garcia.
Szerk:esetleg ha olcsón akarunk jót, Garcia megy, visszajön Mingueza. 50%-a a játékjogának a miénk. Tegnap gól, gólpassz bal hátvédként, és az első meccsen is ott szerepelt a whoscored szerint. Tavaly jobb hátvéd volt, nálunk kh.
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
Azért még így is van 4 belső védő. Ha Fayé itt lenne, Flick úgyis százszor inkább Inigot tenné be, valamiért szerelmes belé, Ráadásul a szenegáli egy pár percet játszott még egy sörmeccsen.
Érzek némi ellentmondást abban, hogy Martinezzel mennyire nem vagy elégedett, de azért mennyire megvagyunk hátul.

Igazolásra szinte semmi esély, így azt gondolom, hogy meg kellett volna tartanunk azt, ami megvolt, beregisztrálva, tutira.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
Peter írta:
2024.08.23. 22:08:46
Birtokon belül lenni, ha egyeztetések mellett is, azért az azt jelenti, hogy saját erőből fel lehet(ne) állni egy következetes, céltudatos szakmai felfogással és ezzel járó megfelelő fiskális politikával.
Hát igen, ez mond ellent egy csöppet Laporta egyéniségével és felfogásával.
Na meg sok sok Culé álmaival.
És megint megtörtént, ami mindig megtörténik.

Ma lesérült Christensen. Minimum egy hónapra. Karma tegnap is figyelemmel kísérte az eszmecseréket.

Amikor legutóbb ez volt a téma, Araújo sérült le másnapra.

Komoly lesz így a szezon. Lehet, hogy kapkodni fognak az utolsó napokban, de egyszerűbb lett volna Fayét nem elengedni.

Torre és Fermín regisztrálva vannak. Roque nincs.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.08.23. 22:32:36

gránit írta:
Ez már csak ilyen.
Nagyon nem hiányozna, hogy felkészüljön Lewa, bármennyire is vita tárgya a játékperce.
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
Birtokon belül lenni, ha egyeztetések mellett is, azért az azt jelenti, hogy saját erőből fel lehet(ne) állni egy következetes, céltudatos szakmai felfogással és ezzel járó megfelelő fiskális politikával.

Ma lesérült Christensen. Minimum egy hónapra. Karma tegnap is figyelemmel kísérte az eszmecseréket.

Amikor legutóbb ez volt a téma, Araújo sérült le másnapra.

Komoly lesz így a szezon. Lehet, hogy kapkodni fognak az utolsó napokban, de egyszerűbb lett volna Fayét nem elengedni.

Torre és Fermín regisztrálva vannak. Roque nincs.
Peter
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.08.23. 21:01:27
És ugye nem arról van szó, hogy a Liga a Barca megmentése érdekében leemelne pénzt a számlánkról és minden évben törlesztené az adósságunkat, és nem engedne újakat felvenni.
Köszönöm.... :lol:
Ez a megmentés, leemelés, újak felvételének tiltása már nyilván egy más jogi fejezet lenne.

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 21:30:33

Chino írta:
2024.08.23. 21:21:12
Valaki tudja, hogy Olmon kívül ki nincs regisztrálva?

Úgy tudom még Fati, Torre, Fermin(??)

Ha papíron is elmegy Gündogan és Lenglet a jelenleginél elvileg felszabadul olyan 24-25 millió.
Elvileg csak Olmo és Roque.
Délután írtam az elnöki letétről, az kimaradt, hogy egyszer lehet letenni. Ezért nem játszott volna Olmo, a hétvégén, mert gondolom nem kockáztatnak, ha jön még valaki.
Lenglet távozásával Olmo is meglesz.
Ismétlem, ennyit Gündogan távozásáról az FFP miatt.
https://www.laliga.com/en-GB/clubs/fc-barcelona/squad
Amúgy Araujo is fent van.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.23. 21:21:12

Valaki tudja, hogy Olmon kívül ki nincs regisztrálva?

Úgy tudom még Fati, Torre, Fermin(??)

Ha papíron is elmegy Gündogan és Lenglet a jelenleginél elvileg felszabadul olyan 24-25 millió.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.23. 21:01:27

Peter írta:
2024.08.23. 20:42:00
gránit írta:
2024.08.23. 20:11:37
Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Írsz erről eleget, nem is rabolnám az idődet sem, de valaminek, ha nem is szigorú szabálynak, valami "ajánlás" félének lennie kell.
Hasára mégsem üthet Tebas, hogy na most aztán ennyi elég és nincs tovább.
Bevételeink mellett iszonyat adósságaink vannak....és emellett kell működtetni a napi, évi rendszert....
Igazából fogalmam sincs nekem sem semmiről, ahogy senkinek. A számokat látom, mint mindenki más. Én (még) nem vagyok socio, ismerek sociókat, ők sem tudnak többet. A számok nyilvánosak. Hogy hogy jött ki nekik a 204 milliós határ, arról senki nem tud semmit. Jó lenne látni azt a számítást, ami alapján ez kijött. De tartok tőle, hogy nincs ilyen.

Gyakorlatilag ugyanazokat a köröket futjuk. Laporta/vezetőség a hibás vs FFP/Tebas/Liga a hibás. Miközben szerintem mindkettő igaz. Az is, hogy szívatnak minket, és az is, hogy lehetne ennél jobban menedzselni a klubot. Egyik sem zárja ki a másikat, és egyikből sem következik, hogy a másik nem létezik.

Én nagyon lelkes voltam az átigazolási időszak elején, mert voltak olyan nyilatkozatok, hogy most már könnyebb dolgunk lesz. Ezek alapján úgy gondoltam, hogy mivel az adósságunk csökken, futnak ki a tartozások a korábbi játékosok felé, megnyílnak a lehetőségeink. De nem így lett. Utólag kicsit nevetséges is, hogy Isakról álmodoztam. De ez van, nem könnyített a Liga. A 204 milliós határ pedig nagyon kemény ám. Felette vagyunk, ha komolyan veszik, még kikényszeríthetnek távozót vagy távozókat.

https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... -szamukra/

Az biztos, hogy ez azóta van, amióta kiújultak a spanyol-katalán ellentétek. Most is áll a belpolitikai bál, amit a "Hátország" topikban érdemes lenne megvitatni, hogy ki hogy látja ezt a helyzetet. Az biztos, hogy a spanyolok körében most erős katalánellenes érzések vannak. Miközben nyilvánvalóan a csőd szélére vitte a klubot az előző vezetőség, de ez azért már túlzás. És ugye nem arról van szó, hogy a Liga a Barca megmentése érdekében leemelne pénzt a számlánkról és minden évben törlesztené az adósságunkat, és nem engedne újakat felvenni. Ez nem a Barca megmentéséről szól, mondom ezt úgy, hogy normális szabályozásokkal tényleg meg kell menteni a klubot a saját hülyeségeitől.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.23. 20:46:07

gránit írta:

Amúgy tényleg nevetséges, hogy minden héten belengetik az új Nike-szerződést. Az embereket lehet parasztvakítani, csak X ennek, Y annak hisz el mindent. Y sem különb X-nél, csak ő másnak hisz el mindent. Van, akinek az a szentírás, amit Laporta mond, és a huszadik új Nike-szerződésnek is lelkendezik (és nem tűnik fel neki, hogy már tizenkilencszer átverték a fejét), van, akinek az a szentírás, amit Tebas mond. Azért a Real Madrid esetében a maguk részéről mindent megtettek, ők a bevételeik közel 100%-át költhetik bérekre.
Én biztosan nem hiszek Tebasnak, de egy eurót nem mernék betenni "Barca részvénybe" sem, nálam a Deco-LAporta tengely nagyobb csőd még Tebasnal is.

Miért mondott fel vajon 3 év alatt kb Laporta teljes gazdasági csapata?

Hogy írhatja alá egy felelős vezető Olmo leigazolásához az 50 millió eurós (20 milliárd Forint) kifizetést, ha nem 1000%, hogy akár 10 percen belül lehet regisztrálni? Nem is szabadott volna belekezdeni az egészbe.
Tényleg azt gondoljuk, hogy 4-1, 3-1 akármilyen FFP szabályok esetén majd eladunk egy Fayet, Guiut, Araujot, Destet és jöhet valaki 50 millióért? A 4 srác keresett összesen talán annyit, mint Olmo.
Laporta kiállt az újságírók elé egy hónapja és azt mondta simán le tudjuk igazolni Olmot és Williamset, most meg mintha amnéziás lenne ott mindenki.
Mi gátolta a Deco, Laporta vezetést, hogy legalább 1-2 ingyenes igazolás érkezzen?
Nem is próbálkoztak.

ÉS még összeteszem a 2 kezem, hogy Araujo megsérült, mert ez a két kókler nem győzte volna elüldözni, így se tudni hogyan léphet majd pályára.

Mai hír: Andreas Christensen is INJURED and will be OUT for 2 MONTHS
Úgyhogy kéne egy vkp is, csak nem lesz miből.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.23. 20:42:00

gránit írta:
Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Írsz erről eleget, nem is rabolnám az idődet sem, de valaminek, ha nem is szigorú szabálynak, valami "ajánlás" félének lennie kell.
Hasára mégsem üthet Tebas, hogy na most aztán ennyi elég és nincs tovább.
Bevételeink mellett iszonyat adósságaink vannak....és emellett kell működtetni a napi, évi rendszert....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.08.23. 20:46:32-kor.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.08.23. 19:10:22
Azért nem engednek igazolni, mert a költségvetés tele van fiktív számokkal. Gondolom beirunk sok százmilliós játékos eladást, aztán bejön a töredéke, belengetünk Nike szerződést, aztán semmi stb.
Gondolod, hogy a Deloitte-ot át tudták verni? Mert itt már lassan mindenki hülye lesz, csak Tebas meg a Liga nem. Xavi hülyeséget beszél, a Deloitte-nál dilettáns pénzügyi elemzők vannak, akiket kamu Nike-szerződésekkel meg lehet vezetni. Vagy a Deloitte amolyan Blikk-féle szennylap? Ha nem azt mondják, mint Tebas, akkor biztosan.

Amúgy tényleg nevetséges, hogy minden héten belengetik az új Nike-szerződést. Az embereket lehet parasztvakítani, csak X ennek, Y annak hisz el mindent. Y sem különb X-nél, csak ő másnak hisz el mindent. Van, akinek az a szentírás, amit Laporta mond, és a huszadik új Nike-szerződésnek is lelkendezik (és nem tűnik fel neki, hogy már tizenkilencszer átverték a fejét), van, akinek az a szentírás, amit Tebas mond, és ha Laporta nem szimpatikus neki, akkor Tebas-nak biztosan igaza kell hogy legyen. Azért a Real Madrid esetében a maguk részéről mindent megtettek, ők a bevételeik közel 100%-át költhetik bérekre.

Jelenleg nagyjából így állunk, ami több mint 210 millió euró. Ha nagyon szőrősszívűek, még legalább egy embert kipenderíttethetnek a keretből, mert még ezzel is a határ felett vagyunk. Lehet, hogy nem véletlenül merült fel pont Christensen neve, mert ha őt elküldetik, éppen beférnénk a határ alá.

de Jong 37,5
Lewandowski 33,3
Fati 13,9
Koundé 13,5
Raphinha 12,5
Lenglet 12
Torres 10
Olmo 9,3
Martinez 9,3
Pedri 9,3
Christensen 9
Araújo 7
Gavi 6,8
ter Stegen 6,3
Garcia 6
Cubarsí 4
Roque 3,5
Pena 3,2
Balde 1,6
Yamal 1,6
Fermín 0,6
Torre 0,2
Astralaga 0,2
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.23. 19:27:00

Troym írta:
Ha csak Tebas és a gonosz liga miatt tartunk ott ahol és amúgy rendben vannak a számaink, akkor lenne egy teoretikus kérdésem:

tegyük fel, hogy holnaptól részvénytársaság az FC Barcelona. Be mernétek vásárolni részvényeket a saját megtakarításotokból érzelmi tölteten túl a pénzügyek alapján?

Azért nem engednek igazolni, mert a költségvetés tele van fiktív számokkal. Gondolom beirunk sok százmilliós játékos eladást, aztán bejön a töredéke, belengetünk Nike szerződést, aztán semmi stb.
Tuti biztosra veszem, hogy a sport vezetés tudta, hogy Olmot nem tudjuk regisztrálni, csak vezér áldozat árán.
Nagyon nagy káosz van itt. De az se normális, hogy Lewy -t 34 évesen 1 éves szerződéssel hozzuk 40 ért és Gündi ugyanígy 34 évesen 1 éves szerződéssel megy ingyen. Akkor már inkább Olmo-t kellett volna lelátózni vagy kölcsönadni vagy bármi. és akkor sincs ekkora bukta. Sajnos már a légkör is valószínűleg fertőzött, ami nem lesz jó hatással az eredményekre. Meg így igazolni is nehezebb lesz,
Troym
Director del Fútbol

Ha csak Tebas és a gonosz liga miatt tartunk ott ahol és amúgy rendben vannak a számaink, akkor lenne egy teoretikus kérdésem:

tegyük fel, hogy holnaptól részvénytársaság az FC Barcelona. Be mernétek vásárolni részvényeket a saját megtakarításotokból érzelmi tölteten túl a pénzügyek alapján?

Tuti biztosra veszem, hogy a sport vezetés tudta, hogy Olmot nem tudjuk regisztrálni, csak vezér áldozat árán.
Válasz küldése