Logikailag dönthetünk úgy, hogy szakítunk valamilyen hagyománnyal, de szerintem csoport vagy társadalmi szinten ez nem megy, egy történelmileg kialakult össznépi karaktert nem lehet megváltoztatni.Rinku írta: ↑2024.05.23. 13:00:11Ezt megértem, erre nem gondoltam ezelőtt, de akkor talán pont szakítani kellene a Barca DNS-sel, nekem ez jönne logikailag.brazilfan írta: ↑2024.05.23. 11:46:06Én nem a szomszédi viszonyra, hanem az országon belüli kisebbségi létre gondoltam, az íreket az angolok, minket a Habsburgok nyomtak el úgy, ahogyan a spanyolok a katalánokat. Milánó és Észak-Olaszország nincs elnyomva, sőt. Manchester sincs, angolok lakják, nincs önálló manchesteri nép és nyelv.
Az is lehet, hogy nem ezen múlik, vagy a történelmi elnyomottság-tudat csak az egyik a különféle összetevők közül.
Én például nem is akarnám megváltoztatni, ki vagyok békülve a Barca DNS-sel, még akkor is, ha esetleg nem is pont azt értem alatta, mint amit például Xavi. Ha nem lennék kibékülve, akkor másik csapatnak drukkolnék, rengeteg európai klub közül választhatnék, olyan edzővel, játékosokkal, stílussal, amilyet csak szeretnék.
A nagy európai klubok hagyományai, így a Barcelonáé is, tőlünk teljesen függetlenül, a mi megkérdezésünk nélkül alakultak ki, jóval azelőtt, hogy rendszeresen európai meccseket kezdtünk nézni. Elfogadtuk a Barca-hagyományokat, semmi problémánk nem volt velük a csapat sikereinek idején.
Most milyen jogon javasolhatnánk nekik, hogy szakítsanak a hagyományokkal?