bence0330 írta: ↑2024.10.23. 23:06:10
És hát Flick. Ő meg alighanem ebben a pillanatban a legjobb edző Európában. Tényleg nem értem, hová pazarolta a karrierjét, igazából alig volt néhány évet klubedző, és már 60 éves lesz.
Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat. Ha Flick az egész szezont lehozza ilyen játékkal, sem mondanám jobb edzőnek, de ettől még elképesztő messze van nálunk. Elég jól mutat, végre komolyabb ellenfél ellen is, az, amit csinál, de miért kell túlzásokba esni?
soadroli írta: ↑2024.10.23. 23:07:42
Andrisnak elolvasnám a véleményét Flickről, asszem ő nagy Xavi párti volt. Gondolom nagyon bántja még mindig hogy kirúgták
Áhh. Andris is inkább realista akart maradni. Szerintem épült szépült a Xavi-féle csapat, de tény és való, hogy valami kevésbé klikkelt a játékosok fejében, most felszabadultabban játszanak és ettől magabiztosabbak is. Én azt gyanítom, hogy Xavi sokkal feszesebb (jó, ez egyértelműen látszik), sokkal taktikusabb játékot várt el, amitől nem tudtak arra fókuszálni, hogy tényleg játszák a játékot, mert még nem voltak benne komfortosak. Flick játéka intuitívabb sokkal és egyértelműen a csapat hasznára válik. Mindezzel együtt nagyon sokat lehet köszönni Xavinak, pl Raphi helyét ő találta meg, Yamalt ő kezdte el felépíteni, ő hozta fel Cubarsit, nála robbant be Fermín aki ma 2 gólpasszt adott, Pedri, Gavi (és De Jong) szintet lépett alatta játékban, stb stb.
De most egyértelműen Flick kell a csapatnak és örülök, hogy itt van a német. Sokat javul meccsről meccsre a játékunk, még ha a Bayern ellen egy jó ideig inkább csak hektikus adok-kapok maradt belőle, később stabilizálódott.