Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Szerintem csak én jövök ezzel.Chino írta: ↑2024.08.24. 18:34:30
Sokan jöhetnek azzal, hogy másod-harmadosztály stb., de azt nem nagyon veszi senki figyelembe, hogy azt egy harmadosztályú csapatban tette. Nem Yamal, Raphinha, Gündogan, stb. mellett játszott, hanem tinikkel, akik között max. 2-3 kiemelkedőbb volt, de még ők is 16-18 évesen.
Ahogy a többség annyira hiányolja Guiut cserecsatárnak, aki ugyanabban a csapatban, ugyanabban az osztályban meg se közelítette PV teljesítményét, még akkor sem amikor utóbbi szélen játszott, mert Guiu csak a center pozícióját tudta vinni.
Ráadásul, amikor esélyt kapott az előszezonban szerintem mindig élt vele.
És azt se felejtsük el, hogy Fermin, Balde, Cubarsí, Yamal vagy előtte Pedri, Gavi stb., gyakorlatilag első szezonjukban már a nagycsapathoz jöttek, nem egy éven keresztül percről-percre beépítve voltak és mindannyian bejöttek. Nem is nagyon emlékszem olyanra, aki alsóbb osztályból szinte egyből tartósan feljött bukott volna.
Távolról sem biztos, hogy olyan extra lesz, vagy akár egy jó, stabil csere, de bőven van esélye rá.
Hogy hosszabb távon ki az akivel többet nyerhetnénk, arra én is azt mondanám, hogy Guiu, de jelenleg PV-vel sokkal előrébb vagyunk. És talán ez most fontosabb, mint elkezdeni ilyen ehylzetben, ilyen hiányposzton tiniket nevelni, ha van más választás.
Sokan jöhetnek azzal, hogy másod-harmadosztály stb., de azt nem nagyon veszi senki figyelembe, hogy azt egy harmadosztályú csapatban tette. Nem Yamal, Raphinha, Gündogan, stb. mellett játszott, hanem tinikkel, akik között max. 2-3 kiemelkedőbb volt, de még ők is 16-18 évesen.Troym írta: ↑2024.08.24. 16:59:25Victor lehet ígéretes, de szerintem egyenlőre egy harmad- másodosztályú játékos egyetlen Laliga meccsen 10 játékperccel 22 évesen .Lehet nagyot szól idén, de ennek nem elvárásnak, hanem extrának kéne lennie. Vele nem szabadna számolni, csak örülni az esetleges sikerének.
A balszélre kihagytad PV-t, aki jelenleg talán a legjobb. Nem a legtermészetesebb posztja, de ha nem vonalszélsőt játszik így is nagyon jó tud lenni. Lewyvel együtt a pályán szerintem ő a leghasznosabb. Tudom, hogy nem nagy dolog, de Ferrent tuti veri. Az, hogy Olmo lesz-e a baloson, Fati hogy tér vissza esetleg érkezik-e még valaki majd eldől. De én szívesen megnézném ma ott Paút, de sajnos 99 %, hogy Ferran lesz, még ha Olmot sikerül is beregisztrálni.bence0330 írta: ↑2024.08.24. 14:44:44Szerintem elöl inkább az van, hogy nem ideális két poszt, de igazán baj sincs vele. Balszélspnek ott van Olmo, a cseréje reméljük Fati, ha nem, be lehet dobni Raphinhát még Ferrán előtt, és egy közepest lehoz. A Lewy-Victor meg erősebb center duó, mint a tavalyi egy szem Joselu a MAdridban. Nyert a Madrid ennél jóval gyengébb támadósorral is BL-t. A jh poszt is ilyen, azért Koundé és Fort bőven lefed...né ezt, ha a franciának nem kéne bemennie középre. Létezik jobb duó, de ez elég erős.
Viszont a másik 5 hely az liga alja, Las Palmas szint jelenleg. Az nem "nem ideális", hanem nem szint sem mennyiségre, sem minőségre, se semmire. És ez azért gáz, mert ha már választani kéne, jobb lenne egy minőség-mennyiségű hátsó sor, egy szedett-vedett támadóalakulattal, mint fordítva...
Szerintem elöl inkább az van, hogy nem ideális két poszt, de igazán baj sincs vele. Balszélspnek ott van Olmo, a cseréje reméljük Fati, ha nem, be lehet dobni Raphinhát még Ferrán előtt, és egy közepest lehoz. A Lewy-Victor meg erősebb center duó, mint a tavalyi egy szem Joselu a MAdridban. Nyert a Madrid ennél jóval gyengébb támadósorral is BL-t. A jh poszt is ilyen, azért Koundé és Fort bőven lefed...né ezt, ha a franciának nem kéne bemennie középre. Létezik jobb duó, de ez elég erős.Troym írta: ↑2024.08.24. 14:36:28Én ezt még tudnám ragozni, mert valójában szinte egyetlen poszton sem vagyunk meg, a khv semmiben nem más, mint a balhátvéd egy Baldeval és egy 0 km-es Martinnal, a jhv poszt Koundeval és Forttal, aki szintén 0 km-es, nem vagyunk meg vkp poszton, ahol van a sérülékeny Chris és 2 srác 0 tapasztalattal, bal oldali támadónak a sérülékeny Olmo és a sérülékeny Fati, középcsatárnak a nyugdíj előtt álló Lewa és a 22 évesen "berobbant" Victor.
A csapat tátong a lyukaktól.
De ez van, nyilván nem hozunk 7 játékost 7 nap alatt, eddig egyet sikerült, plusz egy akit a B csapatba hoztak, elő lett léptetve.
Estünk már ki BL-ből hiányzó védelem és középpálya miatt is, így kb mindegy.
Én ezt még tudnám ragozni, mert valójában szinte egyetlen poszton sem vagyunk meg, a khv semmiben nem más, mint a balhátvéd egy Baldeval és egy 0 km-es Martinnal, a jhv poszt Koundeval és Forttal, aki szintén 0 km-es, nem vagyunk meg vkp poszton, ahol van a sérülékeny Chris és 2 srác 0 tapasztalattal, bal oldali támadónak a sérülékeny Olmo és a sérülékeny Fati, középcsatárnak a nyugdíj előtt álló Lewa és a 22 évesen "berobbant" Victor.
Én nem bánnám, ha nem. Eleve sérülékeny játékos, és most néztem végig előző körben, ahogy a csapattársát idejekorán berakták a Milanba és lesérült. Felteszem nem lehet még ő sem valami jó kondiban, miért lenne.
Igen-igen, lemaradtam erről, mea culpa.
Elvileg ma megy orvosira Madridba, ha még ma hivatalos lesz, akkor Olmo-t lehet még gyorsan beregisztrálni a mai meccs előtt?
Martinez jó védő, de nem ide való, ahol futni is kell, meg atompenge labdakihozatalt is elvárnak (bár abban nem olyan rossz), ez a legnagyobb gondja. A baszk mentalitását kedvelem, harcos, közelharcban jó, ha nem is hibátlan. Kollega írta, Mingueza. A tökéletes Barca-védő, a liga leggyorsabbja, nagy, erős, és még labdával is egész jó, sőt, ki lehet rakni szélre is, és erős közepest tud adni ott is. Jelenleg messze kezdő lenne.gránit írta: ↑2024.08.24. 04:41:02Amúgy tényleg egy időzített bomba ez a Martinez (ebben maximálisan egyetértek veled), éppen ezért nem gondolom, hogy jól állunk a védelemben.
Valaki kiállíttatja magát, mint a múltkor (nem biztos, hogy mindig meg fognak könyörülni az ilyen eseteken), Martinez megint összehoz egy gólt az ellenfélnek és Flick kiborul rá, és máris összejöhet a várva várt Garcia-Lenglet-álomduó. Az nagyon durva lenne.
Folyamatosan szűkíteni kell mindkét keretet (kiadásit is). Persze, hogy én is örülnék egy Garcia ès Lenglet távozik, ès jön Laporte apróért, de erre nagyon kicsi az esély. Majd behúzza a Real, tőlünk pedig távozik Garcia is.gránit írta: ↑2024.08.24. 04:41:02Érzek némi ellentmondást abban, hogy Martinezzel mennyire nem vagy elégedett, de azért mennyire megvagyunk hátul.
Amúgy tényleg egy időzített bomba ez a Martinez (ebben maximálisan egyetértek veled), éppen ezért nem gondolom, hogy jól állunk a védelemben.
Valaki kiállíttatja magát, mint a múltkor (nem biztos, hogy mindig meg fognak könyörülni az ilyen eseteken), Martinez megint összehoz egy gólt az ellenfélnek és Flick kiborul rá, és máris összejöhet a várva várt Garcia-Lenglet-álomduó. Az nagyon durva lenne.
Igazolásra szinte semmi esély, így azt gondolom, hogy meg kellett volna tartanunk azt, ami megvolt, beregisztrálva, tutira.
Érzek némi ellentmondást abban, hogy Martinezzel mennyire nem vagy elégedett, de azért mennyire megvagyunk hátul.
Azért még így is van 4 belső védő. Ha Fayé itt lenne, Flick úgyis százszor inkább Inigot tenné be, valamiért szerelmes belé, Ráadásul a szenegáli egy pár percet játszott még egy sörmeccsen.gránit írta: ↑2024.08.23. 22:26:14És megint megtörtént, ami mindig megtörténik.Peter írta: ↑2024.08.23. 22:08:46Birtokon belül lenni, ha egyeztetések mellett is, azért az azt jelenti, hogy saját erőből fel lehet(ne) állni egy következetes, céltudatos szakmai felfogással és ezzel járó megfelelő fiskális politikával.
Hát igen, ez mond ellent egy csöppet Laporta egyéniségével és felfogásával.
Na meg sok sok Culé álmaival.
Tegnap volt arról szó, hogy középhátvéd poszton nagyon megvagyunk. Nem kell nekünk Faye, megvagyunk.
Ma lesérült Christensen. Minimum egy hónapra. Karma tegnap is figyelemmel kísérte az eszmecseréket.
Amikor legutóbb ez volt a téma, Araújo sérült le másnapra.
Komoly lesz így a szezon. Lehet, hogy kapkodni fognak az utolsó napokban, de egyszerűbb lett volna Fayét nem elengedni.
Torre és Fermín regisztrálva vannak. Roque nincs.
És megint megtörtént, ami mindig megtörténik.Peter írta: ↑2024.08.23. 22:08:46Birtokon belül lenni, ha egyeztetések mellett is, azért az azt jelenti, hogy saját erőből fel lehet(ne) állni egy következetes, céltudatos szakmai felfogással és ezzel járó megfelelő fiskális politikával.
Hát igen, ez mond ellent egy csöppet Laporta egyéniségével és felfogásával.
Na meg sok sok Culé álmaival.
Köszönöm....
Elvileg csak Olmo és Roque.
Igazából fogalmam sincs nekem sem semmiről, ahogy senkinek. A számokat látom, mint mindenki más. Én (még) nem vagyok socio, ismerek sociókat, ők sem tudnak többet. A számok nyilvánosak. Hogy hogy jött ki nekik a 204 milliós határ, arról senki nem tud semmit. Jó lenne látni azt a számítást, ami alapján ez kijött. De tartok tőle, hogy nincs ilyen.Peter írta: ↑2024.08.23. 20:42:00Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Írsz erről eleget, nem is rabolnám az idődet sem, de valaminek, ha nem is szigorú szabálynak, valami "ajánlás" félének lennie kell.
Hasára mégsem üthet Tebas, hogy na most aztán ennyi elég és nincs tovább.
Bevételeink mellett iszonyat adósságaink vannak....és emellett kell működtetni a napi, évi rendszert....
Én biztosan nem hiszek Tebasnak, de egy eurót nem mernék betenni "Barca részvénybe" sem, nálam a Deco-LAporta tengely nagyobb csőd még Tebasnal is.gránit írta: ↑2024.08.23. 20:11:37
Amúgy tényleg nevetséges, hogy minden héten belengetik az új Nike-szerződést. Az embereket lehet parasztvakítani, csak X ennek, Y annak hisz el mindent. Y sem különb X-nél, csak ő másnak hisz el mindent. Van, akinek az a szentírás, amit Laporta mond, és a huszadik új Nike-szerződésnek is lelkendezik (és nem tűnik fel neki, hogy már tizenkilencszer átverték a fejét), van, akinek az a szentírás, amit Tebas mond. Azért a Real Madrid esetében a maguk részéről mindent megtettek, ők a bevételeik közel 100%-át költhetik bérekre.
Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Gondolod, hogy a Deloitte-ot át tudták verni? Mert itt már lassan mindenki hülye lesz, csak Tebas meg a Liga nem. Xavi hülyeséget beszél, a Deloitte-nál dilettáns pénzügyi elemzők vannak, akiket kamu Nike-szerződésekkel meg lehet vezetni. Vagy a Deloitte amolyan Blikk-féle szennylap? Ha nem azt mondják, mint Tebas, akkor biztosan.
Nagyon nagy káosz van itt. De az se normális, hogy Lewy -t 34 évesen 1 éves szerződéssel hozzuk 40 ért és Gündi ugyanígy 34 évesen 1 éves szerződéssel megy ingyen. Akkor már inkább Olmo-t kellett volna lelátózni vagy kölcsönadni vagy bármi. és akkor sincs ekkora bukta. Sajnos már a légkör is valószínűleg fertőzött, ami nem lesz jó hatással az eredményekre. Meg így igazolni is nehezebb lesz,Troym írta: ↑2024.08.23. 19:10:22Ha csak Tebas és a gonosz liga miatt tartunk ott ahol és amúgy rendben vannak a számaink, akkor lenne egy teoretikus kérdésem:
tegyük fel, hogy holnaptól részvénytársaság az FC Barcelona. Be mernétek vásárolni részvényeket a saját megtakarításotokból érzelmi tölteten túl a pénzügyek alapján?
Azért nem engednek igazolni, mert a költségvetés tele van fiktív számokkal. Gondolom beirunk sok százmilliós játékos eladást, aztán bejön a töredéke, belengetünk Nike szerződést, aztán semmi stb.
Tuti biztosra veszem, hogy a sport vezetés tudta, hogy Olmot nem tudjuk regisztrálni, csak vezér áldozat árán.