kristop írta:diagonal írta:A River Plate-ban játszik Argentínában, csak azért ismerem én is mert sokat nézem a River meccseit mivel bele vagyok buzulva az argentin fociba ( vagy inkább abba ami ott körülveszi a focit

).
na, ha ez így van, akkor eder balantaról írjál már pár szót légyszi. sokat beszéltek róla, hogy hozunk egy tapasztaltabbat és egy fiatalabb hátvédet és erről a riveres srácról volt szó, mert az edzője szerint martino érdeklődött felőle.
Argentínában csak Alvarez néven "fut":-) Ugye Éder Alvarez Balanta. Jókat tudok róla mondani, Nem csodálom, hogy Tata szeme megakadt rajta ha igaz a hír amit írsz. Fizikailag nagyon jó felépítésű srác, nagyon jól helyezkedik, elég tiszta a játéka, szóval nem kap pirosat minden harmadik meccsen. Én úgy látom fejben is nagyon ok, láttam nyilatkozni is, meglepően értelmes gyerek és elég szerénynek is tűnik. Aligha lenne Balotelli effektus nála, szerintem legalábbis. Egy másik kolumbiai is játszik amúgy a Riverben, ő sem rossz éppen.
Az argentín bajnokságban játszó sok játékosra szerintem nagyon illik a "csiszolatlan gyémánt" kifejezés, vagyis tele van ez a liga ilyen rendkívül tehetséges fiatal srácokkal akik még némi, elsősorban taktikai ( néha fizikai ) fejlődést igényelnek. Alvarez is ilyen. Annyi, hogy ez nagyon más mint egy európai bajnokság, sok olyan játékos van itt akik mindent tudnak kb. a labdával, technikailag rendkívül képzett játékosok vannak, de a játék sokszor csapkodó, sokkal kevésbé taktikus mint mondjuk egy spanyol liga, hát még mint egy Serie A. Sokszor esetleges dolgok történnek a pályán, kevesebb jóval a tervszerűség, láthatóan nem építik fel a meccset taktikailag annyira mint Európában, fegyelmezetlenebbek is. Van olyan is akinek fizikálisan is kellene erősödnie az európai focihoz, pl. általam említett Lanzininek is. Ezért idő kellene kicsit míg ezeknek a játékosoknak, lassabb is az iram mint Európában, legalábbis többnyire.
De mondom, Alvarez is kitűnő képességű emberke, némi idő után, hogy megmelegszik kicsit, magára veszi a spanyol bajnokság ritmusát simán el tudom képzelni a Barcában. Most azt olvasom a River 15 millióért engedné el.
Tavaly volt egy játékos a Tigrében, bizonyos Ruben Botta, nekem pont a River elleni meccsükön tetszett meg. Ő is kb. mint Lanzini, elképesztő gyors, ügyes a labdával, aztán az Internazionale le is igazolta most, de nem nagyon játszatják, nem tudom miért.