Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
fanbarca
Entrenador del Barça

2012.05.13. 10:11:53

Én annyira nem keserednék el ha távozna Alves. Nem látom elég fegyelmezettnek s túl sok labdát elfecsérel. Hogy kivel pótolnánk? Montoyával!

La Masia növendék, 3 éve gyakorta a felnőttcsapattal edz és nagyon ígéretes játékos, tegnap is láthattuk, milyen képességei vannak. (míg Alves folyamatos rossz beadásokat adott, Montoya az elsőt Keita fejére varázsolta) Fegyelmezett játékos. Én örülnék ha Montoya beépülne.
més que un club
Adam Philip
Barça B

2012.05.13. 02:32:29

shutterisland írta:abszolút nem tartozik a kedvenceim közé, de :

1. szerintem a világ legjobb jobbhátvédje az utóbbi években.
2. még "csak" most töltötte a 29-et, ami tektintve néhány szélsőhátvéd honfitársát (cafú, robi carlos, belletti, sylvinho,stb...) még jópár évet sejtet
ezen a szinten.
3. tessék megnézni valami videót arról, amit a barcelonai évei alatt tett le az asztalra.
4. aztán tessék elgondolkozni, hogy ha eladnánk, kit vennénk a helyére a jelenlegi iszonyatosan gyenge jobbhátvéd piacról.
5. az, hogy idén gyengébb, egy formahanyatlás, ha emiatt játékosokat adnánk el, akkor ennyi erővel pedro,villa,pique,cesc is mehetne. :)

azért figyelembe véve a fentieket, én nem adnám el.
egyetlen egy esetben gondolkoznék el rajta, mégpedig akkor, ha az árából el lehetne hozni lahm-ot...talán csak az nem lenne visszalépés.
Ha lenne itt lájk gomb, megnyomnám :D
Teljes mértékben egyetértek, a Lahm-os részben főleg, viszont annak nincs realitása, hogy a Bayern CSK-ja jelenleg eligazoljon.

Nem szeretlek Dani, de a posztodon te vagy a legjobb még mindig. :D
shutterisland
Director del Fútbol

2012.05.13. 02:02:13

abszolút nem tartozik a kedvenceim közé, de :

1. szerintem a világ legjobb jobbhátvédje az utóbbi években.
2. még "csak" most töltötte a 29-et, ami tektintve néhány szélsőhátvéd honfitársát (cafú, robi carlos, belletti, sylvinho,stb...) még jópár évet sejtet
ezen a szinten.
3. tessék megnézni valami videót arról, amit a barcelonai évei alatt tett le az asztalra.
4. aztán tessék elgondolkozni, hogy ha eladnánk, kit vennénk a helyére a jelenlegi iszonyatosan gyenge jobbhátvéd piacról.
5. az, hogy idén gyengébb, egy formahanyatlás, ha emiatt játékosokat adnánk el, akkor ennyi erővel pedro,villa,pique,cesc is mehetne. :)

azért figyelembe véve a fentieket, én nem adnám el.
egyetlen egy esetben gondolkoznék el rajta, mégpedig akkor, ha az árából el lehetne hozni lahm-ot...talán csak az nem lenne visszalépés.
Varga
Capitá del Barça

2012.05.13. 01:11:09

evikem97 írta:Nem amiatt ilyen,mert még ő sem biztos a jövőjét illetően és fél attól,hogy eladják? Egy hónapja mikor felmerült,hogy megválhatnak tőle szerintem pont azóta lett ideges meg görcsös a játéka? Van összefüggés szerintetek? :S
Asszem nemrég vált el, azóta ilyen.
Kép
evikem97
Jugador del Barça

2012.05.13. 00:45:14

Nem amiatt ilyen,mert még ő sem biztos a jövőjét illetően és fél attól,hogy eladják? Egy hónapja mikor felmerült,hogy megválhatnak tőle szerintem pont azóta lett ideges meg görcsös a játéka? Van összefüggés szerintetek? :S
geridoss
Director del Fútbol

2012.05.13. 00:20:48

MichaaBee írta: Régebben tuti volt valami hasonló, hogy kupameccset kellett/lehetett kihagyni eltiltás esetén, csak nem emlékszem melyik. :)
Az lehet, meg az angoloknál talán még most is így van (nem biztos), de spanyolban a bajnokságban szerzett piros lap csak a bajnokikra vonatkozik, a kupában szerzett piros csak a kupára stb. stb.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.05.13. 00:13:37

geridoss írta:
MichaaBee írta:Az eltiltását nem kötelező a kupában letölteni, hanem ráér a következő bajnokin is, ugye? :?
Csak a bajnokikra szól ;)
Régebben tuti volt valami hasonló, hogy kupameccset kellett/lehetett kihagyni eltiltás esetén, csak nem emlékszem melyik. :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
geridoss
Director del Fútbol

2012.05.13. 00:08:57

MichaaBee írta:Az eltiltását nem kötelező a kupában letölteni, hanem ráér a következő bajnokin is, ugye? :?
Csak a bajnokikra szól ;)
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.05.13. 00:05:25

Az eltiltását nem kötelező a kupában letölteni, hanem ráér a következő bajnokin is, ugye? :?
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.05.13. 00:01:41

ab1daL írta:Erre a maradék tét nélküli meccsre nagyon leeresztett mind fejben, mind játékban. Kupadöntőre remélem összekapja magát.
Nagyon gyönge. Mindig is tudtuk, ha vkit ki lehetne kezdeni, akkor az Ő. A kockázat mindig benne van és gyakran tök fölösleges sárgákat gyűjt be. És amit te is mondasz abszolúte leeresztett.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ab1daL
Director del Fútbol

2012.05.12. 23:57:48

Erre a maradék tét nélküli meccsre nagyon leeresztett mind fejben, mind játékban. Kupadöntőre remélem összekapja magát.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ferninho
Madridista

2012.05.12. 23:33:43

jáj de csúnyán rúgott oda Alves.
nagyon nincs valami rendben vele, ezekből látszik nagyon, mert azért Alvesre nem jellemző ez. nagyon szétesett mostanában.
de ettől függetlenül az egyik legjobb jobbhátvéd, nagyon nagy hiba lenne eladni. főleg ha jönne Alba vagy Bale nagyon gyilkos lenne az a szélső hátvédsor, még ők is segítenék a támadást... és menne ez egymást váltogatva, nem fulladna ki Alves sem és többször visszaérne előlről, mert most Alves nagyon gyakran játszik már-már csatárt is, onnan meg még ő se ér vissza.
nyáron összeszedi magát és ennyi lesz a sztori, valami hatalmas hiba lenne részetekről eladni, bárki bármit is mond.
madridista
Tocy
Director del Fútbol

2012.05.11. 17:56:58

sjd írta:A sport.es azt írja, hogy Menezes vinné Alvest az olimpiára. Nem örülök neki, főleg annak függvényében, hogy szinte minden U23-as játékosunk ott lesz a spanyolok csapatában... :roll:
Na jah, megint ott tartunk, hogy csak Messi, Masch és Alexis fog pihenni. Ja meg Villa.

Amúgy meg itt év végén nekem sem tetszett a játéka, tényleg agyatlan volt sokszor, hátul sem figyelt annyira. De ettől még ő egy fontos darabja ennek a kirakósnak, akitől nehéz szívvel válnék meg.
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.11. 17:46:49

A sport.es azt írja, hogy Menezes vinné Alvest az olimpiára. Nem örülök neki, főleg annak függvényében, hogy szinte minden U23-as játékosunk ott lesz a spanyolok csapatában... :roll:
csabooo
Capitá del Barça

2012.05.11. 17:36:02

szerintem nagy marhaság lenne eladni Alves-t, szvsz ő az egyik kulcs ember a védősórban, meg az egész csapatban. Ha el menne, nem tudom kivel tudna ennyire megértetni magát Messi, mint ahogy ők ketten csinálják azt..

Jöhet Bale(nem vagyok ellene) vagy akárki, de Alves maradjon, én ezen a véleményen vagyok.
Barça,Barça,Baaarça!!!
kristop
Entrenador del Barça

2012.05.11. 17:22:24

sjd írta:Sokkal dinamikusabb is volt szvsz, de én úgy érzem, hogy inkább nosztalgikus érzésekkel gondolunk Alves akkori teljesítményére. Akkor is adott nagy gólpasszokat, a beadásai akkor sem találtak senkit, ez nem változott. Csak ilyenkor május tájékán mindenki arra emlékszik, hogy az éppen aktuális kiesésünk során nem tudtunk fejesgólt szerezni a számolatlan beadásából (és tekintve, hogy pl. a Clasico-n egy 180 feletti emberünk volt, ez talán érthető), és jönnek az ilyen jellegű kommentek, hogy haszontalan stb.
pontosan így gondolom én is. ennek az idénynek a vége tényleg nagyon gyengére sikeredett neki, és pont ezért mindenkiben ez maradt meg.

plusz első évében hatalmas szenzáció volt egy ilyen szélsőhátvéd nálunk, tekintve hogy zambrotta futkározott ott előtte. mostmár kicsit megszoktuk és elvárjuk tőle alapnak azt a hihetetlen teljesítményt. azt várjuk tőle hogy egész meccsen bejátssza a jobb oldalt, mellette jól, szívósan védekezzen, közben ha előre megy olyan szinten csinálja az összjátékot, mint a középpályásaink és támadóink és osszon ki annyi gólpasszt mint egy világklasszis szélső. ami alapból megy is neki, egyedül a neki világon (mostmár hogy maicon kicsit kiégett + sérült folyton), de ha nincs formában, akkor nem és ekkor hozza fel mindenki az elrontott beadásait.

(amit mellesleg a saját szurkolóik szerint egyetlen szélsőhátvéd se tud a világon, ez a vicc benne :D nem olvastam még olyan fórumot ahol az arsenalosok szerint sagna, vagy a chelseasek szerint ashley cole, vagy a realosok szerint marcelo jó lenne beadásokból)

arra célzok, hogyha van egy meccsen tíz beadása és mondjuk ő maga mind a tízet jól adja be, attól még simán lehet hogy egyikből se lesz semmi. ilyenkor viszont rossz beadásként van számontartva. pedig csak egyszerűen mondjuk négyszer annyi védő van bent, mint támadó, és húsz centivel még magasabbak is. az meg, hogy akkor ne adja be az nem megy. muszáj megpróbálni, mert abból lesz valami, vagy összejön és akkor húsz gólpassz, vagy nem és akkor csak simán kavar, vagy egyszerűen tisztáznak. olyan, mint az indítások. attól, hogy három nem jön be xavinak, és csak a negyedikre ad gólpasszt nem jelenti, hogy ő nem tudna indítani.

nekem dani alves azért mániám, mert a játékán kívül egy igazi népművészeti cserépedény, és nem bírom elviselni, viszont ő és busquets az akik viszont annyira egyediek és jók a maguk posztján, hogy lehetetlen lenne pótolni őket, inkább elviselem a gyökérségüket. vagy lehetne pótolni csak gyengébb képességű emberrel. én viszont ezt a teljesítményt szeretném látni.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.05.11. 13:41:32

Gergolino írta:Ha Bale jön, akkor az azt jelenti, hogy Alves megy. 2 ilyen támadószellemű védőt már túl kockázatos lenne egyszerre játszani, az meg luxus, hogy ilyen játékosok a padon üljenek. Úgyhogy szerintem ha sikerülne megegyezni a Tottenham-mel, akkor megválunk Alvestől és az érte kapott pénz kb fedezné a walesi árát.
Szerintem simán lehet, egyszerűen annyit birtokoljuk a labdát, hogy nincs miért hátul maradnia. Azon a szezononkénti 1-2 meccsen amiken nagyobb csapatok ellen játszunk, meg meg lenne neki mondva, hogy most nem futkározik előre. Szerintem a kettő játékos nem zárja ki egymást.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.11. 13:40:40

Rinku írta:Hát sjd, akkor meg nem értem az egészet, mert sokkal dinamikusabbnak éreztem a csapatot 2009-ben, mint tavaly vagy idén
Sokkal dinamikusabb is volt szvsz, de én úgy érzem, hogy inkább nosztalgikus érzésekkel gondolunk Alves akkori teljesítményére. Akkor is adott nagy gólpasszokat, a beadásai akkor sem találtak senkit, ez nem változott. Csak ilyenkor május tájékán mindenki arra emlékszik, hogy az éppen aktuális kiesésünk során nem tudtunk fejesgólt szerezni a számolatlan beadásából (és tekintve, hogy pl. a Clasico-n egy 180 feletti emberünk volt, ez talán érthető), és jönnek az ilyen jellegű kommentek, hogy haszontalan stb.
Rinku
Director del Fútbol

2012.05.11. 13:34:06

Én akkor is sokkal dinamikusabbnak éreztem a csapatot 2009-ben, mint tavaly vagy idén. Alves abban a teamben ficánkolt, most szerintem egyértelműen szürkébb minden tekintetben. Az hogy több gólpasszt adott az utóbbi években, az nem feltétlen jegyzi azt, hogy ne indított volna el 2009-ben több támadást, ahol ő ugyan gólpasszt keveset adott, de más által az mégis gólt érő gólpassz lett végső soron.

A 10 gólt meg az előbb felvázolt taktikai változás "eredményeként" tudom be.
Football, bloody hell. /SAF/
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.11. 13:31:17

[quote="Rinku"][/quote]

Amúgy ezzel csak az a probléma, hogy az összes tétmeccset figyelembe véve idáig minden évadban több gólpasszt adott, mint a 08/09esben....

És idén is kb. 10 gól született csak Alves-Messi összjátékból
Rinku
Director del Fútbol

2012.05.11. 13:31:12

Ismét sikerült kiemelni belőle a látszólag lényeges dolgot, de ez sem különbözik az átlagos szövegértési problémáktól. "Elba-szigete" -> Elb.sz - hahaha... Csak hogy egy példát említsek...

Egyáltalán nem mondtam, hogy teljesen felesleges lenne, azt írtam, hogy jóformán felesleges. Közel áll a kifejezéshez, de nem azt jelenti. A képesség továbbra is meg van Alvesben, hogy ugyanolyan hatásos legyen, mint négy éve, ezt nem felejtette el, de ha ebben a szisztémában fogják erőltetni a semmire, akkor hasonló szürke és fantáziában kevés játékot fog nyújtani.

Pep részéről hibának érzem a klasszikus középcsatár nélküli játékra való áttérést. Nem vitatom Messi érdemeit - sőt! - de így a szélek eltűntek. Van egy Messink, egy két vele azonos sorban levő statisztánk, meg egy vagon középpályásunk. Nincs támadó szekció. Eltűnt. Ezt kell minél hamarabb orvosolni. Ha ez megtörténik és Messi ismét ott focizik majd, ahol eleve kellene naki, akkor Alves is úgy fog játszani újra, mint régen és sokkal értékesebb lenne a szolgálata. Enélkül ismét a tökölés lesz a széleken és ugyanúgy sz.r lesz az egész, mint ahogy az már egy jó ideje az.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2012.05.11. 13:32:12-kor.
kristop
Entrenador del Barça

2012.05.11. 13:17:14

azért ez a teljesen felesleges jobbhátvéd csak összedobott idén is egy húsz gólpasszt, mint eddig mindig.

meg attól, hogy messi nem kerül vissza a szélre, már nem kell alves? hát akkor is kell valaki a jobboldalra, nem lehet üres. és pont ő az aki képes bejátszani az egészet még akkor is, ha rajta kívül senki sincs ott. mással garantálom hogy ennyi jobboldalunk se lenne. jó, hát úgy persze nem olyan erős, mint messivel lennének, de ez borítékolható volt eddig is.

sajnos, vagy nem sajnos, még mindig nincs a piacon ideális helyettese.
Rinku
Director del Fútbol

2012.05.11. 13:03:56

Alvesre a 20008/09-es szezonban tekintettem úgy, mint egy pótolhatatlan gyémántra. Tökéletes összhangban voltak Messivel, rengeteg gólt jegyezhettünk a kettejük játékából. De amióta Pep Messit behúzta középre, Alves szerepköre jóformán tök feleslegessé vált. Teljesen értelmetlen beívelgetések és veszélytelen kísérletek a pálya széthúzására jellemzik az utóbbi két szezonban, majd' hogy hasztalan a játéka. Mivel Messi már nem a jobb oldalon játszik, ezért nincs kinek laposan lepasszolni. Láthatjuk, hogy az esetek kb. 90%-ban egyedül iramodik meg neki a szélen. Egyedül fut végig, beívelni felesleges, mert szökő évente egyszer szerzünk gólt ilyenből. A társak lemaradnak a kontráknál, nincs kinek beívelni és nem elég magasak fejelni a támadóink, újabb ok, hogy értelmetlen beívelni. Ha meg nem tekeri középre, rákényszerül, hogy befelé terelje a labdát. Az ellenfelek sem hülyék, tömörülnek a kapu előtt. Fejes gólból szinte nem tudunk gólt szerezni, a védők meg tök feleslegesen így nem jönnek ki rá -> befelé kell cselezni vagy lepasszolnia.

Kiszámítható, átlátható és tökéletesen megsemmisíthető az egész taktikája. Az utóbbi két szezonban ez volt és így nekem egyáltalán nincs szükségem rá, felesleges a szerepköre. Titonak egy Eto'o féle középcsatárt kellene szerződtetnie vagy Villát úgy gatyába rázni, hogy attól koldulna, Messit ismét szélre rakni és így Alves itt tartása nyerne értelmet is. Ha ez nem így lesz, felesleges milóékért itt tartani, egyből megválnék tőle. Ha Titonak nincsenek ilyen tervei, adja el rögtön. Szép summát kapna érte a klub. Lehet vergődni ellene, de a tény tény marad. Be kell látni, hogy amíg Messi nem jobb szélen játszik, addig egy irgalmatlanul drága kiegészítő ember...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2012.05.11. 13:18:23-kor.
Capon
Llegenda del Barça

2012.05.11. 12:31:14

Gergolino írta:Ha Bale jön, akkor az azt jelenti, hogy Alves megy. 2 ilyen támadószellemű védőt már túl kockázatos lenne egyszerre játszani, az meg luxus, hogy ilyen játékosok a padon üljenek. Úgyhogy szerintem ha sikerülne megegyezni a Tottenham-mel, akkor megválunk Alvestől és az érte kapott pénz kb fedezné a walesi árát.
Nem most hosszabbított 2015-ig?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.11. 12:19:32

adriano is abszolut támadószellemű védő, mégis tolták együtt...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése