davi10 írta: ↑2023.04.12. 19:22:51
Andris írta: ↑2023.04.12. 12:46:02
Az viszont a napnál is világosabb, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, hogy eladjuk azokat a játékosainkat, akik amúgy egészséges emberként a legjobbak az egész keretben. Sőt, lehet hogy senkit nem adhatunk majd el, mert ígyse úgyse igazolhatunk majd senkit. Ingyen se.
Olyan helyzetbe se vagyunk, hogy ilyen limitált fizetési sapkával a keretben tartsunk olyat aki a szezon felében használhatatlan...
Teljesen megértem mindenki álláspontját, engem is nagyon aggaszt, hogy megint hónapok óta sérült.
Csak ilyenkor eszembe jut, hogy Pedri is hónapok óta sérült, meg tavaly is volt egy igen tekintélyes sérülése. (szerintem akkor is több hónapos, Koeman alatt szinte végig Gavi és Nico játszottak kezdőként)
Frenkie is sérült 1-2 hónapot idén is, szerintem tavaly is.
Araujonak is minden évben van pár hónapja (idén ősszel, tavaly meg szerintem még hosszabban hiányzott a lábfejével.. ?)
Dembelének rosszak persze az előzményei (nagyon), de szerintem az lenne a racionális gondolkodás mindenki részéről, ha mondjuk a Laporta elnökség - Xavi edzőség összeállásától kezdve mindenre és mindenkire nyitna egy tiszta lapot. Mert sose lehet tudni, hogy előtte mik történtek szakmai tekintetben, akár edzésen, akár az orvosi stábban, játékosfegyelemben, stb...
Nem mondom, hogy tettessük vaknak magunkat, Dembelének a múltja komoly sérülékenységre utal. De mégegyszer: nézzük meg, alapvetően egészséges volt jó ideje, a csapat egyik legjobbja, most meg elhúzódik a (talán Xavi óta legelső) sérülése, de arányaiban egy kicsivel se jobban húzódik el, mint bármelyik játékosunké.
Hogy gyorsan reagáljak konkrétan is: elvileg Dembelé új szerződése ugye (ami az idei és a jövő szezonra köttetett) lényegesen alacsonyabb fizut tartalmaz általánosságban is, mint az előző, valamint kerültek bele kitételek az elérhetőségére vonatkozólag is, legalábbis erről volt szó a hosszabbításakor nyáron. Capology szerint keveseknél van függő rész, és nála van 3 millió eurónyi.
Szintén a capology szerint Ansu Fati, és Raphi alapfizetése is valamivel magasabb, mint Dembeléé, Lewandowskié pedig közel a duplája. (És FT is ott van alig lemaradva)
És még valami: azt írod, hogy szezon felében használhatatlan. Ez persze egyelőre még nem igaz, sőt, ha idén vissza se tér, már akkor is több mint a felén játszott a szezonnak, de az is lehet h még fog idén. Viszont: az én szememben pl Fati, Ferran teljes szezonban voltak használhatatlanok, Baldé/Alba is játszhatott volna kb támadót, sőt megkockáztatom jobban jártunk volna. Ennyire voltak rosszak. Ugyanez szerintem maradéktalanul érvényes a szezon
felére Lewa és Raphi esetében is, utóbbinak inkább félidőig, Lewának meg kb a BL kiesés óta.
Szóval alapvetően nem aggódnék ezen, az ő fizuja már csak egy a sok közül, cserébe szerintem minden támadónknál többet adott, és többet is fog tudni adni.
Amiről valójában kéne beszélnünk, az az, hogy vajon tudunk-e bárkit (akár ingyen) igazolni, ha szabadítunk fel fizetéseket? Mert ha nem (ahogy Tebas állítja), akkor aztán senkit nem szabad eladni/elengedni.
A másik, ami konkrétabban Dembelé jövője kapcsán lenne valóban releváns kérdés: hosszabbítani kell vele. Ha nem sikerül, akkor nem a sérülése(i) miatt, hanem a játékospiaci értéke miatt vagyunk kénytelenek eladni most azonnal (nyáron). Ha sikerül, hasonló fizetési feltételek mellett, akkor én biztos hosszabbítanék.. fel se merülne, hogy eladom a szerintem egyetlen olyan korú és minőségű támadónkat, aki még két meg négy év múlva is kezdő lehetne.
PS: szerintem iszonyúan óvatoskodunk is a sérülésekkel és a visszatérésekkel. Lehet, hogy más csapatok, vagy más helyzetben mi is már rég visszaengedtük volna őket. És ez ilyenkor 50-50 nyilván... mégis sokszor sokan meglépik. Viszont mi szerintem most nem így vagyunk, a helyzet az, hogy jövőt kellene és talán azt is építik Xaviék. Dembelé és Pedri esetében nem ér annyit a siettetés (ez a szezon minden kupájával együtt), hogy kockázatokat vállaljunk. A csapatnak alapvetően ki kéne lábalni a gödörből 5-10 éven belül, ez a fontos, nem az, hogy idén nyerünk-e kupákat vagy sem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila