Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Subinho
Director del Fútbol

2012.04.13. 18:03:02

Egyszerű ez, Touré egy igazi erős vkp, akit nem igen nyomnak el, kb. mint Keita, vagy Masch. Sergio viszont olyan mint pl. Xabi alonso. Nem klasszikus vkp, hanem amolyan kapocs a védelem és a kp között. nem csak rombol, bevehető a játékba, vagyis a Barca sok passzos játékába! Ha Sergio pl. a Premier Ligában játszana, mint vkp, valószínű megennék, mert sokat esik-kel, nem igazán ütköző ember, de itt Xaviék mögé és Puyolék elé tökéletes!!! Annak idején én is "sírtam" Touré miatt, most azt mondom Sergivel (és Mascheranoval!) sokkal jobbak vagyunk!!!!!
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.13. 17:54:32

Bob_Marley írta:
Az hogy dobálja magát, majd remélhetőleg kinövi :D
Bocsi, h csak ezt emelem ki. :P DE ez pont olyan, h "amíg Ronaldo ennyi gólt lő, mutogathatja a combját és lehet nagyképű, majd csak kinövi."

Egyik sem fogja kinőni. Engem rettenetesen zavar, h ennyit dobálja magát, komolyan kéne szólni neki, h nézzen be a lába közé és viselkedjen úgy, mint egy férfi.
A játékát nagyon bírom, tényleg a maga nemében lenyűgöző, de ezzel a folytonos színészkedéssel csak magát járatja le.
Amúgy ezt Pep hibájának is érzem. Ha megy a "mes qué un club", akkor az ilyenekre is fel kellene hívnia a figyelmét.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt
Megmentő :)

2012.04.13. 17:50:21

visca el barca írta:busi ugyanaz mint pedro, vagy mint a többi nem "sztár" játékosunk.. ebben a gépezetben jol mukodik, de mashol nem muzsikalna jol ennyire...

ha betennénk a realba pl. alonso helyére, vagy mondjuk a milanba középső középpályásnak egyből meghalna.

ő ebbe a gépezetbe született, itt tud jol mukodni.

yaya klasszisokkal jobb labdarugo, de busi jobban átlátja a mi rendszerunket, sokkal könnyebben, eredményesebben tud itt játszani.
Szerintem mindketten képesek lennének más csapatban is teljesíteni. Busquets pl. szerintem a Realban is megállná a helyét, nem Alonso helyett, hanem mellette (azért Khediránál és Graneronál szerintem nem csak a mi rendszerünkben jobb futballista...).
Vagy épp szerintem a Milanban is le tudná hozni Ambrosini vagy Nocerino szintjét, hogy most csak az általad hozott példákra reagáljak.

Pedro pedig szerintem szélsőként sok (komolyabb) csapatba beférne, valahova esetleg még csatárként is, de ez már itt off...

Touré pedig egyértelműen jobb futballista, de Pep teljesen másként értelmezi a védekező középpályás szerepkörét, mint anno Rijkaard. A mostani rendszerünkbe is jó lenne Touré, de nem lenne jobb mint Busquets, arról nem is beszélve, hogy itt Touré nem tudna mindent kihozni magából, amire képes...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.13. 17:46:56

Busquetsnél a válogatottnál is elmondhatjuk nagyon magas szintet hoz!De mondjuk ott is sok az ismerős arc számára :D
De visca el barca leírta, átlátja a játékot, s nagyon magasan van a játékintelligenciája!Egy más rendszerben, más közegben lehet teljesen eltűnne!
Nálunk tényleg amit Mihu írt, valaki nézze végig csak az ő mozgását (s Keitánál ugyanez, aki szintén kap hideget meleget, rendben Busquets labdaügyesebb, viszont a mali dettó remekül olvassa a játékot!Nem mondanám ég és földnek a kettő között a különbséget!) figyelje!Annyira tudja folyamatosan mikor hova kell helyezkedni, s higgadtan megoldja ha hozzá kerül a labda, hogy az tényleg félelmetes!Ráadásul egy kritikus poszton játszik, főleg nálunk ez duplán igaz, itt ha elkésik egyből emberfór van!És nem mellesleg Alves elrohangálásait a legtöbbször ő korrigálja :wink:
De amit Game linkelt videó tényleg sok minden benne van!Busquetsen látszódik a leginkább tanulta a focit, s tökéletesen végre is hajtja amire kérik!És ami fontos hiba nélkül!

Nem akarom magamat "fényezni", de mondjuk itt a fórumon én nem írogattam de a cikkeknél rendre írtam, Busquets nem hiába szorítja ki Touret, nagy vitáim voltak emiatt :D Rendben hibázgatott, de Toure gyenge formát mutatott ő élt a lehetőséggel, s már az elején lehetett rajta látni IQ-ja kiemelkedő a játékhoz!Innentől kezdve szorgalom, hogy hova tud fejlődni!És látjuk hol tart most!
Toure is remek volt szó se róla, de róla is az ember a szépeket jegyzi meg, miközben amikor kiszorult köszönhető volt annak, hogy gyenge meccseket hozott, s nem is teljesen volt elfeledve, kb ugyanannyit volt pályán abban a bizonyos szezonban mint Busquets (ha jól emlékszem talán Busi 100 perccel volt többet pályán)!

1 szó mint száz a jelenlegi csapatnak Busquets a homályban lévő nagy kincs!

Az hogy dobálja magát, majd remélhetőleg kinövi :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.13. 17:30:34

busi ugyanaz mint pedro, vagy mint a többi nem "sztár" játékosunk.. ebben a gépezetben jol mukodik, de mashol nem muzsikalna jol ennyire...

ha betennénk a realba pl. alonso helyére, vagy mondjuk a milanba középső középpályásnak egyből meghalna.

ő ebbe a gépezetbe született, itt tud jol mukodni.

yaya klasszisokkal jobb labdarugo, de busi jobban átlátja a mi rendszerunket, sokkal könnyebben, eredményesebben tud itt játszani.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2012.04.13. 17:20:17

Mihu

Ha tényleg és őszintén érdekel a válasz a kérdésedre (és nem csak érzelmi kitörés volt ez a részedről), akkor -ha kicsit tudsz angolul- ezek a videók nagy segítségedre lehetnek.
(Egyébként a youtube-ra beírtam, hogy Busquets, és az első 7 találatból máris 5 lényeges videót találtam).

Szánj rá fél órát (ennyi idő ez az 5 videó):
http://www.youtube.com/watch?v=GgT3f9aENX0
http://www.youtube.com/watch?v=eCYJOCoxDIQ
http://www.youtube.com/watch?v=aVEoQWYcQG8
http://www.youtube.com/watch?v=ls9OcInocao

És ez a legjobb videó, ami leginkább összefoglalja játékának lényegét:
http://www.youtube.com/watch?v=ijDdpNxPyPU

A cikkeknek most nincs időm utánanézni - egyébként gondolom hasonló metódus, csak youtube helyett google-ba írod be, hogy: "Busquets" :)
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.13. 17:03:45

de mit kéne ezen leírni ? ha nem látod, akkor úgy sem fogod ignorálni, ha felhívjuk rá a figyelmed, akkor sem...főleg, hogy leírtad, hendikeppel indul touréval szemben.

na mindegy, leírom, ezeket figyeld : helyezkedés,területszűkítés,passzok,nehéz szituk megoldása (mikor pl. 3-an támadják le a térfelünk közepén, és nehéz lenne passzolni), labdakihozatalokban segítség puyoléknak, higgadtsága, esetenként mélységi labdái, egyérintői stb.

ha akarod is látni, látni fogod.

de egy-két best of busquets-et is megnézhetsz.
pl. itt is van linkelve hasonló.

amúgy meg, ha csak ugyanolyan jó is lenne a barcában, mint toure, a kettő közül akkor is busquetset választanám, hiszen két egyforma képességű és hasznosságú srác közül nekem a mi kutyánk kölyke lenne a fontosabb, plusz a kora is mellette szól, van még benne kb 10 év...és folyamatosan egyre jobb lesz a rutinnal.

de hát erről sincs szó, mert jobbak vagyunk vele, és már egyénileg sem érzem rosszabbnak. csak mások az erényei. ennyi.
Sergio kb annyit tesz hozzá, mint Xavi...
ez így azért túlzás, viszont az utóbbi 1-2 évben busquets egyre fontosabb, míg xavi azért halványul.

de tényleg ég és föld a csapat, ha busquets ott van a középpályán, vagy ha más (pl. keita) pótolja.
Tocy
Director del Fútbol

2012.04.13. 17:02:23

Misi...ha szerinted Busquets nem létszükséglet ebben a szisztémában, akkor nem tudok másra gondolni, mint hogy te tényleg nem látod a fától az erdőt. Yaya játékintelligenciája, labdakezelése, rövid passzai, helyezkedése a közelében sincs. Amit elismerek ( és ezért nem kedvencem Busi, amúgy az lenne ) hogy a színészkedései ellenszenvessé teszik. Sergio kb annyit tesz hozzá, mint Xavi...
Mihu
Director del Fútbol

2012.04.13. 16:55:41

shutterisland írta:ha nem látod, akkor felesleges róla beszélni.

a múltkor eto'o-ért "sírtál" a klubomban, most touré....szerintem kicsit "régi idők sznob" vagy, ami amúgy nem baj, csak így elfogult vagy.

el kell fogadni, hogy elment, busquets-el egyszerűen jobbak vagyunk.

mondom ezt úgy, hogy én is kedveltem toure játékát, de örülök, hogy busquets maradt meg. (most elvonatkoztatva a színészkedéseitől.)
Sírjon a halál a klubodban...többet nem fordul elő, ebben biztos lehetsz...

Soha nem is tagadtam, soha nem is fogom tagadni, hogy Busquets számomra ellenszenves a színészkedésével. Ugyan ez a helyzet Dani Alves-el is, annyi különbséggel, hogy ő nem egy kedvencemet szorította ki, tehát ilyen alapon nem indult eleve hendikeppel rögtön az első meccsén, illetve ami a legfontosabb, hogy az Ő játékában látom a fantáziát, azt a pluszt, amit csak Ő tud adni a csapatnak, és más nem. Sőt, megkockáztatom hogy a világon nincs mégegy ilyen jobb hátvéd, aki ilyen hasznos lenne a Barcában.

Ezért is szeretném megtudni azt, hogy miért olyan fontos nekünk Busquets...hajlandó vagyok arra, hogy 180 percen keresztül csak őt figyeljem, és rájöjjek arra, hogy miért is kell a középpályára ez az ember. Hozzáteszem: teljesen, maximálisan félretéve arra a 180 percre a vele szemben érzett ellenszenvemet. Ha sikerül meglátnom azt a pluszt a játékában, amire azt mondom hogy nah jó, tényleg, akkor esküszöm hogy soha többé nem fogom kritizálni, és elfogadom, hogy igen, ezért kellett kiszorítania Touré-t.

És egyébként meg Mikaos, """"""""""enyhe"""""""""" túlzásnak érzem azt, hogy Busquets játéka a Barca játékának az alapja.....nem kezdem el magyarázni, hogy tisztában vagyok a Barca játékának a lényegével, mert egy az hogy senkinek sem tartozom magyarázattal, ha alaptalanul megvádol ezzel, másik meg hogy csak az magyarázkodik, akinek van mit....nekem nincs.

De egyébként köszi szépen mindenkitől, hogy leírtátok hogy mit kéne figyelni Sergio játékában.... :wink: :wink: :wink:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.13. 16:41:38

ha nem látod, akkor felesleges róla beszélni.

a múltkor eto'o-ért "sírtál" a klubomban, most touré....szerintem kicsit "régi idők sznob" vagy, ami amúgy nem baj, csak így elfogult vagy.

el kell fogadni, hogy elment, busquets-el egyszerűen jobbak vagyunk.

mondom ezt úgy, hogy én is kedveltem toure játékát, de örülök, hogy busquets maradt meg. (most elvonatkoztatva a színészkedéseitől.)
Mikaos
Director del Fútbol

2012.04.13. 16:41:04

Mihu írta:Nah. Most elkezdem nézni a Barca-Real 5-0-t. Csak azért, hogy megnézzem, miért is olyan kiszabott fontos nekünk Busquets játéka, mert én mióta kiszorította Touré-t, azóta nem bírom felfogni hogy mi az a plusz, ami megvan ebben a kis primadonnában, Touré-ban viszont nem...Én tényleg hajlandó vagyok 90 percen keresztül csak Őt figyelni. Ha kell, megnézem még a Barca-MU 3-1-et is, csak mondjátok hogy mire figyeljek, ugyanis tényleg nem sikerült rájönnöm 3 év alatt sem, hogy mi a francért jobb Ő, mint Touré, és miért ájuldozik tőle mindenki...kb lassan kisebbfajta Istenként van beállítva a gyerek, pedig én egyáltalán nem látom hogy miért olyan hasznos a csapatnak.
Kérlek mondjátok el, hogy mit kell figyelni a játékában.
Ha nem érted Busquets játékát, akkor...nem teljesen érted a Barca játékát sem.

Egyébként csomó-csomó cikk és elemző videó van róla, amiket érdemes megnézni, mert nem vesz észre az ember mindent, nem biztos, hogy jót figyelsz, mert:
Ha csak azt látod, hogy ő egy primadonna, aki kiszorította egy kedvencedet (amit egyértelműen tükröz ezen írásod is!!!), akkor soha, de tényleg soha nem fogod észrevenni az erényeit, mert érzelmi alapon közeledsz a kérdéshez.
Innentől kezdve meg lehet, hogy felesleges is erőlködnöd azon, hogy megkedveld/megértsd a játékát :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2012.04.13. 16:42:03-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.13. 16:37:05

Van rengeteg olyan videó már neten ahol az ő szerepe van kiemelve.
Gyakorlatilag 100-szor jött már fel a Busi kontra Yaya téma.
Én igazából mindkét tábort megértem. Touré egy állat, imádom a csávót, viszont az, hogy - számomra legalább is - nem tűnik fel a hiánya, nagyban Sergi érdeme szvsz.
Amikor épp nem rinyál, mint a fürdős akkor nagyon jól helyezkedik, besegít a támadás építésben, védekezésben, és újabban én egyre inkább azt látom, hogy alakul az irányítói vénája is a gyereknek bizonyos szinten.
Nem azt mondom, hogy egy Xavi lesz a gyerekből, de azért villant néha olyan mélységi passzt, hogy csak les az ember.
Emellett még mellette szól, hogy még csak most lesz 24 a nyáron és már a 4. szezonja a nagyok között. Fejlődés pedig egyértelműen tapasztalható nála, nem is kicsi. Szóval ha így halad azt hiszem, hogy a jövő Barca-jának egy nagyon meghatározó játékosa lehet.
Csak szokjon le a mutatványairól. [-o<

szerk.:

Mihu, és ott van a videó amit Csabi linkelt közel negyed óra, ott elég jól elemzik a játékát. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2012.04.13. 16:41:09-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Mihu
Director del Fútbol

2012.04.13. 16:30:07

Nah. Most elkezdem nézni a Barca-Real 5-0-t. Csak azért, hogy megnézzem, miért is olyan kiszabott fontos nekünk Busquets játéka, mert én mióta kiszorította Touré-t, azóta nem bírom felfogni hogy mi az a plusz, ami megvan ebben a kis primadonnában, Touré-ban viszont nem...Én tényleg hajlandó vagyok 90 percen keresztül csak Őt figyelni. Ha kell, megnézem még a Barca-MU 3-1-et is, csak mondjátok hogy mire figyeljek, ugyanis tényleg nem sikerült rájönnöm 3 év alatt sem, hogy mi a francért jobb Ő, mint Touré, és miért ájuldozik tőle mindenki...kb lassan kisebbfajta Istenként van beállítva a gyerek, pedig én egyáltalán nem látom hogy miért olyan hasznos a csapatnak.

Kérlek mondjátok el, hogy mit kell figyelni a játékában.
gianni
Entrenador del Barça

2012.04.08. 09:21:30

shutterisland írta:ma is tisztán látszott, mennyivel jobb a középpályánk, ha ő pályára lép.
annyira képben van taktikailag, és annyira higgadt, hogy az valami elképesztő.
Ő egy nagyon fontos láncszeme a csapatnak,aki más véleményen van az nem ért a focihoz!
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.08. 05:04:28

ma is tisztán látszott, mennyivel jobb a középpályánk, ha ő pályára lép.
annyira képben van taktikailag, és annyira higgadt, hogy az valami elképesztő.
sziryboy
Jugador del Barça

2012.04.03. 23:05:09

Patent volt ma is 8)
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.03. 22:53:57

Nagyon tetszett a mai játéka. Volt pár nagyon higgad megoldása hátul, plusz még egy nagy sprintje is, minden megfűszerezve olyan nyalánkságokkal, mint a sarkazós passz.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.04.01. 16:02:10

Game90 írta:Érdemes végignézni ezt a 14 percet:
Sergio Busquets - The Brilliant Mind
Remek videó. Nekem is csak a színészkedés az egyetlen unszimpatikus dolog a játékában, de azt is hozzá kell tenni, hogy nem szokott meccsenként 3-4szer vetődni egy óriásit. Tény, hogy sokszor szabálytalankodnak vele szemben...
szajko
Director del Fútbol

2012.04.01. 15:36:35

Game90 írta:Érdemes végignézni ezt a 14 percet:
a mi játékunkba,mint vkp ő illik bele a legjobban és egyre csak jobb és jobb lesz. már csak a színészkedést kéne elhagynia... én egyre jobban kezdem megkedvelni a srácot.
PCsabi
aka Game90

2012.04.01. 15:28:11

Érdemes végignézni ezt a 14 percet:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kristop
Entrenador del Barça

2012.02.21. 14:15:41

messideco
Presidente del Barça

2012.02.17. 00:53:43

A következő esést gyakorolja...
Kép
"And my heart will leave you never."
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.16. 20:57:31

Kép :lol: :lol:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Talma
Jugador d'estrella

2012.02.15. 16:56:15

Semmiképp sem szabad Busquets tegnapi játékát kritizálni. Lehetett látni a sebtapaszt a lábán, nyilván még nincs teljesen rendben a sérült testrésze.
Minden egyes megmozdulásán látszott, hogy félt az ellenfél becsúszásaitól, Ő maga sem szerelt ily módon egyetlen alkalommal sem (ha jól láttam). A Castrós oldalvonal mentén történt "lökésnél" szintúgy megfigyelhető volt, hogy nagyon óvja a sérült testrészét, Pep is egyből odarohant hozzá (egy egészséges játékos esetén nem aggódott volna ennyire egy "ártatlan kis esésen" véleményem szerint). Ha annál az esetnél Busquets felsértette volna a ?heget?, na akkor szerintem elég nagy gondban lett volna mind a csapat, mind pedig Sergio.
De nem vagyok sem orvos, sem az edzéseken résztvevő személy, így én sem tudhatom pontosan (és elfogult sem vagyok vele kapcsolatban). Amit láttam rajta tegnap, az erre enged következtetni.
Ha pedig a következtetésem igaz, akkor abból az következik, hogy Pep teljes mértékben megbízott a legfontosabb poszton futballozó, közel sem 100%-os állapotban levő Busquets-ben, s játszatta egy rendkívül fontos mérkőzésen.
Mikaos
Director del Fútbol

2012.02.15. 13:29:20

S.Agüero írta:Szerintem elég rosszul játszott.
Sokszor hanyagul és el is szórta a labdákat.
De fogjuk a sérülésére. :)
Ez egy érdekes dolog. Mármint a kifejezés: "rosszul játszott". Igen, volt pár eladott labdája, de furcsa, hogy azt mondjuk rá ezért: "rosszul játszott".
Mert ez alapján tegnap mindenki rosszul játszott, mindenkinek voltak eladott labdái.

Én inkább összességében szeretem nézni egy játékos teljesítményét, és ez alapján (a sérülése ellenére is) megfelelő volt. Nem volt kiemelkedő, de a rá jellemző intelligens játék most is jelen volt.
Válasz küldése