Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Azóta javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.
Könyörtelenül fájó igazság (az életkort ugyan én nem kenem vágom ennyire), amivel szembe kell néznie Flicknek még akkor is, ha a fejlődési folyamat magában foglal diffeferenciálódást az aktuális ellenféltől függően.gránit írta: ↑2024.09.21. 16:40:04A Monaco számos játékosának szintén ez volt az első BL-meccse, mindkét gólszerzőjük fiatalabb, mint Pau Victor és Gerard Martin. Nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a Monaco csapatában micsoda tapasztalathegyek lennének, és mi lennénk hozzájuk képest az újoncok. A mi csapatunkban sokkal több volt a nemzetközi tapasztalat. Csak ők rendesen felkészültek a mérkőzésre.
Az utolsó mondatoddal egyetértek. Nem értem, mi történt. Egy nagyon kínos, nyögvenyelős meccsen, idegenben döntetlenre álltunk, ami nem egy rossz eredmény. Az állás ránk nézve volt hízelgő. Emberhátrányban, idegenben, talán a harmadik legerősebb ellenfelünk ellen 1-1-re lehetett volna menni. Nem lett volna rossz az az x, sőt. Minek mentünk ész nélkül előre? Jött a szokásos hiba. Nem tudjuk elégszer elkövetni. Tényleg. Akárhányszor elkövetjük és akárhányszor reménykedek benne, hogy leszokunk róla, eddig képtelenek vagyunk rá.
Felejtsük el ezt a "látványosan ragaszkodsz Xavihoz" dolgot...bence0330 írta: ↑2024.09.21. 09:46:36Ez az érve azért jön be a képbe, mert látványosan Xavihoz ragaszkodsz, ezért "szurkolsz" Flick ellen (a vereségnél, vagy necces helyzeteknél pozitív, kacsintós, egyéb smiley-k alapján gondolom ezt), amit megértek, kötődtél hozzá, véded a korábbi véleményed, esetleg kedvenced volt, vagy bármi, de Xavi rég nincs itt, és nem is lesz, tényleg nem érdemes ehhez annyira ragaszkodni már. Ha Flick triplázik, vagy ha kizúg mindenhonnan, akkor is teljesen irreleváns lesz, hogy be, vagy be nem bizonyítod, hogy Xavi jobb lett volna, számos okból kifolyólag.
Flick hatodik meccse volt. Emberhátrányban. Az első ötöt remek játékkal hozta. Xavit pontosan ugyanúgy, sőt, állítom, jobban védtük nemhogy az elején, még később is. És szerintem ez így is van rendjén minden edzőnél. Xavit hogyhogy védted az elején (és még jóval később is!), és Flicket hogyhogy nem? Főleg, hogy ha Xavi évekig játszott rossz meccseket és kapott ennél több gólt erősebb védelemmel a BL-EL-ben, szóval nem végigverte a mezőnyt vagy valami.
És továbbra is, a tavalyi kezdő fele hiányzik, ennyit esett vissza az amúgy is szűk keretünk is, és még így is jobban néztünk ki egy emberthátrányos meccsen, mint Xavi alatt, ha már mindenképp így akarod hasonlítgatni. Amúgy ha kettősmércésről beszélnél, én Xavit még akkor is megvédtem ilyen téren (mutatott játék) szempontjából a 4-1-nél, amikor már rég a fejét követeltem, ott az önnön kiállíttatása miatt haragudtam rá, nem azért, mert utána nem léptük át a félpályát kb szó szerint, és kaptunk egy négyest. Vagy akkor ott nem számít, mert gonosz kiállítás, de itt Flick meccsterve volt rossz, és úgyis kikaptunk volna, ha ez nem történik meg?
Vagy ha főpróbáról visszaesésről beszélsz, akkor a PSG meccs után nem problémás a második PSG meccs, ami full ugyanez volt? Idegenbeli-otthon, meccs nagy részét (még ha nem is ennyit) emberhátrányban.
Vagy Inter ellen a második Inter meccs, főpróba után megsorozva lenni? És ezeknél 1 illetve 2,5 éve volt a klubnál, jóóval erősebb kerettel, mint ami most Flick rendelkezésére áll. Vagy a Frankfurt meccs, ahol már az elsőn gond volt, a másodikban meg megsoroztak, ott mi volt a főpróbával? Esetleg a Girona, ahol kétszer szó szerint léptünk ugyanabba a folyóba 2-4-el?
Itt (fórumon)még nem volt olyan edző,aki mindent jól csinálna. Ha nyerünk,akkor az azé' van mert gyenge az ellen,meg miért nem játszott xy,z miért nem volt rotálva,és a sor folytatható lenne jó sokáig. Ha kikapunk tök mindegy milyen formában akkor meg van ez,ilyenkor mint a giliszták eső után előbújnak a prolicenszesek és jól megkritizálnak mindent,hiszen ők már korábban megmondták jól,hogy mi lesz,gondolom ez kell az önértékelésükhőz. Ez továbbra is egy sportesemény,ahol napokig gyötrődni az eredményen nem tudom mi értelme van. Szerintem jobb csapattól idegenben kikapni nem szégyen,és sajnos, ma még a Monaco jobb csapat,mint a mai Barcelona,itt lenne az ideje ezzel megbarátkozni.Troym írta: ↑2024.09.21. 15:20:55
Flick annyiban biztos hibázott, hogy az egyenlítés után nem tolta be a buszt a kapu elé, de akkor meg azon duzzogna mindenki, főleg ha nem sikerül.
Amúgy a kiállítás oka, hogy pánikolnak a védőink esetlegesen kapott góltól, mert nem bíznak benne, hogy a támadóink képesek lennének fordítani nemzetközi meccsen, amiben van ráció, nem szokásunk az elmúlt 5 évben 2-3-4 gólokat lőni a legtöbb nemzetközi meccsen.
De ugyanez a kritikahegy akkor is összejönne, ha EG elengedi a Monaco csatárt, nem sikerül egyenlíteni és 11 vs 11 kikaptunk volna 0-1re.
Én meg garantálom, hogy fogunk még kikapni, akár gyengébb csapattól is, akár egyenlő létszámnál, sőt hazai pályán is.
Azért ne túlozzunk. FCBsteve nem azt írta, hogy máris ki kéne rúgni Flick-et. Csak rávilágított problémákra. Amit miért is ne lehetne? Flick valami szent tehén, akit nem lehet kritizálni?Troym írta: ↑2024.09.21. 11:49:28Tetszik ez a karakán kiállás az első vereség után!
Akkor ugye közmegezésben az is kijelenthető, hogy Xavit ki kellett volna már rúgni páros lábbal januárban, miután kb az vert minket hülyére, aki akart?
Emlékeztetőül ez volt a november-január "diadalmenetünk":
Villareal 3-5
Girona 2-4
Bilbao 2-4
Real 1-4
Shakhtar 0-1
Antwer 2-3
Tetszik ez a karakán kiállás az első vereség után!
Ez az érve azért jön be a képbe, mert látványosan Xavihoz ragaszkodsz, ezért "szurkolsz" Flick ellen (a vereségnél, vagy necces helyzeteknél pozitív, kacsintós, egyéb smiley-k alapján gondolom ezt), amit megértek, kötődtél hozzá, véded a korábbi véleményed, esetleg kedvenced volt, vagy bármi, de Xavi rég nincs itt, és nem is lesz, tényleg nem érdemes ehhez annyira ragaszkodni már. Ha Flick triplázik, vagy ha kizúg mindenhonnan, akkor is teljesen irreleváns lesz, hogy be, vagy be nem bizonyítod, hogy Xavi jobb lett volna, számos okból kifolyólag.
Azért van rendben a Monaco elleni taktika, felkészítés, teljesítmény, stb, mert korábban már előfordult, hogy kikaptunk?Troym írta: ↑2024.09.21. 00:33:27Hibáztunk? Igen.
Hibázott az edző? Igen.
Vacakul játszottunk? Igen
Maga az eredmény szoros volt ennek ellenére? Igen.
Végül kibrusztolták a győzelmet emberelőnyben.
Ótvarul játszottunk idegenben, később emberhátrányban, de nem dőlnék a kardomba, mert vesztettünk.
Fogunk még.
jajj ne, megint az xg, elfogytak az érveim mindenre is...
Nyuszika, van sapkád?FCBsteve írta: ↑2024.09.20. 20:07:24Előszezonban pl Torre, Pau nem voltak rosszak...
Az első öt meccsen alig kaptak pár percet, pedig két nagyon fölényes győzelmünk is volt...
Jobb rotációval ők is jobban bevethetőek lennének csereként, Yamal is pihentebb lenne!
Mi indokolja, hogy 3-4-5 gólos előnynél nem tudnak legalább egy félórára bejönni?
Lewy öregszik? Miért nincs lecserélve - az nincs megtiltva Flicknek!
Tényleg abban bízott Monaco meccsen a Mester, hogy majd egy kontrával elfut Lewy? Gamper-en se sikerült neki...
A kontrákat Ferran is megoldotta a válogatottban, csak a játék többi részében hasznosabb - még esetleges bénázásaival is... És frissebb, lelkesebb! Vagy akár Pau...
Szóval a keret szűkösségének egy részét magának köszönheti a Mester... A nagyobb részét persze, a vezetésnek...
Lewy utóbbi meccsei:
Itt egyetértünk, tényleg totál nulla keretet vett át, de a center poszt (Olmo-Fermín kieséséig a 10-es-el együtt) az egyetlen, ahol amúgy lehet rotálni. Flicknek jobban kéne kicsit ezt megoldania, ha B-s arcokkal, akkor velük, visszaesés árán is, bár Lewy lehozatalával szerintem sem sűrűn gyengülnék, 10 emberrel pláne.FCBsteve írta: ↑2024.09.20. 20:07:24Lewy öregszik? Miért nincs lecserélve - az nincs megtiltva Flicknek!
Tényleg abban bízott Monaco meccsen a Mester, hogy majd egy kontrával elfut Lewy? Gamper-en se sikerült neki...
A kontrákat Ferran is megoldotta a válogatottban, csak a játék többi részében hasznosabb - még esetleges bénázásaival is... És frissebb, lelkesebb! Vagy akár Pau...
Szóval a keret szűkösségének egy részét magának köszönheti a Mester... A nagyobb részét persze, a vezetésnek...
Előszezonban pl Torre, Pau nem voltak rosszak...Troym írta: ↑2024.09.20. 19:20:55Ennek a párja az öregedő, egyre többször betliző, viszont a realitásokat belátni nem akaró Lewa, szóval amit nyerünk a réven, elvesztjük a vámon.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.20. 18:03:51Ezzel szemben viszont itt történt egy rendkívül nagy erősítés, amit senki nem vesz figyelembe: Yamalnak immár van egy fél szezon komoly tapasztalata és felnőtt terhelése. A srác sokkal többet tesz hozzá a játékhoz, mint tavaly akár csak a szezon felénél. A srác egymaga ki tud húzni csapatokat a mélyből és sokkal stabilabb úgy általánosságban. Még mindig kölyök, kéne neki több pihenés, de lényegesen fontosabb tagja most a csapatnak, mint előző szezonban.
Másik érzékletes példa Casado. Tavaly 35!! perce volt a nagycsapatban, idén 330-nál jár, pedig jobb játékos nem lett.
Ennek a párja az öregedő, egyre többször betliző, viszont a realitásokat belátni nem akaró Lewa, szóval amit nyerünk a réven, elvesztjük a vámon.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.20. 18:03:51Ezzel szemben viszont itt történt egy rendkívül nagy erősítés, amit senki nem vesz figyelembe: Yamalnak immár van egy fél szezon komoly tapasztalata és felnőtt terhelése. A srác sokkal többet tesz hozzá a játékhoz, mint tavaly akár csak a szezon felénél. A srác egymaga ki tud húzni csapatokat a mélyből és sokkal stabilabb úgy általánosságban. Még mindig kölyök, kéne neki több pihenés, de lényegesen fontosabb tagja most a csapatnak, mint előző szezonban.
És ez még csak nem is releváns, hisz az eddig látottakról (amik a Monaco meccsig amúgy pazar volt, ha valaki elfelejtette volna), és a mostani vereségről volt szó, mindegy, hogy Fati mostantól végigjátssza-e a szezont, vagy lesérül, jelenleg nem volt elérhető (pár percre első meccsként, na...), szemben egy Felix-el, szóval jelenleg ezzel is egyértelműen gyengültünk, akkor is, ha Fati 50 góllal fejezi be a szezont.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 19:11:06Fati-Felix ezt meglátjuk, sajnos Fatinak teljesen szétment a térde, nem sok jóra számítok
Ha csak nevekre nézed
Araujo, Christensen, DJ - igyekeztem mindig azt a szót használni, hogy "jelenlegi", elképzelhető, hogy valahol kihagytam.
Nem kell visszatérni rá, a keretről beszél mindenki, de a keret nem lett gyengébb, sem szűkebb jelentős mértékben, inkább oldalirányú változás volt. Sokkal többen sérültek most, mint tavaly a szezon elején, de ha jól emlékszem október magasságában már tavaly is 7 fölötti játékos dőlt ki és sokszor egy csapatrészről. Év végén kutyát nem fogja érdekelni, hogy hány sérült volt itt, vagy ott?
Szerintem akkor térjünk erre vissza, ha fel tudunk állni egy
Én őszintén nem értem, honnan jön ez a sokkal gyengébb keret? 3 (és fél) komoly távozó volt a csapatból, akik bármennyire is meghatározóan játszottak, a maradék teljes selejt volt, Romeu néha beállt időhúzóként és reménykedhettünk, hogy nem lesz tőle szoros a meccs újra, de legalább játszott perceket.