sjd írta:Sokkal dinamikusabb is volt szvsz, de én úgy érzem, hogy inkább nosztalgikus érzésekkel gondolunk Alves akkori teljesítményére. Akkor is adott nagy gólpasszokat, a beadásai akkor sem találtak senkit, ez nem változott. Csak ilyenkor május tájékán mindenki arra emlékszik, hogy az éppen aktuális kiesésünk során nem tudtunk fejesgólt szerezni a számolatlan beadásából (és tekintve, hogy pl. a Clasico-n egy 180 feletti emberünk volt, ez talán érthető), és jönnek az ilyen jellegű kommentek, hogy haszontalan stb.
pontosan így gondolom én is. ennek az idénynek a vége tényleg nagyon gyengére sikeredett neki, és pont ezért mindenkiben ez maradt meg.
plusz első évében hatalmas szenzáció volt egy ilyen szélsőhátvéd nálunk, tekintve hogy zambrotta futkározott ott előtte. mostmár kicsit megszoktuk és elvárjuk tőle alapnak azt a hihetetlen teljesítményt. azt várjuk tőle hogy egész meccsen bejátssza a jobb oldalt, mellette jól, szívósan védekezzen, közben ha előre megy olyan szinten csinálja az összjátékot, mint a középpályásaink és támadóink és osszon ki annyi gólpasszt mint egy világklasszis szélső. ami alapból megy is neki, egyedül a neki világon (mostmár hogy maicon kicsit kiégett + sérült folyton), de ha nincs formában, akkor nem és ekkor hozza fel mindenki az elrontott beadásait.
(amit mellesleg a saját szurkolóik szerint egyetlen szélsőhátvéd se tud a világon, ez a vicc benne

nem olvastam még olyan fórumot ahol az arsenalosok szerint sagna, vagy a chelseasek szerint ashley cole, vagy a realosok szerint marcelo jó lenne beadásokból)
arra célzok, hogyha van egy meccsen tíz beadása és mondjuk ő maga mind a tízet jól adja be, attól még simán lehet hogy egyikből se lesz semmi. ilyenkor viszont rossz beadásként van számontartva. pedig csak egyszerűen mondjuk négyszer annyi védő van bent, mint támadó, és húsz centivel még magasabbak is. az meg, hogy akkor ne adja be az nem megy. muszáj megpróbálni, mert abból lesz valami, vagy összejön és akkor húsz gólpassz, vagy nem és akkor csak simán kavar, vagy egyszerűen tisztáznak. olyan, mint az indítások. attól, hogy három nem jön be xavinak, és csak a negyedikre ad gólpasszt nem jelenti, hogy ő nem tudna indítani.
nekem dani alves azért mániám, mert a játékán kívül egy igazi népművészeti cserépedény, és nem bírom elviselni, viszont ő és busquets az akik viszont annyira egyediek és jók a maguk posztján, hogy lehetetlen lenne pótolni őket, inkább elviselem a gyökérségüket. vagy lehetne pótolni csak gyengébb képességű emberrel. én viszont ezt a teljesítményt szeretném látni.