Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.03.29. 10:01:56

Iniesta hihetetlen hasznos tagja a csapatnak, Xavi 2(talán talán a későbbiekben nagyobb is lehet...).
Fölösleges azon vitázni, hogy ki a zseni és ki nem, mindenkinek más :)
Ami miatt sokan szidják Iniestát az az, hogy nem képes igazán a hátára venni a csapatot. Ebben van igazság, de ő nem tipikus irányító, ő az aki megfutja a kellő kmt a középpályán, labdákat szerez, és amiben rejlik a zsenialitása, hogy mindezt könnyedén csinálja, akármikor képes a cselre lehelet finoman ha az kell.
A Barca jelenlegi keretében csak 1 irányító van: Deco. Csak ő már öregecske, sérülékeny, és nem ildomos rá építeni egy új csapatot.Deco helyére kell egy irányító. Az meg ,hogy jövőre ki lesz a kezdő, hát majd kiderül, mindig más(nem csak a rotációra gondolok, hanem a sérülésekre is).
Mr. Master
Director del Fútbol

2008.03.29. 09:19:59

Az utolsó két mondatoddal majdnem nullára sikerült redukálnod a hozzászólásod értékét...
egyébként, amit előtte mondtál, azzal 95%osan egyetértek :wink:
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
chi omega
Entrenador del Barça

2008.03.29. 07:32:12

egyébként a zseni a futballpályán szerintem az, akitől vibrál a levegő, akinek a játékától egy egész csapat függ, aki egy-egy mozdulatával más dimenzióba helyezi a focit. pontosabban: aki stílussal csinálja azt, amit csinál, taníthatatlan egyéniséggel. és sosem öncélúan: minden mozdulatának, minden rezdülésének oka van, és célja.

iniesta ilyen. nem a cselezőkézség a lényeg, hanem az a könnyedség, ahogy képes akár a saját 16osánál is (ahová ő rohant vissza labdát szerezni) a lehető leghanyagabb eleganciával megetetni 4 ellenfelet, kihozni a labdát, majd tükörsimán továbbosztani a támadóknak. hihetetlen dolgokat művel, amit talán könnyebben észrevennének mások is, ha nem kizárólag az ellenfél kapujához szögeznék a tekintetüket.

arról amúgy nem is szólva, hogy iniesta gyakorlatilag soha nem hisztizik, viszont mosolyogni is ritkán látni, egy kőprofi, szenzációsan hidegfejű, higgadt játékos. kimegy, és végzi a dolgát, mégsem érezni rajta semmiféle görcsölést. mondom: lenyűgöző, és zseniális egyéniség. nem sztártípus, ez igaz. ő talán éppen ezért lesz 10 év múlva is ilyen, ellentétben egyesekkel..

mondjuk ahhoz is kimagasló játékintelligencia, és valószínűleg zsenialitás szükséges, hogy valaki ennyire megállja a helyét különböző posztokon. akár védekező, akár középső, akár irányító középpályást, vagy akár baloldali támadót játszott, mindenhol felvette a ritmust, és habár egyértelműen középen a legjobb, a többi helyen is szállította a minőséget. egyedülálló, tényleg. sokkal több elismerést érdemelne, főleg a barca-szurkolóktól. az baromi kevés, hogy őt tartják a jolyjokernek, meg hogy jajdesokat dolgozik. egy [auto_cenzúra] nagy tehetség, úgyhogy sokkal több poszt illene ebbe a topicba a magyar barca honlapon... szégyen, ennyi.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.03.29. 07:15:52

LG írta:
chi omega írta:
siralmas a szakértelmetek.
Az ilyenek annyira, de annyira irritálnak, ilyenkor azért marha nehéz visszafogni magamat :x

Nem vitattam a képességeit, nem mondtam egy szóval sem, h nem tud lenditeni a csapaton.
Az, h dönt el a meccseket, az meg igaz. 3 gólt lőtt, 2 gólpaszt adott :arrow: olyan sok meccset tehát nem döntött el. Mondom még1x, egy nagyon jó játékosnak tartom, de azért nem egy zseni.
de ezt mire alapozod, hogy nem zseni? 3 gólt lőtt, 2 gólpasszt adott.. nem sok meccset döntött el. ember, ő nem támadó, hanem középpályás. számtalan gólhelyzet kialakításában benne volt, rengeteg akció indul tőle, ő a középpálya motorja, és egyik agya is egyben.

nem zseni?? te nézed is a játékát, vagy csak statisztikai adatokkal dobálózol? hihetetlen az a dinamika, amivel feltölti a csapat játékát. ráadásul hosszú idő óta teljesít iszonyatosan magas szinten.

ő NEM irányító, ez igaz. soha nem is volt az, és soha senki nem is állította róla, hogy az. de még csak támadó középpályásnak sem mondanám. az igazi posztja az a középpálya belseje. annak ellenére, hogy támadásban is kiemelkedőt nyújt.

téged az irritál, hogy lehülyézlek? engem meg az, hogy hülyeséget beszélsz. sajnálom de aki ilyeneket ír, hogy "nem ultra tehetség", meg "nem zseni", arra nem tudok mit mondani, egyszerűen fingja nincs a barcáról, és utoljára 3 éve nézett megy egy barca meccset.
Fernando
Llegenda del Barça

2008.03.29. 07:10:34

LG írta: Ilyen gyerkből túl sok nincs a földön, és a jelenlegi Barcából 4 embert tartok csak ilyennek: Ronaldinhot, Messit, Decot, Henryt.
Szerintem Deco nem érdemli meg hogy zseninek titulálhassák. Henry inkább a múlt zsenije mint a jelené/jövőjé, Ronaldinho dettó. Iniesta pedig sztem jövőre felfog nőni Messihez, Xavihoz, Eto'o-hoz. Mert szerintem a jelenlegi Barca zsenijei ők.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.28. 23:01:15

Bányász írta:Akkor egy védő nem is lehet zseni?
De lehet, vagy akár egy kapus is. Sztem pl. Kahn fénykorában az volt, a védők közül meg Cafu, Roberto Carlos, Zanetti mindenképpen.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.03.28. 22:45:01

Akkor egy védő nem is lehet zseni?

Nálam az a zseni aki zseniálisan végzi a feladatát.És hát azt védő is tudja...mint Puyol vagy Nesta...

Iniesta pedig sztem igenis zseniálisan játszik.Csak nem tud egyenletes teljesítményt nyújatni.Még nem "kiforott" zseni,de az lesz idővel sztem :wink:

Sztem a nagyrésze megvan nála azokból amiket LG említett.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.28. 22:36:16

Saviola írta:Iniesta nem zseni?Hihetetlenül hasznosan játszik,s egy-két cselsorozat után én is csak lesek..azonban ő is visszaesett,ez tény,de ez az egész csapatra elmondható.. :evil:
De nem a cselsorozatok miatt lesz vki zseni, attól sokkal több kell. Legalábbis számomra az a zseni, aki képes ritmust váltani, képes nagyon váratlan dolgokat mehúzni, villanásokkal képes meccseket eldönteni, akkor is, ha rossz formában van, a nagy rangadókon mindig odateszi magát, és olyan dolgokat ad a focivilágnak, amire évtizedek után is emlékezni fognak. Ilyen gyerkből túl sok nincs a földön, és a jelenlegi Barcából 4 embert tartok csak ilyennek: Ronaldinhot, Messit, Decot, Henryt.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2008.03.28. 21:48:38

Iniesta nem zseni?Hihetetlenül hasznosan játszik,s egy-két cselsorozat után én is csak lesek..azonban ő is visszaesett,ez tény,de ez az egész csapatra elmondható.. :evil:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.03.28. 21:30:29

Hát én nem "ugatlak le",de hát akkor nagyon el vagy tévedve ezzel a témával kapcsolatban!Méghogy Iniesta egy robot!Könyörgöm!Essien,na ő az,hozzá képest Ini maga a zseni,a technikailag kiforott,penge játékos!Azzal meg nem értek egyet,hogy csere lesz jövőre!Egy ilyen játékos,aki a pálya minden területén megállja a helyét,és ott 100%-ot nyújtva segíti csapatát,az soha a az életbe nem lesz pados!Iniesta nem az a típus,aki elszáll!Ha a BL győzelem után nem szállt el,márpedig akkortájt Xavi sérülése miatt sokat játszott,szóval,ha attól,a BL győzelemtől nem szállt el,akkor semmitől!

Na hy!
.
takivini
Capitá del Barça

2008.03.28. 21:27:42

Szerintem, hogy valami ideillőt is mondjak, Iniesta az egyik legjobb játékosunk, rendkívül kreatív, gyors, bár nem gólerős, de nagyon hasznos.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.28. 21:14:57

G-Jay írta:Iniesta nem egy szupersztár, nem ultra tehetség, hanem egy kiforrott, stabil, a labdával nagyon jól bánó, jól cselező, hidegvérű középpályás. Amire nekünk kell, arra tökéletes. Nem értem mi itt a probléma?

G.
Pontosan :!: Egy csapatban nem lehet mindenki szupersztár, azt láthattuk, mi lesz belőle. Kellenek a biztos pontok egy csapatban, akikre mindig lehet számitani. Iniesta ilyen, ezért a csapat 1ik legfontosabb tagja, amit sohasem vitattam. A sztárok teljesitménye általában hullámzó, képesek villanásokkal meccseket eldönteni, ugyanakkor sokxor nem csinálnak semmit meccseken keresztül. Igy hosszutávon az ilyen kiegyensulyozottan jó játékosok legalább olyan hasznosak a csapatba. A másik, h Iniesta még mindig fejlődésben van, tavaly óta is sokat javult még. Ő későbben érő játékos, sztem még ennél is jobb lesz.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.03.28. 21:07:35

Iniesta nem egy szupersztár, nem ultra tehetség, hanem egy kiforrott, stabil, a labdával nagyon jól bánó, jól cselező, hidegvérű középpályás. Amire nekünk kell, arra tökéletes. Nem értem mi itt a probléma?

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Gomezinho
Capitá del Barça

2008.03.28. 21:03:54

Iniesta inkább robot mint zseni ! Jövőre csere lesz:)
Ronaldinho .... cserben hagytál minket!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.03.28. 21:03:31

chi omega!
Te talán okleveles szakedző vagy? Vagy elvégezted a kölni edzőképzőt? Vagy valamelyik európai elitklub igazolt alkalmazottja vagy?
Ha igen, bocsi a kérdésért. Ha nem, akkor honnan veszed a bátorságot, hogy más fórumozó szakértelmét kétségbe vond? Vagy talán, tilos a vélemény-nyílvánítás?
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.28. 21:00:40

chi omega írta:
Az ilyenek annyira, de annyira irritálnak, ilyenkor azért marha nehéz visszafogni magamat :x

Nem vitattam a képességeit, nem mondtam egy szóval sem, h nem tud lenditeni a csapaton.
Az, h dönt el a meccseket, az meg igaz. 3 gólt lőtt, 2 gólpaszt adott :arrow: olyan sok meccset tehát nem döntött el. Mondom még1x, egy nagyon jó játékosnak tartom, de azért nem egy zseni.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.03.28. 03:27:33

LG írta:Miért szerezne ellenségeket :?: :roll: Csak leirta a véleményét, és ezt a keretek között. Az igaz, h sokan nem értenek 1et vele. De azért be kell látni, h vmi igazság van benne amit leirt. Abban igaza van, h Iniesta nem az a játékos, aki villanásokkal képes eldönteni egy meccset. Ő egy stabil játékos, aki kiegyensulyozott, jó teljesitményt nyujt, elég jól cselez, jól tud labdát tartani, sokat dolgozik a kp-n, jól passzol, és pontosan. Amitől egy kis hiányérzetem van, azok a lövései, sztem kicsi a lövőereje. Mindent összevetve egy nagyon jó játékos, aki fontos láncszem a csapatban. De hiányzik belőle a plussz, amitől igazán nagy klasszis egy játékos.
iniesta óriási klasszis xavival együtt. brutális ez a középpálya. góllövésben nem a legjobb, ennyi az összes hátránya. nem tud lendíteni a csapaton? hol voltatok ti a BL évében? nincsenek villanásai, amik eldöntenek egy meccset?????? legutóbb is az ő szólója után sikerült csak gólt szerezni..
úgy veri végig a védőket, hogy öröm nézni, számtalan gólhelyzet fűződik a nevéhez.

chi omega
Entrenador del Barça

2008.03.28. 03:24:51

Andrisveres írta:iniesta: 2389 perc , 3 gól , 2 gólpassz.

sztem ez kevés.
labdaszerzés: 156
Wa2x_
Barça B

2008.03.27. 20:39:21

Los Banditos írta:Messi után nálam ő eddig az idei legjobb a csapatban. Nélküle nem tartanánk itt sem, ahol most vagyunk.

R10-nek egész jó a statisztikája, mégis nulla a teljesítménye.
Ez így van! Ini az egyik legjobb idén! És ő igazán agilis és feltörekvő.. gondoljunk bele honnan küzdötte fel magát és most hol van..! Nagyon becsülöm és nem csak ezért, mint embert, mint játékost!
Hinni akkor is, ha a tételt olykor csak hitünk bizonyítja, s küzdeni, bárha elégtételt csak a jövő ad álmainkra.
FCB> °Mes que un club.
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.27. 15:18:57

Andrisveres írta:iniesta: 2389 perc , 3 gól , 2 gólpassz.

sztem ez kevés.
Messi után nálam ő eddig az idei legjobb a csapatban. Nélküle nem tartanánk itt sem, ahol most vagyunk.

R10-nek egész jó a statisztikája, mégis nulla a teljesítménye.
in to exile
socio66

2008.03.27. 15:12:57

elprat írta:
socio66 írta:Azt nem mondom hogy Iniesta nem jo,de lássuk
már be hogy ő nem fog sohasem lendíteni a csapat
szekerén!mert nem klasszis focista!ha Deco beáll,akkor
lehet hogy lassu,öreguras,de tutira ad egy olyan labdát
vagy kettőt a meccsen,amivel eldönt egy meccset,mégis
mindenki arrol beszél hogy Iniestat kell játszatni! miaz
hogy minden meccsünkön ő a legjobb?hát pont ezt mondom
hiába jo de nem tudja a csapatot a hátára venni! ő nagyon jo
lenne akkor ha futna a szekér,és mások hoznák a meccset,akkor
ő egy nagyon jo,hasznos tagja lenne a csapatnak.DE most nem
megy szoval olyan játékosok kellenének,akik,ha nem megy akkor
tudnak valami váratlant húzni! Deco,Ronnie! Amugy meg Iniesta
kapura nem veszélyes,abban nagyon jo hogy hátul elkezd forgolódni
a védők mellett aztán meg odaadja Yayának aki meg kezdjen vele
valamit.Sok labdát ad el,és a megindulásainak 90% a sikertelen,
mert mindig elesik,fizikailag nem tul erős..
Még "szerencse" hogy nincs valami sok időm a fórumozásra,de az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat elnézve "nem is baj".
Hogy te nem Iniestáról akarsz itt makogni az tuti,mert totál az ellenkezőjét írtad le :shock:
Ha azt vesszük hogy mindenkinek meg van a véleménye addig ok,na de hogy EZT nyilvásosságra hozd-elég merész!
Szerzel magadnak pár ellenséget sztem... :shock:
lehet,de ettől még leirom a véleményem! :)
amugy meg a fórum arra való,hogy megosszuk
egymással a véleményünket!Ha ezért valaki az
"ellenségem"( :lol: )lesz,akkor annak csak gratulálni
tudok..
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.27. 14:43:34

Miért szerezne ellenségeket :?: :roll: Csak leirta a véleményét, és ezt a keretek között. Az igaz, h sokan nem értenek 1et vele. De azért be kell látni, h vmi igazság van benne amit leirt. Abban igaza van, h Iniesta nem az a játékos, aki villanásokkal képes eldönteni egy meccset. Ő egy stabil játékos, aki kiegyensulyozott, jó teljesitményt nyujt, elég jól cselez, jól tud labdát tartani, sokat dolgozik a kp-n, jól passzol, és pontosan. Amitől egy kis hiányérzetem van, azok a lövései, sztem kicsi a lövőereje. Mindent összevetve egy nagyon jó játékos, aki fontos láncszem a csapatban. De hiányzik belőle a plussz, amitől igazán nagy klasszis egy játékos.
elprat
Capitá del Barça

2008.03.26. 17:09:48

socio66 írta:Azt nem mondom hogy Iniesta nem jo,de lássuk
már be hogy ő nem fog sohasem lendíteni a csapat
szekerén!mert nem klasszis focista!ha Deco beáll,akkor
lehet hogy lassu,öreguras,de tutira ad egy olyan labdát
vagy kettőt a meccsen,amivel eldönt egy meccset,mégis
mindenki arrol beszél hogy Iniestat kell játszatni! miaz
hogy minden meccsünkön ő a legjobb?hát pont ezt mondom
hiába jo de nem tudja a csapatot a hátára venni! ő nagyon jo
lenne akkor ha futna a szekér,és mások hoznák a meccset,akkor
ő egy nagyon jo,hasznos tagja lenne a csapatnak.DE most nem
megy szoval olyan játékosok kellenének,akik,ha nem megy akkor
tudnak valami váratlant húzni! Deco,Ronnie! Amugy meg Iniesta
kapura nem veszélyes,abban nagyon jo hogy hátul elkezd forgolódni
a védők mellett aztán meg odaadja Yayának aki meg kezdjen vele
valamit.Sok labdát ad el,és a megindulásainak 90% a sikertelen,
mert mindig elesik,fizikailag nem tul erős..
Még "szerencse" hogy nincs valami sok időm a fórumozásra,de az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat elnézve "nem is baj".
Hogy te nem Iniestáról akarsz itt makogni az tuti,mert totál az ellenkezőjét írtad le :shock:
Ha azt vesszük hogy mindenkinek meg van a véleménye addig ok,na de hogy EZT nyilvásosságra hozd-elég merész!
Szerzel magadnak pár ellenséget sztem... :shock:
Nem az a baj hogy nagy az Isten állatkertje hanem az,hogy alacsony a kerítès... "...szórjunk a fejre hamut ès aztán, nyomjuk tovább, ezt a kamu-kamut.." Fish!
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.24. 20:38:17

Ez csak statisztika...Én nem ennek hiszek, hanem annak, amit meccsről-meccsre látok, és az az, h Iniesta jól játszik. Bár ő inkább egy kiegyensulyozott, megbizható kp., és nem az, akitől lehet várni igazán nagy dolgokat, h vigye előre a csapatot. De ilyen is kell a csapatpa.
Andrisveres
Jugador d'estrella

2008.03.24. 14:29:21

iniesta: 2389 perc , 3 gól , 2 gólpassz.

sztem ez kevés.
Válasz küldése