2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Sztem pont fordítva van, lásd Mészi esete.gránit írta: ↑2023.04.13. 19:15:23Nagybarcelona írta: ↑2023.04.13. 12:23:55Capologyt nem nagyon èrdemes szerintem figyelembe venni. Múltjor írtam, mindenhol keverik a nettó, bruttó bèreket. Elvileg Busquets fizetèse 36 bruttó, tegnap pedig arról cikkeztek (As, Sport), hogy 3,5 nettó, 7 bruttóra csökken, amit elvileg a spanyol szabályok is tiltanak (nem csökkenhet felètől többel), valószínűleg az első áll közelebb a valósághoz.
Érvényben levő szerződés bére nem csökkenhet a félénél többet. Busquets szerződése idén június 30-án lejár. Ha lesz új szerződése a klubnál, annak a bére független lesz az előző szerződéstől, így lehet a bére bruttó 37 millió euró után bruttó 7 millió euró.
Dembelével én nem hosszabbítottam volna, és hoztam volna Alvarezt. Egyetlen igazolással is már sokkal beljebb lennénk, ha lenne egy gólvágónk, aki úgy termel, mint Lewandowski ősszel.
Ez szerintem nem így van, de javítsatok ki. Messi esetében is az volt, hogy hagytuk lejárni a régi szerződést júniusban, aztán augusztusban sem tudtunk 50%-nál nagyobb fizetéscsökkentést eszközölni.gránit írta: ↑2023.04.13. 19:15:23Nagybarcelona írta: ↑2023.04.13. 12:23:55Capologyt nem nagyon èrdemes szerintem figyelembe venni. Múltjor írtam, mindenhol keverik a nettó, bruttó bèreket. Elvileg Busquets fizetèse 36 bruttó, tegnap pedig arról cikkeztek (As, Sport), hogy 3,5 nettó, 7 bruttóra csökken, amit elvileg a spanyol szabályok is tiltanak (nem csökkenhet felètől többel), valószínűleg az első áll közelebb a valósághoz.
Érvényben levő szerződés bére nem csökkenhet a félénél többet. Busquets szerződése idén június 30-án lejár. Ha lesz új szerződése a klubnál, annak a bére független lesz az előző szerződéstől, így lehet a bére bruttó 37 millió euró után bruttó 7 millió euró.
Dembelével én nem hosszabbítottam volna, és hoztam volna Alvarezt. Egyetlen igazolással is már sokkal beljebb lennénk, ha lenne egy gólvágónk, aki úgy termel, mint Lewandowski ősszel.
Nagybarcelona írta: ↑2023.04.13. 12:23:55Capologyt nem nagyon èrdemes szerintem figyelembe venni. Múltjor írtam, mindenhol keverik a nettó, bruttó bèreket. Elvileg Busquets fizetèse 36 bruttó, tegnap pedig arról cikkeztek (As, Sport), hogy 3,5 nettó, 7 bruttóra csökken, amit elvileg a spanyol szabályok is tiltanak (nem csökkenhet felètől többel), valószínűleg az első áll közelebb a valósághoz.
Ezzel nagyrészt egyetértek. Az, hogy az előzetes jóslástól eltérően most ennyire elhúzódott, annak valami különös oka lehet, mert Pedrivel és De Jonggal is hasonló a helyzet. Előbbinek jósoltak 1-1,5 hónapot február közepén, utána azt hiszem 3-4 héttel jött egy további nagyon hosszú etap, még most sem lehet tudni mikorra várható a visszatérése. FDJ-nek 2-3 hét volt ha jól emlékszem először, a Real ellen elvileg már pályára léphetett volna, aztán jött egy újabb két hetes hír. És ezek közel egy időben történtek, szóval itt valami nagyon be volt nézve.Andris írta: ↑2023.04.13. 10:41:25
Pedrinek sem az első szerintem.![]()
Belátom, hogy így ahogy te írod, valóban hülyén hangzik az elképzelésem, de szerintem mégis el kéne tudni vonatkoztatni a múlttól : Dembelé életmódja, fizikuma, felkészülése, tudatossága és látványosan felépítése is megváltozott az utóbbi két évben. És a sérülés - 2 hét játék - sérülés - 3 hét játék - sérülés ciklus is megtört teljesen, kifejezetten hosszú ideig volt egészséges és jó formában, mire jött ez az izomsérülése. (Ami bárkinek jöhet bármikor, leggyakoribb.. és az se ritka, hogy hónapokig húzódik)
Egész egyszerűen annyira megváltozott az alapállapot, hogy szerintem ez a mostani sérülés nem feltétlen kéne hogy vészharangokat kongasson.
Te érveltél úgy, hogy minek tartsunk meg valakit, aki fél szezonban használhatatlanén csak erre mondatm, h szerintem még mindig jobb, mint azok, akik egész szezonban használhatatlanok, pedig egészségesek.
A 200 misis keretcsökkentésbe most nem mennék bele, mert továbbra se tudom értelmezni. A teljes keret bruttó fizetésösszege 260 millió, akkor hogy kéne ebből 200at levenni? És minden cent számít, ez ettől függetlenül igaz: ezért mondom, hogy inkább adjunk el Dembinél rosszabb, és nagyobb fizetésű támadókat. Mert ahogy írtam, mindenki annyit vagy többet keres, mint ő, és mindenki rosszabb (szerintem), a legtöbben még úgy is, ha belekalkulálom a sérülések miatti elérhetőséget is.
Pedrinek sem az első szerintem.davi10 írta: ↑2023.04.13. 10:30:13Pedri-nek ez az első ilyen, hogy nem épül fel időre, Dembele-nek már a sokadik.
Szerintem semmilyen szinten nem racionális egy ilyen kórtörténettel rendelkező játékos előmenetelét elfelejteni, csak mert új edző és elnök van.
Attól, hogy Fati és Ferran is használhatatlan semmivel nem lesz jobb a helyzet
És a fizus eszmefuttatással sem értek egyet, ha tényleg 200 misivel kell csökkenteni a keretet, akkor minden cent számít. Nem azt mondtam, hogy mindenképp adjuk el, hanem hogy ideje feltenni a kérdést, hogy megéri-e itt tartani ilyen körülmények között.
Nyilván nem számoltam ki napra pontosan a szezon felét, de ha átlagolunk az előző szezonokból, plusz belekalkuláljuk, hogy neki általában nem 1 meccs formába lendülni, akkor szerintem olyan nagyon nem lőttem mellé.
Pedri-nek ez az első ilyen, hogy nem épül fel időre, Dembele-nek már a sokadik.
Mindenki nevében nem nyilatkozhatok, de nekem ennyire nem fekete-fehér a világ.drobika írta: ↑2023.04.13. 09:10:50Fantasztikus mi megy vele kapcsolatban. Vagy inkább döbbenet.
Nem akarom a jelzőket, nem egyszer vállalhatatlanokat idézni, amiket kapott. Aztán valami nagy szerencse miatt tudott egy hosszabb periódust játszani, ahol kétségtelenül a csapat legjobbja volt legtöbbször, a támadó szekcióban egészen bizonyosan. Nagyon tudta segíteni a 9-es pozicióban Lewy-t is. Gyorsaságával, egy-egyezésével direkt a kaput támadó játékával folyamatosan veszélyes volt. ( Látható most a BL ezen szakaszában, hogy mennyire ezt a játékot játszák a nagy csapatok ). Látjuk most a hiányát a csapaton, igaz FDJ és Pedriét is.
Most megint megy az ekézése, eladása, fél szezonra való kidőlésének negatív irányú beállítása. Megjegyzem Pedri is mióta sérült. Egyszerűen nem tudom értelmezni a vele szembeni hozzáállást akkor sem, ha tisztelem más véleményét.
Teljesen megértem mindenki álláspontját, engem is nagyon aggaszt, hogy megint hónapok óta sérült.davi10 írta: ↑2023.04.12. 19:22:51Olyan helyzetbe se vagyunk, hogy ilyen limitált fizetési sapkával a keretben tartsunk olyat aki a szezon felében használhatatlan...Andris írta: ↑2023.04.12. 12:46:02Az viszont a napnál is világosabb, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, hogy eladjuk azokat a játékosainkat, akik amúgy egészséges emberként a legjobbak az egész keretben. Sőt, lehet hogy senkit nem adhatunk majd el, mert ígyse úgyse igazolhatunk majd senkit. Ingyen se.
Olyan helyzetbe se vagyunk, hogy ilyen limitált fizetési sapkával a keretben tartsunk olyat aki a szezon felében használhatatlan...Andris írta: ↑2023.04.12. 12:46:02Az viszont a napnál is világosabb, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, hogy eladjuk azokat a játékosainkat, akik amúgy egészséges emberként a legjobbak az egész keretben. Sőt, lehet hogy senkit nem adhatunk majd el, mert ígyse úgyse igazolhatunk majd senkit. Ingyen se.
Mert amúgy mi erről vagyunk híresek hogy egy random szerződéshosszabbítást csak úgy pikk-pakk nyélbe ütünk.
Egy pillanatig nem vitatja senki, hogy egészségesen az egyik legjobb, csak nem egészséges. Mint egy sportautó, amit minden évben hónapokig szervizelnek.
Nem akarok ellentmondani neked, de hogy a Rennes-ben meg a Dortmundban mit csinált az jelenleg teljesen irreleváns. Ha csak a nagyobb igazolásokat nézem, akik az előző csapatukban milyen számokat, teljesítményeket, posztokat hoztak és itt mit, láthatjuk milyen fals a kép. Coutinho, Griezmann, Pjanic, Dest, Trincao, Torres stb. Vagy Lewy hatékonysága itt vagy a Bayernben, 3 támadós vagy 2 védős rendszerben, megint más a kép.bence0330 írta: ↑2023.03.20. 22:49:26
Mindenhol, és egész karrierjét tekintve jobb statokat hoz a balszélen, és azért ez elég nagy minta. Gólerősségben elég nagy a különbség, gólpasszban kicsi. Az idei egyetlen gólját, amit jobboson jegyezve, de amúgy átállva baloson lőtt, áttettem a önkényesen én is a balosra. De ha ezt visszaveszi valaki, akkor is nyilván marad az, hogy góllövésben nagyságrendekkel erősebb, gólpasszban meg valamennyivel.
Nálunk gólpasszban kicsit erősebb jobbról, gondolom ebben nagy szerepe van Aubának és Lewynek az elmúlt 1 évből, jobb befejezők, mint a korábbi klubjainál, bár ezen időszakban szinte csak jobboson játszott, főleg Aubánál, szóval ez is kicsi torzít szerintem.