bence0330 írta: ↑2024.05.23. 17:09:23
Oké, de ez fordítva is igaz. Xavi kerek perec kijelentette, hogy megy és kész, azóta is ezt hajtogatta hónapokig, sőt, kvázi azt is, hogy lemond a szerződésének hátralévő részéről, mert nem akar anyagi gond lenni. Az mennyivel korrektebb Laportáék viselkedésnél, ha végül meggondolná magát, ezért esetleg Flick-kel is megszakdtak a tárgyalások, stb.
Meg nem tudom, Laporta mennyire könyöröghetett neki. Hogy nyíltan sajnálkozik az más, én is így csinálnék, ha egy tiszteletre méltó vendégem lenne, de olyan, akit nem akarok már tovább ott látni, és aki azt mondja, hogy mindjárt megy. "Jaaj, hm, de kár, pedig jól szórakoztunk"... aztán ha erre azt mondja, hogy ja, akkor marad, verném a fejem a falba.
Aztán lehet tényleg könyörgött, és amíg nem jött az újabb nagy baj, vagy nem látta ő is, hogy végzetes lehet Xavi a fiatal generációra nézve, végül pedig meggondolta magát. Van ilyen. A melodrámát Xavi indította, Laportáé csak az utolsó fordulat lenne. Tételezzük fel, hogy Xavi nem szólt volna egy szót sem. Akkor ebből az lenne, hogy most Laporta úgy döntött, hogy elég, és semmi gond nem lenne.
Ettől még persze Laporta hozzáállásával is vannak gondok, de neki amíg nem 100% a váltás, maximálisan támogatnia kell az aktuális edzőt, szerintem.
Te megpróbálsz a dolgok mögé látni. Egyetértek.
A katalán rádió, talán legmegbízhatóbb, független forrás szerint már régen megtörtént a megállapodás Flickkel. Aztán valamiért változás történt, most mégis az edzőváltás mellett vannak. A hátország topicba sem Laporta mellett korteskedek, ha valakinek ennyi jött le, csak leírtam a háttérben zajló eseményeket. Mennyire lenne jó dolog, ha Font kérésére nyíltan kiáll az elnök:
"-az FFP oly mértékben korlátoz, hogy az új szerződéseket sem engedik regisztrálni, ahogy az új edzőét sem biztos, főleg ha végkielégítést kell fizetni. B opció a jelenlegi, C az athletic edzője
-nem is őt akartam edzőnek, de rá futotta abban az időben
-a szurkolóknak akartam megfelelni
-nem fér bele, hogy a marketingértéke csökkenjen a klubnak a játékunk miatt
-kellene az eredmény a BL-ben, mert ott a pénz, és ehhez tapasztalatnak tartom
-nem engedhetjük meg, hogy a sportigazgató, és az elnökség erőfeszítései ellenére pazaroljuk a játékosokat, csökkentsük az értéküket, széthajtsuk a fiatalokat vagy, hogy évente újra alkossuk a keretet
-nem látjuk a fejlődést a csapaton, ezért a változás mellett döntöttünk, én és a pénzes haverjaim, azok a sociok, akik ténylegesen befolyásolni tudják a klub sorsát
Kommentem a képzelet szüleménye, minden összefüggés valós személyekkel, a valósággal való egyezés csupán a véletlen műve