Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.08.24. 06:20:15

The transfer of Paco Alcacer (22) was re-activated because of the downfall of the economic situation in Valencia. [md]

Paco Alcácer could be sold to Barcelona this week. There's an agreement in place. Samper and Munir could be part of the deal [sd]

Kezdodhet ujra. :D

Douglas close to leaving the club. Barcelona was working on finding a new club and there is interest from Sporting Gijon. [md]

Claudio Bravo, who will be sold for 20M, was earning 3M per year at Barcelona and will now earn 6M at Manchester City [sport]
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.08.23. 23:22:05

mahitoo írta:Azért az elmúlt nagyjából 8 évben kb 100 milliót dobtunk ki az ablakon az átigazolási politikánknak köszönhetően, egyszer már nyár elején felsoroltam azt a rengeteg játékost, nem fogom még egyszer. Ha szerintetek ez nem számít, rendben van. Csak majd ne legyen sírás, mikor Ini, Piqué, Messi kimegy, és nem lesz megfelelő pótlás a La Masia-ból, se pénz venni embereket. Komoly tartozása van a klubnak (tudom, hogy mindegyiknek kb), stadionfelújítás, megkérdőjelezhető vezetői döntések (adócsalás, telek-eladás)... Tudom, hogy itt sokan le sem kaksizzák, hogy melyik játékos mennyit keres, hogy áll pénzügyileg a klub (indok általában: "nem az én pénzem"). És aki emiatt aggódik, az meg fogja be a száját, mert jönnek a kupák. De én szeretném, ha 10 év múlva is jönnének. Hiába vagyunk nagy "brand", a Madrid, az orosz, arab csapatok pénzügyileg úgy is vernének minket, ha minden rendben lenne, így meg még jobban. És sajnos az egész foci lassan semmiről sem szól, mint az üzletről, a pénzről.

Nem kell Bravóért 40-et kapni, de a 25 simán benne lenne. Citynek majdnem mindegy. És menni akar? Matyi is menni akart a Valenciából, és csengettünk érte 20 milliót... Aki hozzánk akar jönni, annak duplázzák az árát, aki tőlünk akar menni, annak felezik? Értem, hogy a vezetőség jó fej akar lenni, de ez nem jótékonysági szervezet. Én annyit mondok, hogy egy 29 éves Higuain 90 millió euró. Számoljátok ki a mi játékosainkat ezzel a mércével, és akkor nem 100, hanem 300 milliót buktunk az elmúlt 8 évben.
Oké, ez mind igaz, senki sem vitatja, és marhára bosszantó. De mégis mit tudunk csinálni mi, innen? Maximum idegeskedsz.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.08.23. 22:39:42

Azért az elmúlt nagyjából 8 évben kb 100 milliót dobtunk ki az ablakon az átigazolási politikánknak köszönhetően, egyszer már nyár elején felsoroltam azt a rengeteg játékost, nem fogom még egyszer. Ha szerintetek ez nem számít, rendben van. Csak majd ne legyen sírás, mikor Ini, Piqué, Messi kimegy, és nem lesz megfelelő pótlás a La Masia-ból, se pénz venni embereket. Komoly tartozása van a klubnak (tudom, hogy mindegyiknek kb), stadionfelújítás, megkérdőjelezhető vezetői döntések (adócsalás, telek-eladás)... Tudom, hogy itt sokan le sem kaksizzák, hogy melyik játékos mennyit keres, hogy áll pénzügyileg a klub (indok általában: "nem az én pénzem"). És aki emiatt aggódik, az meg fogja be a száját, mert jönnek a kupák. De én szeretném, ha 10 év múlva is jönnének. Hiába vagyunk nagy "brand", a Madrid, az orosz, arab csapatok pénzügyileg úgy is vernének minket, ha minden rendben lenne, így meg még jobban. És sajnos az egész foci lassan semmiről sem szól, mint az üzletről, a pénzről.

Nem kell Bravóért 40-et kapni, de a 25 simán benne lenne. Citynek majdnem mindegy. És menni akar? Matyi is menni akart a Valenciából, és csengettünk érte 20 milliót... Aki hozzánk akar jönni, annak duplázzák az árát, aki tőlünk akar menni, annak felezik? Értem, hogy a vezetőség jó fej akar lenni, de ez nem jótékonysági szervezet. Én annyit mondok, hogy egy 29 éves Higuain 90 millió euró. Számoljátok ki a mi játékosainkat ezzel a mércével, és akkor nem 100, hanem 300 milliót buktunk az elmúlt 8 évben.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.08.23. 21:42:24

Bob_Marley írta:A pénzügyi háttér igenis fontos, főleg mikor folyamat mennek találgatások lesz-e szuperliga nem lesz stb. Egy stabil, nyereséges csapattal már fórba lehet kerülni. Egyébként a számok szerint ezek teljesülnek is, én hiszek nekik. :D Mechandising jól megy, átigazolás kevésbé, de rekord bevételek vannak és nyereségek.

Porto azért nem jó példa érzésem szerint, mert több kézben vannak a játékosok tulajdonjogai, ergo ha a Porto eladja mondjuk 40 millióért a játékosát, szó szerint töredékét kapja meg a klub, mert menedzserek, menedzsercégek és különböző hitelező cégek kezében vannak a jogok.
Nem akarok oknyomozó hozzászólásokat írni, de igenis számít a pénz, minden szempontból hiszen, a klub lehetőségeinek ez adja meg a határt. Az hogy jól megy a csapatnak, azért nagyban köszönhető az itteni ősmagnak elsősorban Messinek ugye.

Az Arsenal jó példa erre, míg nem építettek stadiont, addig jött a bajnokság és a kupa is. Azóta, már nem sok sikerük van. Nem tudnak, olyan csapatot összerakni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.23. 21:38:46

A pénzügyi háttér igenis fontos, főleg mikor folyamat mennek találgatások lesz-e szuperliga nem lesz stb. Egy stabil, nyereséges csapattal már fórba lehet kerülni. Egyébként a számok szerint ezek teljesülnek is, én hiszek nekik. :D Mechandising jól megy, átigazolás kevésbé, de rekord bevételek vannak és nyereségek.

Porto azért nem jó példa érzésem szerint, mert több kézben vannak a játékosok tulajdonjogai, ergo ha a Porto eladja mondjuk 40 millióért a játékosát, szó szerint töredékét kapja meg a klub, mert menedzserek, menedzsercégek és különböző hitelező cégek kezében vannak a jogok.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2016.08.23. 21:33:26

Kovbal88 írta:
Ott a Juventus mi üzletet csinált már idén, megvették a riválisuk játékosát jó drágán, de csak jövőre fizetik ki.
Vagy a Porto hogy kiárulja legjobbjait. Pedig nyilván azok is menni akarnak, mivel nagyobb csapatokba játszanak.
MI meg 50-70-100% os kedvezménnyel adjuk el játékosainkat, és akkor még én vagyok itt lehülyézve. Pedig ez csak matek.
Utána meg jön mindenki, hogy erre meg arra nincs pénz...
Porto és a Juve a "példa". Oké.....
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.08.23. 21:32:48

Lassan megszokhatnátok, hogy kár az eladási politikánkkal foglalkozni, csak a vérnyomásotok megy fel maximum.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.08.23. 21:30:55

MessiNeymarSuarez írta:
Kovbal88 írta:Na, ha most sikerült volna összeszedni pár milliót azokból a játékosokból, akik ingyen elmentek, gondolok itt Songra vagy akit el se tudtunk adni Douglas, lenne pénz cserecsatárra.

Amúgy már innentől nem foglalkozok az átigazolásainkkal, mert nevetséges. Az is, ahogy megmagyarázzátok.
Pl Bravo menni akar, ha akar menjen 40 millióért és kész annyi az ára. Ha meg marad, nehogy már rosszul érezze magát a világ egyik legjobb csapatánál, majd ha lesz időm sajnálni fogom.
Figyeld meg, Hart drágábban fog menni mint Bravo... :D
Nem ezzel van a bajom, hanem hogy még van aki ezt is megmagyarázza, hogy miért van!
Igenis profi klub, kell hogy számítson minden euro, foci szinten toppon vagyunk a vezetőség meg egy, olyan 10-es skálán kb 5-6 ra teljesít.

Ott a Juventus mi üzletet csinált már idén, megvették a riválisuk játékosát jó drágán, de csak jövőre fizetik ki.
Vagy a Porto hogy kiárulja legjobbjait. Pedig nyilván azok is menni akarnak, mivel nagyobb csapatokba játszanak.
MI meg 50-70-100% os kedvezménnyel adjuk el játékosainkat, és akkor még én vagyok itt lehülyézve. Pedig ez csak matek.
Utána meg jön mindenki, hogy erre meg arra nincs pénz...
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.23. 21:24:50

Kovbal88 írta:Amúgy már innentől nem foglalkozok az átigazolásainkkal, mert nevetséges. Az is, ahogy megmagyarázzátok.
amíg az eredmények ezerrel jönnek, senkit nem érdekelnek az átigazolások, meg hogy ki mennyiért jön-megy. csak Te meg egy pár másik ember pörög rajta egész nyáron.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gali
Capitá del Barça

2016.08.23. 21:18:14

Kovbal88 írta: Pl Bravo menni akar, ha akar menjen 40 millióért és kész annyi az ára. Ha meg marad, nehogy már rosszul érezze magát a világ egyik legjobb csapatánál, majd ha lesz időm sajnálni fogom.
Egyet értek!
Nem a Barca van kényszerhelyzetben, hanem a City, hiszen jelenleg a Citynek "nincs kapusa". Pepnek nem kell Hart, Caballero meg... no comment. Ebben a helyzetben ne játszunk már szeretet szolgálatot!
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.08.23. 20:45:54

Kovbal88 írta:Na, ha most sikerült volna összeszedni pár milliót azokból a játékosokból, akik ingyen elmentek, gondolok itt Songra vagy akit el se tudtunk adni Douglas, lenne pénz cserecsatárra.

Amúgy már innentől nem foglalkozok az átigazolásainkkal, mert nevetséges. Az is, ahogy megmagyarázzátok.
Pl Bravo menni akar, ha akar menjen 40 millióért és kész annyi az ára. Ha meg marad, nehogy már rosszul érezze magát a világ egyik legjobb csapatánál, majd ha lesz időm sajnálni fogom.
Figyeld meg, Hart drágábban fog menni mint Bravo... :D
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.08.23. 20:37:49

Na, ha most sikerült volna összeszedni pár milliót azokból a játékosokból, akik ingyen elmentek, gondolok itt Songra vagy akit el se tudtunk adni Douglas, lenne pénz cserecsatárra.

TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.23. 20:02:40

Ha már úgyis ez a csere fog megvalósulni Itt egy kis összehasonlítás Squawkáról csak Bravonál ki kell választani a tavalyi szezon mert genyó a link :D Annyi nagyon jól látszik belőle, hogy ott sokkal hosszabbakat kellett a kapusnak passzolni, ez miatt kevesebb is a passza és pontatlanabb is, azzal szemben egész jó statjai vannak a gyereknek (persze nem reális az összehasonlítás, mert azért a holland liga nem épp olyan mint a spanyol) de viszonyítási alapnak mindenesetre nem rossz.
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.08.23. 19:23:25

Balinho írta: Cillessen többe kerül, mint anno ter Stegen került? Persze tudom el vannak szállva az árak, de akkor Bravonál miért nincsenek?

Itt azért figyelembe kell venni olyan faktorokat, hogy Bravo most meg MAtS anno a Gladbachnál bőven időben jelezték az adott klubnak, hogy megegyeztek egy másikkal, menni szeretnének. MAtS esetében ráadásul már a szerződése is lejáróban volt, amit nem újított meg, így azért érthetőbb hogy miként alakultak így az árak. Cillessen esetében pedig nyílván nem vagyunk olyan pozícióban egy héttel az átigazolási szezon lezárta előtt, hogy egy bomba üzletet üssünk nyélbe (bár ha tényleg olyan jó kapus, mint ahogy az egyik kolléga itt leírta, akkor bőven reális az a 12-13 millió).
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.08.23. 18:06:09

Azért az "vicces" lesz, ha Bravot 16+4 millioért adjuk el, aki alapkapus nálunk, és a City meg 30 millió környékén adja el a City úgy hogy egyértelműen nem kell Guardiolának. [-X
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.23. 16:12:24

Balinho írta: De legyen, elfogadom, hogy kapusért - pláne nem egy 33 évesért - nem dobálóznak 20+ milliókkal, de akkor az hogy van, hogy Cillessen 12-13 (többe kerül, mint anno ter Stegen került? Persze tudom el vannak szállva az árak, de akkor Bravonál miért nincsenek?)?
Azért kerül többe a holland, mert míg a németet úgy vettük, hogy egy nagy tehetség, addig a tavalyi szezonban, ő volt a holland bajnokság legjobb kapusa, tudom az se olyan nívós mint a bundás de gondolom így érthető.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.08.23. 16:05:04

Csatlakozok azok táborához akik 20 felett adták volna el Bravot. Bár őszintén, az átigazolási politikánkon már nem lepődök meg. Egyet viszont jó lenne elérni, ha mi is jófejek vagyunk, más csapat miért nem jófej ha eladásról van szó? Sírunk mindig hogy mekkora a büdzsé, hát ne csodálkozzunk. Persze a mezeladásokból és marketingből rengeteg lé jön vissza, de pl. a fehér mezesek miért tudnak normálisan eladni játékosokat? Ezt sose fogom megérteni.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Balinho
Entrenador del Barça

2016.08.23. 15:54:41

visca el barca írta:
Kovbal88 írta:Ebben nekünk mi az üzlet
leírom 20. alkalommal is, hátha most megérted.

bravo EL AKAR MENNI. nem mi adjuk el, ő nem akar itt védeni. nálunk meg nem szokás vkit kényszerből marasztalni, hogy már pedig itt maradsz. LE viszont minden bizonnyal továbbra is két jó kapust akar, és ezek szerint masip nem az. valószínűleg diego alves sem az, különben őt hoznánk. az idő szorít így muszáj vagyunk komoly pénzt kifizetni egy másik játékosért.
Jó most lehet itt karikírozni, de Kovbal mondanivalójának a lényege, hogy Bravo és Cillessen között nem 3-4M a különbség. Értem Bravo menni akar, de feltehetőleg Cillessen is, az Ajax mégse mondja, hogy jólvan fiam menj 6-7M-ért, csak mi játszunk mindig jótékonysági szervezetet, ráadásul most pont egy Cityvel, akiknél pár millió euro igazán semmiség lenne.

De legyen, elfogadom, hogy kapusért - pláne nem egy 33 évesért - nem dobálóznak 20+ milliókkal, de akkor az hogy van, hogy Cillessen 12-13 (többe kerül, mint anno ter Stegen került? Persze tudom el vannak szállva az árak, de akkor Bravonál miért nincsenek?)?

Ettől függetlenül Bravonak a legjobbakat kívánom, amikor idejött, nem hittem volna, hogy első számú kapus lesz MAtS előtt, de totál meggyőzött. Ha tS levetkőzi a hülyeségeit, akkor remélhetőleg nem érezzük meg a távozását.
Alcantara
Director del Fútbol

2016.08.23. 15:32:01

visca el barca írta: leírom 20. alkalommal is, hátha most megérted.
Minek töröd magadat ezzel? Úgysem érti. :lol:

A fenti dologgal meg egyetértek, hamarabb is lehetett volna szólni, bár lehet, hogy Pep agyából nemrégen pattant ki, hogy Hart lapátra kerül.

Arra azért kíváncsi leszek, ha ne adj isten Stegen hosszabb időre is megsérülne, mire mennénk a hollanddal.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.23. 15:02:54

az egyetlen dolog amit nem tartok korrektnek bravo részéről, az az ,hogy két héttel aug 31 előtt szólt, hogy ő pedig menne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.23. 14:39:53

TripleH írta:
palesz77 írta:Bár azért tudni kéne, hogy az a +4 mihez kötött, ha nem BL győzelemhez meg PL aranyhoz, hanem csak meccs számhoz, akkor már megint más a leányzó fekvése..
Én azt tudom elképzelni még, hogy Bl elődöntő, de mivel nem egy "nagy összeg" így én is inkább meccsszámra tippelnék.
Nem hiszem, h ehhez, bár legyen így, mert úgyis végigvédi mindenhol az egész szezont.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.23. 13:16:53

palesz77 írta:Bár azért tudni kéne, hogy az a +4 mihez kötött, ha nem BL győzelemhez meg PL aranyhoz, hanem csak meccs számhoz, akkor már megint más a leányzó fekvése..
Én azt tudom elképzelni még, hogy Bl elődöntő, de mivel nem egy "nagy összeg" így én is inkább meccsszámra tippelnék.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.08.23. 13:13:53

40-et én se várnék, de egy 25 azért illett volna kapni érte szerintem. Ha tényleg 16+4 millióért adjuk, akkor abba nem kicsit lesz benne, hogy "hálából" semmi akadályt nem gördítettünk az üzlet elé, szerintem alkudozás se volt. Persze sokat tett értünk Bravo, de őszintén kétlem, hogy efölé ne ment volna a City egy kis noszogatás után. Na mindegy, így is csak 2/3-a lesz a holland, szóval ezt a drágábban vesszük a helyettes dumát nem értem, de ez azért szerintem is kevés. Bár azért tudni kéne, hogy az a +4 mihez kötött, ha nem BL győzelemhez meg PL aranyhoz, hanem csak meccs számhoz, akkor már megint más a leányzó fekvése..

Közben elvileg már a reptéren van.
visca el barca írta:bravo EL AKAR MENNI
Igen, ezt se kéne elfelejteni közben..
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.23. 13:03:32

Kovbal88 írta:Ebben nekünk mi az üzlet
leírom 20. alkalommal is, hátha most megérted.

bravo EL AKAR MENNI. nem mi adjuk el, ő nem akar itt védeni. nálunk meg nem szokás vkit kényszerből marasztalni, hogy már pedig itt maradsz. LE viszont minden bizonnyal továbbra is két jó kapust akar, és ezek szerint masip nem az. valószínűleg diego alves sem az, különben őt hoznánk. az idő szorít így muszáj vagyunk komoly pénzt kifizetni egy másik játékosért.
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.23. 13:00:40

Kovbal88 írta: Ne kérd, hogy elmagyarázzák itt neked, mert megteszik. Irják, hogy Bravo top3 (szerintem is elitt kategória) és véd 40 éves koráig, aztán utána, hogy teljesen normális az, hogy csak 20 miliót kapunk érte, mert már öreg és a City vesz mást.
Ebben nekünk mi az üzlet, elmegy a már bevált kapus és jön helyette egy számunkra ismeretlen a végén ugyan annyiért és ha pechünk van még talán drágábban is.
Akkor fussunk neki újra, mert a fölényeskedés az megy, SOHA nem fognak 40 millát fizetni egyetlen egy 33 éves kapusért sem, 15 éve, azaz a 22 éves Buffon volt az egyetlen akiért 50+ milla volt az ár, 10 évvel volt fiatalabb.

Szerk: As of February 2016, the most expensive goalkeeper of all time was Gianluigi Buffon following his 2001 €40.29 million transfer to Juventus from Parma.. Szóval egész pontosan Buffon volt 40,29m euro 22 évesen.

1. Gianluigi Buffon €40.29 2001
2. Manuel Neuer €24m 2011
3. David de Gea €22m 2011
4. Angelo Peruzzi €17.8m 2000
5. Jan Oblak €16m 2014
6. Petr Čech €13.9m 2015
7. Fraser Forster €12.5m 2014
8. Claudio Bravo €12m 2014
9. Marc-André ter Stegen €12m 2014
10. Fernando Muslera €11.75m 2011
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára TripleH 2016.08.23. 13:13:57-kor.
Válasz küldése