Peter írta: ↑2023.05.26. 00:02:38
bence0330 írta: ↑2023.05.25. 22:50:15
Én értem, amit mondasz, de attól még az is tény,
Szerintem csak egy "tény" létezik a nemzetközi szereplésünkkel kapcsolatban, mégpedig az, hogy sem a BL-ben, sem az EL-ben nem jutottunk a legjobb 16 közé.
Tény, hogy megnyertük a La Ligát.
Bármilyen labdarúgó mérkőzésen számtalan olyan szituáció létezik, amiből kiindulva egy teljesen más fiktív mérkőzés kimenetelt fel lehetne vázolni.
Egy fiktív megadott, avagy éppen nem magadott tizenegyes pedig önmagában nem garancia arra, hogy azt fiktív be is rúgná valaki....ahogyan fiktív berúgná, ugyanúgy fiktív ki is hagyhatná....
Szerintem ezért nincs olyan, hogy "ha...."
Oké, akkor másik megközelítés: árnyalás. Mindenki azt mondja, hogy oké, megnyertük a La Ligát, DE... árnyaltabb a helyzet, mázlink volt, TS, ellenfél ziccerei, satöbbi. Ez tökugyanaz, csak fordítva. Legalább annyi balszerencse kellett a saját hibákon túl a BL kieséshez (EL-ről nem is beszélve), mint amennyi szerencse a LL győzelemhez. Vagy akkor fogadjuk el, hogy a világ második legerősebb ligájánáak toronymagasan legjobb csapata vagyunk és kész, akik pár fordulóval a vége előtt már bohóckodhatnak, akkora volt az előny a világ egyik legjobb csapata, a Reál előtt is.
Szerintem mindkettőben van igazság, volt bőven szerencsénk, hogy ilyen különbséggel behúztuk a LL-t, és volt bőven balszerencsénk, hogy kiestünk a BL-ből ott, ahol.
Vagy mindkettőben van milettvolnaha, vagy egyikben sem.
Eleve egy ilyen egyenes kieséses rendszer nevetséges, minden más általam ismert sportágban körberöhögnék ezt, ahol nem ugyanazokkal a csapatokkal játszanak, egyiknek a Sakhtart kell legyőznie a továbbjutáshoz, másiknak az Intert, egyiknek a Midtjylland jut az EL-ben, másiknak a MU, 6 meccs alatt egyoldalú lehet a bírói munka, 38 alatt már nagy számok törvénye alapján kiegyenlítődik kb, stb. És mindebből van évi egy. Ez már önmagában óriási szerencsefaktor, ha ennél nem is megyünk tovább. Gyerekkorom óta nem értem, hogy lehetséges egy ilyen rendszer a világ legnagyobb sportágában, közben meg mindenhol máshol igazságos kb minden. Egy brutál jó csapat mindenképp tovább fog menni, de egy jó csapat, mint mi, akiknek azért alig jobbak csak, mint az Inter, nem feltétlen, pláne ilyen romokban lévő helyzetben.
Tehát ha nagyon csűrni-csavarni akarom, akkor a feltételek a bajnoságban azonosak minden résztvevő csapanak, és a BL-ben nagyon nem, ergo még nagyobbnak kell lennie ennek a szerencsefaktornak, mint a bajnokágban.
Xavi hibái attól még amúgy nem szűnnek meg, hogy pechünk volt az Inter ellen mindkét meccsen. Fejlődnie kell sok téren, mert ez így első évben eredményileg remek, de ha továbbra is minden támadó maga alatt játszik a keze alatt, és rosszul méri fel, kiket mikor kell eladni/hozni, és mondjuk még egy év alatt nem tudja kihozni a játékosokat a mentális gödörből (ami eleve nyilván nem az ő sara, inkább öröklött, csak mostanra már lassan az övé is lesz), akkor én is új edzőt keresnék jövő év végén/BL kiesés esetén talán tavasszal. És max visszavárnám pár év múlva, mert a potenciál látszik benne, lehet, hogy csak tapasztalat, tökösség, sikerélmény, és teljse objektivitás hiányzik, amihez minden volt havernak el kell tűnnie a képből.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy