Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ha eljutnék ide, inkább abbahagynám a meccsnézést, annyira színvonalas szórakoztatást nem nyújtunk már 3 éve.
Persze, egyetértek alapvetően, nem szabadna így lennie. Én most csak úgy gondolom, hogy ha valamelyik kezembe kellene harapnom, akkor az a szélsőbekk-kéz lenne. Kevésbé érzem kulcsposztnak úgy általánosságban is, nyilván nem elbagatelizálva a jelentőségét, de inkább futok neki 1-2 közepes szélsőbekkel a szezonnak (akik fiatalok, tehát esély van arra, hogy közepesnél jobbak legyenek), de közben befoltoztam máshol a lyukakat, akár relatív minőséggel, mint fordítva.Troym írta: ↑2024.07.22. 12:38:02Csak abban nem értünk egyet, hogy szerintem is nagyon fontos a fiatalok szerepeltetése és az egyik legnagyobb öröm, amikor "berobban" valaki, de ezt nem várhatod el valakivel szemben.
Lehet, hogy szinteket ugrik Fort, de nem mehetünk úgy neki a szezonnak, hogy majd úgyis szinteket lép.
Araújo meg kidőlt. Alakul a középhátvéd poszt is. Christensen visszahúzásáért a védelembe szerintem nagy kár lenne, vele sokat léptünk előre tavasszal az új posztján. Rajta kívül meg Cubarsí, Garcia, Faye (ha marad egyáltalán). Christensen-Cubarsí működhet, csak a fentiekért kár lenne. A tartalékokkal meg nem vagyok nyugodt.
Csak abban nem értünk egyet, hogy szerintem is nagyon fontos a fiatalok szerepeltetése és az egyik legnagyobb öröm, amikor "berobban" valaki, de ezt nem várhatod el valakivel szemben.
És Valle, úgy látom, ő nincs Párizsban. Fort szerintem minden meccsén bizonyított fent, és olyan szinten magaslott ki a B-ből is az általam látott meccseken, amennyire a posztján ritkán lehet, kb mint mikor egy középiskolás lemegy a grundra negyedikesek közé. Védekezésben, vagy amikor esernyővel indítva 60 méteres szóló után rúg gólt, a gyerekben minden megvan, hogy Cubarsí szintjén robbanjon be.Troym írta: ↑2024.07.22. 12:17:25Szóval a Gavival szinte megegyező sérülést elszenvedő 8 hónapig harcképtelen Balde és a 7 meccsen pályára lépő Fort megoldás bal oldalra?
Araujo 5 hónapra kiesett, Inigo nincs regisztrálva, gondolom utolsó napig megint nem is lesz, magyarán Kounde jelenleg a legjobb és az olimpia alatt szinte egyetlen khv, akkor nem nagyon tud jhv is lenni.
Augusztus-szeptember során lesz egy Balde-Kounde-Faye-Fort (JAraujo) négyes hátul.
Mondjuk továbbra is kérdés mit szeretnénk célul kitűzni. Laliga dobogóhoz nem rossz, BL-ben meg akkor marad a nyolcaddöntő / negyeddöntő végállomásként ugye?
Szóval a Gavival szinte megegyező sérülést elszenvedő 8 hónapig harcképtelen Balde és a 7 meccsen pályára lépő Fort megoldás bal oldalra?bence0330 írta: ↑2024.07.22. 11:38:53Szélsőbekk szerintem sem kell, vagyunk oda raklapnyian, még ha a koruk miatt kicsit kockázatos is, de jelen helyzetben sajna kis kockázatot azért be kell vállalni, legalább oda vannak tényleg ígéretes fiatalok, olyanok is, akik már nem is annyira ígéretek, mint Fort és Baldé. Koundé meg valóban a csapatunk egyik legjobbja volt ott tavaly, az EB-n is.
Lewa már nem az, Yamal még nem szabadna, hogy az legyen. Gündogan 40+ meccsen már nem lesz az, Raphinha szerintem hasznos fogaskerék, de nem több.
Szerintem:
Félreérted , félreértitek én nem önmagában azért kampányolok, hogy 100 millióért vegyünk valakit. A minőségért. Az meg pénzbe kerül.
Én személy szerint csak egy minőségi csatárra adnék ki 100 fölött, majd ha Lewy távozik, azt sem tudom kire, mert nem nagyon érnek ennyit Haalandon kívül. (Lukaku, Ramos, Muani, ment fölötte, most Osimhen, talán Lautaro)Troym írta: ↑2024.07.21. 23:01:38A Madrid simán eljátssza, hogy évente jön 1-1 top kategóriás játékos és a többi posztra nem hoznak nagy kalibert. Tavaly érkezett Bellingham, de simán nem pótolták Benzemát, "csak" Joselu"-val kölcsönben. Nekünk is ezt kéne szerintem.
Lehet Bellingham nem villogott tavaszra, csak addigra volt 10 pont előnyük a bajnokságban a 15 bajnoki góljai miatt és simán tudtak a BL-re fókuszálni.
Esetünkben Olmot hozni, majd másnap cikkezni, hogy a 6-7 éve hiányposztra majd lehet futja egy sérülékeny 34 éves Kantéra teljesen érthetetlen. Vagy a bal oldali támadó legyen egy Musiala, vagy hozzunk egy 15 meccset eldöntő Wirtzet, vagy a 120 millióból menjünk rá Rodrira, de Olmoért menni csöbörből vödörbe.
Csak a végeredmény ugyanaz. Így is és úgy is el lesz kótyavetyélve, csak az egyik út Pató Pál útja, míg a másik a huszárvágás útja.
Ne haragudj, az egész hozzászólást nem értem. Ki mondta, hogy aki szerint nem világklasszist kell hozni, az nem szeretne világklasszist? Én magam arra szavaznék, hogy a lehetséges büdzséből a lehető legtöbb játékost szerezzük meg, ne egy játékosra költsük. Mert túl sok a lyuk.bence0330 írta: ↑2024.07.21. 17:59:35Gránit: mindenki világklasszist szeretne, meg mellette még 5-6-7 minőségi játékost. De nem ez a realitás. Aki szerint nem kell világklasszis hozni, az nem nem szeretné, hanem úgy gondolja, hogy ha van egy hasamra csapok, 120 milliós büdzsénk, akkor sokkal több lyuk van annál, mint hogy egy játékosra költsük. A Reálnak ilyen gondja jelenleg nyilván nincs. És csak a jelenről érdemes vitázni, abból induljunk ki.
Ha megkérdezik a bérigényed az Aldiban, nem azért mondasz 250-300 nettót, mert annyit szeretnél, hanem mert tudod, hogy annál többet úgysem kapsz. Ettől még nyilván 10 milliót szeretnél kapni, csak hát semmi értelme leírni vagy kimondani.
Amiért keresztre kell feszíteni az elnökséget, hogy hibákat követ el, majd ezeket toldozgatjuk-foldozgatjuk. Amiről ezek a "tervek" szólnak, az az, hogy hogy mentsük a saját hülyeségünket. Erről írtam én azt, hogy alapból nem lenne szabad olyan hibákat elkövetni, hogy semmire nem használható játékosokkal még száz évig leszerződünk. Nem tudom ünnepelni azt, hogy utána elkezdünk bűvészkedni, mert erre szükség sem lenne, ha nem követnénk el ilyen hibákat. Itt két dologról beszélünk. Ezek a "tervek" a következményről szólnak, az én írásom meg az előzményről, ami a jelenlegi elnökségtől sem áll távol.jclayton írta: ↑2024.07.21. 17:44:36A csapat úgy ítélte meg, hogy ezzel érték csiholható ki a fölösleges játékosokból, akik így is, úgy is nyomják a bérsapkát és nehezítik a ligaszabályok betartását. Bence0330 is hozta Umtiti példáját, akinél ez bevált, hasonló módon próbált volna megszabadulni a Barcelona Lenglet-től, Dest-től és ugyanez lenne a terv de Jonggal is, aki még játszik is. Nem állítom, hogy ez minden idők legvarázslatosabb terve, de nem is egy olyan húzás, amiért keresztre kéne feszíteni az elnökséget. Érthetetlennek pedig egyáltalán nem mondanám, ebben az esetben érteni, mi akarnak. Ha nem tudsz magadnak igazolásokkal értéket teremteni, akkor legalább ne kótyavetyéld el azt, ami úgyis a háznál van.
A csapat úgy ítélte meg, hogy ezzel érték csiholható ki a fölösleges játékosokból, akik így is, úgy is nyomják a bérsapkát és nehezítik a ligaszabályok betartását. Bence0330 is hozta Umtiti példáját, akinél ez bevált, hasonló módon próbált volna megszabadulni a Barcelona Lenglet-től, Dest-től és ugyanez lenne a terv de Jonggal is, aki még játszik is. Nem állítom, hogy ez minden idők legvarázslatosabb terve, de nem is egy olyan húzás, amiért keresztre kéne feszíteni az elnökséget. Érthetetlennek pedig egyáltalán nem mondanám, ebben az esetben érteni, mi akarnak. Ha nem tudsz magadnak igazolásokkal értéket teremteni, akkor legalább ne kótyavetyéld el azt, ami úgyis a háznál van.gránit írta: ↑2024.07.21. 17:12:55Vagy eladólistára teszik, és bárki megszerezheti, nem ingyen (aki nem vált be, azzal eleve nem érdemes hosszabbítani). Ott azért is lehet hosszú távú szerződéseket kötni, mert bármikor megválhatsz valakitől. A labdarúgásban jobban kell(ene) erre vigyázni.
Ehhez képest mi egy sérült Fatival 2027-ig szerződtünk. Azt sem Bartomeu csinálta. Nálunk valamiért dívik ez a túlzott ragaszkodás, többek között ezen szerintem túl kellene lépnünk.
Vagy eladólistára teszik, és bárki megszerezheti, nem ingyen (aki nem vált be, azzal eleve nem érdemes hosszabbítani). Ott azért is lehet hosszú távú szerződéseket kötni, mert bármikor megválhatsz valakitől. A labdarúgásban jobban kell(ene) erre vigyázni.jclayton írta: ↑2024.07.21. 16:59:08Ha amerikai ligákat követsz, akkor pont van egy logikus magyarázat arra, ami történt - mikor a csapat nem akar valakit ingyen elengedni és be akar férni a fizetési sapkába, akkor hajlandóbb arra, hogy nagy szerződéseket meghosszabbítson és inkább több évre ossza szét a bérterhet. Szerintem hasonló logika alapján zajlottak a Barcelona hosszabbításai is a kevésbé csapatba illő, de rengeteget kereső játékosokkal a ligamegszorítások fényében (alapból ugye egy focicsapat nem foglalkozik olyan dolgokkal, mint a bérsapka).gránit írta: ↑2024.07.21. 16:27:59Mi meg egy Lenglet-vel hosszabbítottunk, egy sérült Umtitivel hosszabbítottunk, Pique-vel hosszabbítottunk, uramatyám. Tőlem nagyon távol is áll, amit a pályán kívül csinálunk. Sokkal több amerikai ligát követek, mint labdarúgást, és tőlem idegenek is ezek a ragaszkodások. Ott jönnek-mennek a játékosok.
Ha amerikai ligákat követsz, akkor pont van egy logikus magyarázat arra, ami történt - mikor a csapat nem akar valakit ingyen elengedni és be akar férni a fizetési sapkába, akkor hajlandóbb arra, hogy nagy szerződéseket meghosszabbítson és inkább több évre ossza szét a bérterhet. Szerintem hasonló logika alapján zajlottak a Barcelona hosszabbításai is a kevésbé csapatba illő, de rengeteget kereső játékosokkal a ligamegszorítások fényében (alapból ugye egy focicsapat nem foglalkozik olyan dolgokkal, mint a bérsapka).gránit írta: ↑2024.07.21. 16:27:59Mi meg egy Lenglet-vel hosszabbítottunk, egy sérült Umtitivel hosszabbítottunk, Pique-vel hosszabbítottunk, uramatyám. Tőlem nagyon távol is áll, amit a pályán kívül csinálunk. Sokkal több amerikai ligát követek, mint labdarúgást, és tőlem idegenek is ezek a ragaszkodások. Ott jönnek-mennek a játékosok.
Erre bizonyíték, hogy Bellingham tavaszra belassult, a csapat mégsem. Nem egy embertől függnek, ebben rejlik az erejük. Ha valakinek nem megy, mindig van, aki át tudja venni a stafétabotot.
Adnám. A másik 29 gólos csatár, Pavlidis a napokban kelt el, 18 millió euróért. Guirassy 17,5 millióért. Befutott játékosok kelnek el 10-20 milliókért, mi meg 40+ millióért veszünk egy tinit, egy abszolút lutrit. Van baj.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.21. 12:51:52Én elhoznám Luukot, olcsó csere csatárnak, tavaly a holland bajnokság legjobbja volt.
A győztes mentalitás egyetlen győztes típusú játékossal még nem fog berepülni az öltözőbe.
A hírek (MD, Sport) szerint prioritás Nico Williams. Jövő héten meg lehet kötni. (De hol az 1/1?)bence0330 írta: ↑2024.07.21. 12:09:45Olmo kivásárlási záradéka több forrás, köztük Romano szerint is ma éjféllel lejár. Szerintem megússzuk. United, Arsenal, City, Pool, BM is érdeklődik, ilyen versenyben egy 26 éves, még 3 évig tartó szerződésű, friss EB-győztes gólpont-királynál kizárt dolog, hogy a záradék nélkül meg tudjuk szerezni 80-90 alatt, az meg már remélem már annak is sok, aki szerint őt ide kéne hozni, és koncentrálhatunk végre fontosabb dolgokra.