Bob_Marley írta:eimenis1212 írta:
jaja. Kb így. Csak sokan a statisztikáig látnak el, meg addig ha elcselezi a labdát az feltűnő, meg a kihagyott helyzetekig. Az hogy milyen mennyiséget mozog, állandóan megjátszható, mennyit dolgozik, mi a hozadéka a cselezésnek (védők kiemelt figyelme, védőfal megbontása, létszámfölényes helyzetek stb.), mennyi szépséget visz a játékba (visszaadja a focinak a szépségét). És még sorolhatnám.... Mindig elszomorító amikor szidják. De ugyanez Messire és Suarezre is igaz (szidásügyileg). Szerintem sokan fel sem fogják mekkora foci megy itt.
Agyrákot kapok ettől, hogy itt lassan nem lehet leírni ha valaki gyenge. Ha szerinted nem csinál felesleges dolgokat, oké.
Nem kell statisztikusnak lenni, hogy lássa az ember, hogy labdákat ad el, belevezeti 3 emberbe....
Egy cselért elnézzük, hogy másban gyenge volt, ezt se tudom soha felfogni.Második félidőre feljavult, de csinált egy cselt kit érdekel, eltolhatta volna százféleképpen, ő megint választotta a sokkal komplikáltabbat, most bejött hurrá. És mellette volt hasonló 4 mikor meg rohadtul nem jött be, hogy sikerült túlcifrázni.
A gólja, az igen. Gyorsan, ügyesen, két érintőből megvolt. Azt úgy kell csinálni, nem túlvariálni.
Szerintem meg sokan agyrákot kapnak attól, ha Neymar csinál valamit, ami nem egy sima passz vagy nem egy teljesen egyszerű "megtolás" akkor nálad már az felesleges, nem kellene csinálnia, nőjön be a feje lágya.
Az az igazság Bob, hogy te pedig a másik szélsőségbe esel, ha Neymar-ról van szó. Inkább örülni kéne, hogy van egy játékos, aki tényleg színt visz a játékba, látványos megoldásokat alkalmaz, aminek a nagy többsége nem felesleges. Megjegzem Messi legalább annyiszor vezeti bele 2-3 olykor 4 emberbe, arról viszont senki nem beszél. És ő is nem egyszer bonyolította túl, mikor tiszta lövőhelyzete volt, de még cifrázta egyet, de nem nagyon hallottam még tőled, hogy ezért ekézted volna az argentint.
És szó sincs arról, hogy ne lehetne rosszat mondani róla, mert például a tegnapi meccse tényleg gyenge volt magához képest, főleg az első félidőben, de ha te aki a taktikát minden elé helyezed láthattad azt is, hogy a labdaa nélküli mozgásssal is mennyit segített. Több embert kapott a nyakába, mint Messi és Suarez nagyobb területet teremtve nekik.
A látványos ddolgokról meg annyit, hogy pl. Ronaldinho is rengetegszer választhatott volna más megoldásokat, de senki sem az assistjaira vagy a statjaira emlékszik, hanem, hogy a pályán miket nyújtott. De újra csak Messit tudom felhozni. Az Atleticonak lőtt gólja gyönyörű volt, mindenkinek leesett az álla, pedig rengetegszer próbál hasonlókat, de annak a túlnyomó része nem sikerül, mégsincs ezért ekézve.
Azt nem igazán értem, hogy miért baj az, ha egy szimpla 2-3 méteres passzt látványosabban old meg, mintha csak belsővel odagurítaná. Egyikben sincs szinte semmi kockázat.
Ezzel nem azt mondom, hogy folyamatosan dribblizzen és mindent úgy oldjon meg, de szerintem annyira túlzásba nem viszi, mint azt te beállítod. A legtöbb labdát akkor veszítette, amikor balról elkezdte befelé húzni, ami nem egy kuriózum a fociban.
Mindenkinek másért szép a foci, de speciel nekem és talán több emberrel is egyetértve ezek nagyon sokat számítanak. Még egyszer mondom, nem volt jó meccse, sokat hibázott, szerintem ebben egyet lehet érteni, de nem azért mert sarokkal kiosztott egy esernyőt vagy volt pár látványos csele, passza.
Ez nem ellened irányul, nem személyeskedés, csak arra akarok rávilágítani, hogy a te véleményed túlnyomó részben legalább olyan szélsőséges, mint amit egyes emberekkel szemben vázolsz fel. Illetve úgy érzem nagyon elfogult vagy negatív értelemben a brazillal szemben.
Tudjuk, hogy te inkább látnál egy Pedrot a brazil helyén, amivel nincs semmi baj, de többször te is a végletekbe esel.