Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Logikailag dönthetünk úgy, hogy szakítunk valamilyen hagyománnyal, de szerintem csoport vagy társadalmi szinten ez nem megy, egy történelmileg kialakult össznépi karaktert nem lehet megváltoztatni.Rinku írta: ↑2024.05.23. 13:00:11Ezt megértem, erre nem gondoltam ezelőtt, de akkor talán pont szakítani kellene a Barca DNS-sel, nekem ez jönne logikailag.brazilfan írta: ↑2024.05.23. 11:46:06Én nem a szomszédi viszonyra, hanem az országon belüli kisebbségi létre gondoltam, az íreket az angolok, minket a Habsburgok nyomtak el úgy, ahogyan a spanyolok a katalánokat. Milánó és Észak-Olaszország nincs elnyomva, sőt. Manchester sincs, angolok lakják, nincs önálló manchesteri nép és nyelv.
Az is lehet, hogy nem ezen múlik, vagy a történelmi elnyomottság-tudat csak az egyik a különféle összetevők közül.
Ancelotti tavaly nulla volt, csoda, hogy nem repült, Tuchel nyert Bl-t a Chelseavel, aztán szétesett a csapat. Nem nagyon értelek, nincs meg a keretünk, a BL győzelemhez, akkor miért elvárás a BL megnyerése, ami amúgy se lehet elvárás, még a Madridtól se. A bajnokságban például annyira stabil volt a Real egy vereségük volt, hogy ezt akkor is behúzzák, ha nem hibázunk.bence0330 írta: ↑2024.05.23. 18:38:55Simeone egy teljesen más szintű klubnál működik, teljesen más szintű játékosokkal operálva. Ő azt szerintem az ottléte óta majdnem kimaxolta, ezért is kapott újra meg újra bizalmat. Plusz elég ritka példa, extrém szélsőség ő. A minap felsoroltam, a BL győzelmek fél vagy 1 éve ott lévő edzők keze alatt jönnek jó ideje. Két kivétel van, a világ két legjobb edzője (Ancelottin kívül, hosszútávon értve), akiknél megvárhatod, mert majdhogynem garancia, hogy hoznak valamit. Egy tapasztalatlan edzőnél meg 3 év mehet a kukába ezzel a projektesdivel, ha nem jön össze. Flick fél év, Tuchel fél év, Ancelotti 1 év, saját házunk tájékán LE 1 év, lehet sorolni, ennyi kellett a BL-győzelmekhez. Ez a projekt téma nagyon felkapott lett, de sok eleje meg vége nincs szerintem. Fordítva működne, ha van egy jó edző, és bejön, tartsuk itt, ameddig el nem fárad a házasság. Nem kitűzni 4-5 évet és akármi történik, végigvisszük, ez sokkal nagyobb rombolás és rizikó, mint az edzőkeringők, ahol legalább mindig jön valami friss vér.
De még Kloppnál is elfáradt a kapcsolat. Xavinál is, függetlenül attól, ki milyen edzőnek tartja.
Simeone nem nyert, pedig ott van ősidők óta. Nem mondom, hogy elvárás, és szerintem is jó edző, de ha még azt is mondanánk, hogy egy jobb kerettel behúzott volna egyet, akkor is ő lenne a 2-3 kivétel egyike. Nem ez a jellemző, és a kivételekre várni, közben meg reménykedni abban, hogy az pont Xavi lesz, amikor három év után gyengébb focit játszunk, mint fél évvel az ideérkezése után...
Simeone egy teljesen más szintű klubnál működik, teljesen más szintű játékosokkal operálva. Ő azt szerintem az ottléte óta majdnem kimaxolta, ezért is kapott újra meg újra bizalmat. Plusz elég ritka példa, extrém szélsőség ő. A minap felsoroltam, a BL győzelmek fél vagy 1 éve ott lévő edzők keze alatt jönnek jó ideje. Két kivétel van, a világ két legjobb edzője (Ancelottin kívül, hosszútávon értve), akiknél megvárhatod, mert majdhogynem garancia, hogy hoznak valamit. Egy tapasztalatlan edzőnél meg 3 év mehet a kukába ezzel a projektesdivel, ha nem jön össze. Flick fél év, Tuchel fél év, Ancelotti 1 év, saját házunk tájékán LE 1 év, lehet sorolni, ennyi kellett a BL-győzelmekhez. Ez a projekt téma nagyon felkapott lett, de sok eleje meg vége nincs szerintem. Fordítva működne, ha van egy jó edző, és bejön, tartsuk itt, ameddig el nem fárad a házasság. Nem kitűzni 4-5 évet és akármi történik, végigvisszük, ez sokkal nagyobb rombolás és rizikó, mint az edzőkeringők, ahol legalább mindig jön valami friss vér.
Lehet, hogy taktikailag hibázik, viszont a játékosok kiállnak mellette, ami nagyon komoly dolog. Atleticonál is ott a Simeone faktor. Minél több a matek, nekem az jön ki, hogy Xavi nélkül nem előre inkább hátrafelé fogunk menni.brazilfan írta: ↑2024.05.22. 08:56:36Mocskolódást én sem olvastam a fórumon, de a fősodorhoz igazodó, paneleket hajtogató, ugyanazokat az „érveket” ismételgető kommentet annál többet.
A szurkolók egy része türelmetlen, már tavaly is az volt, azonnali változásokat akar, pedig Xavi képességeit csak később lehet majd megítélni, amikor már másik csapatnál lesz (ha lesz), és az új edzőnek kell majd megoldania a klub, a játékoskeret és a közeg problémáit.
Továbbra is azt mondom, hogy spanyol másodiknak lenni és a BL-ben nyolc között lenni nem szégyen.
- Ki nem becsülte meg a munkáját?!brazilfan írta: ↑2024.05.20. 15:42:04Nem emlékszem, hogy ezt mondta volna, hogy nem bírja a nyomást.
Ehelyett ezt mondta:
„A klub történelmének egyik legnehezebb időszakában érkeztem ide, és úgy gondolom, nem becsülték meg eléggé a munkánkat. Már az idény elején azon gondolkodtam, hogy a nyáron távozok. Mert tehetsz bármit, mondhatsz bármit, ennél a klubnál azt nem fogják értékelni. És nem arról van szó, hogy nem bírom a nyomást, sőt, épp ellenkezőleg. Az elvégzett munkát soha nem fogják értékelni”
https://www.nemzetisport.hu/spanyol-lab ... dzoje-xavi
Te megpróbálsz a dolgok mögé látni. Egyetértek.bence0330 írta: ↑2024.05.23. 17:09:23Oké, de ez fordítva is igaz. Xavi kerek perec kijelentette, hogy megy és kész, azóta is ezt hajtogatta hónapokig, sőt, kvázi azt is, hogy lemond a szerződésének hátralévő részéről, mert nem akar anyagi gond lenni. Az mennyivel korrektebb Laportáék viselkedésnél, ha végül meggondolná magát, ezért esetleg Flick-kel is megszakdtak a tárgyalások, stb.
Meg nem tudom, Laporta mennyire könyöröghetett neki. Hogy nyíltan sajnálkozik az más, én is így csinálnék, ha egy tiszteletre méltó vendégem lenne, de olyan, akit nem akarok már tovább ott látni, és aki azt mondja, hogy mindjárt megy. "Jaaj, hm, de kár, pedig jól szórakoztunk"... aztán ha erre azt mondja, hogy ja, akkor marad, verném a fejem a falba.
Aztán lehet tényleg könyörgött, és amíg nem jött az újabb nagy baj, vagy nem látta ő is, hogy végzetes lehet Xavi a fiatal generációra nézve, végül pedig meggondolta magát. Van ilyen. A melodrámát Xavi indította, Laportáé csak az utolsó fordulat lenne. Tételezzük fel, hogy Xavi nem szólt volna egy szót sem. Akkor ebből az lenne, hogy most Laporta úgy döntött, hogy elég, és semmi gond nem lenne.
Ettől még persze Laporta hozzáállásával is vannak gondok, de neki amíg nem 100% a váltás, maximálisan támogatnia kell az aktuális edzőt, szerintem.
Elment volna szó nélkül ha nem puncsol neki laporta aki most épp kivágná 2 hónappal később... Te mit szólnál ehhez a helyében? Mindezt úgy, hogy mióta csak itt van azt hangoztatta, hogy milyen jó a kapcsolata az elnökkel és rengeteget köszönhet neki.
Akárhogyis, én nagyon remélem hogy ez a 20 milliós cucc ez nem igaz. Xavi a saját nimbuszát rombolja le teljesen, ha most tartja a markát egy ekkora végkielégítésért. Tudom, a szerződés az szerződés, de azok után hogy a szezon felénél kvázi már felállt a kispadról, ez a végkielégítősdi most baromira hülyén hatna.
Szerintem de. És azt se felejtsük el, hogy akkor ült le a padra év közben amikon Niko Kovac szétcseszte a Bayernt és minden fronton csak küszködés ment, a csoportmeccseken már nem is emlékszem melyik kiscsapat taposott oda nekik.bence0330 írta: ↑2024.05.23. 13:04:27Hát, azért sokra vitte a Bayernnel, aztsemtudomhánykupás szezon (4?) első évében, abban az évben talán az egyik legdominánsabban játszó, mezőnyből legjobban kiemelkedő csapattal az elmúlt 7-8 évből. Volt több hullámban nagy Bayern-korszak, de nem tudom, hogy nem az ő csapata volt-e ezek közül a legdurvább.
Ő maga ment el és elvileg azért mert szerinte nem kapta meg a kellő tamogatást a klubtól. Összebalhézott a Sportigazgatóval. De utána 1 évvel már mindketten azt nyilatkozták hogy már másképp csinálnák és Flick is azt mondta hogy nem volt teljesen fair a klubbal szemben. Bayern is elismerte hogy a legsikeresebb edzője volt.bence0330 írta: ↑2024.05.23. 13:11:12Bő másfél év után.A kinevezése a 4 kupás szezon közben ('19 novemberében) történt, fél év alatt tette össze azt a verhetetlen csapatot. Aztán 1 évre rá távozott bajnokként '21 nyarán, egy 4 kupás szezon után 1 évvel.
De mintha nem is a teljesítményével lett volna gond, hanem valami más volt a háttérben... talán összezördülés volt, vagy nagyon akarta a válogatottat... De max majd kijavít valaki.
Bő másfél év után.Rinku írta: ↑2024.05.23. 13:06:53Hú várj már, bocs, tényleg, el is felejtettem, hogy az a tripla az vele volt.bence0330 írta: ↑2024.05.23. 13:04:27Hát, azért sokra vitte a Bayernnel, aztsemtudomhánykupás szezon (4?) első évében, abban az évben talán az egyik legdominánsabban játszó, mezőnyből legjobban kiemelkedő csapattal az elmúlt 7-8 évből. Volt több hullámban nagy Bayern-korszak, de nem tudom, hogy nem az ő csapata volt-e ezek közül a legdurvább.Akkor meg miért küldték el a zavarosba három év múlva? Arra emlékszem viszont, hogy a '21 szezon végén kalap-kabát volt. Azért a Bayernnél is vannak dolgok.
![]()
Hú várj már, bocs, tényleg, el is felejtettem, hogy az a tripla az vele volt.bence0330 írta: ↑2024.05.23. 13:04:27Hát, azért sokra vitte a Bayernnel, aztsemtudomhánykupás szezon (4?) első évében, abban az évben talán az egyik legdominánsabban játszó, mezőnyből legjobban kiemelkedő csapattal az elmúlt 7-8 évből. Volt több hullámban nagy Bayern-korszak, de nem tudom, hogy nem az ő csapata volt-e ezek közül a legdurvább.
Ezt megértem, erre nem gondoltam ezelőtt, de akkor talán pont szakítani kellene a Barca DNS-sel, nekem ez jönne logikailag. Tehát a nép sérelmei benne élhetnek a klubhoz közel álló emberekben, akár katalán, akár régóta vendég. Ezért személyes ügynek tekinthetik, amolyan haza-/népárulásnak, vagy ha nem is ekkora szavakat akarnék használni, mégis valamilyen becsapásnak, ha nem jön az eredmény. Persze ez nettó ostobaság, de lehet Pepben ez megvolt, meg az emberi természet amúgy is furán működik. Mindig lenyűgöz, amikor idegeneket látok a történelemben, egy olyan ügyért küzdeni, amihez különben semmi közük, csak erősen szimpatizálnak vele (pl. sok német harcolt a fehér, cári orosz oldalon a vörösök ellen - Nachts steht Hunger dalt ajánlom).brazilfan írta: ↑2024.05.23. 11:46:06Én nem a szomszédi viszonyra, hanem az országon belüli kisebbségi létre gondoltam, az íreket az angolok, minket a Habsburgok nyomtak el úgy, ahogyan a spanyolok a katalánokat. Milánó és Észak-Olaszország nincs elnyomva, sőt. Manchester sincs, angolok lakják, nincs önálló manchesteri nép és nyelv.
Az is lehet, hogy nem ezen múlik, vagy a történelmi elnyomottság-tudat csak az egyik a különféle összetevők közül.
Hát nem nagyon tudnánk lazán hátradőlő, a sikert kiélvező edzőt mondani, és bármennyire is közrejátszottak benne alkati okok is, lényegében Cruyff és Tito is belebetegedett a kispadba. A rutinos, tapasztalt Bobby Robson fantasztikus csapatot hozott össze, de egy év után ő is lelépett, ahogyan a nálunk megfordult játékoszsenik közül Romário és Ronaldo is csak egy-egy évig maradtak itt.
Én nem a szomszédi viszonyra, hanem az országon belüli kisebbségi létre gondoltam, az íreket az angolok, minket a Habsburgok nyomtak el úgy, ahogyan a spanyolok a katalánokat. Milánó és Észak-Olaszország nincs elnyomva, sőt. Manchester sincs, angolok lakják, nincs önálló manchesteri nép és nyelv.Rinku írta: ↑2024.05.23. 10:17:03Nem hinném, hogy a félalkoholista, snorting working class csőcselék kegyesebb lenne Angliában. Vagy az olaszok Milánóban, hogy ők lazábbak lennének. Nálunk, ha elégedetlenség van, néha előkerülnek a fehér zsepik, de nincs utcára vonulás, mint Manchesterben vagy sok máshol. És amúgy mutass egy nyugati népet, aki nem él tüskével, van egy kollektív zabszem az összes nép sggében, mert a történelem során legalább egyszer-kétszer mindneki pokoli szemét dolgokat művelt a szomszédjával. Senki nem mentes ez alól.
Szerintem itt az is közrejátszik hogy a hithű culé másképp áll hozzá ha a Barcat vagy a City-t esetleg bármilyen más csapatot kell igazgatnia. Mig a több sima meló jó pénzért itt esélyes hogy sokkal komolyabban lelkére veszi és az idegeire megy a kudarc. Egy sima melós edzőség pedig vastagbőrrel pont hogy lesz@rja hogyha valami nem jön össze. Ezért is lenne jobb végre nem egy ilyen Barca DNS és a többi baromság alapján edzőt választani.
Szerintem az egész azon múlik mennyire hagynak dolgozni. Mennyire nagy a nyomás a médiába, a vezetésben, a szurkolók között. A riválisok mennyire vérszomjasak. A Madrid Barcelona szembenállás tulmutat a játékon és alig van párja európában.
Itt most nem is a sikerességen volt a hangsúly, hanem hogy szellemileg tényleg megroppanni látszik mindenki, aki itt van nálunk. Mintha nálunk kétszer annyi elvárás volna, mint az összes többi topklubnál. Az, hogy melyik fiatal edző fut be, miután nagyszerű játékos volt, az esetleges. Különben nem is arról van szó, hogy a pokol legmélyebb bugyra. De ami körüllengi a klubot, az mérgező. Ha csak a Roqué-ügyre gondolok, az is elég. Laporta hétről-hétre bemutatott szappanoperája, meg ez a gazdasági köd, amiben élünk, hogy van pénz-nincs pénz, aztán megint van, aztán megint nincs, de aztán meg 8 millió euró kiesése kinyírta az egész jövő évi büdzsét, ha 3. helyen zárunk. Őszintén, miafsz van itt?
Nem hinném, hogy a félalkoholista, snorting working class csőcselék kegyesebb lenne Angliában. Vagy az olaszok Milánóban, hogy ők lazábbak lennének. Nálunk, ha elégedetlenség van, néha előkerülnek a fehér zsepik, de nincs utcára vonulás, mint Manchesterben vagy sok máshol. És amúgy mutass egy nyugati népet, aki nem él tüskével, van egy kollektív zabszem az összes nép sggében, mert a történelem során legalább egyszer-kétszer mindneki pokoli szemét dolgokat művelt a szomszédjával. Senki nem mentes ez alól. Szóval maradnak a találgatások, hogy miért vannak fogpiszkáló vastagságú idegszálak, amik egy bekapott gól után összeomlasztják a rájuk pakolt kártyavárat. Bár néha erre sikerül rácáfolni, azért még mindig döntően lerohad a gép, mint hogy itt bárki vérszemet kapna. Sajnálatos, hogy a Madridot kell elővenni, akik egy rendes, kiadós verést személyes ügynek tekintenek. Annyira, hogy utána bemennek legalább a BL négy közé. Na ezt a dacot kellene már elhozni ide is. A piszkos, mocsok arroganciájukat viszont megtarthatják maguknak.Mindenki csak találgatni tudja az okokat. Talán mert a katalánok tele vannak sérelmekkel, tüskékkel, akárcsak mi, meg az írek? És ezért szereti sok magyar az ír zenét meg a Barcelonát?
Szerintem pusztán az eredmények miatt tényleg csak a legkárörvendőbb ellendrukkerek röhögnek a Barcelonán. Nem jó, de nem is rettenetes. A folyamatos drámázás, ami ezen a ponton már elegendő anyagot szolgáltat egy közepesen hosszú mexikói telenovellához, ráadásul Xavi is az aktív része - na, az már egy teljesen más tészta. Azon szerintem még a drukkerek egy része is csak nevetni tud, ha nem tört össze a mérgében valamit. Ráadásul a Xavi-Laporta(-Deco) leosztásban jövőre is borítékolhatóan ugyanez lesz majd.brazilfan írta: ↑2024.05.22. 15:32:35Nem véletlenül írtam a szégyen szót. Vannak szurkolók, akik mintha szégyenkeznének az eredmény és Xavi miatt, többen is írtak olyanokat, hogy “mindenki rajtunk röhög”, de nem tudom, hogy ha valakinek stabil értékrendje van, akkor miért kellene figyelnie a gúnyolódásokra. Engem nem különösebben érdekelnek.
Szégyen, ahogy önmérsékletre képtelen az oldalvonal mellett ,rekord piroslappal.