Fernando írta:Nem lehet minden meccsre ugyanazt a kezdőt kiküldeni, ez semmilyen szempontból nem kifizetendő. Mióta ő az edző kevés a rotáció, vagy ha van akkor a fél csapat. Miért nem lehet 1-1 embert pihentetni?
Szerintem ez itt a kulcs! Senki nem kéri, hogy kompletten a B-csapatot küldje ki Pep, de egy-egy poszton igen is lehetne /szvsz kellene/ változtatni a kezdőn, azon belül is főleg az első ötösön (Ini-Xavi-Messi-Pedro-Villa).
Én speciel nem tartom jónak, hogy akár Afellay, akár Bojan, akár Thiago/Nolito csak akkor jut szóhoz, ha a meccs már eldőlt, s ezzel egyidejűleg a csapat koncentrációja, dinamikája is bitang módon csökkent. Az utolsó húsz percekre egy kvázi érdektelen meccsbe beszállni, ahol a csapat már csak gálázik, igazából nem játsza a szokott futballt nem túl hálás dolog. Speciel nem vagyok meglepve hogy a 10-20-30 perceiben igazán maradandót egyik kiegészítő emberünk sem tudott alkotni.
Nem tartom jónak, hogy ilyen szorult helyzetekben összeszorított farpofákkal kell ülnünk, mert senki nem elég jó (vagy Pep szemében senki nem elég jó) ahhoz hogy éles szituban úgy lehessen bedobni, hogy átlendítsen a holtponton, de legalábbis új impulzust adjon a csapatnak.
És az én szememben nem relevánsak az olyan meccspercek, mint a Betis (vagy a leendő Almeria) elleni kupavisszavágó, vagy egy 4-0 utáni negyedóra játéklehetőség. Úgy érzem, hogy mind Adriano (bár az ő idehozatala végett még mindig csak bután pislogok…), Afellay, Bojan (tudom, hogy nem sűrűn él a lehetőséggel, de nála úgy érzem az ha leeresztett csapatba dobjuk be, ahol nem nagyon játszik senki gólratörően, annál az is jobb ha be se küldjük mert csak az önbizalmát romboljuk), Nolito, Jeffren, Thiago, Dos Santos, de akár Milito vagy a védőposzton toporgó ifjoncok (Fontás, Bartra, de akár még Montoya is)) számára is jóval több éles meccspercet kellene adni, mert bár most kumma szerencsés a csillagok állása, de ha az első ötösből bármelyikkel történne valami csak pislognánk kukán mert egy fia emberünk nincs aki igazán éles meccset akár csak egyet is játszott volna… (már ha nem akarjuk Keitát és Mascheranot kreatív feladatokkal megbízni).
Persze adja Isten, hogy ne történjen semmi, de terhes a gondolat, hogy mi van ha mégis történik valami.