MatyiG írta: ↑2020.09.19. 18:03:11
Mikor meg írtam, hogy ugyan olyan "jól" mutat a padon a holland, mint Valverde és Setién, akkor meg le voltam hurrogva...
Az első tétmeccséig azért várjunk már, ha lehet.
Kissé fárasztó ez a duma. Adjuk meg az esélyt, várjuk meg az első tétmeccset stb... Vannak döntések, amikről lehet tudni, hogy rossz, ha idehozzák Csertői Aurélt, akkor nála is meg kell várni az első meccset, vagy ki lehet mondani, hogy rossz választás? Pintérről vagy Leekensről is mindenki tudta, hogy rossz döntés, megvártuk az első meccseket, s lőn, elpazarolt hónapok és meccsekkel később végre le lehetett vonni a következtetést.
Koemannak edzőként semmilyen eredménye nem volt, ami különösebb bizakodásra adott okot, és az eddigi működése sem afelé tendál, hogy bizakodjunk. A morális és szakmai szétesés szélén jelenleg pont az látszódik, hogy haladunk tovább a szakadék felé.
Ettől még ha Puigot kölcsön adnánk, az részemről rendben lenne, ahogy az is, hogy Suarezt ha nem tudjuk pótolni, akkor ne küldjük el ingyen. Egyébként szerintem Suareznek messze nem a teljesítményével volt a probléma, hanem azzal, hogy a fizetését már nem szolgálta meg. Tavaly is szerzett 20 gólt, egy befejező csatártól az korántsem tragikus. Azt várni tőle, hogy ő 'csinálja' a futballt, szervezze a támadásokat, az irreális, nyilvánvalóan alkalmatlan rá, topformájában is az volt.
De ha nem egyesével vizsgálom a döntéseket, egyértelművé válik, hogy egyelőre semmilyen várt változás nem látszik, és Koeman pontosan az a bólogatókutya, aki szemernyit sem tudja érvényesíteni az akaratát.
Középszerű edző, középszerű edzői múlttal (oké a PSV/Ajax duóval szerzett pár holland bajnoki címet, de annak az értékét Cocu, McClaren vagy épp de Boer külföldi karrierje is beárazta, és külföldön Koeman is rendre megégett/nem alkotott maradandót), egyelőre zéró látható előrelépéssel, konkrétan minden egyes kérdésben azonnal becsicskítva az elnök/játékosok által.
Nem sok ok van a bizakodásra