2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Igen, nekem is ez a gondom. Többféleképp lehet nézni, de az utolsó 4 tétmeccsen kikaptunk a Realtól, nemzetközi szinten elvéreztünk a Frankfurt és Bayern ellen, de állítom a Lipcse, Dortmund, Leverkusen ellen sem lenne másként.Peter írta: ↑2024.08.14. 02:29:03Elgondolkodtattál ezzel a kérdéssel (akkor is, ha költői és akkor is, ha másnak szántad éppen feltenni), de én bevallom férfiasan, nem tudok rá olyan választ adni, ami ne ütközne a fórum közízlésébe....![]()
Írom ezt - egyébként teljesen függetlenül a fenti kijelentésemtől - azután, hogy szembe jött velem egy cikk, ahol a Hajduk Splitből éppen elküldött - amúgy sosem kedveltem játékosként, de a pályán néhány szebb napot megélt - Perisic a társainak leendő barcelonai kalandjáról társalgott.
És erre manapság már nem az az ösztönös reakció csípőből, hogy április elseje.....a bolondok napja.
Na, ez a sztori kicsit válaszféle is lehet az eredeti kérdésedre.
Ansué és Fatié jó eséllyel egyszerre fog!vg99 írta: ↑2024.08.14. 09:48:59Azért ez elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, siralmas.
Csak halkan kérdezem, hogyha Nico szeretett volna jönni, akkor miből is igazoltuk volna le? Hogyan regisztráljuk? szerintem sehogy.
Marad a 35 éves horvát klasszis..
Konkrét nettó hazugság volt, hogy a hiányzó 40 misi, ha bejön, akkor 1:1, és lesz pénz igazolni, fizukra is.
A Barca újra képes leigazolni, akit akar - mondta Laporta 1 jó hónapja.
Azért csak kiderül, hogy nem is a Liga szemét a szabályokkal, csak nem engednek még ennél is jobban eladósodni. ha már magunknak nincs ennyi esze..
De inkább várjuk még 3 évet, hogy kifizessük Messiéket, és lejárjon Ansu, DJ, Lenglet, Fati és még ki tudja kinek a csodás szerződése..
Azért ez elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, siralmas.
Elgondolkodtattál ezzel a kérdéssel (akkor is, ha költői és akkor is, ha másnak szántad éppen feltenni), de én bevallom férfiasan, nem tudok rá olyan választ adni, ami ne ütközne a fórum közízlésébe....
Azért Kerkez nem Barca szint. Szerintem a végén jön vissza Cancelo bh-nak, Koundé meg jobbos lesz. Pont mint tavaly. Kicsit félek, hogy Balde sem nyeri vissza a 2 évvel ezelőtti formát. Chris szerintem inkább kh. Azért elég necc, hogy DJ és Gavi gyógyulásáig 2 fiatal van. Vagy Gündogan a mindenes. Mint tavaly.davi10 írta: ↑2024.08.13. 19:25:16Valle-val mi a baj?
Araujo-t kicsit sajnálom, nem hozott Ő rossz szezont a Las Palmas-ban, ebben szerintem több lett volna. 10 misi fix, se visszavásárlási, se százalék ha továbbáll, kicsit szegényes.
Érkezőkről én ma se olvastam még csak kacsákat se, még a végén eljutunk oda, hogy 1 hét múlva visszasírjuk SR-t, aminek egy normális világban nem kéne megtörténnie.
Valle-val mi a baj?
Fati a szerződésének aláírásakor a Barcelona aktuális aranygyereke volt, a Focista Aki Megváltja a Barcelonát. Kívülről egy szezon erejéig nagyjából így is nézett ki, ami szurkolói szemmel rendben van - a szakmai stábnak és a vezetésnek együtt kellett volna józanul kiértékelnie, mennyit is ér. Vagy eladni drágán, amíg nagy körülötte a felhajtás. Egyik sem történt meg, helyette elétoltak egy nagy szerződést.FCBsteve írta: ↑2024.08.13. 17:32:55Azért, ennyi év tapasztalattal a foci iparban, csak lehetne olyan szerződést kötni, hogy a kifizetett pénz valahogy arányban legyen a lejátszott meccsek számával, vagy bármilyen teljesítmény mutató legyen bennük (ahogy az átigazolások során)... Pl Fati biztos aláírta volna azt is...
Nagy foci nagy pénz, gyenge bénázás, sokkal kevesebb...
Egy szerződés (szinte) bármit elbír...
Azért, ennyi év tapasztalattal a foci iparban, csak lehetne olyan szerződést kötni, hogy a kifizetett pénz valahogy arányban legyen a lejátszott meccsek számával, vagy bármilyen teljesítmény mutató legyen bennük (ahogy az átigazolások során)... Pl Fati biztos aláírta volna azt is...FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.13. 12:26:50
Ilyen a szurkolói lélektan.
...
-Fati minek keres ennyit. De ha Yamal nem kap ekkora fizetést, ha távozik, miért nem adtnuk neki. Ha lesérül, megműtik 2*, a konzervatív kezelést választja, nem lesz soha belőle játékos, minek adtunk neki ekkora fizetést
Ha nem sérült, miért nem játszik, vagy miért nem regisztráljuk
Valahogy így igen.bence0330 írta: ↑2024.08.13. 14:51:53Szerintem is ez itt a lényeg. 50-60 millióból el lehetett volna hozni egy Fofana-Merino szintű középpályást, és vagy középhátvédet vagy egy balszélsőt még mellé. És akkor ez még alsó hangon, nem feltételezve bravúrokat. Ha már ennyi van, pazarlás Olmóra, hiába jó játékos amúgy. Elfogadnák az emberek szerintem, ha kevés pénz van igazolni, de azt igenis jól lehet elkölteni.
Szerintem is ez itt a lényeg. 50-60 millióból el lehetett volna hozni egy Fofana-Merino szintű középpályást, és vagy középhátvédet vagy egy balszélsőt még mellé. És akkor ez még alsó hangon, nem feltételezve bravúrokat. Ha már ennyi van, pazarlás Olmóra, hiába jó játékos amúgy. Elfogadnák az emberek szerintem, ha kevés pénz van igazolni, de azt igenis jól lehet elkölteni.
Őszinte leszek, én lehet naívan elhittem, hogy végre valahára jön egy német edző és abbahagyjuk a saját nevelések visszahordását a csapathoz és kitekintünk a spanyol-katalán-La Masia szemellenzőnkön túl, egész lelkesítő volt, hogy Frimpong szerű nevek is előkerültek, hogy talán-talán másokban is lehet gondolkodni, mint Mendes fiai és a korábbi saját nevelések. Plusz, hogy végre olyanok érkeznek, olyan posztokra, ahol tényleg erősítésre szorulunk,
Őszinte leszek, marhára nem érdekel ez az egész téma már a La Liga és a klub között ami FFP címszó alatt zajlik mostmár 3.(?) éve. Hogy miért? Mert nincs fix információ, és valószínűleg nem is lesz. Hónapok óta azt olvasom, hogy már mindjárt 1:1-ben vagyunk, már csak őt kell eladni, most innen várunk utalást, ami napokon belül megérkezik stb. Nekem ezt a részét magyarázd meg kérlek:FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.13. 10:55:41Cadena Ser szerint nem vagyunk 1az1-ben. Nem tudjuk regisztrálni Olmot.
Megbízható forrás
Ebből mi jön le?
Ami valószínű még, hogy
De Jong 40
Lewy 30
Fati 14
Lenglet 14-16 milliót keres. Egyik sem akar távozni, a béréről lemondani.
Ez tűnik biztosnak. És az, hogy továbbra is bérektől kell megszabadulni.
FFP átigazolás szempontjából mindenki találgat.
1. Korlátlanul lehet igazolni jelenleg
2. Amennyiért eladunk annyiért lehet igazolni
3. Eladások függvényében 1 euróból 25 cent költhető
Szóval itt nincs semmi pontos hír.
Minden hírforrás mást ír.
Ennek függvényében egyelőre jelenleg lehetetlen megítélni a vezetőség munkásságát.
1. Opció, teljesen jogos minden kritika
2. opció, 18 milliós bevételünk volt eddig, ebből alig jön ki valami, max ingyen, akinek regisztrálni kellene a bérét, ami egyelőre nem megy, így nehéz tárgyalni.
Vagy részletre. Olmo???
3. opció, semmire nem elég
Ezen felül lehet a 4. opció, majd ha elérjük az 1/1, lesz egy hetünk kapkodni, vagy majd ismét jövőre lesz majd valami, vagy nem, mert ki tudja meddig korlátoznak.
Ezen felül felhozható még az, hogy a semmit nem érő, veszteséges Barca Studios feléből miért nem sikerült kisajtolni a 200 milliót, amiből 60-at úgy néz ki könyöradományból a Spotify és Nike fizetne
Vagy miért nem sikerült a tavalyi szezonunk után, úgy, hogy mindenki tudja, hogy szabadulnunk kell a játékosoktól, 100+ millióért eladni, úgy, hogy senki nem akar távozni, és az FFP jóvoltából, múltkor írtam, La Masia nélkül 12 fős a felnőtt keret, amiből 3 ingyen érkezett (Christensen, Inigo, Gündogan), 2 a B-be (Pedri, Araujo) 3 pedig már itt volt (Lenglet, Stegen, De Jong)
Amúgy a csúsztatott fizetések illetve a tartozás egyes játékosoknak is beletartozik a bérsapkába( én úgy tudom) nyílván ezek a fizetések vicc kategória. Fatié nem lenne az, ha azt hozná mint amit a szerződéskötéskór. Lewa fizetése teljes homály egy csúcsán túl levő játékos az araboknál keres ennyit levezetésképp. Sose volt jó vezetés nálunk és nem is lesz ( Forttal is ugyanez lenne)Troym írta: ↑2024.08.13. 11:38:00csak a vicc kedvéért: Thiago regisztrálható lenne játékosként, mint vészmegoldás?Azért elég sokan tértek már vissza a nyugdíjból, és amilyen vékony a keret, még lehet ő marad összesen. 33 éves, szóval sérülések ide-oda 10 perceket még tudna vállalni.
Amúgy jópofa, amikor valaki felhozza a túlárazott szerződéseket, de csak egy apróság:
Lewa szerződése 33 millió idénre - aláírta Laporta
Gündo szerződése 19 millió idénre - aláírta Laporta
Fati szerződése 14 millió idénre - aláírta Laporta
Ferran szerződése 13 millió idénre - aláírta Laporta
és így tovább.
2 szerződést nem ő írt alá Lenglet és Frenkie.
Magyarán ez a bérkeret ilyen FFP szabályok mellett a túlnyomó részt a jelenlegi klubvezetés munkája, mégis megy a visszamutogatás.
Mikor meg keressük, hogy az Atletico hogyan vehet bárkit, akár 100 millióért, akkor meg kell nézni az ő bérlistájukat, Oblak 21m, Griezmann 12, Llorente 8,5, többiek alatta, jellemzően 3-6 millió, holott az Atletico a BL-ben 3 negyeddöntőt játszott 5 év alatt.
Az én lélektanom elég egyszerű. Nem kell mindenkinek a világ minden pénzé odaadni és ne hozzunk 30 feletti játékosokat 3-4 évre br 20-30 millióért, mert MÁS SE TESZI Európában.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.13. 12:26:50Ilyen a szurkolói lélektan.
...
Persze, hogy vannak hibás döntések, de érdemes a körülményeket is figyelembe venni, különben elég egyoldalú lesz a véleményformálás, úgy meg a szurkolás is átcsap egy rossz házasságba.
A vkp pont ordító volt már Sergio utolsó éveiben is, tavaly pedig még inkább ordított Romeu által. Óriási blama, hogy tudva levő egy lyuk a csapatban, ahova nem igazolunk, mikor opció meg lett volna. Azért egyik edző sem akkora vak, hogy Casado-t nem dobta be, Xavi rengeteg fiatalnak adott lehetőséget, ha tetszik fedezett fel, okkal nem tette oda gondolom Casadot sem. Európai szinten láttuk mire megyünk a ropi Pedrivel, aki a bl-re ugyis lefog ismét sérülni. Tök jók ezek a játékosok, de egy bizonyos szintig, utána full elvesznek, de ilyen FT is, aki egy túlsztárolt középszer.bence0330 írta: ↑2024.08.13. 10:38:56Tegyük fel, hogy ez nem az ő hibájuk, egyetértek alapvetően, elmebaj, ami történik ffp szinten. De most induljunk ki abból, hogy ez van, és ehhez képest mit tudunk csinálni.
Na, akkor nem 8. tizest kellett volna hozni, hanem legalább egy vkp-t, esetleg egy belső védőt, hogy Chris legalább felmehessen, ha épp bírja. Olmo jöhetett volna, ha mindenáron akarjuk, ha rendeztük előtte a sorokat. 4.-5. igazolásnak szabadott volna kb lennie. Ilyen meg idén alighanem nincs.
De remélem, hogy valami történik, és behúzunk két fizikális játékost. Mert annyi még kéne szerintem, hogy versenyképesek legyünk.
Az a szomorú, hogy nem annyira vicces ez, és akár komolyan el lehetne gondolkodni rajta.
Ilyen a szurkolói lélektan.Troym írta: ↑2024.08.13. 11:38:00Amúgy jópofa, amikor valaki felhozza a túlárazott szerződéseket, de csak egy apróság:
Lewa szerződése 33 millió idénre - aláírta Laporta
Gündo szerződése 19 millió idénre - aláírta Laporta
Fati szerződése 14 millió idénre - aláírta Laporta
Ferran szerződése 13 millió idénre - aláírta Laporta
és így tovább.
2 szerződést nem ő írt alá Lenglet és Frenkie.
Magyarán ez a bérkeret ilyen FFP szabályok mellett a túlnyomó részt a jelenlegi klubvezetés munkája, mégis megy a visszamutogatás.
Mikor meg keressük, hogy az Atletico hogyan vehet bárkit, akár 100 millióért, akkor meg kell nézni az ő bérlistájukat, Oblak 21m, Griezmann 12, Llorente 8,5, többiek alatta, jellemzően 3-6 millió, holott az Atletico a BL-ben 3 negyeddöntőt játszott 5 év alatt.