Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.15. 22:21:45

Mondjuk a legnagyobb focisták mindig öncélúak voltak, másképp nem is válhattak volna azzá. Az egyensúlyt kell megtalálni.

Nekem tetszenek a "feleselges" cselei, bár ez is nézőpont kérdése, minek rúgtunk tegnap hatot, abból négy "felesleges" volt. Ha ezekből hiba következik vagy az ellenfelet hozza helyzetbe, az cink, az nekem sem tetszik, nálam a támadóharmadban (ennek amúgy nagyon nagy szerepe van a történetben és Bob jó szemmel fel is hozta) sok minden belefér, támadó/center révén iszonyat mennyiségű labdát adtam el, ami bejött, abból meg jöttek a szép gólok. Nekem "nagyban" is így tetszik, egy csatár meg legyen önző, és akarjon sok gólt rúgni, ne legyen már mindenki Iniesta, mert akkor a gólvonalon fogunk gurigázni :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.15. 21:40:39

A cselezési formáját mondtam, hogy más és melyikkel lehet előrébb jutni. Írhattam volna Robbent is mikor még tudott járni. :D Ne az embereket nézd, hanem a formát, ahogy csinálja. Neymar is ilyen, csak elszáll néha az agya.

Iniesta középpályás, Neymar támadó. Ne forgassuk át ilyenre, a hatékonyságot abban mérjük, hogy amit vállal az mennyire jön be vagy sem. Iniesta szerintem jobban cselez, pontosságra meg ég és föld, de ez meg abból is adódik, hogy hátrébb van.
Kép
Kép
Kép
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.02.15. 21:29:50

Bob_Marley írta:Nem is utaltam erre, hogy csak az a jó ami bejön. Van olyan hogy nem jön be, de alapvetően arra kell törekedni, hogy a leggyorsabb módon játssz. Egy-két érintős cselezés meg sarkazgatás között van különbség. Nem azért írom huszadikra a sarkazgatást, mert ez az egy dolog van, hanem leginkább azzal lehet szemléltetni. Hatékony=gyors, célravezető mozdulat. És igen, leginkább nem kockázatos mozdulat. Nem hiszem el hogy nem lehet látni a különbséget Messi Iniesta vagy Neymar cselezése között. Ini most is pár érintővel hozta ki az elején. Nem húzogatta sehova, nem cifrázta, hanem tolt és ment. Neymar is ha ezt csinálja rohadt jó, de mikor nem az nagyon tud hátráltató is lenni. Lsd gólok jönnek, jöhetnek az ilyen flegmázásból, plusz elve megakad a támadás.
Különbség Messi és Ney között? Hogy ne lehetne látni.... Viszont emlékeztetni szeretnélek rá h Maradona óta nem volt ilyen játékos (sőt sztem Pelét és Maradonat is túlnőtte). Szval ne akarjunk még egy Messi szintű játékost mert sanszos h 20-30 évig nem nagyon lesz. Ini hatékonysága? Oké akkor ezt nézzük meg. Nézzük meg az utolsó 1 évet (h megfelelően nagy legyen a merítés) és ha Ini mellé több kulcsszituációt találsz (ahol kulcsszerepet vállal egy gól létrehozásában, mert megbontja a védelmet, gólpasszt ad, gólt rúg) akkor komoly életjáradékot fogok fizetni neked. Ha feleannyit találsz Ininél mint Neynél akkor mostantól ingyen iszol minden hétvégén. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy látszólag Ini hatékonyabb, de ha leülsz, és elkezded visszanézni a meccseket h a gólokban ki mennyire vállalt részt (vagy mondjuk a nagy gólhelyzetekben) és ezt vmilyen szinten súlyozva pontozod akkor Ininél max 20%-át fogod találni pontokban mint Neynél (pedig azért nem egy noname közzéppályásról hanem Iniről beszélünk). Akkor most ki a hatékonyabb? (józan paraszti ésszel - szemre - Ini, azonban ez nagyon messze áll a valóságtól)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.15. 21:15:06

Nem is utaltam erre, hogy csak az a jó ami bejön. Van olyan hogy nem jön be, de alapvetően arra kell törekedni, hogy a leggyorsabb módon játssz. Egy-két érintős cselezés meg sarkazgatás között van különbség. Nem azért írom huszadikra a sarkazgatást, mert ez az egy dolog van, hanem leginkább azzal lehet szemléltetni. Hatékony=gyors, célravezető mozdulat. És igen, leginkább nem kockázatos mozdulat. Nem hiszem el hogy nem lehet látni a különbséget Messi Iniesta vagy Neymar cselezése között. Ini most is pár érintővel hozta ki az elején. Nem húzogatta sehova, nem cifrázta, hanem tolt és ment. Neymar is ha ezt csinálja rohadt jó, de mikor nem az nagyon tud hátráltató is lenni. Lsd gólok jönnek, jöhetnek az ilyen flegmázásból, plusz elve megakad a támadás.
Kép
Kép
Kép
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.02.15. 20:57:53

Bob_Marley írta:Na pont az hogy amit csinált pl Suarez kapufájánál azt egyáltalán nem írtam hogy felesleges. Na az úgy király, gyorsan, ütemben, kér érintőkkel. De nem ezekről van szó, hanem a félpályás dolgairól, nem a támadó harmadban. Túlzásokról, felesleges érintésekről. Messit nem hiába hozom fel példának, "csak" tologatja, nem ugrál felette meg hasonlók, hanem megy vele előre. Nem sarokkal próbálja adni stb. Suarez kapufája ékes példa milyen kéne legyen. Semmi sallanag nem volt, kis szerencséje is volt hogy visszapattant, elhúzta a védő mellett adta is tovább.
de pont erre céloztam Bob (csak a hsz-em közben eltűnt) hogy ha ott nem jön be neki a cselló akkor felesleges cselezésnek van minősítve (mert be is adhatta volna, vagy egy egyszerű visszapassz lehetett volna a "hatékony" megoldás, vagy keresztlabda, vagy mittudomén. Érted? Ott vagy sztem elcsúszva (noname-mel) hogy Te akkor mondod valamire h "hatékony" ha bejön (kicsit leegyszerűsítve, de lényegében). A nevében is benne van: hatékony= a lehető legoptimálisabban célt ér. Ha meg nem jön be akkor "túlcifrázott", "felesleges középre húzás" , "felesleges dribli" lett volna a szituációnak a minősítése. Érted? Emlékszel az ellenfél védelmét körbepasszolgató csapatunkra? Na ott mindenki jó megoldást választott csak semmit nem ért. Mert egyedül Messi tudott váratlant húzni (őt egyedül könnyű volt kivenni). Mostmár Ney, és Suarez is ez a kategória. Mindenki másképp...
TripleH
Entrenador del Barça

2016.02.15. 20:54:46

Kimész, nyersz veszítesz, ennyi.
Azért azt is tartsuk szem előtt, hogy a szurkolókból élnek ezek a csapatok, és hát lássuk be, a Neymár féle játékosok szerettetik meg ezt a sportot, és a Messi/Iniesta féle letisztult zsenik tartják meg őket, hál isten mindenki megtalálja a szükségletét a csapatban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.15. 20:43:33

Na pont az hogy amit csinált pl Suarez kapufájánál azt egyáltalán nem írtam hogy felesleges. Na az úgy király, gyorsan, ütemben, kér érintőkkel. De nem ezekről van szó, hanem a félpályás dolgairól, nem a támadó harmadban. Túlzásokról, felesleges érintésekről. Messit nem hiába hozom fel példának, "csak" tologatja, nem ugrál felette meg hasonlók, hanem megy vele előre. Nem sarokkal próbálja adni stb. Suarez kapufája ékes példa milyen kéne legyen. Semmi sallanag nem volt, kis szerencséje is volt hogy visszapattant, elhúzta a védő mellett adta is tovább. És ott az ellenpélda múltkor, mikor sima passz helyett valami türkkel hosszan adta Vidal elé, lőn elvették.

Chino,
egyáltalán nem adtam szádba dolgokat, örüljél akkor neki, én meg akkor örülök ha egyszerű a játéka, pont. Sehova nem vezet ez, leírhatod századikra is Ronaldinhot, nem akarom senkit megsérteni, nálam koránt sem etalon, SŐT!!!!
Amit írtam nem akarod megérteni, hajtod ugyanazt. Tegyed így, nem arról van szó ha cselez, hanem arról hogy előrébb megy vagy sem. Jössz hogy neked "színt" visz a játékba meg hasonlók, akkor ezt minek írod le ha akkor még se fontos, vagy akkor fontos mégis, vagy ez mi? Ez nem festmény, hogy színt viszünk bele, hanem futball. Kimész, nyersz veszítesz, ennyi. Hagyjuk, mert fújod ugyanazt, s iszonyat elfogult vagy. Én nem utálom Neymart, csak pont hogy nem érdekel ő van vagy Jóska, vagy Pedro vagy más. A Csapat nyerjen, jusson előre. Ha valaki a saját érdekét a csapat elé helyezi azt nem fogom soha díjazni. Amikor megy neki, mindig próbálom dicsérni is, mert evidens. A legfontosabb hogy nyerjünk és ha alázattal megtesz ezért mindent persze hogy király. De mikor az van, hogy kényszeresen kezd "villogni" az korántsem csapatérdek, nálam.
Én is ugyanazt fújom, totál felesleges ez így már.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.02.15. 20:31:48

Jack Napier írta:Én nem szeretnék komolyabban belefolyni ebbe. Annyi lenne csak a kérdésem,hogy amikor például Bravo, TS vagy akármelyik kapus egy olyan lövést ami jól jön de azért veszélyes úgy véd ki hogy közbe homorít majd a földön csinál 2 bukfencet (most azért nem egy Higuaita szintre gondolok) és tegyük fel emiatt szögletre megy ki a labda akkor az ugyan olyan felesleges és hátráltató a csapat számára, nem? Ugyanolyan flegma, megalázó lehet annak aki lőtt.( De Neymart nyilván nagyobb divat szidni) És én sem azt mondom hogy mondjuk az 1. félidőben nem játszott rosszul. De tényleg úgy csinálnak páran mintha sikerektől fosztaná meg klubbot, pedig inkább hozzásegíti.
A hozzászólás méltó a nevedhez. :lol:

Várom amikor a Neymar fan klub tagjai lesznek azok, akik a leginkább szidják. Ugyanez volt Pedro, Pique esetében is, de még Messinél is sokan siránkoztak.
Szépen el volt magyarázva kb 50x, hogy a gond nem az, hogy cselez, hanem az h egyes meccseken a cseleket helyezi előtérbe a hatékonysággal szembe. De imádom a csordaszindrómátokat. Van 2-3 jómadár, aki végig se olvassa a hsz-okat, de egyből nekiesik mindenkinek, a többi meg követi amit azok mondanak, miközben az a 2-3 ember teljesen félreértelmezte az elmondottakat.

Emlékeztet az amerikai anti vakcina fanatikusokra. Az egész annyiról szólt akkor h pár áltudós csaló leközölt egy hamis cikket, mert kellett nekik a pont érte, pár év és ott tartunk h új járványok törnek ki miatta, mert pár hülye utána se nézett, csak vakon követte.
A Fifa egy szégyen
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.15. 20:29:59

Bob_Marley írta:Egyáltalán nem érzem kisarkításnak, olyan dolgot próbálsz fontosnak beállítani Chino ami nem az. A fociban az eredmény, gól az fontos, a többi mellébeszélés, maszlag. Te meg leírod hogy színezi az fontos, színezze nem érdekel, mert nem ezért nézem, de amint öncélúan csinálja már koránt sem vicces. És hátráltatja a csapatot. Tegnap rengeteget hibázott, megemlítettük, te meg idekeversz Pedro dolgokat....Hát ez mi? Két külön dolog, Pedro ügyetlenebb, és? De ő mindig kihajtja a belét, én ezért szeretem, de ő nála is mindig megjegyeztem ha nem ment, s hibázott. Itt ugyanaz, Neymar gólja parádés volt, de mellette rengeteg hiba volt a játékában, s visszatérő hibák. És az ha valaki felelőtlen, bohóckodik, nem elég koncentrált nálam nagyon nagy hiba. Van olyan hogy nem megy, de a flegmázás az nem begyere.

Utoljára reagálok, mert ez már nagyon nem vezet sehová, főleg, ha olyat írsz, hogy nekem egy csel fontosabb mint egy gól. Ezután nem is nagyon van miről beszélni, mert távolról seem írtam semmi hasonlót. Lassan személyeskedés, ha olyan dolgokat adsz a számba amiről nem beszéltem. Ha pedig számodra csak a gól és az eredmény a fontos, akkor nem kell megnézni a meccset, hanem elég csak a végeredményt.

Ha elolvastad volna, hogy Pedrot miért hoztam fel példának, zárójelben odaírtam, akkor értenéd miről beszélek. Továbbá le is írtam, hogy tegnap sokat hibázott és magához képest alul teljesített.
Ezzel együtt én nem szeeretném, hogy leegyszerűsödjön a játéka és azért kelljen csak dicsérni, mert fut, hajt. Egy olyan játékos, aki színt tud vinni a mai fociba az ritka és ezek a látványosabb megmozdulások nagy részben nem öncélúak vagy bohóckodások, hanem támadásban inkább ezzel jut előre, töri fel a védelmeket. És itt nem arról beszélek, hogy félpályán sarkazgat.
Ismét csak Ronaldinho-ra tudok visszautalni, akinek fénykorában az egész világ fejet hajtott és nem azért, mert jól rúgta a szabadrúgásokat, vagy rúgott egy szezonban 20 gólt meg adott 10 gólpasszt.
De mindegy is, más a véleményünk a szép játékról és ennyi.
Forca Barca!!!!
Jack Napier
Jugador d'estrella

2016.02.15. 20:25:00

Én nem szeretnék komolyabban belefolyni ebbe. Annyi lenne csak a kérdésem,hogy amikor például Bravo, TS vagy akármelyik kapus egy olyan lövést ami jól jön de azért veszélyes úgy véd ki hogy közbe homorít majd a földön csinál 2 bukfencet (most azért nem egy Higuaita szintre gondolok) és tegyük fel emiatt szögletre megy ki a labda akkor az ugyan olyan felesleges és hátráltató a csapat számára, nem? Ugyanolyan flegma, megalázó lehet annak aki lőtt.( De Neymart nyilván nagyobb divat szidni) És én sem azt mondom hogy mondjuk az 1. félidőben nem játszott rosszul. De tényleg úgy csinálnak páran mintha sikerektől fosztaná meg klubbot, pedig inkább hozzásegíti.
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.15. 20:24:16

Hihetetlen, hogy ilyen sziten ekézitek a srácot. Egy-két megoldása látványosan nem jön be, viszont Messi után messze a második leghatékonyabb ezen a téren. Akkor mégis mi a francról beszélünk? Pedrot vagy Alexist sírjátok vissza?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.02.15. 20:10:49

Bob_Marley írta: A fociban az eredmény, gól az fontos, a többi mellébeszélés, maszlag.
Bob! Nem lenne akkor elég a végén megnézni a hírekben az eredményt? Ha tényleg erről szól a foci, nem pedig a játékról. Ha meg az kell, hogy valaki meghaljon a pályán annyit fusson, akkor javaslom inkább a futósportokat nézni. Pl. maraton. Ott a végén mindenki meghal. Garantáltan. Még lehet extra hányásokat is nézhetnek az ínyencek. Ha meg a focinak az a része érdekel h milyen taktika győzi le a másikat, akkor inkább a stratégia játékokkal szemezgetnék inkább... Ha "eccerű", ötlettelen foci kell akkor magyar bajnokság. Ha kiszámíthatóság, rend és célszerűség akkor valami reáltudományt javaslok. Mondjuk matematika, vagy statisztika.
Bírom azt amikor egy csel, vagy esernyő kapcsán sokak megalázásról beszélnek... Talán a tizi kapcsán te is pedzegetted tegnap. Atyaég. A foci lényege pont a csel, az esernyő, a játékosság. Aki igazi sportember / valaha focizott pontosan tudja h ebben semmi megalázás és semmi megalázó nincs. A véredben van h "megszivasd" a másikat, de ennek köze nincs a megalázáshoz. Attól te még tiszteled az ellenfeled. A foci lényege a szépség ( ami a nagybetűs FOCI - ami több elemből áll, de ezt hosszú lenne kifejteni...) és az eredményesség összhangja. Neymar az annyira hiányzó lazaságot és könnyedséget hozza vissza a fociba. Hál' isten. Nagy gyöngyszem az ilyen játékos (persze pont ezért nem lesz klasszikus értelemben olyan hatékony - de ha mögénézel pont a könnyedsége és a lazasága ad neki egy másfajta hatékonyságot - a kiszámíthatatlansága ad valami olyan új elemet a játéknak ami hatalmas hasznára válik a csapatnak, persze mivel szokatlan ezért csak a jobb szeműek veszik észre)
Kash
Entrenador del Barça

2016.02.15. 20:08:51

Nem akarok belefolyni a vitába, mivel bármit is írok -még ha igazam is van- úgyis semmibe veszik, szal csak annyit fűzök hozzá a dologhoz, hogy amig van eredmény és sok felesleges cselezés, addig nincs gond, majd ha előbbi nem lesz és utóbbi igen, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy mi a fontosabb. Ha Neymar a cselezések helyett inkább az eredményre hajtott volna, akkot 8-9 góllal verjük a celtát, ami ugyancsak 3 pont, mint a 6-1, és ezt mindig te írod Bob.
Fontos meccseken nem bohóckodik ennyit, ezeken a meccseken belefér, és tarkítja a játékot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kash 2016.02.15. 20:11:12-kor.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.15. 19:53:24

Bob_Marley írta:Egyáltalán nem érzem kisarkításnak, olyan dolgot próbálsz fontosnak beállítani Chino ami nem az. A fociban az eredmény, gól az fontos, a többi mellébeszélés, maszlag.
És akkor kezdődik 56. alkalommal a ki mit tart fontosnak a fociban vita.. :D szerk.: Úgy tudtam.. :D

Első félidőben amúgy tényleg piszok gyenge volt, másodikban szerintem nem volt vele baj. Néha megakadtak rajta a támadások persze, pont mint Suárezen, amikor rosszul vette át, vagy Messin, amikor kicsit tovább tartotta magánál, mint kellene. Nem volt kirívóbb ebben a félidőben szerintem, mint amúgy szokott, sőt, elég sok hasznos megmozdulása is volt - Suárez kapufájánál is mit művelt előtte..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.15. 19:30:20

Egyáltalán nem érzem kisarkításnak, olyan dolgot próbálsz fontosnak beállítani Chino ami nem az. A fociban az eredmény, gól az fontos, a többi mellébeszélés, maszlag. Te meg leírod hogy színezi az fontos, színezze nem érdekel, mert nem ezért nézem, de amint öncélúan csinálja már koránt sem vicces. És hátráltatja a csapatot. Tegnap rengeteget hibázott, megemlítettük, te meg idekeversz Pedro dolgokat....Hát ez mi? Két külön dolog, Pedro ügyetlenebb, és? De ő mindig kihajtja a belét, én ezért szeretem, de ő nála is mindig megjegyeztem ha nem ment, s hibázott. Itt ugyanaz, Neymar gólja parádés volt, de mellette rengeteg hiba volt a játékában, s visszatérő hibák. És az ha valaki felelőtlen, bohóckodik, nem elég koncentrált nálam nagyon nagy hiba. Van olyan hogy nem megy, de a flegmázás az nem begyere.

Messi erre az ékes példa, nem csavarja fülén a labdát és megy mint a mérgezett egér. És nála ugyanúgy sétálástól kezdve mást is megjegyzek, olvasd vissza ha nem hiszed.

Amiket felhoztam példákat mind olyanok voltak, amik olyan szituban voltak amik felesleges. Engem nem hat meg ha leveszi maga mögött a labdát, totál nem fog érdekelni (ne ilyen példát hozz fel, nem is erről írtam), de az hogy ha félpályánál FELESLEGESEN, KOCKÁZATOSAN sarkazgat, azt ne állítsuk be úgy hogy hát benne van. Nagyon sok olyan szitu van, amikor egész egyszerűen túlzásba esik. És én ezt "ölném" ki belőle, mert az a fontos a csapatnak jó legyen, nem az hogy most éppen Neymar trükközget vagy sem. Tegnap is ékes példa volt, hogy túlzásba esett cipelés, cselezés terén is. Ez pedig igen is baj, s ebben kell tisztuljon a játéka. Én vagyok a legboldogabb ha megy neki a játék, ha csinálja, de engedtessék már meg hogy ugyanúgy én legyek a legcsalódottabb mikor Neymar inkább azzal van elfoglalva hogy magát szórakoztassa mint hogy a csapat hasznára váljon.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.15. 16:24:38

Bob_Marley írta:Semmi köze ehhez Pedronak, de sikerült idevenni. Tőlem Jóska Pista is lehetne, csak a csapat hasznára váljon. És igen, az elmozgást is megszoktam jegyezni, de nem érzem szélsőségesnek, hogy a rengeteg felesleges cselt még erényként állítsuk be. Nekem ne mondja senki, hogy a felezőnél nem felesleges sarkazgatni.
És noname tökéletesen leírta, ezt a játékot gólra játsszák, ha valakinek egy csel többet ér mint a gól, akkor inkább freestylet kell nézni.

A felesleges, hasztalan stb jelző az mind arra utal, amivel a csapat nem jut előre. Félpályás sarkazással nem jut előre. Cipelem bele a védőbe azzal sem jut előre. És Messinél én ugyanúgy megjegyzem, mert ő se érdekel hogy kicsoda, csont nélkül adnám el ha a csapatnak előnye származna ebből pl. Itt ugyanaz, Neymar nekem ne bohóckodjon, mert ez nem válik a csapat hasznára. Sok olyan van, amikor nagyon is túlzásba esik, ott volt múltkor is, sima belsővel leteszi Vidalnak ziccer, neeeem. Valami trükk feltétlenül kell, el is vitte a védő a labdát. Roma ellen flegma pörgetés, most is volt nem egy sarkazgatás stb. Nem csak a rosszat látom benne, de ezek olyan iszonyat bosszantó dolgok nála, hogy hihetetlen. És nem mindig a támadó harmadban húzza meg ezeket, ez meg a másik. Az meg ha valakinek egy csel többet ér, akkor tényleg felesleges bármiről beszélni.

Ezt azért emelem ezt ki, mert sokszor ilyen "hibába" esel. Ilyet senki nem mondott, szerintem ezek a vélemények kisarkítás és az igazságtól is hatalmas távolságra van. Mellesleg nem érv.

És azt ne mondd nekem, hogy Messinél annyira megjegyzed, aki egy ilyen labdavesztés után elkezd sétálgatni. És rengeteg példa van, hogy passzolhatna, helyzetbe hozhatná a társakat, de ő még tologat vagy belefordul ez emberbe.

És azt kellene megérteni, hogy itt nem arról van szó, hogy Neymar mindent rendben csinál és nem lehet szidni, de most azt nem értem, hogy miért lenne felesleges vagy kéne kiölni, ha egy olyan dolgot amiben semmi kockázat nincs ő máshogy oldja meg. Ha jön egy labda és ő nem szimplán belsővel veszi le, hanem egy látványosabb mozdulattal miért gond. Én sem azokról a dolgokról beszélek amik nagy kockázatot rejtenek magukban és felelőtlenül oldja meg, de szerintem nincs annyi mint azt felvázolod. A cseleknél is neki ez a stílusa, ő így kivitelezi. Valaki elekezd biciklizni, van aki simán meghúzza van aki testcselekkel próbál előrehaladni, ő ezt nem így oldja meg, lehet, hogy az kevésbé lenne hatékony nála.
Erre is Ronaldinhot lehetne példának felhozni. Ő sem ezeket az "átlagos" cseleket hozta, egyszerűen más volt a stílusa, mégsem hallom azt, hogy jobb és hatékonyabb játékos lett volna, ha ezeket elhagyja.

Ha mondjuk Pedro próbálkozna ezekkel (nem személyeskedésből, csak azért hozom őt fel mert talán rajta lehet legjobban éreztetni ezt a kontrasztot) valószínűleg komolyan redukálódna ez a sikeresség képességekből adódóan és tényleg fel lehetne hozni, hogy abba kellene hagynia. De Messinek (azért őt említem mert MOM lett és 10-est kapott) sem lehet mondani, hogy ne ezeket a "beviszem az emberek közé és úgy kergetem őket össze, hogy helyzetbe kerüljek" vagy a "tologatom és csinálom a kis testcseleket" stílust használja, ami szintén látványos csak kicsit más szemszögből. És ő is csinál bőven félpályánál cseleket, amikor simán vissza lehet passzolni, tegnap is ziccerbe hozhatta volna Suarezt, ha nem kezd el 3 ember között cselezgetni, de a Roma ellen is inkább 5 ember közt húzogatott, mikor mindkét társa teljesen egyedül álldogált.

És félreértés ne essék nem azt mondom, hogy csak show-t csináljon és arra törekedjen, ezeknek nagy százaléka "hasznos" és nagyon jó látni ilyeneket a mai futballban. És ha egy passzt ugyanúgy meg tud csinálni "simán" és kicsit figurázva vagy így egy labdalevételt azzal nem tudom mi a baj.
Forca Barca!!!!
noname
Llegenda del Barça

2016.02.15. 16:22:12

Normandia írta:...
Pont erre célzok, hogy ő ennél jobbra képes és általában jobb is,de az utóbbi időben(mióta az eligazolásáról pletykálnak), alaposan visszaesett.
A tisztánlátás kedvéért, a megalázást én nem az esernyőcselekre értettem, hanem pl a Valencia meccsre, ahol összeszólalkozott Barragannal és onnantól kezdve minden egyes alakalommal direkt závezette a labdát, hogy kicselezhesse, még akkor is, ha ezzel teljesen kiszorította magát. Az az, ami még élnénken él, de volt neki már nem egy meccse, ahol valakivel összeszólalkozott és onnantól kis túlzással akkor is ki akarta cselezni az illetőt, ha az már a padon pihent. Itt jön be az éretlenség. Messit 100x lerúgják, mégse fogja keresni direkt azt, aki lerúgta, pont ugyanúgy áll hozzá mindenkihez és azt fogja tenni, ami a csapatnak a legjobb.
A Fifa egy szégyen
Normandia
Director del Fútbol

2016.02.15. 16:08:44

noname írta: Nah jó, most vagy senki nem olvassa végig amit írok, mielőtt reagál vagy nem egy nyelvet beszélünk. #-o #-o #-o
Nem az a lényeg, hogy ki a jobb, hanem, hogy ki mire lehet képes. Míg Messi és Suarez kihozzák magukból a maximumot, addig Neymar nagyon sokat kell kettejüktől tanuljon mentalitásban, hogy kihozza magából a maximumot.
Amíg Messi és Suarez esetében úgy érzem ez a csúcs, addig Neymar esetében úgy érzem ennél sokkal, de sokkal jobb lehet idővel, de csak akkor, ha még érik fejben. Neymar megközelítheti azt a szintet, ahol Messi van, de ehhez fel kell nőjön, mert jelenleg csak arra a szintre pályázhat, amin Ronaldo van: egy remek játékos aki viszont gyakran cserben hagyja a csapatát és nem ok nélkül lesz mindig más árnyékában. Viszont egyáltalán nem sötét a helyzet. Nagyon gyakran látni szikráit az ideális Neymarnak, aki az ellenfél kapuja felé fordulva cselez ki rendkívül látványosan 2-3 embert, mint Ronaldinho, aki lepasszolja 100%-os ziccerben, aki olyan sarkazós gólpasszt ad, hogy 3x kell megismételni, mire rájövünk, hogy az szándékos volt. De Mr. Hyde-nak is látni jeleit: az a Neymar, aki egy megnyert meccset a foci helyett az ellenfél megalázásával tölt, aki 7-0-ánál még mindig mutogat az ellenfélnek, hogy most beszélj, aki fontos támadásoknál feldobja magát, miközben nyugodtan tovább mehetett volna.
Azért, ha emlékszel rá tud ő másmilyen is lenni, ha a csapat érdeke megkívánja. Elég, ha arra emlékszünk, amikor Leo sérült volt. Abban az időszakban a csapat vezére volt, kis túlzással a hátán vitte a csapatot. Tehát én úgy érzem, amikor Messi a pályán van, akkor valahogy nem úgy áll a játékhoz. Jóval többet enged meg magának, mint amikor Leo nem játszik. Lehet, csak nekem tűnik így, de ezt látom. Ilyenkor olyan mint egy "bolond", minden trükköt be akar vetni.
Egyébként teljesen adom, amit írsz a megalázást kivéve. Ő a cseleit 0:0 nál is beveti, amikor még szó sincsen alázásról. Egyébként tegnap pont nem bántam a nagyképü svéd miatt. Mereszthette a fülét a 6-os után. Neynek meg tényleg van hová fejlődnie.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
corol
Entrenador del Barça

2016.02.15. 15:57:07

noname írta:
corol írta:Nem értem miért kell állandóan azzal foglalkozni, hogy a három muskétásunk közül ki a jobb játékos?
Nah jó, most vagy senki nem olvassa végig amit írok, mielőtt reagál vagy nem egy nyelvet beszélünk. #-o #-o #-o
Nem az a lényeg, hogy ki a jobb, hanem, hogy ki mire lehet képes. Míg Messi és Suarez kihozzák magukból a maximumot, addig Neymar nagyon sokat kell kettejüktől tanuljon mentalitásban, hogy kihozza magából a maximumot.
Amíg Messi és Suarez esetében úgy érzem ez a csúcs, addig Neymar esetében úgy érzem ennél sokkal, de sokkal jobb lehet idővel, de csak akkor, ha még érik fejben. Neymar megközelítheti azt a szintet, ahol Messi van, de ehhez fel kell nőjön, mert jelenleg csak arra a szintre pályázhat, amin Ronaldo van: egy remek játékos aki viszont gyakran cserben hagyja a csapatát és nem ok nélkül lesz mindig más árnyékában. Viszont egyáltalán nem sötét a helyzet. Nagyon gyakran látni szikráit az ideális Neymarnak, aki az ellenfél kapuja felé fordulva cselez ki rendkívül látványosan 2-3 embert, mint Ronaldinho, aki lepasszolja 100%-os ziccerben, aki olyan sarkazós gólpasszt ad, hogy 3x kell megismételni, mire rájövünk, hogy az szándékos volt. De Mr. Hyde-nak is látni jeleit: az a Neymar, aki egy megnyert meccset a foci helyett az ellenfél megalázásával tölt, aki 7-0-ánál még mindig mutogat az ellenfélnek, hogy most beszélj, aki fontos támadásoknál feldobja magát, miközben nyugodtan tovább mehetett volna.
Neymar alapvetően nem fog megváltozni, nem fogja feladni ezt a brazilos, laza mentalitást, két-három trükköt be fog mutatni meccsenként. Ezért lehet szeretni, meg nem szeretni. Ő ilyen, vannak jobb napjai, amikor ezen játékos külsőségek mellett jönnek a gólok, vagy a gólpasszok, van amikor nem.
Messinél is előfordul, hogy láthatóan semmi kedve focizni, Suarez meg mintha botlábú lenne esetenként, egy labdát nem tud levenni, csetlik, botlik.
Ha meg élvezik a játékot mindhárman (na legalább ketten) akkor meg megállíthatatlanok és ebbe beleférnek a trükkök,látványos labdalevételek, indítások és szerintem a hibák is.
Élvezzük a mutatványt, értékeljük a teljesítményt és aggódjon az ellenfél, hogy melyik MSN-el találja magát szemben.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.15. 15:28:24

corol írta:Nem értem miért kell állandóan azzal foglalkozni, hogy a három muskétásunk közül ki a jobb játékos?
Nah jó, most vagy senki nem olvassa végig amit írok, mielőtt reagál vagy nem egy nyelvet beszélünk. #-o #-o #-o
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.15. 15:26:18

Semmi köze ehhez Pedronak, de sikerült idevenni. Tőlem Jóska Pista is lehetne, csak a csapat hasznára váljon. És igen, az elmozgást is megszoktam jegyezni, de nem érzem szélsőségesnek, hogy a rengeteg felesleges cselt még erényként állítsuk be. Nekem ne mondja senki, hogy a felezőnél nem felesleges sarkazgatni.
És noname tökéletesen leírta, ezt a játékot gólra játsszák, ha valakinek egy csel többet ér mint a gól, akkor inkább freestylet kell nézni.

A felesleges, hasztalan stb jelző az mind arra utal, amivel a csapat nem jut előre. Félpályás sarkazással nem jut előre. Cipelem bele a védőbe azzal sem jut előre. És Messinél én ugyanúgy megjegyzem, mert ő se érdekel hogy kicsoda, csont nélkül adnám el ha a csapatnak előnye származna ebből pl. Itt ugyanaz, Neymar nekem ne bohóckodjon, mert ez nem válik a csapat hasznára. Sok olyan van, amikor nagyon is túlzásba esik, ott volt múltkor is, sima belsővel leteszi Vidalnak ziccer, neeeem. Valami trükk feltétlenül kell, el is vitte a védő a labdát. Roma ellen flegma pörgetés, most is volt nem egy sarkazgatás stb. Nem csak a rosszat látom benne, de ezek olyan iszonyat bosszantó dolgok nála, hogy hihetetlen. És nem mindig a támadó harmadban húzza meg ezeket, ez meg a másik. Az meg ha valakinek egy csel többet ér, akkor tényleg felesleges bármiről beszélni.
Kép
Kép
Kép
corol
Entrenador del Barça

2016.02.15. 15:06:00

Én azt látom, hogy mi magunk, akik azt valljuk, hogy a Barcának szurkolunk óhatatlanul szekértáborokat gyártunk/verbuválunk/alkotunk egyik vagy másik kedvencünk mellett. Nem értem miért kell állandóan azzal foglalkozni, hogy a három muskétásunk közül ki a jobb játékos?
Tök felesleges ebben a témakörben ilyen szinten, és gyakran személyeskedésbe menően nyomatni az érveket és az ellenérveket. Örüljünk annak, hogy három ilyen világklasszis van elől, akiknek persze vannak jobb és rosszabb napjaik, teljesen eltérő mentalitásúak, mások az erősségeik, vannak hibáik, de együtt háromnaponta élvezhetőt, maradandót alkotnak, akik miatt 100 milliók követik a Barca meccseit.
Szerintem ezek a fiúk nagyon jól kiegészítik, inspirálják és mellette becsülik egymást. Nagyon látványosan jelzi a viszonyukat a gólöröm, bármelyikük lövi, az edzésre következetesen együtt jönnek ki hárman, Messi meg Suarez családice is jó barátok, de Neymar is hangsúlyozza a baráti szálakat.
Mi mégis megpróbáljuk itt következetesen egyiket a másik elé, fölé, alá stb. (kinek melyik játékos a kedvence) helyezni. Miért? Örüljünk, hogy egyelőre nálunk játszanak és varázslataikkal, szuper megmozdulásaikkal tele van a net.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára corol 2016.02.15. 16:00:00-kor.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.15. 14:49:51

Chino írta:...
Vicces h még csak nem is Bob hordta le most eredetileg Neymart, hanem én. :lol: És korántse azért,mert zavar, ha színt visz a játékba, de amikor a színezésre koncentrál, nem pedig a hatékonyságra, ott a baj. Érdemes Messivel összehasonlítani. A bíró használta sorfalnak. :lol: Az nem elég színes? :lol: Neymar hajlamos arra h teljesen elfelejtkezzen meccsekre arról, hogy ezt a játékot gólra játsszák, nem pedig arra, hogy hány sikeres esernyőcselt csinálsz meg hátrafelé a pálya közepén.
Amint pedig már említettem egy csomószor, már ÁLTALÁBAN Neymar is hatékony a látványosság mellett, de vannak meccsek/hetek/hónapok, amikor mintha lekapcsolnák az emeleten a villanyt nála és akkor csak az ellenfél megalázásával törődik, a labdát meg csak örökölni lehet tőle. Ilyen volt a Vale elleni meccs, illetve tegnap az első félidő. Több támadás akadt el rajta az első félidőben, mint Alvesen 2 meccs alatt, ami nagy szó.
Továbbá garantálom, hogy Bob sem Pedrot akarja Neymar helyett, de attól, mert most épp Neymar a felkapott közönségkedvenc, attól még vak, aki nem látja a hibáit. Másik példa erre: sokak szerint tavaly Neymar végig nagyon jó volt, miközben azt sokan elfelejtik, hogy voltak olyan rossz meccsei sorozatban, amikor már még a legnagyobb Pedro utálók is inkább Pedrot kezdették volna pár meccsre. A jelenlegi teljesítménye Neymarnak igenis alaposan elmarad attól, ahogy játszott 2 hónappal ezelőtt, amikor csinál szemkápráztató mutatványokat, de hatékony is volt.

Másik dolog, hogy itt rengetegen összekeverik az utálatot az aggodalommal. Attól, mert kissé lehordom pl én Neymart egy gyengébb meccs után, az nem azért van, mert élvezem, ha utálkozhatok, sokkal inkább aggodalom, hogy nehogy rossz útra térjen, mint annyi más játékos. Csak pár példa: a maga posztján mivel volt tehetségtelenebb Gio, Alves, Adriano, stb., mint Neymar? Az előbbi eltűnt, Alves szinte csak akkor rakja oda magát ha szerződéshosszabbítás előtt jár, míg Adriano vmi 100 kilósra van meghízva.
A Fifa egy szégyen
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.15. 14:25:49

Bob_Marley írta:
eimenis1212 írta:
jaja. Kb így. Csak sokan a statisztikáig látnak el, meg addig ha elcselezi a labdát az feltűnő, meg a kihagyott helyzetekig. Az hogy milyen mennyiséget mozog, állandóan megjátszható, mennyit dolgozik, mi a hozadéka a cselezésnek (védők kiemelt figyelme, védőfal megbontása, létszámfölényes helyzetek stb.), mennyi szépséget visz a játékba (visszaadja a focinak a szépségét). És még sorolhatnám.... Mindig elszomorító amikor szidják. De ugyanez Messire és Suarezre is igaz (szidásügyileg). Szerintem sokan fel sem fogják mekkora foci megy itt.
Agyrákot kapok ettől, hogy itt lassan nem lehet leírni ha valaki gyenge. Ha szerinted nem csinál felesleges dolgokat, oké.
Nem kell statisztikusnak lenni, hogy lássa az ember, hogy labdákat ad el, belevezeti 3 emberbe....

Egy cselért elnézzük, hogy másban gyenge volt, ezt se tudom soha felfogni.Második félidőre feljavult, de csinált egy cselt kit érdekel, eltolhatta volna százféleképpen, ő megint választotta a sokkal komplikáltabbat, most bejött hurrá. És mellette volt hasonló 4 mikor meg rohadtul nem jött be, hogy sikerült túlcifrázni.

A gólja, az igen. Gyorsan, ügyesen, két érintőből megvolt. Azt úgy kell csinálni, nem túlvariálni.
Szerintem meg sokan agyrákot kapnak attól, ha Neymar csinál valamit, ami nem egy sima passz vagy nem egy teljesen egyszerű "megtolás" akkor nálad már az felesleges, nem kellene csinálnia, nőjön be a feje lágya.
Az az igazság Bob, hogy te pedig a másik szélsőségbe esel, ha Neymar-ról van szó. Inkább örülni kéne, hogy van egy játékos, aki tényleg színt visz a játékba, látványos megoldásokat alkalmaz, aminek a nagy többsége nem felesleges. Megjegzem Messi legalább annyiszor vezeti bele 2-3 olykor 4 emberbe, arról viszont senki nem beszél. És ő is nem egyszer bonyolította túl, mikor tiszta lövőhelyzete volt, de még cifrázta egyet, de nem nagyon hallottam még tőled, hogy ezért ekézted volna az argentint.

És szó sincs arról, hogy ne lehetne rosszat mondani róla, mert például a tegnapi meccse tényleg gyenge volt magához képest, főleg az első félidőben, de ha te aki a taktikát minden elé helyezed láthattad azt is, hogy a labdaa nélküli mozgásssal is mennyit segített. Több embert kapott a nyakába, mint Messi és Suarez nagyobb területet teremtve nekik.

A látványos ddolgokról meg annyit, hogy pl. Ronaldinho is rengetegszer választhatott volna más megoldásokat, de senki sem az assistjaira vagy a statjaira emlékszik, hanem, hogy a pályán miket nyújtott. De újra csak Messit tudom felhozni. Az Atleticonak lőtt gólja gyönyörű volt, mindenkinek leesett az álla, pedig rengetegszer próbál hasonlókat, de annak a túlnyomó része nem sikerül, mégsincs ezért ekézve.
Azt nem igazán értem, hogy miért baj az, ha egy szimpla 2-3 méteres passzt látványosabban old meg, mintha csak belsővel odagurítaná. Egyikben sincs szinte semmi kockázat.
Ezzel nem azt mondom, hogy folyamatosan dribblizzen és mindent úgy oldjon meg, de szerintem annyira túlzásba nem viszi, mint azt te beállítod. A legtöbb labdát akkor veszítette, amikor balról elkezdte befelé húzni, ami nem egy kuriózum a fociban.

Mindenkinek másért szép a foci, de speciel nekem és talán több emberrel is egyetértve ezek nagyon sokat számítanak. Még egyszer mondom, nem volt jó meccse, sokat hibázott, szerintem ebben egyet lehet érteni, de nem azért mert sarokkal kiosztott egy esernyőt vagy volt pár látványos csele, passza.
Ez nem ellened irányul, nem személyeskedés, csak arra akarok rávilágítani, hogy a te véleményed túlnyomó részben legalább olyan szélsőséges, mint amit egyes emberekkel szemben vázolsz fel. Illetve úgy érzem nagyon elfogult vagy negatív értelemben a brazillal szemben.

Tudjuk, hogy te inkább látnál egy Pedrot a brazil helyén, amivel nincs semmi baj, de többször te is a végletekbe esel.
Forca Barca!!!!
Tromort77

2016.02.15. 14:23:16

Mezőnyben iszonyú sokat tesz minden meccshez hozzá, egész meccsen fárasztja, gyilkolja a védőit. Nem véletlen, hogy meccs végére meghalnak az ellenfelei. Rengetegszer azért cselezget meg húzogatja a labdát maga alatt mert ismeri ki az ellenfelet. Ugyan úgy mint ahogy Ronaldo-nál sokan nem értették a rengeteg biciklizést. Volt róla egy jó kis sportudományos videó ahogy a cselei közben az ellenfél lábát figyeli és arra a mozgásra reagál. Ugyanez igaz Neymarra is. Nem egy Messi típusú súlypontáthelyezéssel cselező játékos. Nem is kell tőle olyan dolgokat elvárni. Tény, hogy mostanában a kapu előtt gyenge volt és görcsössé vált, de ilyet láttunk már Messitől is meg Suareztől meg mindenki mástól is. Tegnap gólt lőtt és remélhetőleg átszakadt a gát. Azt se felejtsük el, hogy voltak hónapok amikor bizony ő húzta a csapatot, nem lehet egy szezont végig tolni olyan fordulatszámon. Aki azt várja az egyszerűen hülye. Az meg más kérdés, hogy ez a halványabb Neymar is jelenleg símán top5ös játékos és baromi hasznos.
Az meg megint más kérdés, hogy még mnidig csak 24 éves. Én akkor leszek szomorú ha nem ezt a fiatalos, könnyed, gyermeki játékos focit fogom tőle látni.
Válasz küldése