csababarca írta: ↑2022.08.30. 21:09:23
3.) Igen néztem, képzeld el vannak emlékeim. Tökéletes gépezetek voltak azok a csapatok, nem értem ez hogy jön ide.
Fel tudnék hozni én is sok mindent, hogy mikre nem emlékeztek Piqué-Busquets kapcsán, de totál felesleges.
4.) Nagyon fiatal lehetek, ennek megint nem tudom mi köze ehhez a témához. Nézd meg mikor regeltem, mióta írok a fórumra. Aztán rájösz, de segítek, pár hónappal előbb kezdtem itt mint Te.
Ez az ultimate érv, amikor az életkort hozzuk fel:D
Mondod ezt nekem, aki itt volt és fórumozott az ínséges években is, nonszensz.
5.) Bennem maximum Busquetssel szemben van gyűlölet, sose bírtam, irritál a fószer, nekem a foci nem ez amit ő csinál. Valakinek bejön, rajong érte, engem a hideg kiráz. Ennyi. De ez is tudvalévő rólam, mi ebben a meglepő? Nem is írtam hosszú évekig a Busquets topikba emiatt, mert nem találtam értelmét.
Piquét nagyon kedveltem, kb 2016-ig.
Utána kezdte az idétlenkedést a foci rovására, mivel a teljesítmény kopott, ment a twitterre huszárkodni, meg a pályán kívüli dolgok lettek fajsúlyosabbak nála. De vele szemben nincsen semmi negatív érzésem, egyszerűen már nem való a pályára.
Alba szintén zenész, semleges számomra, hármuk közül őt tényleg elitnek tartottam a posztján. Szóval megint kapufa.
Ami a lényeg, amit már elmondtam párszor, ezeket a tagokat el kellet volna kezdeni kivezetni a csapatból, úgy nagyjából 2018/19-es szezon környékén, de legkésőbb 2020-ban. Nem kitenni őket a hátsó ajtón szaros lapáttal, hanem csökkenteni a szerepkörüket. Ez elmaradt, most Xavi az, aki ezt meghúzta, reméljük tartósan, és Busquetsre is kiterjedően.
Ez nem a három játékos bűne, ahogy Bence is írta, ehhez gyengekezű edzők is kellettek.
De azért híresen nagy befolyással bírt ez a hármas kiegészülve Messivel, aki szintén tehet erről a helyzetről, tehát az ő felelősségük is meg van. De a klub is tett érte, hogy ilyen imidzst építettek köréjük.
Én nem akarok itt belemenni valami harcba, van épp elég arc a fórumon akit irritálok, meg akik engem irritálnak, ez egy ilyen "szakma", pont nem érdekel.
Lehet baromságozni azokat amiket írok, ez sem érdekel túlzottan.
Igyekszem azokra reagálni, amikre érdemes:
3.) Ezek szerint nincsenek emlékeid, ugyanis hiába volt tökéletes gépezet, csak relatíve volt az. Meglehetősen sok szenvedős meccs volt abban a 6-8 évben is, és egyáltalán nem az történt, hogy minden meccset meg évet csak úgy lehozott a Messi-Iniesta-Xavi trió, többiek meg nézték. Sokat kellett gürcölni, sok hihetetlenül kemény (és sok végül meg nem oldott) feladvány is volt, különösen kontracsapatok és betömörülő védelmek. Alba, Piqué és Busquets elengedhetetlen részei voltak a sokszoros BL győztes, és kitudja hányszoros bajnok csapatoknak.
4.) Nem hozok fel érvként ilyesmit, és nem is lényeges, hogy ki hány éves, nyugodtan elolvashatod újra amit írtam: csak azt tippelgettem, hogy miért nem emlékszel a dolgokra helyesen. Egy opció volt, hogy annyira fiatal vagy, hogy ezeket a meccseket még nem, vagy nagyon gyermeki szemmel nézted csak. Teljesen valid feltételezés, és semmiképp sem érv bármi mellett vagy ellen, teljesen félreérthetetlen szerintem a kontextus. Komolyan mondom, olvasd el újra amit írtam, egyáltalán nem értem a reakciódat erre, egyetlen szava sem ül.
Oké, én minden részét értem annak amit mondasz. Nekem nem kell hogy szeresd egyiküket se, az se kell, hogy elismerd, hogy a posztjaikon a legjobbak voltak, az se, hogy beláss bizonyos kényszereket és törvényszerűségeket, amik miatt ez másként nem is alakulhatott az elmúlt pár évben. Ezek mind függetlenek, de egyikről se akarlak győzködni, épp azért, mert ahogy írod, tudvalevő, hogy te nem nagyon csíped őket, meg beszéltünk is róluk és a helyzetükről eleget. Nincs új már.
De olyat írni ezekről az emberekről, akik a klub élő legendái, és akiknek elévülhetetlen és elvitathatatlanul hatalmas szerepük volt 2009 óta jóformán minden elért sikerben, hogy elevezgettek, meg learatták Xaviék babérjait, fürödtek a sikerben és nagyon nem is kellett érte megszakadniuk... ez nálam kiakasztja a mérőt, mármint nyilván csak a hozzászólás erejéig, a fórum szintjén, de akkor is.
Nem tudok, nem akarok, most sem fogalmaznék finomabban. Amit és ahogy írtál, tartalmilag egyszerűen elhelyezhetetlen, és mélyen tiszteletlen.
Örülök, hogy nem különösebben érdekel, mert én meg egyáltalán nem szeretek finomkodni a megfogalmazással, viszont vérig sérteni se senkit.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila