Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Font papa nyilatkozata legalább edzőkérdés tekintetében megnyugtató....
Egyetértek veletek. Tegnap írtam le a kiinduló pontot. Senki nem vesz itt figyelembe semmit.gránit írta: ↑2025.01.06. 00:34:52Alapvetően egyetértek azzal, amit írtál, ezt meg azért emelem ki, mert Olmóék nélkül már csak kb 182 miliiós a keret.
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Véleményem szerint annyit mindenképpen tennünk kellene, hogy idén végre le kellene hoznunk egy nem veszteséges pénzügyi évet. A tavalyi papíron veszteséges volt, persze azért, mert veszteséggel iratták le a Barca Studios korábbi, kamu "eladását". Trükközések nélkül, csont nélkül le kellene hozni egy erős pénzügyi évet, mert addig támadási felületet adunk sajnos. Ami a keretünket illeti, nem vagyunk már nagyon messze a nemzetközi felső középmezőnytől, és ebben a 182 millióban benne van Lewandowski és de Jong kiugró fizetése is. A fizetéseink mediánja már egészen közel van a felső középmezőnyhöz.
Ez kétségtelen, Flick talán az elmúlt 3 év legjobb döntése., pont ezért szerintem meg Flick lenne az utolsó, akinek aggódnia kéne.
Ezért is tartok ilyen Fontoktól és társaitól. Nem vagyok elégedett Flickel, de látszik az előrelépés, kár lenne aláverni az eddigi munkának. Ez - szerintem - fixen egy 0 kupás szezon, építsünk egy jó alapot és próbáljuk helyretenni a pénzügyeket, aztán talán majd jövőre, vagy nem.
Szerintem is felesleges vesézni a Barto érát, ezért nem is mentem odáig vissza.
Alapvetően egyetértek azzal, amit írtál, ezt meg azért emelem ki, mert Olmóék nélkül már csak kb 182 miliiós a keret.
Szerintem pont nem a rövidtávú célokat helyezte előre. Ott van pl. a stadion projekt. Ha nem kezd bele, akkor egyrészt nem róhatnak fel neki újabb hosszú távú ami pr szempontjából sokkal sokkal kevesebb negatívummal jár. A tartozásnak komoly részét kiteszi nem csak a Camp Nou hanem az egész Espai Barca projekt. Emellett sokkal több lett volna a bevétel, magasabb jegyárak, több néző, stadiontúra, ajándékbolt stb. Az egész projekt egy ideig nyeli a pénzt, de utána évről évre hatalmas profitot termel, pont a következő vezetésnek. Most, egy év alatt olyan 80-100 milliós bevételkiesét jelentett.sansz írta: ↑2025.01.05. 22:21:49
Ahogy írták, ez csak néhány dolog, a jéghegy csúcsa. A legrosszabb, hogy a legtöbb Laporta húzás rövidtávú célokért megy. Olmo leigazolása teljesen felesleges volt, akkor is mondta mindenki. Pénz se volt rá, kiskaput kihasználva tudtuk csak regisztrálni ideiglenesen, de itt se volt meglepetés. És akkor a határidő után 20 évre eladunk valamit, hogy mentsük a..mit..? Laporta bőrét, nem mást. Ahogy már írtam, a bérsapkánk, ami már nem volt alacsony, jövő idényre tovább nőtt volna. Picit okosabban és tisztességesebben a nyár újra egy normális igazolási időszak lett volna. Jöhettek volna a tárgyalások jó helyzetből szponzorokkal és a stadion helyeivel.
Most az a gond, hogy a szekrény tele van csontvázzal. Bejelentett, de valójában nem hivatalos megegyezések, hitelek, tartozások, előre eladott dolgok, játékosok utáni részletfizetések stbstb.
Peter írta: ↑2025.01.05. 19:07:20Én biztosan írtam újraindítást, de mára a tudatos újraindítás nélkül is megérkezett erre a pontra a Barca, annyi a különbség, hogy akkor céltudatosan indult volna újra, míg ma sodródással érkeztünk meg erre a pontra. Amennyiben céltudatos az újraindítás, akkor kezedben az irányítás, ha sodródsz, akkor nem csak a saját kezedben van az irányítás.Andrsika írta: ↑2025.01.05. 16:39:01Nem tudom ki, de valaki itt írta, h ő azt csinálta volna, h minden nulláról Barca akadémistákkal kezdve építeni a dolgot…milyen jó is lenne, ha ez az opció egy BARCÁnál működne( hozzáteszem most tele vagyunk b kategóriás sajátnevelésekkel) katalán fórumokat olvasva Laporta menni fog ès elszomorít, h megint kifog mindenféle szarságot csinálni, h jobb helyzetben legyen a klubunk
Akkor is azt gondoltam, hogy nem lehet elkerülni az elkerülhetetlent és ha nem magunktól indítjuk újra, akkor majd az élet fog belekényszeríteni abba, hogy így legyen.
Koeman időszak alatt volt (lett volna) ennek a verziómnak az aktualitása, így ma már teljesen okafogyott és nyilván sok szereplő helyett mások lennének....stb stb.
Annyit az élet utólag megmutat, hogy a megfelelő szakmai irányítás mellett "b kategóriás sajátnevelésekkel" sem kilátástalan a csapat...
Flick jelenlegi munkája és a projektje megnyugtató lehet, mert működőképes alapot teremthet.
(elnökségi válság esete ugyanakkor akarva vagy akaratlanul elérheti őt is, ami megint egy új helyzetet jelentene, de ezt majd meglátjuk)
Egy dolog ehhez még, Laportától kicsit kevesebb culé és több tudatosság, nagyobb következetesség az, amire szükség lett volna.
Hogy "milyen jó is lenne, ha ez az opció egy BARCÁnál működne"....zárójelben meg is adtad a választ és véleményem szerint így vagy úgy, de benne is vagyunk....
A Liga nem aszisztált. Ahogy jelezte a Liga, évről évre szigorítottak, elvileg a klubok egyetértésével. És a Barcát nem büntették külön és nem egy botlás miatt, hanem a három vagy hányéves problémák miatt kaptuk, amit kaptunk.Andrsika írta: ↑2025.01.05. 16:39:01Bartoek beledobták a csapatot a pöcegödör aljába amihez a liga asszisztált aztán jött Laporta aki mint mindenki tudja egy simlis alak és bőven lehet rá is rosszat mondani. Kiváncsi lennék ki mit csinàlt volna annak èrdekében, h ne mondjon csődöt a klub? Akkora fizetések voltak, h emberi ész fel nem tudja fogni amiből hatalmasat faragtak ( ez nálam piros pont) persze egy új jelöltnek mindig könnyű kiragadni a rosszat( okè nem nehéz) de ebben ramaty helyzetben ki csinàlt volna mindent tökéletesen? SENKI! Mint írtam Laporta egy simlis ember aki érzésem szerint borzalmasan naív is
Én biztosan írtam újraindítást, de mára a tudatos újraindítás nélkül is megérkezett erre a pontra a Barca, annyi a különbség, hogy akkor céltudatosan indult volna újra, míg ma sodródással érkeztünk meg erre a pontra. Amennyiben céltudatos az újraindítás, akkor kezedben az irányítás, ha sodródsz, akkor nem csak a saját kezedben van az irányítás.Andrsika írta: ↑2025.01.05. 16:39:01Nem tudom ki, de valaki itt írta, h ő azt csinálta volna, h minden nulláról Barca akadémistákkal kezdve építeni a dolgot…milyen jó is lenne, ha ez az opció egy BARCÁnál működne( hozzáteszem most tele vagyunk b kategóriás sajátnevelésekkel) katalán fórumokat olvasva Laporta menni fog ès elszomorít, h megint kifog mindenféle szarságot csinálni, h jobb helyzetben legyen a klubunk
Meg van szabva, hogy max 25 játékost lehet regisztrálni. Amit írtál, nem probléma a létszám tekintetében, semmi köze hozzá. Attól, hogy ugyanazt az egy játékost tízszer regisztrálnám egy szezon során, még nem nőne a regisztrált játékosaim száma.
Alapvetően, egy ideiglenes regisztráció egy bizonyos határidőig tart - ezt követően LEJÁR, nem visszavonják vagy megszűntetik. Ahogy Roque esetében is például, ő 2024.06.30-ig volt regisztrálva, annak lejárta után meg nem...FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.05. 14:11:24Van abban igazság amit PR42 ír. Az alap feltevés, hogy Laporta egy személyben tevékenykedik és rosszul. Egy ekkora klubnak van sok szakértője alkalmazottként, és tud is megbízni külsősöket.Troym írta: ↑2025.01.05. 12:48:20
Lehet ok-okozatként elmenni bármeddig, de a vége, az utolsó pont, az egy súlyos pénzügyi stikli.
Gondold végig mit éreznél, ha részvényese lennél egy olyan cégnek, ahol egy leánycégükre nagyságrendekkel magasabb értéket írnának be a könyveikbe, mint a valóság, vajon mi történne a részvényárfolyammal, amikor kitudódik?
Te megtartanád a részvényeid?
A tőzsdefelügyelet mit lépne? Az ügyészség?
A CEO nem kerülne börtönbe?
A klub nincs rajta a tőzsdén, a tagok birtokolják, így ez nem releváns. Az Atleticonál merülhetnek fel problémák a tőkeemeléssel, de ott kérdés ugyanannyira utánajártak e a dolgoknak, de nem is az a lényeg.
Zoldbela írta: ↑2025.01.05. 14:46:00gránit írta: ↑2025.01.05. 12:09:22Attól még bejöhet a két időpont között olyan bevétel, amelynek köszönhetően Christensentől teljesen függetlenül lehetne a játékosokat regisztrálni. Én elhiszem, hogy nem jöttek be azok a bevételek, amelyekről a média írt, jelentett már be a klub nem létező bevételeket. A lehetősége viszont meglenne annak, hogy egy klub új alapon regisztrálhatna.
A kettő között mi az összefüggés? Egy játékos x alkalommali regisztrálása még nem növeli a játékosok számának regisztrálását. Attól, hogy tizenkétszer regisztrálok be egy játékost egy szezon során, attól még nem fog nőni a regisztrált játékosaim száma.Zoldbela írta: ↑2025.01.05. 10:17:42A La Liga minden csapatára érvényes a szabály, hogy egy bajnokságon belül: egy csapatban csak egyszer regisztrálható egy játékos.
Ennek az esetleges trükközések kizárása az oka.
Gondold el, ha nem lenne korlátozva, akkor hány játékost regisztrálhatna (időszaki regisztrációval) egy csapat!
Ezt gondold át mégegyszer!
Ha akarod, segítek.
(Időszakos regisztrációról írtam.)
Van abban igazság amit PR42 ír. Az alap feltevés, hogy Laporta egy személyben tevékenykedik és rosszul. Egy ekkora klubnak van sok szakértője alkalmazottként, és tud is megbízni külsősöket.Troym írta: ↑2025.01.05. 12:48:20Lehet ok-okozatként elmenni bármeddig, de a vége, az utolsó pont, az egy súlyos pénzügyi stikli.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.05. 12:37:21Ahogy Bence leírta, minden következmény.
A kiváltó ok Bartomeuék felelőtlen gazdálkodása és a Covid évében összejött 480 milliós hiány
Sokadszorra írom, egy Vis Major helyzetben.
Ebből következett minden.
A legtöbb esetben a Laporta hazudik pedig abból, hogy a Libero nem fizette ki a Barca Studios részt. Ami abból következett, hogy fel/túlértékelték a Barca Studiost. Ami abból következett, hogy változtattak a szabályokon, és ha jól emlékszem 4%-ot fogadták el keretre fordíthatóan a gazdasági karokból. Amik abból következett, hogy Bartóék fizetési struktúrája még 2 évig negatív költségvetést hozott volna, és a keret a vezetőség és edző szerint nem volt elégséges a célok eléréséhez, legyen az BL indulás vagy bajnoki cím. Így vissza jutottunk az eredendő okhoz.
Gondold végig mit éreznél, ha részvényese lennél egy olyan cégnek, ahol egy leánycégükre nagyságrendekkel magasabb értéket írnának be a könyveikbe, mint a valóság, vajon mi történne a részvényárfolyammal, amikor kitudódik?
Te megtartanád a részvényeid?
A tőzsdefelügyelet mit lépne? Az ügyészség?
A CEO nem kerülne börtönbe?
Szándékosan félrebeszélsz.Troym írta: ↑2025.01.05. 13:35:50Vagy nem tudod, vagy nem akarod értelmezni a mondataim, de erre több időm nincs...
De akkor egyszerűsítek most utoljára:
- A liga nem szent, eddig sem írtam, kérlek fejezd be, hogy a számbaadsz mondatokat. Írtam sokszor, csak nem ment át, hogy azért lehet elővenni Tebast, ha nyilatkozik egy egyesület pénzügyi helyzetéről, de amiatt nem, hogy betartatja a szabályokat, amiket az Oviedoval, Bilbaoval, Malagával szemben is megkövetel!
- Az Olmo és Victor körül kialakult helyzet viszont az egyesület és vezetőinek hibája!
1. Megvették Olmot, nem volt hely a szerződését regisztrálni, mert az elnök személyes sértettséget érzett, hogy Nico ne jön (őrá se lett volna pénz)
- Ezért ki a felelős?
2. Nyáron nem tettek mást, mint fellélegeztek, hogy de jó megsérült Chris, különben már augusztus végén ingyen távozott volna Olmo.
- Kinek kellett volna csinálnia valamit a nyáron, hogy végleg regisztráljanak 2 játékost? Eleve csak a sérülésekre vártunk?
3. Volt eleinte 5! hónap előteremteni a hiányzó pénzt, utána november óta tudták, hogy kell még eladni valamit, mert a végső Nike szerződés nem elég! Senki nem tiltotta meg, hogy hamarabb eladjuk a nem létező páholyokat és beadjuk az ÖSSZES papírt hetekkel korábban és egy világcég módjára rendezzük az ügyet, most meg a határidővel takarózunk?
- Ki a felelős, hogy kicsúsztunk a határidőből? Nem érdekel mennyire fair, korrekt, logikus a határidő, de VAN, mint mindenhol az életben.
4. Érdekes módon 2 bíróság sem a Barcának adott igazat a benyújtott perekben, tehát nem Laportáéknak van igazuk, pedig ezek a bíróságok nem kötődnek a focihoz, függetlenek a ligától, Tebastól, a szövetségtől mégis azt feltételezi bárki, hogy ez a helyzet nem a Barca sportvezetők sara?
A dátumok makacs dolgok, valóban. Én kicsit lejjebb két hivatkozással megtűzdelve megírtam, hogy teljesen egyértelmű, ki kérte a négy hónapot (a Barcelona, az orvosi stábja jelentésére hivatkozva és a Liga szakértői által ellenőrizve), hogy mihez képest (a Christensen-sérüléshez képest, egy hónapon a sérülés időpontján belül, ahogy azt kell nekik) és hogy lehet-e fél évre licenszet adni (igen, a négy hónap az alsó határ és pont ennyit kért a Barcelona). Még azt is hozzáraktam, hogy minden dátumról és az összes körülményről pontosan tudott a sajtó, így a nyilvánosság, így az elnökség is augusztusban...
Vagy nem tudod, vagy nem akarod értelmezni a mondataim, de erre több időm nincs...
Erre meg már én is leírtam hogy úgy nehéz átbeszélni egy témát hogy te minden cikket ami Laportát támogatja azt elhesegetsz, de minden cikket ami a ligát támogatja azt tényként veszel.Troym írta: ↑2025.01.05. 12:33:51
De nem ez történt, huszadszor is leírom!!!! Nincs olyan, hogy majd a manók összehordanak X Euró bevételt. Olyan van, hogy szerződések, átutalási igazolások stb hiába rugóztok valamin, amit ÚJSÁGCIKKEKben olvastatok. A hivatalos számaink, szerződéseink, pénzügyi teljesítéseink alapján hoztak véleményt, csak sokan a Laporta által fizetett újságíróknak hisznek...
Laporta nem kell, hogy hülye legyen ehhez...dörzsölt fickó, csak szerintem a tárgyalóasztalnál nem tudták az emberei kiharcolni a Nikenál és a páholyok kapcsán, mint amire szükség lett volna...
Kellett egy EB hős (Olmo), tudták nincs rá keret, de úgy voltak vele, hogy majd megoldják... nem jött be.
Leírtam ezt is az elmúlt hetekben 50szer.
Ha feltételezik, hogy szervezett csalás történik, akkor tegyünk feljelentést az elkövetők ellen és menjünk a bíróságra.
Ha nem akkor ez max 1-1 bíró magánakciója, szubjektív megítélése 1-1 helyzet kapcsán, akkor az ellen az 1-1 bíró ellen indítsunk keresetet, ha szándékosnak gondoljuk.
De mindenképp fejezzük be az áldozati bárány szerepet, nem méltó ehhez az egyesülethez!!
Én sehol nem írtam, hogy szent a liga, kérlek ne adj a számba szavakat...azt se mondom, hogy nem részrehajlóak valamennyire, azt mondom elég az összeesküvés elméletekből.
Sok értelme nem lenne, mert az üzbég fiókcsapatot is a klubnak kellene kitömnie, ami költség. Ha viszont találunk egy külső forrást, ami 90 milliót fizet nekünk azért, hogy végül mégis nálunk játsszon a játékos, tényleg nem látom okát, hogy miért ne játszhatna.