Az az algoritmus, ahogy a fiatalokat fejlesztjük eredményezi, hogy egyesek ténylegesen megállnak a fejlődésben kb 20 évesen vagy akár vissza is esnek. A Masia irányelve, hogy kb 18 éves korig kizárólag a technikát fejlesztik, agyis sovány, de nagyon mozgékony és labdabiztos játkosokat eredményez ebben a korben. Ezt követően gyorsan próbálnak meg minél több izmot rakni a játékosokra. Egyesek erre jól reagálnak (Messi, Pedro, stb.), mások viszont a hirtelen jött nagy izomtömegnek köszönhetően lelassulnak és egyszerűen szétesik a játékuk, mert nem tudnak alkalmazkodni a megnőtt izomtömeghez. Ezért van az, hogy a saját neveléseink sokszor 20 évesen kevésbé tűnnek technikásnak, mint előtte.Chino írta:noname írta:Kluivert többször is mondta h szeretne a Barcában játszani. Láttam pár videót róla. Tehetséges, de nagyon kiforratlan. A labdát rendszerint annyira megtolja h a spanyol védők röhögve szerelnék. A Roma tökéletes lépcsőfok neki. 2-3 év alatt kiderül mire képes. Ha tényleg olyan tehetséges, mint itt egyesek, illetve ő maga is gondolják, akkor megéri majd azt az 50 milliót, amit majd kiadunk pár év múlva érte.
Justint szerintem azért lett volna hülyeség elhozni, mert az ő posztja nálunk nem létezik, ha lenne is oda van Dembéle, de akár Cou is. Idehozni egy ilyen fiatal tipikus szélsőt nem látnám értelmét.
Deulofeu helyzete nekem elég érthetetlen, mert 19-20 évesen még talán jobb is volt. Nem tudom, hogy Anglia volt ilyen rossz "hatással" rá, de tény hogy totál megállt a fejlődésben. Nem véletlenül volt akkoriban a legnagyobb spanyol ígéret. 19-20 évesen már az U21 stabil tagja volt, a nagyválogatottban is bemutatkozott, nem egy futóbolond volt, megcsinálta a cseleket. Sztem Anglia nem az ő közege, ahogy a Milanba került egyből megugrott a teljesítménye.
Azt viszont nem értem, hogy Verrattit például olyan szívesen látná mindenki, Thiago pedig nem illik a játékunkba. Gyakorlatilag egy poszton játszanak, a különbség, hogy a spanyol tud előrébb, kb. Ini helyén is játszani.
Thiago-val szemben pedig az ellenszenv az eligazolása miatt van. Nem akartuk eladni, de ő elvárta volna h kezdő legyen az akkor még csúcsformában játszó Iniesta kárára. Várt volna max 2 évet és simán kezdő...
A másik h Thiago sose volt túl jó védekezésben. Countinho jobb nála támadásban Verratti pedig védekezésben lenne az.