Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.05. 22:37:46

elég sok minden jött közbe, de itt a Pep-pel foglalkozó cikkem folytatása:

Pep 2. rész (a 2009-es ősz)
messideco
Presidente del Barça

2011.02.03. 07:04:28

A bíró jelzi: ő a legnagyobb, még most is :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Tdavid
Entrenador del Barça

2011.02.02. 22:09:40

Kép

Azért hogy figyelik már hogy mit tud még az öreg. :) :)
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.30. 16:36:10

Capon írta:. Amiért nem izgulok a cserék miatt az azért van mert mióta Pep az edző nagyon szépen ki lehet venni, hogy a csapat mikor van fullra járatva vagyis a formaidőzítéssel eddig nem volt még problémánk. Vagyis Pep tisztában van vele meddig lehet feszíteni a húrt és mikor kell újra a legmagasabb sebességi fokozatba kapcsolni. Mióta itt van látványosan lehet látni, hogy mikor elérünk a fontosabb meccsekig (BL) addigra a csapat túl szokott lenni már a rosszabb formáján.
Kb ez a lényeg.
Olyan emberrel szemben próbálnak okoskodni itt páran aki nem egy adott időszakra tudja időzíteni a csucsformát hanem napra pontosan, meccsre.
Erről nem egyszer nem kétszer adott már bizonyítékot.
És ezzel szemben akarják megmagyarázni hogy ők már bizony jobban tisztában vannak a csapat mentális és fizikális állapotával mint akik napról napra látják edzésen meccsen hogy teljesítenek. Hamarabb fogok megint hinni a Télapóban.
Mentális hullámvölgyre meg nem biztos hogy a legjobb gyógymód a pad.
Itt is látszott már jópárszor hogy folyamatos játékkal is könnyedén maguk mögött hagyták a játékosok vagy akár említhetném SAF-ot is akár Cé-t akár Rooney-t szinte folyamatosan kezdette ilyen esetekben (Rooney-t akkor nem mikor már nem csak egyszeru hullámvölgyről volt szó).
Messinél január eleje óta jelentkeznek ezek a problémák amikor fizikális gondokról szó sem lehetett.
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.30. 16:27:56

Csak éppen ezek közül egyik sem a Barcelona tagja.
Ha minőségi padunk lenne minden pályarészen,akkor lenne a cseréknek az általad vázolt szerepe a csapatban.
valahogy így, csak az ilyen minőségű cserék nem szeretnek a padon ülni, ilyenkor meg jön a hiszti, mert máshol simán kezdők. ugye touré. erre meg nincs szükség, pep amúgyse bírja, ha cink van az öltözőben.
szkeptikus06
Jugador del Barça

2011.01.30. 16:08:17

LG írta:
Én annyiban vitatkoznék,hogy nem hiszem, hogy jó ötlet egy még el nem döntött meccsbe bedobni egy Bojan-t vagy Thiago-t.
Pedig jó ötlet. Ezekből a fiatalokból pont akkor lesznek nagy játékosok, ha valóban tétmeccsen, és fontos pillanatban tudnak nagyot alkotni, ha meg ennyire nem bízunk bennünk, akkor nincs miről beszélni. A cseréknek pont az a szerepe, h ha nem egészen a szájízünk szerint alakul a meccs, akkro jöjjön egy-két ember, aki ezen változtatni tud. Rijkaard anno beküldte egy gólos előnynél a Messit, és lám, meg lett az eredménye. De hány játékosnak indult már meg úgy a karrierje, h kritikus helyzetben cserélték be, és csapata javára döntötte el a meccset. Ott volt pl. Kluivert a BL döntőn, Casillas a BL döntőn, stb....
Szerintem ezek közül a fiatalok közül alapjában véve nem mindből lesz nagy játékos. Ráadásul ahhoz hogy kinőhessék magukat igazán jelentős meccseken is játszaniuk kellene. Ez pedig az eredmények romlásával járna, mert ne felejtsük el,hogy itt nem egy,hanem több játékos beépítéséről van szó. Pep azokat,akik érdemesek voltak rá már beépítette a csapatba (Busquets-még akkor is,ha szerintem Touré jobb volt- és Pedro). Bojan elég kérdéses,hogy mit tud,mert vannak jó meccsei és rossz félévei, szóval inkább valószínű,hogy közepes játékos lesz,mint klasszis, Jeffrenről nem is beszélve,aki idén sokat sérült,amikor játszott is inkább volt terhére a csapatnak. A Classicon szerzett góljáról annyit,hogy az bármelyik másik csatárról bepattant volna.

Jelenleg a Barca cserepadjának a szerepe,hogy adott esetben kis pihenőt adjon a kezdőknek könnyebb illetve lefutott meccseken. Ez a cserepad nem tud többet! Esetleg Mascherano lenne alkalmas Busquets helyettesítésére úgy,hogy hasonló szintet tudna hozni. Más posztokon nem hasonló,hanem még megközelítőleg sem képesek a cserék az alapemberek szintjét hozni. Ez Messi,Xavi esetében érthető de pl. Pedro esetében szerintem vannak még olyan csatárok Spanyolországban,Európában meg főleg, nem is kevesen, akik hasonlót vagy többet tudnak,valamint szélsőként Villa teljesítményéhez hasonlóak is akadnak jópáran. Iniestához hasonló játékosok is vannak,akik nem sokkal tudnak kevesebbet,mint Ini. Csak éppen ezek közül egyik sem a Barcelona tagja.
Ha minőségi padunk lenne minden pályarészen,akkor lenne a cseréknek az általad vázolt szerepe a csapatban.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.30. 13:33:03

LG írta:
Én annyiban vitatkoznék,hogy nem hiszem, hogy jó ötlet egy még el nem döntött meccsbe bedobni egy Bojan-t vagy Thiago-t.
Pedig jó ötlet. Ezekből a fiatalokból pont akkor lesznek nagy játékosok, ha valóban tétmeccsen, és fontos pillanatban tudnak nagyot alkotni, ha meg ennyire nem bízunk bennünk, akkor nincs miről beszélni. A cseréknek pont az a szerepe, h ha nem egészen a szájízünk szerint alakul a meccs, akkro jöjjön egy-két ember, aki ezen változtatni tud. Rijkaard anno beküldte egy gólos előnynél a Messit, és lám, meg lett az eredménye. De hány játékosnak indult már meg úgy a karrierje, h kritikus helyzetben cserélték be, és csapata javára döntötte el a meccset. Ott volt pl. Kluivert a BL döntőn, Casillas a BL döntőn, stb....
Bojant tavaly bedobta fontosabb meccseken is, akkor ki tudta szorítani Ibrát,és hasznos játékosa volt bőven a Barcának, pedig tavaly is először csak pár percet,vagy pár 10percet kapott, de élt vele. Idén nem él vele. Igaz most akik előtte vannak, azok úgy is teljesítenek,hogy ne legyen sok sansza a gyereknek.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.30. 13:27:56

Fecooo írta:
kristop írta:...
off:nem lehet könnyű beférni az ajtókon ekkora arccal, van rá külön trükköd is már?

Balinho teljesen normálisan írta le a dolgokat, de tudom, aki nem a te nézeteid osztja az egy idióta barom...

tudom személyeskedtem most, de ez már régóta érlelődött, mert az arroganciád miatt kinyílik a bicska a zsebemben...

elnézést kérek modik, de nem láttam indokoltnak Balinho leoltását, pláne nem ilyen hangnemben és ez már nem az első ilyen mutatványa az idézett embernek...

én a bjg-be jártam, ott ragadt ez az arrogancia rám. pedig most vissza is fogtam magam, háh. ahol tényleg "leoltást" írtam, azt kitöröltem, itt csak annyi volt benne, hogy logikátlan amit ír, ezzel aztán mi a baj?

Sanama írta: Bojannak semmi haszna nincs abból,ha 3-4 gólos előnynél bejön 15perce,és a többiek már alig pörögnek,vagy már nem is pörögnek,és úgy kell mutatnia valamit.De persze lehetne mondani akárkit ide.
ebben van valami, de azt is láttuk, hogy mi van akkor, ha bojan kezd és mindenki pörög, kellene csinálni valamit. hát szenvedés, pedig én is bízok még benne. hercules, gijon, mallorca, levante. ezeken a meccseken pl kezdett. itt lett meg az egyik vereségünk és egyik döntetlenünk. a másik kettő nehéz egy gólos győzelem. biztos jobb lenne neki, ha kezdene sokszor, de ha nem érdemli ki és konkrétan kijátssza magát a kezdőből, aztán csereként se bizonyít, akkor miért játsszon egy meccsről meccsre bizonyító pedro helyett? vagy messi helyett. mindkettő még fáradtabban is eldönt egy meccset.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.01.30. 12:24:40

LG írta:
Ezzel teljesen egyet tudok érteni.
Bojannak semmi haszna nincs abból,ha 3-4 gólos előnynél bejön 15perce,és a többiek már alig pörögnek,vagy már nem is pörögnek,és úgy kell mutatnia valamit.De persze lehetne mondani akárkit ide.
gg86
Jugador d'estrella

2011.01.30. 12:02:26

Fecooo írta:
már jó ideje észrevehető, h a 4-3-3 helyett inkább amolyan 3-4-3-at játszunk, ahol a két középső védő, vmint a vkp alkotja a védelmünket.
Igen, erre én is felfigyeltem, annyival egészíteném csak ki, hogy szerintem a 3-4-3 elsősorban labdakihozatalnál jellemző. Két szélsőhátvéd feljebb húzódik, két középső kijjebb tolódik, a védekező középpályás visszalép. Védekezésben megmarad a négy védő, három középpályás rendszer.
Mindenesetre ügyes húzás Guardiolától :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.30. 11:08:25

Sztem anno a rotációt Rijkaard remekül alkalmazta. Minden meccsen 1 vki pihent a fontos emberek körül, így azért jelentősen nem gyengültünk, viszont az az egy ember mégis kipihenhette magát. Legjobban a 2005/2006-s idényben volt ez megfigyelhető. Ez azt gondolom most is beleférne.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.30. 10:57:01

kristop írta:...
off:nem lehet könnyű beférni az ajtókon ekkora arccal, van rá külön trükköd is már?

Balinho teljesen normálisan írta le a dolgokat, de tudom, aki nem a te nézeteid osztja az egy idióta barom...

tudom személyeskedtem most, de ez már régóta érlelődött, mert az arroganciád miatt kinyílik a bicska a zsebemben...

elnézést kérek modik, de nem láttam indokoltnak Balinho leoltását, pláne nem ilyen hangnemben és ez már nem az első ilyen mutatványa az idézett embernek...

legyen topicba illő is:

azokkal értek egyet, akik a rotáció óvatos, de hatékony módját szeretnék látni, hiszen ne felejtsétek el: a klasszikusig kb 1-2x álltunk fel a gálatizeneggyel(a Panatinaikosz elleni 5-0-ra emlékszem egyedül...), azóta viszont nagyon-nagyon sokszor... 1-1 embert igencsak lehetne pihentetni időnként, Messi pl szinte mindig 90 percet játszik és egyre inkább látszik rajta a fásultság. az csak az ő klasszisát mutatja, h így is szerzett 2 gólt.

még 1 észrevétel:
már jó ideje észrevehető, h a 4-3-3 helyett inkább amolyan 3-4-3-at játszunk, ahol a két középső védő, vmint a vkp alkotja a védelmünket. Abidal erre a rendszerre iszonyatosan hatékony, jobban is, mint Puyol, hiszen a francia a baloldalt szinte teljes egészében képes ellátni, ezt lehetett látni tegnap is... egyre inkább kezd körvonalazódni, h nem biztos, h hülyeség lenne a BL-ben is ez a felállás, azaz Puyol nélkül...

ha Pep emiatt erőltette Abidalt középen, akkor minden elismerésem!
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.30. 09:25:56

LG írta:
Egyetértek. Csak az a baj, hogy Pep ezt vagy nem tudja vagy nem akarja megcsinálni mert nem bízik a játékosaiban pedig mindig úgy dicséri őket.
Lehetett látni, hogy Ini és Villa (főleg ő) nem tudnak villogni és alaposan "kínozzák" őket és ezzel semmivel nem jutott előrébb a Barca.
Nolito ahogy beállt rögtön úgy pörgött mintha ivott volna és Afellay sem azért állt volna be, hogy megtartsák az eredményt.
De mind1 nem tudunk változtatni rajta és lényeg, hogy meg van a 3 pont egy Messi duplával amit eltaláltam :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.30. 09:10:59

MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.30. 08:40:10

noname írta:Azt hiszem tegnap láthattuk, miért nem cserél Pep. Messi végig nagyon görcsös volt, a végén mégis rúgott 2 gólt, ami feloldhatja ezt a görcsösséget. Sztem ez a 2 gól jót tett neki, mindamellett padoztatnám a köv meccsen.
Messit én sem hoztam le mert én is éreztem hogy gólt fog lőni de Iniestat már sok percen keresztül csak darálták és nagyon nem jönne jól egy sérülés neki.
Remélem a visszavágón padozni fog Messi, Ini, Pedro és Xavi is mert nekik van a legjobban szükségük a pihenésre.
noname
Llegenda del Barça

2011.01.30. 08:20:44

Azt hiszem tegnap láthattuk, miért nem cserél Pep. Messi végig nagyon görcsös volt, a végén mégis rúgott 2 gólt, ami feloldhatja ezt a görcsösséget. Sztem ez a 2 gól jót tett neki, mindamellett padoztatnám a köv meccsen.
A Fifa egy szégyen
detabarca
Capitá del Barça

2011.01.30. 08:13:26

kristop írta:én már leírtam egyszer, de aztán kitöröltem. túl agresszív volt.

akinek így szombat után van agya leírni balinhonak, hogy miért teljesen logikátlan 8(11) csereembernek is jelentősen több játékpercet adni az tegye már meg, köszönöm.

lehet benne ilyesmi. tavalyi sevillai kupabúcsú, betis elleni első meccs, felesleges játékosok, bojan épp eleget kap, adriano felesleges játéka amikor egyik védő se sérült, eredmények vs játszanak már többet a perememberek, nincs hova beépíteni mint pedronál. satöbbi, satöbbi.
Én is egyből számoltam....Abban a kivételesen rossz helyzetben vagyunk (azaz Pep), hogy van 6-8 fiatal, akit már láttunk játszani és nagyon ügyesek. Azt viszont senki ne gondolja, hogy mindegyik lehetőséghez fog jutni, mivel a világ legerősebb kezdőjébe kéne csereként beszállva maradantót alkotniuk. Erre csak a legjobbak képesek és ők lehetőséghez is jutnak időről-időre. (Bojan, Thiago, Jeff)
Egy dolgon lehet vitázni és azzal sztem mindenki egyet ért, hogy 3 gólos előnynél miért nem kapnak legalább fél órát a megbízható cseréink, akikre számít a mester.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.30. 04:40:37

én már leírtam egyszer, de aztán kitöröltem. túl agresszív volt.

akinek így szombat után van agya leírni balinhonak, hogy miért teljesen logikátlan 8(11) csereembernek is jelentősen több játékpercet adni az tegye már meg, köszönöm.

lehet benne ilyesmi. tavalyi sevillai kupabúcsú, betis elleni első meccs, felesleges játékosok, bojan épp eleget kap, adriano felesleges játéka amikor egyik védő se sérült, eredmények vs játszanak már többet a perememberek, nincs hova beépíteni mint pedronál. satöbbi, satöbbi.
szkeptikus06
Jugador del Barça

2011.01.30. 03:45:32

Balinho írta:...
Én annyiban vitatkoznék,hogy nem hiszem, hogy jó ötlet egy még el nem döntött meccsbe bedobni egy Bojan-t vagy Thiago-t. A Barca csapatjátéka nagyon érzékeny,mert elég egy gyenge láncszem és borul a dolog. Nem véletlenül játszanak ezek a játékosok, annyit,amennyit. Pep tudja mit csinál.
Bojannak, Thiagonak és a többieknek pont a szinte tét nélküli kupameccseken kellene játszani vagy 3-0-ás félidők után 30 perceket vagy többet. Persze itt kicsit Pep is ludas,mert egy 3-0 után a 2. félidőre felküldhetné akármelyiküket,de ő nem szokott akkor sem cserélni. Mindenesetre ha egy játékos akar bizonyítani, több játékpercet, illetve lehetőséget akar, akkor igenis hajtson és játsszon gólra törően 4-0 után is vagy abban a 20 percben,amikor fent van. Pláne egy csatár. A Betis ellen például akár Bojan akár Affelay is bizonyíthatott volna ,majdnem végig játszották a meccset. De ilyen teljesítmények után ne csodálkozzunk,ha Pep nem dobja őket igazán fontos meccsen a kezdőbe.
Másrészt ez persze nagy baj,mert az tényleg nem lesz jó megoldás,ha a Pedro-Messi-Villa hármas játszik egész évben a meccsek nagy részén. Ők is emberek, ők is elfáradnak. Az én véleményem az,hogy ott lett elszúrva,hogy nem igazoltunk egy minőségi cserecsatárt. Például Robinho tökéletes lett volna és szívesen jött is volna, szerintem nem jártunk volna vele olyan rosszul,mint ahogy azt sokan hiszik. Nem akarok belemenni jobban az igazolásokba, de itt kellene változtatni kicsit és akkor nem fáradnánk el szezon végére, nem kellene azért izgulni minden meccsen,hogy csak a kezdő csatártriónkból ki ne essen valaki. Egy új klasszis támadóval megoldódnának ezek a gondok, nem feltétlen Robinho, felőlem jöhetne más is.
Balinho
Entrenador del Barça

2011.01.30. 01:22:42

Fernando írta:Nem lehet minden meccsre ugyanazt a kezdőt kiküldeni, ez semmilyen szempontból nem kifizetendő. Mióta ő az edző kevés a rotáció, vagy ha van akkor a fél csapat. Miért nem lehet 1-1 embert pihentetni?
Szerintem ez itt a kulcs! Senki nem kéri, hogy kompletten a B-csapatot küldje ki Pep, de egy-egy poszton igen is lehetne /szvsz kellene/ változtatni a kezdőn, azon belül is főleg az első ötösön (Ini-Xavi-Messi-Pedro-Villa).

Én speciel nem tartom jónak, hogy akár Afellay, akár Bojan, akár Thiago/Nolito csak akkor jut szóhoz, ha a meccs már eldőlt, s ezzel egyidejűleg a csapat koncentrációja, dinamikája is bitang módon csökkent. Az utolsó húsz percekre egy kvázi érdektelen meccsbe beszállni, ahol a csapat már csak gálázik, igazából nem játsza a szokott futballt nem túl hálás dolog. Speciel nem vagyok meglepve hogy a 10-20-30 perceiben igazán maradandót egyik kiegészítő emberünk sem tudott alkotni.

Nem tartom jónak, hogy ilyen szorult helyzetekben összeszorított farpofákkal kell ülnünk, mert senki nem elég jó (vagy Pep szemében senki nem elég jó) ahhoz hogy éles szituban úgy lehessen bedobni, hogy átlendítsen a holtponton, de legalábbis új impulzust adjon a csapatnak.

És az én szememben nem relevánsak az olyan meccspercek, mint a Betis (vagy a leendő Almeria) elleni kupavisszavágó, vagy egy 4-0 utáni negyedóra játéklehetőség. Úgy érzem, hogy mind Adriano (bár az ő idehozatala végett még mindig csak bután pislogok…), Afellay, Bojan (tudom, hogy nem sűrűn él a lehetőséggel, de nála úgy érzem az ha leeresztett csapatba dobjuk be, ahol nem nagyon játszik senki gólratörően, annál az is jobb ha be se küldjük mert csak az önbizalmát romboljuk), Nolito, Jeffren, Thiago, Dos Santos, de akár Milito vagy a védőposzton toporgó ifjoncok (Fontás, Bartra, de akár még Montoya is)) számára is jóval több éles meccspercet kellene adni, mert bár most kumma szerencsés a csillagok állása, de ha az első ötösből bármelyikkel történne valami csak pislognánk kukán mert egy fia emberünk nincs aki igazán éles meccset akár csak egyet is játszott volna… (már ha nem akarjuk Keitát és Mascheranot kreatív feladatokkal megbízni).

Persze adja Isten, hogy ne történjen semmi, de terhes a gondolat, hogy mi van ha mégis történik valami.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.01.30. 00:42:01

tud valaki 3 ilyen képességű embert mondani a csapatunkból?
Európából?
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.30. 00:24:43

Akiben felmerül, hogy Pep miért nem cseréli le hamarabb Xavit,Iniestát,Messit, az csak egy pillanatra gondolja végig a szitut. Őszintén, tud valaki 3 ilyen képességű embert mondani a csapatunkból? Bár egyik sem volt csúcsformában ma, mégis meghatározó játékosaink voltak, s ebből pl. Messi 2 gólt is vállalt.
Nyugodtabban ülnétek a karosszéketekben, ha e három játékos helyett játszana a Keita-Afellay-Nolito trió? Ugye, hogy nem? - vagy jó az idegrendszeretek. Nos, edzőként biztos nem ülnétek olyan nyugodtan, akárhogy is ülnétek a foteletekben.

Továbbá emlékeztetnék mindenkit arra, hogy ez a csapat kb. a legveszélyesebb ránk az egész spanyol bajnokságban, miért pont most akartunk volna tartalékolni?

Harmadrészt szerdán kupameccs, ami félig-meddig el van döntve - ott lesz majd tartalékolás (persze ott sem ész nélkül).
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.29. 23:43:34

az engem is zavar, ha három gólos vezetésnél nem cserél, de nálam a mai simán belefért. keitával ráültünk volna az 1-0ra, afellay még kicsit pontatlan, hogy ilyenkor bemenjen, nolito pedig feleannyira zárja le a baloldalt, mint villa. ez így oké, de máskor tényleg jöhetne hamarabb a második sor.

ami egy kicsit rosszul esett, az az, hogy nolito pár perc alatt veszélyesebb volt, mint bojan sokszor pár perc alatt :(

afellay jó, keita az meg keita. ilyenkor talán még értelme is van.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.29. 23:28:52

De ez abból a szempontból se mindegy, hogy a cserék mennyire vannak játékban. Ha valaki hideg lábakkal fut be nagyobb eséllyel nem csinál semmi maradandót.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Capon
Llegenda del Barça

2011.01.29. 23:22:20

Én jelenleg (ennyire mint ti páran) nem hiányolom még a cseréket. Biztos hogy eljön az a pillanat is amikor kicsit jobban bele kell nyúlni majd a csapatba hogy pihenhessen 1-2 játékos. Amiért nem izgulok a cserék miatt az azért van mert mióta Pep az edző nagyon szépen ki lehet venni, hogy a csapat mikor van fullra járatva vagyis a formaidőzítéssel eddig nem volt még problémánk. Vagyis Pep tisztában van vele meddig lehet feszíteni a húrt és mikor kell újra a legmagasabb sebességi fokozatba kapcsolni. Mióta itt van látványosan lehet látni, hogy mikor elérünk a fontosabb meccsekig (BL) addigra a csapat túl szokott lenni már a rosszabb formáján.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Válasz küldése