Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.14. 10:02:29

Valószínűleg most van a csapat az átigazolási időszak legmókásabb pontján, amikor a twitteren és a média fejében egyszerre történnek meg az alábbi dolgok:

- Nico erősen gondolkodik és továbbra is bármelyik nap aláírhat
- De ha nem, akkor a csapat Luis Díazt hajkurássza, hogy elköltse a hetven millió euróját
- De ha Díaz nem is, Coman vagy Leao biztosan, mert az elnökség ezt a három alternatívát határozta meg!
- Persze az is lehet, hogy a 35 éves Perisic jön inkább a Hajdukból, mint Nico-pótlék
- Fati és Lenglet egyfajta schrödingeri állapotban létezik is meg nem is a csapat keretében
- Olmo regisztrációjához pedig összetett deriválásokat kell végezni az éves költségvetésen
Troym
Director del Fútbol

2024.08.14. 09:59:12

Peter írta:
2024.08.14. 02:29:03
Troym írta:
2024.08.13. 22:10:48
Amúgy mi a Barca szint manapság? Nehéz megmondani
Elgondolkodtattál ezzel a kérdéssel (akkor is, ha költői és akkor is, ha másnak szántad éppen feltenni), de én bevallom férfiasan, nem tudok rá olyan választ adni, ami ne ütközne a fórum közízlésébe....:mrgreen:

Írom ezt - egyébként teljesen függetlenül a fenti kijelentésemtől - azután, hogy szembe jött velem egy cikk, ahol a Hajduk Splitből éppen elküldött - amúgy sosem kedveltem játékosként, de a pályán néhány szebb napot megélt - Perisic a társainak leendő barcelonai kalandjáról társalgott.

És erre manapság már nem az az ösztönös reakció csípőből, hogy április elseje.....a bolondok napja.

Na, ez a sztori kicsit válaszféle is lehet az eredeti kérdésedre.
Igen, nekem is ez a gondom. Többféleképp lehet nézni, de az utolsó 4 tétmeccsen kikaptunk a Realtól, nemzetközi szinten elvéreztünk a Frankfurt és Bayern ellen, de állítom a Lipcse, Dortmund, Leverkusen ellen sem lenne másként.
Elvéreztünk az Inter ellen, sikerrel vettük kétszer a Napolit, de szerintem a Juve is felülemelkedne rajtunk.
Kikaptunk összesítésben a PSG-től, de minimum kérdőjeles lenne a végkimenetel a Monaco, Lille, Lyon, Marseille ellen is.
A bajnokságban nagy versenyfutás után gyűrtük le a Gironát, erre a szezonra valahol 3-4. helyre tenném a csapatot a két Madrid mögé.
A PL-t nem hozom szóba, de ezeket nézve valahol a 25-50. csapat szintjén lehetünk világszinten és ki-ki szájíze szerint eldöntheti, hogy 25. vagy 48. helyre gondol minket.

Emellé társul egy nem szakmai alapokon működő játékospolitika és egy üres kassza (FFP szempontból)
Szóval nehéz eldönteni, hogy miben bízzunk, kinek az érkezése elképzelhető, mi is a szint ma nálunk. Kicsit olyan érzésem van, hogy a legtöbben inkább a túlárazott fizetések, jó klíma, kényelmes életvitel és nem a szakmai kihívások miatt érkeznek.

Sajnos tényleg befuthat akár 36 éves Perisic, ami sokat elmond hol tartunk. Már a Mundo főhíre is ez. Akkor tényleg beárazzuk magunkat, ha egy felesleges Olmo vétel után egy nyugdíj előtt álló horvátországi csapatban játszó Perisic lenne a megoldás bal oldali támadónak
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.14. 09:58:48

vg99 írta:
2024.08.14. 09:48:59
Azért ez elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, siralmas.
Csak halkan kérdezem, hogyha Nico szeretett volna jönni, akkor miből is igazoltuk volna le? Hogyan regisztráljuk? szerintem sehogy.
Marad a 35 éves horvát klasszis..
Konkrét nettó hazugság volt, hogy a hiányzó 40 misi, ha bejön, akkor 1:1, és lesz pénz igazolni, fizukra is.
A Barca újra képes leigazolni, akit akar - mondta Laporta 1 jó hónapja.
Azért csak kiderül, hogy nem is a Liga szemét a szabályokkal, csak nem engednek még ennél is jobban eladósodni. ha már magunknak nincs ennyi esze..
De inkább várjuk még 3 évet, hogy kifizessük Messiéket, és lejárjon Ansu, DJ, Lenglet, Fati és még ki tudja kinek a csodás szerződése..
Ansué és Fatié jó eséllyel egyszerre fog! :D
Nekem az a tippem, hogy senki sem tudja és érti, mit csinál és akar a liga.
Szerintem nem nagyon véd az eladósodástól. Közvetve sokkal rosszabbul járunk anyagilag, sokkal kevesebb bevétellel, ha nem tudunk jó játékosokat igazolni. Gyengébb bajnoki, BL helyezés, vélhetően gyengébb nézettségi adatok, stb.

Nyilván ettől még Olmóra kidobott pénz az a cirka 60, más csapatok ebből konkrétan felépítenek egy gerincet. 3-4 célzott igazolással. Persze lehet, hogy mi nem is tudtuk volna 3 felé elosztani a 60 milliót, mert 3 játékost sosem tudtunk volna beregisztrálni, így mindjárt kisebb hülyeség is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.08.14. 10:01:18-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vg99
Capitá del Barça

2024.08.14. 09:48:59

Messa írta:
2024.08.14. 08:45:28
Olmot elvileg továbbra sem tudtuk regisztrálni, és esélyes hogy le is marad a nyitófordulóról.
Azért ez elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, siralmas.
Csak halkan kérdezem, hogyha Nico szeretett volna jönni, akkor miből is igazoltuk volna le? Hogyan regisztráljuk? szerintem sehogy.
Marad a 35 éves horvát klasszis..
Konkrét nettó hazugság volt, hogy a hiányzó 40 misi, ha bejön, akkor 1:1, és lesz pénz igazolni, fizukra is.
A Barca újra képes leigazolni, akit akar - mondta Laporta 1 jó hónapja.
Azért csak kiderül, hogy nem is a Liga szemét a szabályokkal, csak nem engednek még ennél is jobban eladósodni. ha már magunknak nincs ennyi esze..
De inkább várjuk még 3 évet, hogy kifizessük Messiéket, és lejárjon Ansu, DJ, Lenglet, Fati és még ki tudja kinek a csodás szerződése..
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.14. 08:45:28

Olmot elvileg továbbra sem tudtuk regisztrálni, és esélyes hogy le is marad a nyitófordulóról.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Peter
Director del Fútbol

2024.08.14. 02:29:03

Troym írta:
Amúgy mi a Barca szint manapság? Nehéz megmondani
Elgondolkodtattál ezzel a kérdéssel (akkor is, ha költői és akkor is, ha másnak szántad éppen feltenni), de én bevallom férfiasan, nem tudok rá olyan választ adni, ami ne ütközne a fórum közízlésébe....:mrgreen:

Írom ezt - egyébként teljesen függetlenül a fenti kijelentésemtől - azután, hogy szembe jött velem egy cikk, ahol a Hajduk Splitből éppen elküldött - amúgy sosem kedveltem játékosként, de a pályán néhány szebb napot megélt - Perisic a társainak leendő barcelonai kalandjáról társalgott.

És erre manapság már nem az az ösztönös reakció csípőből, hogy április elseje.....a bolondok napja.

Na, ez a sztori kicsit válaszféle is lehet az eredeti kérdésedre.
Troym
Director del Fútbol

vg99 írta:
2024.08.13. 20:09:34
Azért Kerkez nem Barca szint.
Amúgy mi a Barca szint manapság? Nehéz megmondani, mert a múlt (főleg nemzetközi )sikerei folyamatosan halványulnak és a keretnek egy része most se Barca szint.
vg99
Capitá del Barça

2024.08.13. 20:09:34

davi10 írta:
2024.08.13. 19:25:16
Troym írta:
2024.08.13. 18:47:07
Araujoért a 10 millió helyett inkább kérhettük volna Kerkezt csere balhátvédnek megnyugtatóbb lenne, mint Inigo, vagy Valle. Fayet nem említem, mert kb 10 percenként eladjuk valahova.
Valle-val mi a baj?

Araujo-t kicsit sajnálom, nem hozott Ő rossz szezont a Las Palmas-ban, ebben szerintem több lett volna. 10 misi fix, se visszavásárlási, se százalék ha továbbáll, kicsit szegényes.

Érkezőkről én ma se olvastam még csak kacsákat se, még a végén eljutunk oda, hogy 1 hét múlva visszasírjuk SR-t, aminek egy normális világban nem kéne megtörténnie.
Azért Kerkez nem Barca szint. Szerintem a végén jön vissza Cancelo bh-nak, Koundé meg jobbos lesz. Pont mint tavaly. Kicsit félek, hogy Balde sem nyeri vissza a 2 évvel ezelőtti formát. Chris szerintem inkább kh. Azért elég necc, hogy DJ és Gavi gyógyulásáig 2 fiatal van. Vagy Gündogan a mindenes. Mint tavaly.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.13. 19:25:16

Troym írta:
Araujoért a 10 millió helyett inkább kérhettük volna Kerkezt csere balhátvédnek megnyugtatóbb lenne, mint Inigo, vagy Valle. Fayet nem említem, mert kb 10 percenként eladjuk valahova.
Valle-val mi a baj?

Araujo-t kicsit sajnálom, nem hozott Ő rossz szezont a Las Palmas-ban, ebben szerintem több lett volna. 10 misi fix, se visszavásárlási, se százalék ha továbbáll, kicsit szegényes.

Érkezőkről én ma se olvastam még csak kacsákat se, még a végén eljutunk oda, hogy 1 hét múlva visszasírjuk SR-t, aminek egy normális világban nem kéne megtörténnie.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.13. 17:41:00

FCBsteve írta:
2024.08.13. 17:32:55
Azért, ennyi év tapasztalattal a foci iparban, csak lehetne olyan szerződést kötni, hogy a kifizetett pénz valahogy arányban legyen a lejátszott meccsek számával, vagy bármilyen teljesítmény mutató legyen bennük (ahogy az átigazolások során)... Pl Fati biztos aláírta volna azt is...
Nagy foci nagy pénz, gyenge bénázás, sokkal kevesebb...

Egy szerződés (szinte) bármit elbír...
Fati a szerződésének aláírásakor a Barcelona aktuális aranygyereke volt, a Focista Aki Megváltja a Barcelonát. Kívülről egy szezon erejéig nagyjából így is nézett ki, ami szurkolói szemmel rendben van - a szakmai stábnak és a vezetésnek együtt kellett volna józanul kiértékelnie, mennyit is ér. Vagy eladni drágán, amíg nagy körülötte a felhajtás. Egyik sem történt meg, helyette elétoltak egy nagy szerződést.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.08.13. 17:32:55

FcBarcelona1 írta:
2024.08.13. 12:26:50

Ilyen a szurkolói lélektan.
...
-Fati minek keres ennyit. De ha Yamal nem kap ekkora fizetést, ha távozik, miért nem adtnuk neki. Ha lesérül, megműtik 2*, a konzervatív kezelést választja, nem lesz soha belőle játékos, minek adtunk neki ekkora fizetést
Ha nem sérült, miért nem játszik, vagy miért nem regisztráljuk
Azért, ennyi év tapasztalattal a foci iparban, csak lehetne olyan szerződést kötni, hogy a kifizetett pénz valahogy arányban legyen a lejátszott meccsek számával, vagy bármilyen teljesítmény mutató legyen bennük (ahogy az átigazolások során)... Pl Fati biztos aláírta volna azt is...
Nagy foci nagy pénz, gyenge bénázás, sokkal kevesebb...

Egy szerződés (szinte) bármit elbír...
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.13. 15:01:23

Több spanyol forrás és a Sky Sports is megerősítette, hogy Az Everton ajánlatot tett Roquéért. 25 millió plusz 3 változót kínáltak első körben, de Laportáék ezt visszadobták, minimum 30, de inkább 35 milliót kérnek érte. A londoniak most dolgozzák ki a következő ajánlatukat.

Merinoval kapcsolatban én kicsit kezdek bizonytalan lenni. Kb. egy hónapja mennek a hírek, hogy Arteta nagyon szeretné, minél gyorsabbaín kellene leigazolni, mert az Arsenal el fogja vinni, viszont már az angoloktól is kezd egyre távolodni, a hírek szerint nagyobb esély van a hosszabbításra, az Atma is kiszállt, pedig nem egyszer lenyilatkozta, hogy távozni fog a baszkoktól, pedig nekik érdekük lenne a távozása, ha nem ír huzamosabb időre alá. Lehet, hogy a klubok tudnak valamit amit mi nem. Nyilván meglehet, hogy mégis távozik, de náluk is kezdődik szombaton a szezon és nem hinném, hogy addigra ne szeretnék lezárni a keretet.

A MU pedig szintén bejelentkezett Raphinháért, 60 millió plusz változókat kínálnak, Antony helyére akarják, és a Barca komolyan hajlandó az üzletre, bár szerintem a brazil 99 %, hogy nem akar lépni.
Forca Barca!!!!
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.13. 15:00:54

bence0330 írta:
2024.08.13. 14:51:53
Sinya22 írta:
2024.08.13. 14:32:45

1 vagy csak 2 játékosra van pénz, mert nehéz helyzetben vagyunk? Oké, akkor igazoljunk úgy, hogy azok a posztok fedve legyenek, amik már az előző szezonokban is sokszor gondot okoznak. De nem ez történik.
Szerintem is ez itt a lényeg. 50-60 millióból el lehetett volna hozni egy Fofana-Merino szintű középpályást, és vagy középhátvédet vagy egy balszélsőt még mellé. És akkor ez még alsó hangon, nem feltételezve bravúrokat. Ha már ennyi van, pazarlás Olmóra, hiába jó játékos amúgy. Elfogadnák az emberek szerintem, ha kevés pénz van igazolni, de azt igenis jól lehet elkölteni.
Valahogy így igen.

És még egy kis kiegészítés az előző hozzászólásomhoz, aztán én befejezem a témát: Tavaly ősszel is azon ment a vita, hogy hát szűk a keret, sok a sérült, nehéz helyzetben vagyunk. NINCS pénz igazolni, pedig de jó lenne egy: vkp, Lewa mellé mondjuk egy LDJ kaliberű csatár, de hát nincs pénz. Majd megvettük 40 millióért a brazilt, aki nem is játszott, és most próbáljuk eladni.

És ezt azért mondom, mert lehet mérgesnek lenni a ligára, hogy nem költhetünk többet, bezzeg az Atletico így, meg a Chelsea úgy. A lehetőségeinket sem használjuk ki, amikor van rá mód. Lehet jobb is, ha csak ez a szezononkénti 40-60 körüli összeg van, és nem 200. Mert már biztos itt lenne Bernardo Silva is Olmo mellett :D
bence0330

2024.08.13. 14:51:53

Sinya22 írta:

1 vagy csak 2 játékosra van pénz, mert nehéz helyzetben vagyunk? Oké, akkor igazoljunk úgy, hogy azok a posztok fedve legyenek, amik már az előző szezonokban is sokszor gondot okoznak. De nem ez történik.
Szerintem is ez itt a lényeg. 50-60 millióból el lehetett volna hozni egy Fofana-Merino szintű középpályást, és vagy középhátvédet vagy egy balszélsőt még mellé. És akkor ez még alsó hangon, nem feltételezve bravúrokat. Ha már ennyi van, pazarlás Olmóra, hiába jó játékos amúgy. Elfogadnák az emberek szerintem, ha kevés pénz van igazolni, de azt igenis jól lehet elkölteni.

Összehasonlításképp a másik kedvenc csapatom, a Milan előző nyáron leigazolta kb 20 milliós átlagáron: Chukwueze-Pulisic-Reijnders-Loftus-Cheek-Okafor négyest, akik mind remek játékosok, meg még ingyen Jovicot, aki cserkeént 1000 perc alatt lőtt 9 gólt. Idén eddig 15 körüli átlaggal leigazolták egy szerb válogatott vadállat középhátvédet (Pavlovic), Emersont, Moratát. És jó eséllyel a L1 egyik legjobb fizikális középpályása is ott fog kikötni, Fofana, aki a válogatottban Tchuameni/Kanté cseréje. Ő is 20-25 között.

Ég és föld, ahogy az egységnyi pénzt elköltötték, sajnos, jó áron, lyukra, hasznos játékost, sokat. Mi a legtelítettebb posztra hoztunk egyet, drágán, aki ráadásul sérülékeny is, ami egy játékosra elköltött sok pénznél óriási rizikó. Pedig mi még vonzóbb hely is vagyunk névre meg földrajzilag is, ezt mi is meg tudtuk volna alighanem tenni, és már kb konkrátan az általuk leigazolt nevekkel lenne egy majdhogynem kész csapatunk. Jó, Emerson felesleges lett volna, a tavalyi merítésből cseréljük ki Okaforral balszélső-centerként pl. Óriásit dobnának rajtunk ezek az igazolások. És mind jó korúak, nem túl fiatalok, nem öregek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.08.13. 15:01:16-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.08.13. 14:39:42

Feast4 írta:
2024.08.13. 13:47:41
Frimpong neve a szezon elején megpörgött, de aki a realitás talaján volt tudta, hogy sansztalan,
Őszinte leszek, én lehet naívan elhittem, hogy végre valahára jön egy német edző és abbahagyjuk a saját nevelések visszahordását a csapathoz és kitekintünk a spanyol-katalán-La Masia szemellenzőnkön túl, egész lelkesítő volt, hogy Frimpong szerű nevek is előkerültek, hogy talán-talán másokban is lehet gondolkodni, mint Mendes fiai és a korábbi saját nevelések. Plusz, hogy végre olyanok érkeznek, olyan posztokra, ahol tényleg erősítésre szorulunk,
Csak aztán visszarántott a valóság ugyanoda, ahol 10 éve járkálunk.
Sinya22
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2024.08.13. 10:55:41
Sinya22 írta:
2024.08.13. 10:17:54

Aztán ha nem jön össze senki, és szűk a keret, majd lehet megint a csúnya La Ligára mutogatni, amikor a legnagyobb hibás az, aki egyáltalán odaengedte Deco-t erre a posztra.
Cadena Ser szerint nem vagyunk 1az1-ben. Nem tudjuk regisztrálni Olmot.
Megbízható forrás

Ebből mi jön le?
Ami valószínű még, hogy
De Jong 40
Lewy 30
Fati 14
Lenglet 14-16 milliót keres. Egyik sem akar távozni, a béréről lemondani.
Ez tűnik biztosnak. És az, hogy továbbra is bérektől kell megszabadulni.

FFP átigazolás szempontjából mindenki találgat.
1. Korlátlanul lehet igazolni jelenleg
2. Amennyiért eladunk annyiért lehet igazolni
3. Eladások függvényében 1 euróból 25 cent költhető
Szóval itt nincs semmi pontos hír.
Minden hírforrás mást ír.
Ennek függvényében egyelőre jelenleg lehetetlen megítélni a vezetőség munkásságát.
1. Opció, teljesen jogos minden kritika
2. opció, 18 milliós bevételünk volt eddig, ebből alig jön ki valami, max ingyen, akinek regisztrálni kellene a bérét, ami egyelőre nem megy, így nehéz tárgyalni.
Vagy részletre. Olmo???
3. opció, semmire nem elég

Ezen felül lehet a 4. opció, majd ha elérjük az 1/1, lesz egy hetünk kapkodni, vagy majd ismét jövőre lesz majd valami, vagy nem, mert ki tudja meddig korlátoznak.

Ezen felül felhozható még az, hogy a semmit nem érő, veszteséges Barca Studios feléből miért nem sikerült kisajtolni a 200 milliót, amiből 60-at úgy néz ki könyöradományból a Spotify és Nike fizetne

Vagy miért nem sikerült a tavalyi szezonunk után, úgy, hogy mindenki tudja, hogy szabadulnunk kell a játékosoktól, 100+ millióért eladni, úgy, hogy senki nem akar távozni, és az FFP jóvoltából, múltkor írtam, La Masia nélkül 12 fős a felnőtt keret, amiből 3 ingyen érkezett (Christensen, Inigo, Gündogan), 2 a B-be (Pedri, Araujo) 3 pedig már itt volt (Lenglet, Stegen, De Jong)
Őszinte leszek, marhára nem érdekel ez az egész téma már a La Liga és a klub között ami FFP címszó alatt zajlik mostmár 3.(?) éve. Hogy miért? Mert nincs fix információ, és valószínűleg nem is lesz. Hónapok óta azt olvasom, hogy már mindjárt 1:1-ben vagyunk, már csak őt kell eladni, most innen várunk utalást, ami napokon belül megérkezik stb. Nekem ezt a részét magyarázd meg kérlek:

"A klub vezetősége arról tehet, hogy amikor elkezdődik az átigazolási szezon, akkor a különösen lyukas posztokra menjen a fókusz. Ez történik? Nem. Januártól Augusztusig hajkurászták Nico-t, aki aztán kihátrált belőle, majd gyorsan megvettük Olmo-t, valószínű ellőve az összes puskaport. Majd most 31-ig megy a kapkodás, hogy csak kellene egy vkp, de ki is, hiszen senkivel se tárgyaltunk érdemben. Csere 9-es (aki inkább kezdő is lehetne lassan)?"

Mert erről a klub tehet. Laporta, Deco, bárki, akinek van konkrét beleszólása, milyen posztra kit, kiket igazoljunk. Erről nem a La Liga tehet, nem Tebas szól le hogy srácok, azt a nyamvadt 40-50 milliót Olmora költsétek, de előtte kergessetek valakit hónapokon keresztül. 1 vagy csak 2 játékosra van pénz, mert nehéz helyzetben vagyunk? Oké, akkor igazoljunk úgy, hogy azok a posztok fedve legyenek, amik már az előző szezonokban is sokszor gondot okoznak. De nem ez történik.
Feast4
Director del Fútbol

2024.08.13. 13:47:41

Sajna nevetsdéges amit csinálunk. A csapaton én 4 ponon l-tok lyukat. Lewa nem az a Lewa már mint aki volt. Ha erőltetni fogjuk beledöglünk. Kéne egy csere csatár, vagy valaki aki átveszi a helyét. A Dortmund egyébként leigazolta Beier 29, millió euróért 21 évesen émet válogatottkét, de mi egy ilyet észre se veszünk, itt van nekünk Pau Víctor de ne legyenek kétségeink szélen fog játszani ha a keretbe kerül.

Kéne egy valódi balszélső, nem tudunk megegyezni viszot Nico Williamsel, semmi gond nem keresgélünk tovább hozzuk Dani Olmót úgyanazzal a sérülékenységgel, mint Pedrié. Az nem lényeg, hogy nem hiányposzt, nem lényeg, hogy ilyen Doué, meg Fofona kaliberű 19 évesek futna a nagyvilágban 15-20 milliókért, mi nem látunk csak Williemsig meg Olmóig. Az egyel idősebb 21-25 közti korosztályt meg se nézzük.

Kéne egy Vkp. kb. 3 éve. Merinó nevét bedobtuk, de ennyi az meg, hogy fiatal pl. ilyen João Neves, ( Olmó árában) vagy ennél olcsóbban mondjuk Cardoso meg se fordul észben. Majd Christensen elpötyög ott, aztán aj lesz valami.

Nincs jobb bekkünk 100 éve és Balde sérülése óta szeintem a bal bekk is kérdses ( nehogy azt mondja valaki hogy Kounde meg Arujo milyn jó ott mert megmarom magam) Cancelo többé kevésbé bevált, de hát nem fogjuk leigazolni. Frimpong neve a szezon elején megpörgött, de aki a realitás talaján volt tudta, hogy sansztalan, Fort felejtős lesz.

Csak random pár nevet bedobtam, de ha elkezdjük nézegetni a poszra a játékosokat van egy csomó aki jó lehet, csak oda kéne küldeni egy játékosmegfigyelőt. De nem elhozzuk Victor Roquet 40 millióért, nem játszatjuk, elhordjuk mindennek és most akarunk érte 30 milliót.

Ha ezt így végig gondoljuk, ez kétségbe estő.
Kép
Andrsika
Jugador del Barça

2024.08.13. 13:47:03

Troym írta:
2024.08.13. 11:38:00
csak a vicc kedvéért: Thiago regisztrálható lenne játékosként, mint vészmegoldás? :D Azért elég sokan tértek már vissza a nyugdíjból, és amilyen vékony a keret, még lehet ő marad összesen. 33 éves, szóval sérülések ide-oda 10 perceket még tudna vállalni.

Amúgy jópofa, amikor valaki felhozza a túlárazott szerződéseket, de csak egy apróság:
Lewa szerződése 33 millió idénre - aláírta Laporta
Gündo szerződése 19 millió idénre - aláírta Laporta
Fati szerződése 14 millió idénre - aláírta Laporta
Ferran szerződése 13 millió idénre - aláírta Laporta
és így tovább.

2 szerződést nem ő írt alá Lenglet és Frenkie.
Magyarán ez a bérkeret ilyen FFP szabályok mellett a túlnyomó részt a jelenlegi klubvezetés munkája, mégis megy a visszamutogatás.
Mikor meg keressük, hogy az Atletico hogyan vehet bárkit, akár 100 millióért, akkor meg kell nézni az ő bérlistájukat, Oblak 21m, Griezmann 12, Llorente 8,5, többiek alatta, jellemzően 3-6 millió, holott az Atletico a BL-ben 3 negyeddöntőt játszott 5 év alatt.
Amúgy a csúsztatott fizetések illetve a tartozás egyes játékosoknak is beletartozik a bérsapkába( én úgy tudom) nyílván ezek a fizetések vicc kategória. Fatié nem lenne az, ha azt hozná mint amit a szerződéskötéskór. Lewa fizetése teljes homály egy csúcsán túl levő játékos az araboknál keres ennyit levezetésképp. Sose volt jó vezetés nálunk és nem is lesz ( Forttal is ugyanez lenne)
Troym
Director del Fútbol

2024.08.13. 13:27:34

FcBarcelona1 írta:
...
Persze, hogy vannak hibás döntések, de érdemes a körülményeket is figyelembe venni, különben elég egyoldalú lesz a véleményformálás, úgy meg a szurkolás is átcsap egy rossz házasságba.
Az én lélektanom elég egyszerű. Nem kell mindenkinek a világ minden pénzé odaadni és ne hozzunk 30 feletti játékosokat 3-4 évre br 20-30 millióért, mert MÁS SE TESZI Európában.

Lewa nem sima hibás döntés, hanem hatalmi megalománia kimutatása volt.
Visszakeresheted, akkor is azt mondtam hiba 50 millióért venni valaki, aki 2 évvel később a lengyel köztévé szakkommentátora lesz. Szintre kb ott is tart, csak a visszavonulásban tévedtem, mert nem akar visszavonulni, nyilván tetszik neki, hogy Európában kb az ő fizetés nagyságrendekkel magasabb, mint bármely más 35 feletti játékosé.
Auba és Depay mellé jött, azért ne felejtsük már el. Semmi szükség nem volt rá.

De nem ez akart lenni a mondataim lényege, hanem, hogy még mindig áldozatnak állítjuk be magunkat, de a keret, a fizetések, a környezet már főleg ennek az elnöksének a munkája, nem Bartoé.

De a konkrét listára visszatérve Fatinak én is adtam volna ilyen szerződést, Gündogannak is, viszont nem is küldeném el egyiket sem.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.13. 12:58:31

bence0330 írta:
2024.08.13. 10:38:56
Tegyük fel, hogy ez nem az ő hibájuk, egyetértek alapvetően, elmebaj, ami történik ffp szinten. De most induljunk ki abból, hogy ez van, és ehhez képest mit tudunk csinálni.

Na, akkor nem 8. tizest kellett volna hozni, hanem legalább egy vkp-t, esetleg egy belső védőt, hogy Chris legalább felmehessen, ha épp bírja. Olmo jöhetett volna, ha mindenáron akarjuk, ha rendeztük előtte a sorokat. 4.-5. igazolásnak szabadott volna kb lennie. Ilyen meg idén alighanem nincs.

De remélem, hogy valami történik, és behúzunk két fizikális játékost. Mert annyi még kéne szerintem, hogy versenyképesek legyünk.
A vkp pont ordító volt már Sergio utolsó éveiben is, tavaly pedig még inkább ordított Romeu által. Óriási blama, hogy tudva levő egy lyuk a csapatban, ahova nem igazolunk, mikor opció meg lett volna. Azért egyik edző sem akkora vak, hogy Casado-t nem dobta be, Xavi rengeteg fiatalnak adott lehetőséget, ha tetszik fedezett fel, okkal nem tette oda gondolom Casadot sem. Európai szinten láttuk mire megyünk a ropi Pedrivel, aki a bl-re ugyis lefog ismét sérülni. Tök jók ezek a játékosok, de egy bizonyos szintig, utána full elvesznek, de ilyen FT is, aki egy túlsztárolt középszer.

Belső védőt én úgy gondolom Fayé-al kiegészülve simán lehetne hozni, de ő is valamiért mellőzve lett, pedig tök ígéretes a srác. Ami nagy gond, hogy nincs vkp. elment Cancelo és Lewa kezdő. Ebből az egyenletből bl szinten mindegyik tényező fajsúlyos, de látva a lengyel formáját, lehet fogadni az under góljainkra a szezonban, plusz a szerződése valami agyrém.. és akkor Fati lehetőséget se kap, mert kell a hely, pénz.. bár nem tudom kire, Lewa meg szidja a fiatalokat a pályán 30 misivel a szebben meg az összes támadás gátja. E tekintetben Olmo igazolása nálam továbbra is értetlen és Deco így vagy úgy de adja le a belépőkártyáját.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
vg99
Capitá del Barça

2024.08.13. 12:41:58

vagy csak a Valenciát akartuk megtéveszteni.. :)
vg99
Capitá del Barça

2024.08.13. 12:40:48

Laporta egyszerűen hiteltelen, lufi, csak a szavazatokra játszik, és ezt valszeg a partnerek, szponzorok sem nyalják be.
Magas fizetések?
Igen örültünk Lewának, de egyrészt Laporta jelentette ki, hogy nincs 10 millió feletti fizu, másrészt Lewa, hogy mennyire ide akart jönni. Ja már másnap kb többet keresett, és minél öregebb, annál többet fog.. jó deal.
Barca Studios: mekkora már a kamu itt is, van 40, nincs 40, megvan, holnaptól 1:1, aztán hol tartunk? fogalmunk sincs, de továbbra sem tudunk igazolni, regisztrálni.
Eszeveszetten próbálunk eladni, de nem megy. a kassza meg üres. De azért igazolunk egy telített posztra egy éppen futó sztárt. Ugyanúgy ahogy Ferrant, majd Roquet.
És közben van egy stáb, ahol mindenki, azt mondja, amit ő, Decoval, de egyelőre Flickkel is..
Pedig tényleg nem sok kellene ahhoz, hogy jó csapatunk legyen.
De a pár hiányzó játékos mellett nekem a hitelesség, szakmaiság, tudatosság ugyanannyira hiányzik. És ne fogjunk mindent a hitelekre, covidra. Másnál is ez volt.. és lassan véget ér az elnöki ciklus..
bence0330

2024.08.13. 12:39:22

Troym írta:
csak a vicc kedvéért: Thiago regisztrálható lenne játékosként, mint vészmegoldás? :D Azért elég sokan tértek már vissza a nyugdíjból, és amilyen vékony a keret, még lehet ő marad összesen. 33 éves, szóval sérülések ide-oda 10 perceket még tudna vállalni.
Az a szomorú, hogy nem annyira vicces ez, és akár komolyan el lehetne gondolkodni rajta. :D Mindenképp erősítés lenne, legalább annyira, mint Alves volt. Tavaszi szezonra akár még formába is hozhatná magát, valami minimálbérért beállna, és a fociban is értelmet nyerne a playing captain fogalom. :D (Oké, nem ő az edző, de na.) Az egyik legjobb középpályás (nyilván amikor formában volt) akit az elmúlt 10 évben láttam. Lehet tudna még 15 perceket tolni, fiatal. Persze gondolom ha lett volna esély arra, hogy kivergődik ebből a kátyúból, akkor nem vonult volna vissza, max valahol még csereként próbálkozott volna.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Amúgy jópofa, amikor valaki felhozza a túlárazott szerződéseket, de csak egy apróság:
Lewa szerződése 33 millió idénre - aláírta Laporta
Gündo szerződése 19 millió idénre - aláírta Laporta
Fati szerződése 14 millió idénre - aláírta Laporta
Ferran szerződése 13 millió idénre - aláírta Laporta
és így tovább.

2 szerződést nem ő írt alá Lenglet és Frenkie.
Magyarán ez a bérkeret ilyen FFP szabályok mellett a túlnyomó részt a jelenlegi klubvezetés munkája, mégis megy a visszamutogatás.
Mikor meg keressük, hogy az Atletico hogyan vehet bárkit, akár 100 millióért, akkor meg kell nézni az ő bérlistájukat, Oblak 21m, Griezmann 12, Llorente 8,5, többiek alatta, jellemzően 3-6 millió, holott az Atletico a BL-ben 3 negyeddöntőt játszott 5 év alatt.
Ha jött Lewy minek jött. Ha 20, majd 30 a fizetése, minek kap ennyit. Ha nem jött volna, mit akarunk a Masiasokkal elérni. Mint a tegnapi meccs vonzata. Azt nem is véve figyelembe, hogy mennyi pénzt hozott a bajnoki cím a góljaival, és mennyi extra szponzori pénzt.
Most már minek van itt.
-Gündogan miért keres ennyit. Igaz, ingyen jött. Klasszis játékos, a tavalyi év legjobbja, de minek keres 18 milliót.
-Fati minek keres ennyit. De ha Yamal nem kap ekkora fizetést, ha távozik, miért nem adtnuk neki. Ha lesérül, megműtik 2*, a konzervatív kezelést választja, nem lesz soha belőle játékos, minek adtunk neki ekkora fizetést
Ha nem sérült, miért nem játszik, vagy miért nem regisztráljuk
Többi szerződés és a bérkeret a többi klubbéhoz hasonlítva nehezen megítélhető, mikor nem tudjuk mennyire biztos, igaz nemrég derültek ki turpisságok a Juvenal, MC-nél, valami apró kettős könyvelésről, ki emlékszik már, csak amíg a La Liga előre büntet, mások megússzák utólagosan is.
Persze, hogy vannak hibás döntések, de érdemes a körülményeket is figyelembe venni, különben elég egyoldalú lesz a véleményformálás, úgy meg a szurkolás is átcsap egy rossz házasságba.
Válasz küldése