2020.09.10. 14:00:43
Rengeteget beszélünk arról, hogy kit kéne hozni, közben meg várhatóan 3-4 saját nevelésű játékos fogja elvinni a hátán a csapatot (Remélhetőleg Messi, Puig, Fati).
Tök jó hogy itt a 3. csatáron gondolkodunk (mindamellett hogy ha Suarez tényleg megy, akkor tényleg kell a 9-es, a szélsőkből vagyunk túl sokan, meg irányítóra), meg vkp-sban Thiago/Weijnaldum, meg kh-ben pl Garcia, de szerintem sokkal fontosabb lenne egy ilyen várhatóan átmeneti évben, hogy úgy játsszunk és úgy (ne!) igazoljunk, hogy a csúcsfiatalok mindenképp megkapják a Játékpercek min. 70%-át. Emellett még ott van 3 fiatal védő, Todibo, Araujo, Wague, de akár Miranda is, akik azért már nyugodtan bevethetőek lennének a mélyvízbe. Rendben, hogy pár hónapig több hiba lenne a védelemben mint egy rutinosabb Piqué-Lenglet esetén, de csak beérnének és összeszoknának, és ha nem, télen is lehet igazolni vagy jövő nyáron. Meg azért mégiscsak van egy Piqué-Lenglet rutinos védelem a legrosszabb esetekre, szerintem ha stabilabb szűrés van előttük, simán jók lehetnek ők is. Szóval hátra semmiképp nem igazolnék ebben a pillanatban, mikor amúgy sincs pénz. És még legalább 2-3 fiatalt meg kéne próbálni több meccsen is (O. Busquets, Monchu).
Az aranybarcelona sem összevásárolt csapat volt, szinte csak saját nevelésűekből állt. Nem hinném, hogy ezzel a (közel)múlttal olyan rettenetes rizikó lenne bevállalni egy ilyen csapatot fél évre. Sokan írjátok, hogy kell egy jó kh, de szerintem ezzel még lehetne várni fél-1 évet, hátha jók lesznek a fiatalok. Szélsőkkel ugyanez, Wague, Miranda simán kipróbálásra kerülhetne. És akkor lenne egy Piqué(kizárólag ha formában van) - De Jong - Pjanic(?) - Puig/Coutinho - Fati - Messi vezérvonal, akik vagy a bizonyított képességeik, vagy a rutinjuk révén lehozzák a meccseket, körülöttük meg gyorsan kiderülne, ki maradhat, és ki nem üti meg a Barca szintet. És ezután még mindig lehetne Garciákról beszélni, meg Alabákról. Közben még meglepetések is lehetnek, pl. Oriol Busquets betölti a névrokona kiöregedésével bekövetkezett űrt, és De Jonggal ketten perfektül stabilizálják a kp-t a védők előtt.
A legnagyobb gondot én is Griezmann maradásában látom, mint mindenki. Nem rossz játékos, de itt ő lesz a legnagyobb visszahúzó erő, gólokat rúgni alig fog, fiataloktól veszi a játékperceket, és közben veszi fel a csapat 2. legnagyobb fizuját. Szerintem ha ő elmenne, sok gondunk megoldódna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy