Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.08.16. 13:37:16

Official: Thiago Alcantara has left his role at Barça.

Ez se volt hosszúéletű, szerintem van a hűtőmben régebbi dolog, mint a munkaviszonya kezdete edzőként. :D
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.08.16. 13:27:04

De Jong mas csapatban jatszana minden penzt megsdnank erte…kb o nez ki nalunk a kpn (Gundin kivul) ertelmes jatekosnak es akiben ott van a lehetoseg.Kokler Koeman es a kezdo Xavi nem tudott vele semmit kezdeni.Gavi?! Sztem meg o egy agyonhypeolt, mindenkibe beleszallo idegroncs,max annyi a pozitivum,h tapad az ellenre folyamat,de ezen kivul semmi xtra.Nezzuk meg a tuloldalt,Cama,Tchou,Bellingham,Valverde.Melyikhez lehetne barmiben is hasonlitani Gavit?! Na amig ilyen 50kg serulekeny sulytalan kp-ba bizunk es Gavi a golden boyunk eselytelen barmilyen nemzetkozi siker a mai fociban es jonni fognak folyamat a bearazasok.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.16. 13:00:03

bence0330 írta:
2024.08.16. 08:31:37
Oké, de akkor mivel magyarázod, hogy Frenkievel nyeltük a gólokat (nyilván nem csak miatta), aztán kiesett, és egyre szebb játékkal nyertünk mindent kb, aztán Frenkie visszatért, megint kikaptunk boldog-boldogtalantól több meccsen borzasztó játékkal, átjáróházként sok góllal, aztán a végén megint kiesett, és megint stabilizálódtunk, kb gólt se kapva és megnyertünk mindent. Annyira éles a különbség, hogy ezt nehéz figyelmen kívül hagyni, függetlenül attól, hogy szubjektíven mit látunk a pályán. Részemről egy vkp(szerűséget) legjobban a hiánya definiál, mert a pályán nem kell látványosnak lennie. A hiányában mindig jobban néztünk ki. Még SR-el is, Chrissel meg zongorázni lehetett a különbséget.
A válogatottban is szó nélkül pótolták, inkább volt jobb Reijders, mint ugyanolyan.
Ha jobbak vagyunk egy feltolt védővel a poszton, mennyire lehet jó Frenkie? A Rodrit kiveszed a Cityből vagy a válogatottból, összeomlanak. Ha Frenkiet kiveszed a válogatottból vagy tőlünk, remekel a csapat. Legjobb esetben is azt lehet mondani, hogy nem pótolhatatlan, mert röhögve pótolják mindenhol.
Tartom, ha a végén nem esik ki, nincs meg a 2. hely, ahhoz kellett a hiánya és a menetelés.

Persze azt nem állítom, hogy Casadóéknál rosszabb lenne, így idén sajna kelleni fog.
Szerintem ez a vele nyeltük a gólokat, nélküle nem hatalmas túlzás. Nem számoltam össze az arányokat, de mondjuk abban a 20 meccsben benne volt a Villareal és a Girona. Azon kívül szerintem bőven kevesebb gólt kaptunk, mint nélküle. És ott van még a Pena-faktor. Amíg ő védett tényleg éles volt a különbség. Ter Stegennél azért ez már nem kicsit alakult és De Jong végig a Pena éra alatt játszott.
Nem akarom védeni de Jongot, mert nem szorul rá, de az Ajaxbsan van de Beek-kel és itt Koeman alatt is nagy erőssége volt a csapatnak, rendre top 3-as teljesítményt nyújtott. Xavi alatt valóban visszaesett. Hogy ez minek "köszönhető" nem tudom, sokszor előfordul, hogy egy adott játékos teljesítménye, két különböző edző alatt éles kontrasztot mutat. Duplapivotban szerintem erőssége lehet a csapatnak. Most viszont amúgy is rá vagyunk kényszerülve, azon a poszton vékonyak vagyunk. Ha eladtuk volna és igazolunk megfelelő embert a helyére az más lenne, valószínűleg jobban járnánk, de mivel ő is azok táborát gazdagítja, akiket nem lehet elüldözni az egész csak illúzió.
De ez már kicsit off, lassan De Jong topic lesz.

Fayé távozása egyre biztosabbnak tűnik, amit igazából meg is értek. Fiatal még ahhoz, hogy minimális játékpercet kapjon. Flick állítólag félig balhátvédként számolt volna vele, de nem győzte meg.
A Rennes és a Besiktas akik a legjobb ajánlatot nyújtják, 10 millió lenne az ára, de a klub mindenképpen visszavásárlási opciót akar kötni rá, amire az utóbbiak hajlamosak lennének, míg a franciák nem túl rugalmasak ebben a tekintetben.
A Porto továbbra is fenntartja az érdeklődését, de csak 6 millió körül tudnak ajánlatot tenni, amit a klubnál kizárnak.

Cancelo viszont úgy tűnik egyre jobban közeledik. Az angolok egy összegű eladást szeretnének viszont a portugál tisztázta a City vezetőivel (és nyilvánosan), hogy vagy a Barca vagy marad. Jelenleg is tárgyalásokat folytat a két klub és Mendes is folyamatosan kapcsolatban van a Cityvel jó eséllyel meglehet a kölcsön plusz vételi opció, főleg hogy nagyon közeledik a 31.-e.
Ha nem kap egy olyan ajánlatot, aminek nem tud ellenállni szerintem jönni fog.
Abból is pont jó lenne, hogy abban a korban van, hogy Fort is folyamatosan át tudná venni a helyét.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.16. 12:39:26

sanika01 írta:
2024.08.16. 12:29:28
bence0330 írta:
2024.08.16. 11:31:10
Ezek alapján, és hogy a válogatottja is jobb eredményt ért el nélküle, talán jobb játékkal is...
Én a transfermarkt-os statisztikákban és eredményekben nem látok semmi mást, mint egy hihetetlenül hullámzó teljesítmény, akár játszott Frenkie, akár nem. Adom, hogy én kedvelem De Jongot, de úgy gondolom ez nem takarja el az én szememben sem a hibáit.
Adom, hogy óriási a fizetése, adom, hogy hosszú ideje sérült, de azért ami az ővé, ne vegyük már el tőle. :)

Ui. majd elfelejtettem a válogatottat. Jobb nélküle? Az lehet, hogy előrébb végeztek mint vele korábban, de vélemnyem szerint messze nem játszottak olyan jól, mint a korábbi világeseményeken. Előző EB-n vagy Vb-n is jobban játszottak szerintem. Az argentinok ellen a VB-n ahol ugye kiestek pl. a meccs első részét kivéve talán még jobbak is voltak mint az argentinok. Pótolni meg bárkit lehet...
Nem, DJ nem annyira rossz. A fizetéséhez képest nagyon-nagyon rossz, Lewyvel együtt, amúgy egy korrekt játékos, de nem több. Jobb szerintem nem lett a válogatott sem nélküle, de rosszabb sem. Mi meg tavaly már jobb százalékban nyertük a meccseinket nélküle, mint vele. Ezt is lehet árnyalni, ha akarjuk, de annyi tuti lejön belőle, hogy nem lettünk nélküle rosszabbak, az meg már régen rossz egy gigafizetésű játékosnál, főleg, amikor ha egy tinédzser esik ki, azt meg megérezzük hirtelen, vagy ha egy feltolt védő esik ki a középpályáról.
Nekem a legeslegnagyobb bajom vele a fizetést nem nézve, hogy nem érzek semmi kémiát közte és a többiek között a pályán. Ő úgy csinálja a dolgát, néha tök jól, és semmilyen kapocs nincs, a többiek nem tudják, mit csináljanak mellette, és fordítva. Tétován helyezkedik, ebben sincs kapcsolat a többiek, ő sem igazán tudja sokszor, mit csináljon. És akkor odaírtuk, hogy progresszív labdacipelés a statba, tök jó, de semmi nem történik igazából ettől. Kb mint Dembélé cselei, hiába akaszt össze három pár lábat zseniálisan, ha a végén rendre vagy csinál egy feleslegest, vagy egy homály megoldást a végére. Ott lesz a statban a sok csel, csak nem volt nagyon értelme. Nála éreztem még ezt az ország az országban témát.

Középső védőként kifejezetten tetszett amúgy, ott sokkal jobban helyezkedett, és kikerült az a stresszfaktor is, ami jellegzetesen egy pivotra esik a letámadásokkor, és amit ő látványosan nem bírt el. Simán kipróbálnám ott megint.

Igen, Christ szidtuk az első 1 vagy 2 meccsen, akkor elég gyenge volt, de asszem egy új poszton ennyi belefér, ennyi idő kellett, míg beletanult, azután mesterien látta el a feladatát, fülönpörgetés nélkül, sallangmentesen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sanika01
Jugador del Barça

2024.08.16. 12:29:28

bence0330 írta:
Ezek alapján, és hogy a válogatottja is jobb eredményt ért el nélküle, talán jobb játékkal is...
Néha öszintén nem értem, hogy ha ugyanazokat a meccseket és eredménysorokat nézik az emberek, miért látnak teljesen más dolgokat. Tudom, különbözik az emberek izlése, de akkor is...

Én a transfermarkt-os statisztikákban és eredményekben nem látok semmi mást, mint egy hihetetlenül hullámzó teljesítmény, akár játszott Frenkie, akár nem. Adom, hogy én kedvelem De Jongot, de úgy gondolom ez nem takarja el az én szememben sem a hibáit. De azért olyannyira rossz játékos képét festik itt le a fórumon, hogy azt nem tudom elfogadni. El tudom fogadni, hogy msáik csapatban jobb lehetne, sőt, talán még egyet is értek vele. De hogy játékban ő lenne a kerékkötő? Én azért emlékszem, amikor Christensen elkezdett VKP poszton játszani, milyen és mennyi negatív komment jött itt. Aztán most úgye magasztaljuk. Másik, de Jong nem tud védekezni! Senki nem emlékszik gondolom arra, hogy ittléte alatt volt jó néhány olyan meccs, amikor középső védőt játszott és nem is rosszul.

Adom, hogy óriási a fizetése, adom, hogy hosszú ideje sérült, de azért ami az ővé, ne vegyük már el tőle. :)

Ui. majd elfelejtettem a válogatottat. Jobb nélküle? Az lehet, hogy előrébb végeztek mint vele korábban, de vélemnyem szerint messze nem játszottak olyan jól, mint a korábbi világeseményeken. Előző EB-n vagy Vb-n is jobban játszottak szerintem. Az argentinok ellen a VB-n ahol ugye kiestek pl. a meccs első részét kivéve talán még jobbak is voltak mint az argentinok. Pótolni meg bárkit lehet...
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
bence0330

vinszentvega írta:
2024.08.16. 09:25:24
bence0330 írta:
Oké, de akkor mivel magyarázod, hogy Frenkievel nyeltük a gólokat (nyilván nem csak miatta), aztán kiesett, és egyre szebb játékkal nyertünk mindent kb, aztán Frenkie visszatért, megint kikaptunk boldog-boldogtalantól több meccsen borzasztó játékkal, átjáróházként sok góllal, aztán a végén megint kiesett, és megint stabilizálódtunk, kb gólt se kapva és megnyertünk mindent. Annyira éles a különbség, hogy ezt nehéz figyelmen kívül hagyni, függetlenül attól, hogy szubjektíven mit látunk a pályán. Részemről egy vkp(szerűséget) legjobban a hiánya definiál, mert a pályán nem kell látványosnak lennie. A hiányában mindig jobban néztünk ki. Még SR-el is, Chrissel meg zongorázni lehetett a különbséget.
A válogatottban is szó nélkül pótolták, inkább volt jobb Reijders, mint ugyanolyan.
Ha jobbak vagyunk egy feltolt védővel a poszton, mennyire lehet jó Frenkie? A Rodrit kiveszed a Cityből vagy a válogatottból, összeomlanak. Ha Frenkiet kiveszed a válogatottból vagy tőlünk, remekel a csapat. Legjobb esetben is azt lehet mondani, hogy nem pótolhatatlan, mert röhögve pótolják mindenhol.
Tartom, ha a végén nem esik ki, nincs meg a 2. hely, ahhoz kellett a hiánya és a menetelés.

Persze azt nem állítom, hogy Casadóéknál rosszabb lenne, így idén sajna kelleni fog.
Azért ezt nem bánnám, ha alá is tudnád támasztani valamivel...
Szerintem meg pont az ellenkező volt: Amikor Frenkie játszott vkh-t, akkor a labdakihozaltaink végre működtek... Mert elvette a labdákat Koundétól és Arajuotól amilyen gyorsan csak lehetett, nehogy odaadják megint az ellenfél középpályásainak... Goundo-nak ez a szerep egyáltalán nem feküdt annyira mint neki.
Frenkinél labda-biztosabb középpályást nagyon régen láttam már.
Elhiszem, hogy most szidni kell, mert nem akar meggyógyulni( persze, direkt csinálja amúgy...) Illetve mert sok a fizetése. Teszem hozzá, ahogy korábban írták, ez nem az Ő hibája, hanem Bartóéké....
Persze, ez egyértelműen nem az ő hibája, a többség szerintem nem is rá veri. De hiába nem a hibája, mégis az ő személye miatt (is) lehetetlen embereket regisztrálni, mert kb 4-5 helyett foglalja a helyet. A csapat szempontjait nézik sokan, én legalábbis igen. Nem hibáztatom amiatt, bár azért tehetne egyetsmást. De megértem, ha nem, ez nem elvárás.

Nézd végig az eredménysort. Nézd a BL-t is, külön van.

https://www.transfermarkt.com/frenkie-d ... aison/2023

Gavi kiesése után destabilizálódtunk (na az ő kiesését tényleg megéreztük, jobb játékos), 1-2 rossz döntetlen, vereség volt ott Girona környékén, vagy neccesen megnyert meccs. Aztán feltolták mellé Christensent, na akkor jól játszott azért ő is, de nem miatta lettek jobbak az eredmények (még ha ő is jó volt), ez kiderült abból, hogy amikor lesérült, a játék és a pontok is ugyanúgy jöttek, illetve amíg Chris nem jött fel, ő nem tudta megoldani a posztot. A változás Christensen volt, meg persze előrefelé Raphinha visszatérése, de első körben most a stabilitásról beszélünk, ami az ő dolga (is). De abban a szerepkörben azo a pár meccsen jó volt. Nem hűdeüberkirály meccsdöntő faktor, mint a dán, de jó. BL nyolcaddöntőkön az odavágón szenvedtünk, egyenrangú ellenfél volt kb a Napoli, DJ ott volt. Visszavágón az év egyik legjobb meccsén lemostuk őket, DJ nem volt ott. Aztán visszatért, PSG, Madrid ellen teljes homályban volt (persze ez Xavi sara is hogy rögtön betette), aztán kiesett, és 1 kivételével az összes meccsünket hoztuk a végén, ami létfontosságú volt a 2. helyhez.

Ezek alapján, és hogy a válogatottja is jobb eredményt ért el nélküle, talán jobb játékkal is, azt mindenképp el lehet mondani, hogy ha nem is egyenesen arányos ez, mert több tényezős, és nem csak rajta múlik, de a hiányát semmiképp nem érezzük meg, a válogatott sem érezte meg a hiányát, hogy finoman fogalmazzak, pedig ott még jobb is volt alapvetően, és akinek a hiányát nem érezzük meg, az nem egy rettentő jó játékos, és by definition nélkülözhető. Chris ha kiesett, összeomlottunk, Gavi ha kiesett, összeomlottunk. De régebben ha egy csúcs Pedri esett ki, akkor is, még ott Xavi elején.

Azt elfogadom, ha van mellette egy muszkli, akkor jó játékos, de ez az egyetlen poszt és szerepkör, amiben legalább jó szint. Nagyon egysíkú így, nem lehet betenni egyedüli pivotnak, ahhoz rettenet gyenge, nem lehet betenni nyolcasnak, mert nem működik ott jó. És tényleg ezt is megoldotta helyette egy fizikailag már szétesett SR is, és egy 25 évesen friss válogatott Reijnders, és egyik helyen sem történt visszaesés a játékban.

Más csapatban lehet jó lenne, a képességeit kevésbé vitatom, mint az itt betöltött szerepét. Kicsit olyan ő mint a Vatikán Olaszországban, tök külön mozog és játszik mindenkitől, ország az országban. Jobb játékos, mint amit nálunk ki tud hozni magából, ezért nem értem, hogy miért nem akar lépni. Vagyis értem, de na. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vinszentvega
Capitá del Barça

2024.08.16. 10:27:20

Én már elvesztem a La Liga regisztrációs és egyéb anyagi metódusaiban.. Valaki írja már meg, hogy miért kellett Lenglet-t regisztrálni, ahhoz, hogy eltakarodhasson?
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
vinszentvega
Capitá del Barça

2024.08.16. 09:25:24

bence0330 írta:

Azért ezt nem bánnám, ha alá is tudnád támasztani valamivel...
Szerintem meg pont az ellenkező volt: Amikor Frenkie játszott vkh-t, akkor a labdakihozaltaink végre működtek... Mert elvette a labdákat Koundétól és Arajuotól amilyen gyorsan csak lehetett, nehogy odaadják megint az ellenfél középpályásainak... Goundo-nak ez a szerep egyáltalán nem feküdt annyira mint neki.
Frenkinél labda-biztosabb középpályást nagyon régen láttam már.
Elhiszem, hogy most szidni kell, mert nem akar meggyógyulni( persze, direkt csinálja amúgy...) Illetve mert sok a fizetése. Teszem hozzá, ahogy korábban írták, ez nem az Ő hibája, hanem Bartóéké....
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
bence0330

tatesz1990
Jugador del Barça

2024.08.16. 06:08:56

Andrsika írta:
2024.08.15. 23:10:46

A fizetése engem is zavar, de ezt elengedve ő egy jó rendszerben hatalmasat dobna a középpályán… persze hiába is mennék itt bele a dologba kapásból 5-n megmagyaráznák, h lótúrót sem ér… Koeman alatt szerintem az egyik legjobbunk volt Xavi alatt viszont nem. Bencével kb minden egyet szoktam értem( bocs, h ideidéztelek) de úgy azt állítani egy focistáról, h kb egy percet sem játszott még Flick rendszerében, hogy lehet jó lesz de klasszis nem ez nekem tükrözi azt is, h bármit is fog ő itt csinálni kb kevesen fogják akkor is kiemelni. Az meg, h lassú ő a mai focihoz szintén nem tartom jogosnak. Az Ajaxban pont az ellenkezőjét bebizonyította ès biztos vagyok benne, ha mondjuk a Münchenbe focizna pislognánk érte(is)
Azért nekem fura, h a klubnál nem tudják megmondani mikorra fog felépülni…tán állatorvos vizsgálja? Viccet félre téve én csíptem De jong Ajaxos és korai Barcás fociját, de nem dőlnék kardomba, ha eladnánk…
Viszont van egy játékos aki nekem semmilyen szinten sem idevaló az pedig nem más mint Raphinha. Pl nekem vele kapcsolatban jöhet bármilyen statisztika egyszerűen eddig engem sehogy sem tudott meggyőzni. Egy 16 éves gyerek is képes kiszorítani..
Itt magyar Katalóniában tényleg nagy a közutálat Frenkievel szemben! :!:

Nem csak Koeman alatt volt a csapat egyik legjobbja, hanem Xavi alatt is. Még tavaly is, amikor többet volt sérült, mint előtte összesen, top 3 értékelése volt csapaton belül. Mióta berobbant az Ajaxban, minden csapatában húzóember a holland.

Fizetések terén én nagyot csalódtam Laportában. Imádtam a max 10 milliós ötletet, de nem volt több, mint porhintés... Ideje lenne igazolgatás helyett az asztalra csapni, majd újratárgyalni a jelenlegi játékosok szerződését! Senki nem lehet fontosabb a címernél, amit visel! [-X
Visca el Barca! =D>
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.16. 01:33:44

Visszaolvasgattam és látom, hogy Fermint több alkalommal is felhozzátok, mint megváltást a középpályára, de vele kapcsolatban nekem elég rossz érzéseim vannak. A srác nem szimpatikus nekem. Emlékszem a Real meccsre, ahol a gólja után képes volt kimászni hergelni a Real szurkolókat, Araujo kapcsolt és húzta el onnan ellentmondást nem tűrően. Persze lehet legyinteni, hogy fiatal és hasonlót azért néha mástól is lehet látni. Erre azt tudom mondani, hogy fiatalként méginkább alázattal kéne a dolgokhoz viszonyulnia, másrészt nem vígasztal, ha máshol is vannak ilyen fejű emberek. Az én Barcámba ez nem fér bele. Én megértem, ha kifütyülik és van egy fél mozdulata, egy pisszegése akármi, de ez az öncélú, arrogáns hergelése nekem sok.
Másrészről a jó játékaira sok rossz is jutott, szerintem felemás volt inkább a teljesítménye. Kiderül ebben az idényben majd, hogy melyik az igazi arca, de jelenleg szerintem nem egyértelmű. Viszont az értéke nagy lehet, az Olimpia külön dobott rajta, szóval én Nem FDJ-t és Vitort üldözném el, hanem szép csendben, komoly összegért Fermint passzolnám el. Az árából pedig a középpályát erősíteném. Amúgy szóba került másik játékosnál megint a "Barca szint" kérdése. Túl sok pénzes csapat van már és a játékosok mennek mindenhova. Nincs annyi extra klasszis játékos, amennyi "top" csapat van és a játékosnevelések is eléggé hasonlóak. Jóval kevesebb extra tehetséges, ösztönös játékos van, a Messi-Neymar duó óta talán nincs is, pedig előtte mindig jöttek folyamatosan. Lehet nem is mind futott be nagy karriert, de voltak nem is kevesen. Pl Denilson meccsenként egyszer-kétszer végigcselezte a pályát, amúgy abszolút Messi stílusban, a mozgása és a cselei nagyon hasonlatosak hozzá. Ma kit lehetne mondani? Szerintem senkit. MBappé lenne még közel hozzájuk, de ő is inkább az időskori CR stílusában játszik. Mindig előjön, ha sikertelenek vagyunk, hogy persze, mert a versenytársaknak sokkal jobb a keretük... De közben a legerősebb csapatok kereteit, ha megkapnánk, akkor is sokan húznák a szájukat... Mert a legtöbb csapat, a jobbak is, tele vannak semmi extra töltelékjátékossal, akik nem extrák. Nekik ügyesen meg kell tenni, amit az edző kér tőlük, apró, de hasznos fogaskerekek egy-egy gépezetben. Tenyészbikák, katonák. És ezt hiányolom az átigazolásainkból, a lyukakat nem okosan oldjuk meg, ügyes vásárlásokkal, olyan játékosokkal akik nagyon passzolnak az edzőhöz, akik nem sztárok, de nálunk léphetnének szintet. Nálunk aránytalanul sok játékosnak döngölődik a földbe az önbizalmuk. És tulajdonképpen a Real szerintem emiatt nyerte meg a bajnokságot, nem azért, mert jobb a keretük, hanem amiatt, mert ha épp nem tudtak támadót se nevezni a sok sérültjük miatt (meg amúgysem indították azt a szezont túl erősen), akkor beállt Joselu és kihozták belőle a maxot. Az a játékos nálunk a padra sem fért volna és több szidalmat kapott volna, mint Romeu. A Realban meg a srác erősségeire építettek, azt adta, amit max adhatott.
Szóval mi a Barca szint? Ma már biztosan nincs olyan és más csapatoknál sem. Nyilván egy bizonyos minőséget meg kell ütni, de a legfontosabb, hogy illeszkedjen az edzőhöz. Amúgy én azért is bántam, hogy Minguezát eldobtuk, mert az a srác tökéletes lenne vkp poszton. Erős, gyors, agresszív, tud előre is játszani, de annyira nem jó védő, hogy legáhtul bátran lehetne hagyni. Ha ő itt lenne azon a poszton, akkor elég sok problémánk megoldódna. Szerintem mi jobban járnánk, ha tényleg nem lenne sok pénzünk, mert látjuk, még ígyis, azonnal megvesszük Olmot, ha EB-t nyer, meg udvarolunk ezerrel Niconak... Előtte meg amikor pláne nem volt pénzünk, jól megvettük Lewát... Nekünk nem ők kellenének szerintem, hanem okos, előrelátó igazolások. És nem is az úgynevezett "ingyenesek" akik lehet annyiba kerülnek, mintha kivásárolnánk őket, csak azt kevésbé látványosan a másik pénztárcából, a farzsebből is ki lehet fizetni a játékosnak és a menedzsernek.... Nekünk nagyon jó az alapunk, hozzájuk kellettek volna az okos igazolások, lehetőleg edző kérésre.
bence0330

2024.08.16. 01:28:07

gránit írta:
2024.08.15. 23:52:13
Christensennek igazolnék egy rotációt, de ez sajnos nem fog idén megtörténni. Ha így a padra kerülne de Jong, az talán rábírná a távozásra 2025-ben, hogy a 2026-os világbajnokságon ott lehessen. Két év off betenne neki.
Sajnos túl szűk ehhez a keretünk. Azért látva a két kölköt, inkább játsszon DJ Chris mellett... Nem lehet így kihagyni, és Chris még sérülékeny is. Ha a Cityvel vagy egy Arsenallal játszaná el ezt Frenkie, lehet már a padon ücsörögne, de nálunk Flick ezt nem teheti meg, vagy max ritkán.
Talán ha Gavi visszatér, és ha jól tér vissza... na ő sokkal jobb, mint DJ, még pivotban is, mindegy, ki mennyire látja hypoltnak. Jobban védekezik, jobban támad, jobban folyik a labda rajta.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.15. 23:52:13

Troym írta:
2024.08.15. 21:44:28
FcBarcelona1 írta:
2024.08.15. 21:12:18
Régen minden jobb volt. :) Szerintem a játékosok klasszisokkal. Előbb írtam a szentimentális hozzáállásról a másik topicban.
Amúgy tényleg. :)
A klub legsötétebb időszakában Cocu 205 meccsen lőtt 31 gólt, adott 15 gólpasszt vkp poszton, Frenkie 151 Laliga meccsen 12 gól, 13 gólpassz.
Az a csapat mondjuk 2000-ből szerintem simán megverné a mostanit. Akkor viszont még sokkal több volt az erős csapat, sokkal nagyobb volt a konkurencia. A BL megnyerésére vagy 10-15 csapatnak simán volt esélye, míg tavaly, tavalyelőtt mindannyian tudtuk, hogy vagy a Real Madrid vagy a City nyeri meg. Akkor meg csak Spanyolországból több csapatnak volt reálisan esélye a BL-győzelemre, mint ma egész Európában.

Frenkie-ben engem sem a fizetése zavar leginkább. Ha tizedannyit keresne, nekem akkor sem kellene. Szerintem pont nem Barca-DNS-játékos, pont a gyors, egyérintős játékra nem alkalmas. Nem folyik vele a labda, hanem átveszi, térül-fordul jobbra-balra, szöszmötöl, lemegy a Nap, mire továbbítja. Pont nem illik bele abba a játékba, amit akarunk. Máshol lehet, hogy többet érne, de pont nem a Barcelona az ő profilja. Védekezésben meg nem jó. Én örülök neki, ha nem hosszabbít, és 2026-ban távozik. Szét lehetne húzni a fizetését, de akkor a 2026 utáni éveket is tönkre vágjuk. Még a fizetésének a fele is sok. Christensennek igazolnék egy rotációt, de ez sajnos nem fog idén megtörténni. Ha így a padra kerülne de Jong, az talán rábírná a távozásra 2025-ben, hogy a 2026-os világbajnokságon ott lehessen. Két év off betenne neki.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.08.15. 23:10:46

Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.15. 21:32:17
MessiNeymarSuarez írta:
2024.08.15. 18:10:04
Amellett hogy hivatalosan a Liga legjobban fizetett játékosa a bruttó 37.5 milliójával, az hogy a legutolsó szezonban annyi pénzt vitt haza mint Raphinha(12.5M)-Koundé(13.5M)-Christensen(9M)-(Baldé 1.7M) bruttóban összesen az mindent elmond, és ők nem kevésbé voltak fontosak a csapat szempontjából (Baldén kívül aki sérült volt, ezért is van zárójelben).

Ahhoz képest hogy mekkora culé, és "álmai klubja", 2 év alatt nem engedett ebből a fizuból úgy hogy közben kb a szertáros beregisztrálásával is gondjaink voltak, és az előbb említett úriemberek sokkal kevesebbért írtak alá, miközben a Chelsea vagy más csapat magasabbat is ajánlott számukra, de ide lehetne hozni másokat is, mint pl Araujot aki gombokért játszott és most is bruttó 7M a fizetése, Stegennek mint CSK-nak meg 6.3M és még lehet sorolni.
Ezen a képen max Lewandowski és Gündogan ront, Lewandowskira joggal mondható hogy túl van fizetve, de aktuális sztárcsatárként jött erős marketingértékkel, lépcsőzetes fizetésért bruttó 20M-ról kezdve, Gündogan pedig megtette azt a szívességet hogy a BL győztes Citynél nem hosszabbítva ingyen jött, bruttó 19M-ért.

Igazából már fél éve hogy kiállt a sajtóba kikérni magának a dolgot, azóta sem sikerült neki se a hosszabbításba, se a fizetésből lejjebb adásra elköteleznie magát szeretett klubja iránt, szóval ha ez így marad akkor 2026 nyarán ingyen távozhat. Szép dolog hogy anno az egész csapattal együtt engedett a fizu eltolásába és ez közrejátszik a mostani fizetésénél, de ez még egy pár emberre igaz a csapatban és arányaiban nem keresnek ennyit.
Először is nekem Frenkie 1 játékos a 11-ből aki pályára lép, egy játékos sem nagyobb a klubnál, Messi sem volt az, DE mikor szegezett ő pisztolyt bárki halántékához, hogy öreg ennyi lét akarok vagy mindenki meghal? Nem volt ilyen, ő neki kínáltak egy szerződést és ő köszönte szépen elfogadta, had ne ő legyen a genyó, mert egy [auto_cenzúra] vezetés elé tett egy lehetetlen szerződést, mivel ő nem a názáreti Jézus köszönte szépen és szignózta. Egy jó formában levő Frenkie ebben a Barcában top5 játékos még a mai napig, engem sokkal jobban zavar az a tény, hogy a sérülésével nem tud mit kezdeni egy Barcelona szintű csapat, ahol nem Átlagos József ment be a magyar eü-be hogy fáj a bokám lerúgtak. Hozzá teszem egy olyan belépőt kapott, csoda hogy nem tört el az a láb ott helyben, tipik madrid..

Mindazonáltal borzasztó nagy szükség lenne rá, mert félő Gündogan nem fogja végig tolni ezt a szezont, tavaly minden meccsen ott volt, és mögötte óriási az űr. Pedri 1 hónapra 5 hónapot sérült, Olmo még 1 percet sem játszott, regisztrálni sem tudják, Fermin pedig nem ez a szerepkör, Gavi detto egy súlyos sérülésből jön vissza, orosz rulett mire lesz képes, szóval rohadtul kell ő nekünk és a bajnok Barcának annyira szerves része volt mint Dembele, csak hát a magyar utálat ismét túl mutat mindenen és mindenkin, dögöljön meg a szomszéd lova is effektus.
A fizetése engem is zavar, de ezt elengedve ő egy jó rendszerben hatalmasat dobna a középpályán… persze hiába is mennék itt bele a dologba kapásból 5-n megmagyaráznák, h lótúrót sem ér… Koeman alatt szerintem az egyik legjobbunk volt Xavi alatt viszont nem. Bencével kb minden egyet szoktam értem( bocs, h ideidéztelek) de úgy azt állítani egy focistáról, h kb egy percet sem játszott még Flick rendszerében, hogy lehet jó lesz de klasszis nem ez nekem tükrözi azt is, h bármit is fog ő itt csinálni kb kevesen fogják akkor is kiemelni. Az meg, h lassú ő a mai focihoz szintén nem tartom jogosnak. Az Ajaxban pont az ellenkezőjét bebizonyította ès biztos vagyok benne, ha mondjuk a Münchenbe focizna pislognánk érte(is)
Azért nekem fura, h a klubnál nem tudják megmondani mikorra fog felépülni…tán állatorvos vizsgálja? Viccet félre téve én csíptem De jong Ajaxos és korai Barcás fociját, de nem dőlnék kardomba, ha eladnánk…
Viszont van egy játékos aki nekem semmilyen szinten sem idevaló az pedig nem más mint Raphinha. Pl nekem vele kapcsolatban jöhet bármilyen statisztika egyszerűen eddig engem sehogy sem tudott meggyőzni. Egy 16 éves gyerek is képes kiszorítani..
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.15. 23:07:59

FcBarcelona1 írta:
Szerk: +1 valamit kezdeni a La Masiaval. Csak nekem tűnik úgy, hogy egy kaptafára, 90%-ban kp-sokat nevelünk, akik 170 cm-sek, 50 kg-ak és jól passzolnak?
:)
Régi sztereotípia ez, de ha megnézzük kik kerültek az első csapat közelébe az elmúlt években, szerintem többen nem illenek ebbe a képbe, mint igen. De a legtöbbjük fiatal, 16-18 évesen még teljesen más az anyagcseréjük.
Moriba, Araujo, Nico, Mingueza, Cubarsi, Guiu ugrik be hirtelen ellenpéldának, Yamal is egész szépen izmosodik 16 éves létére. Fermin is szerintem teljesen rendben van.
Pedri közel áll a 170 centi 50 kilóhoz, de Ő egy percet nem játszott az utánpótlásban.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2024.08.15. 22:43:51

FcBarcelona1 írta:
Szerk: +1 valamit kezdeni a La Masiaval. Csak nekem tűnik úgy, hogy egy kaptafára, 90%-ban kp-sokat nevelünk, akik 170 cm-sek, 50 kg-ak és jól passzolnak?
Az még hagyján, az a baj, hogy ezt támogattuk. Akadnak mások is, de ők nem kellenek. Nico pl, aki a nagy verőember alkatával mehetett a sunyiba. Mingueza, a liga leggyorsabb játékosa, szintén verőember alkattal nem kellett, Garcia helyette viszont igen.
Furán kezeltük ezeket a játékosokat. Koeman akart Moribának komolyabb lehetőséget adni, de ott más okokból történt távozás.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.15. 21:44:28

FcBarcelona1 írta:
Troym írta:
2024.08.15. 20:46:58
Cocu, mint holland játékos egy sokkal védekezőbb középpályás szerepkörben is nagyságrendekkel jobb volt hátra és előrefelé is, de még Davids is szinteket vert rá.
Régen minden jobb volt. :) Szerintem a játékosok klasszisokkal. Előbb írtam a szentimentális hozzáállásról a másik topicban.
Amúgy tényleg. :)
A klub legsötétebb időszakában Cocu 205 meccsen lőtt 31 gólt, adott 15 gólpasszt vkp poszton, Frenkie 151 Laliga meccsen 12 gól, 13 gólpassz.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.15. 21:32:17

MessiNeymarSuarez írta:
Amellett hogy hivatalosan a Liga legjobban fizetett játékosa a bruttó 37.5 milliójával, az hogy a legutolsó szezonban annyi pénzt vitt haza mint Raphinha(12.5M)-Koundé(13.5M)-Christensen(9M)-(Baldé 1.7M) bruttóban összesen az mindent elmond, és ők nem kevésbé voltak fontosak a csapat szempontjából (Baldén kívül aki sérült volt, ezért is van zárójelben).

Ahhoz képest hogy mekkora culé, és "álmai klubja", 2 év alatt nem engedett ebből a fizuból úgy hogy közben kb a szertáros beregisztrálásával is gondjaink voltak, és az előbb említett úriemberek sokkal kevesebbért írtak alá, miközben a Chelsea vagy más csapat magasabbat is ajánlott számukra, de ide lehetne hozni másokat is, mint pl Araujot aki gombokért játszott és most is bruttó 7M a fizetése, Stegennek mint CSK-nak meg 6.3M és még lehet sorolni.
Ezen a képen max Lewandowski és Gündogan ront, Lewandowskira joggal mondható hogy túl van fizetve, de aktuális sztárcsatárként jött erős marketingértékkel, lépcsőzetes fizetésért bruttó 20M-ról kezdve, Gündogan pedig megtette azt a szívességet hogy a BL győztes Citynél nem hosszabbítva ingyen jött, bruttó 19M-ért.

Igazából már fél éve hogy kiállt a sajtóba kikérni magának a dolgot, azóta sem sikerült neki se a hosszabbításba, se a fizetésből lejjebb adásra elköteleznie magát szeretett klubja iránt, szóval ha ez így marad akkor 2026 nyarán ingyen távozhat. Szép dolog hogy anno az egész csapattal együtt engedett a fizu eltolásába és ez közrejátszik a mostani fizetésénél, de ez még egy pár emberre igaz a csapatban és arányaiban nem keresnek ennyit.
Először is nekem Frenkie 1 játékos a 11-ből aki pályára lép, egy játékos sem nagyobb a klubnál, Messi sem volt az, DE mikor szegezett ő pisztolyt bárki halántékához, hogy öreg ennyi lét akarok vagy mindenki meghal? Nem volt ilyen, ő neki kínáltak egy szerződést és ő köszönte szépen elfogadta, had ne ő legyen a genyó, mert egy [auto_cenzúra] vezetés elé tett egy lehetetlen szerződést, mivel ő nem a názáreti Jézus köszönte szépen és szignózta. Egy jó formában levő Frenkie ebben a Barcában top5 játékos még a mai napig, engem sokkal jobban zavar az a tény, hogy a sérülésével nem tud mit kezdeni egy Barcelona szintű csapat, ahol nem Átlagos József ment be a magyar eü-be hogy fáj a bokám lerúgtak. Hozzá teszem egy olyan belépőt kapott, csoda hogy nem tört el az a láb ott helyben, tipik madrid..

Mindazonáltal borzasztó nagy szükség lenne rá, mert félő Gündogan nem fogja végig tolni ezt a szezont, tavaly minden meccsen ott volt, és mögötte óriási az űr. Pedri 1 hónapra 5 hónapot sérült, Olmo még 1 percet sem játszott, regisztrálni sem tudják, Fermin pedig nem ez a szerepkör, Gavi detto egy súlyos sérülésből jön vissza, orosz rulett mire lesz képes, szóval rohadtul kell ő nekünk és a bajnok Barcának annyira szerves része volt mint Dembele, csak hát a magyar utálat ismét túl mutat mindenen és mindenkin, dögöljön meg a szomszéd lova is effektus.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
barca0417
Entrenador del Barça

2024.08.15. 21:17:37

Troym írta:
Kövezzen meg bárki, de nekem nem releváns Frenkie fizetése. Felfogom, hogy irreálisan magas, de nekem 5 milliós bruttó fizetésért sem kéne.
Nekem egyszerűen elavult a játékstílus, amit képvisel.
Lassú és körülményes a gondolkodásmód, hosszú reakcióidő, gyenge védekezés, helyezkedési hibák.
Cocu, mint holland játékos egy sokkal védekezőbb középpályás szerepkörben is nagyságrendekkel jobb volt hátra és előrefelé is, de még Davids is szinteket vert rá.
Davidsal kár is összehasonlítani. A pitbull a világ egyik legjobbja volt, kicselezni nem lehetett szinte, de ő is tudott cselezni, kapura is veszélyes volt, és a kozeppalyan minden labdát begyűjtött. Mit nem adnék érte ha a mai Barcábak lenne egy Davids a.
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Kövezzen meg bárki, de nekem nem releváns Frenkie fizetése. Felfogom, hogy irreálisan magas, de nekem 5 milliós bruttó fizetésért sem kéne.
Lassú és körülményes a gondolkodásmód, hosszú reakcióidő, gyenge védekezés, helyezkedési hibák.
Régen minden jobb volt. :) Szerintem a játékosok klasszisokkal. Előbb írtam a szentimentális hozzáállásról a másik topicban. Bárkit el kellene tudni engedni jó pénzért. Kérdés, hogy lehet őket rávenni a távozásra, mert ez rajtunk kívül mindenkinek sikerül.
Ma olvastam, Ferranért 30 milliót ajánlott a Newcastle, de nem akar távozni. Raphinhaért van érdeklődés, De Jongot is régóta vinnék, egyre több a hír, hogy Pedrit is vinné a City. Ha van is valóság ezekben a hírekben, egyik sem akar távozni.
A külsős edző már adott.
-A legfontosabb lenne szerezni egy komoly sportigazgatót.
-szerezni jó megfigyelőket
-majd hagyni a francba ezt a Barca DNS-ű játékosok keresését
-lyukas posztokra minőséget igazolni
-jól teljesítő, tehetséges jó korban lévő játékosokat igazolni áron alul
-a keretet (maradék)a B-ből
feltölteni, vagy ingyen behúzható játékosokkal
-ha megszabadultunk De Jong, Lewy fizetésétől, max a támadók, a nagy nevek keressenek 20 körül/fölött
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.08.15. 21:21:02-kor.
Troym
Director del Fútbol

bence0330

2024.08.15. 20:38:41

Atlantis írta:
2024.08.15. 18:22:02
MessiNeymarSuarez írta:
(...)
Köszönöm, hogy egyből tökéletes példát mutattál arra, amit írtam a negatív szemüvegről. :D
Mármint Te sem a teljesítményéről értekeztél nagyon hosszan érdemben, hanem a fizetéséről. Ez a negatív íz amit pedig mindenki fejébe elültettek vele kapcsolatban a teljesítményének megítélésénél is sokaknak befolyással van.
Szerintem nagyobb baj van a játékával, mint a fizetésével. Na jó, a fizetése nagyobb, mert vagy 5 ember helyett keres, de számomra lényegesen rosszabb amit a pályán mutat. Fejben kb Romeu lassúságú, csak a teste gyorsabb. Védekezésben úgy mennek át rajta, mint kés a vajon, 1-2 szép hosszú labda kivételéve az egész szezonban képtelen előrefelé komoly dolgokra, neadjisten gólt vagy gólpasszt hozni, gyors passzjátékra képtelen, rácsavarodik a labdára, necces szitukban stresszel (ebben mintha javult volna), és tavaly mindig akkor lendültünk fel, amikor kiesett, amikor meg visszajött, rendre rossz meccseket hoztunk és megint millió gólokkal kaptunk ki mindenkitől. Ez alól volt 1-2 kivétel, mikor párban játszott hátul valakivel, az elején egy még korrekt Romeuval, aztán még 1-2 meccset egy nagyon jó Chrissel. Duplapivotban egész korrekt, ha valaki biztosít, de konkrétan semmilyen más poszton nem jobb egy közepesnél. Tipikusan az a játékos, aki mindent tud egy kicsit, de semmiben sem kiemelkedő. Ennél szerintem sokkal jobbak azok a játékosok, akik kevés dolgot tudnak, de kiválóan, lásd Chris hatos poszton. Sokat elmondott a játékáról az, amikor egy SR is jobban pótolta, egy kényszerből feltolt védő meg porrá alázta játékban, hasznosságban.
A válogatottban is verőemberek mellett jó, de az életében 25 évesen először válogatott Reijnders is jobb volt nála.

És így keres ennyi pénzt, ez a gond. Gündogan keresne ennyit a csapatból kiemelkedve, nem zavarna, amit leművelt tavaly, ha túlzás is, de kb megérdemelte volna. De Frenkie szerintem nincs a 11 legjobb játékosunk közt. Cáfoljon rám, és Flick-kel legyen hirtelen egy totál más játékos, mint eddig.

Mivel vkp-s nincs, ezért szerintem még duplapivotban is gyenge lesz, ha ilyen Casadók mellett kell lennie. Kivéve ha Chris mellett tud focizni, akkor oké, ott el tudom képzelni, hogy jó szintet hozhat. Nem kiválót, jót.
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.15. 19:47:03

FcBarcelona1 írta:
2024.08.15. 19:36:48
Sinya22 írta:
2024.08.15. 18:59:34
De Jong volt a téma, és megint a vezetőség a hibás. Szerintem is kettős mérce, csak nem úgy, ahogy értetted.
Lehet érdemesebb lenne mindent engedniük, és eljátszani a szimpatikus vesztes szerepét, ahogy tették Bartomeuék éveken keresztül.
Na ők nem is keveredtek senkivel konfliktusba sosem.
Te írtad le hogy De Jong árából mit tudtunk volna venni, arra válaszoltam. Laporta a tökéletes, és mindenki más a hibás, ahogy Róma óta minden évben. Legyen ez a végszó :lol:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.15. 19:36:48

Sinya22 írta:
2024.08.15. 18:59:34
De Jong volt a téma, és megint a vezetőség a hibás. Szerintem is kettős mérce, csak nem úgy, ahogy értetted.
Lehet érdemesebb lenne mindent engedniük, és eljátszani a szimpatikus vesztes szerepét, ahogy tették Bartomeuék éveken keresztül.
Na ők nem is keveredtek senkivel konfliktusba sosem.
Szerk: arra gondoltam, hogy ne hibáztassuk őket, hogy szabadulnának a bértömeg 10%-át elfoglaló játékostól, aki nem pótolhatatlan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.08.15. 19:48:35-kor.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.08.15. 19:20:30

Atlantis írta:
2024.08.15. 18:22:02
MessiNeymarSuarez írta:
(...)
Köszönöm, hogy egyből tökéletes példát mutattál arra, amit írtam a negatív szemüvegről. :D
Mármint Te sem a teljesítményéről értekeztél nagyon hosszan érdemben, hanem a fizetéséről. Ez a negatív íz amit pedig mindenki fejébe elültettek vele kapcsolatban a teljesítményének megítélésénél is sokaknak befolyással van.
Teljesítményéről bőven elég annyit elmondani hogy nem volt sosem pótolhatatlan eleme a csapatnak, tavasszal is miután visszatért inkább csak bezavart az épp összeálló középpályára. Már önmagában az elég tény hogy nem a jelenlegi Barca egyik legfontosabb játékosáról beszélünk, nem egy tavalyi Stegen, nem egy Araujo, Koundé, Gündogan esetleg Christensen.

Ő a jelenlegi Barcában egy olyan játékos aki ügyes, de valójában Busi-Rakitic utódjának hoztuk de VKP-ként nem állja meg a helyét, nem elég technikás, előre meg nem túl aktív, presszing alatt könnyen zavarba jön, amikor meg jobban rátekeredik a labdára mint Busi akkor meg kiráz tőle a hideg, és még cserébe nem is egy Kanté-féle fizikális VKP-féle.

Én is kedveltem mikor idejött, az látszott rajta hogy tényleg élete klubja, de a mostanival már Umtiti-szinten teher a klubnak anyagi szempontból, a negatív szemüvegen meg már rég tudott volna segíteni azzal hogy:
A: Nagy hálával képes hosszabbítani mondjuk +3 évre fele fizuval(magyarul csak eltolás és nem 3 év hanem 6 év alatt kell kifizetni neki, amire még a példálózott Umtitit is sikerült Laportáéknak rávenni, őt 3 év alatt sem.
B: Hajlandó elmenni kölcsönbe/eligazolni mint ahogy pl a MU-féle hír minden évben feljön

Szinte az összes jómadártól-klublegendától sikerült megszabadulni, még Umtititől is, de Griezmann is hajlandó volt visszamenni az itteni fizetéshez képest gombokért az Atletibe(38M vs a mostani 13M), szépen is néztünk volna ki ha Griezmann is nyomott volna egy" a szemét sajtó hazugságokat terjeszt, én képes vagyok megalkudni álmaim klubjánál"-féle ittmaradást a lécelés helyett, de valahogy De Jonggal 3 év alatt nem sikerült Laportáéknak dülőre jutni.
Válasz küldése