Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.16. 00:29:49

füst írta:Én nem akarom megállapítani hogy Messi vagy Ronaldinho közül melyik a jobb, meghagynám ezt a prodblémát azoknak akiknek van erre idejük. Én Real szurkolóként csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy amikor Ronaldinho megkapta az aranylabdát, számomra nem létezett nagyobb ellenfél, mint ő. Félelmetes (nektek nyilván más szó illik ide) volt amit mutatott, azóta nem érzek olyan képességeket egyik másik játékosban sem. Az én szememben ő egyedül jelentette a Barcelonát, míg most... Messi, Xavi, Iniesta, Alves, stb. együttes támadójátéka egyaránt szükséges ahhoz, hogy megközelítőleg ahhoz hasonlót lássak, amit anno Ronaldinho esetében. Ő szinte minden támadás (fő)szereplője volt, ha kellett szervezett, irányított, elvonta a védőket, és ha kellett, lőtte a gólokat veszettül. A szabadrúgásai, átlövései megintcsak olyanok voltak, amilyeneket most szökőévente produkál a támadó szekciótok. Messi nyilván más tulajdonságaiban jobb, de nagyon kell neki az a középpálya amit a Barcelona nyújt, és ez fordítva talán méginkább igaz. Ehhez képest Ronaldinhónak csak egy labda kellett, semmi más. Aki emlékszik, annak mondanám egy kis piszkálódással, hogy még egy Oleguert is el tudott viselni egy csapatotok a pályán, amíg a brazil játszott. :)

De a trónon egyedül Zidane ül :twisted:
Ennyi! Sokan mondják, h Messi a válogatottban azért nem képes jól játszani, mert nincsenek megfelelő társai, illetve szövetségi kapitány. Annak a Barcának a kerete amibe Ronie érkezett sztem egyáltalán nem volt erősebb kerete, mint most Argentínának sőt!!!, illetve Rijkaard sem volt egy hú de jó edző, lássuk be. :lol: Ő mégis képes volt világklasszis szinten játszani.
Statisztikában meg néhány dologban persze Messi jobb, de nekem akkor sem tudja azt nyújtani, mint R10. De talán majd egyszer...

Látam korábban felmerült Thiago neve. Én is azért birom nagyon a srácot, mert neki vannak olyan dolgok a játékában, amik R10-re emlékeztetnek. Nagyon szeretném, ha nagy játékos válna belőle, és hozna egy kis Joga Bonito-t.
füst
Barça B

2011.07.16. 00:17:59

Én nem akarom megállapítani hogy Messi vagy Ronaldinho közül melyik a jobb, meghagynám ezt a prodblémát azoknak akiknek van erre idejük. Én Real szurkolóként csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy amikor Ronaldinho megkapta az aranylabdát, számomra nem létezett nagyobb ellenfél, mint ő. Félelmetes (nektek nyilván más szó illik ide) volt amit mutatott, azóta nem érzek olyan képességeket egyik másik játékosban sem. Az én szememben ő egyedül jelentette a Barcelonát, míg most... Messi, Xavi, Iniesta, Alves, stb. együttes támadójátéka egyaránt szükséges ahhoz, hogy megközelítőleg ahhoz hasonlót lássak, amit anno Ronaldinho esetében. Ő szinte minden támadás (fő)szereplője volt, ha kellett szervezett, irányított, elvonta a védőket, és ha kellett, lőtte a gólokat veszettül. A szabadrúgásai, átlövései megintcsak olyanok voltak, amilyeneket most szökőévente produkál a támadó szekciótok. Messi nyilván más tulajdonságaiban jobb, de nagyon kell neki az a középpálya amit a Barcelona nyújt, és ez fordítva talán méginkább igaz. Ehhez képest Ronaldinhónak csak egy labda kellett, semmi más. Aki emlékszik, annak mondanám egy kis piszkálódással, hogy még egy Oleguert is el tudott viselni egy csapatotok a pályán, amíg a brazil játszott. :)

De a trónon egyedül Zidane ül :twisted:
odanézz SMS
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.15. 22:59:27

Azt talán nem mondhatom, h R10 jobb mint Messi, mert ez igy nem lenne igaz. Inkább úgy fogalmaznék, többre tartom, jobban tetszik a játéka, sokoldalúbb. Vki mondta, h pl. R10 nem tud/tudott olyan szólokat, mint Messi a Getafe ellen. Egyrészt R10-nek is voltak nagy szólói, de tegyük fel, h ebben jobb Messi. Az argentin viszont nem tud olyan csodálatos gólokat lőni, mint pl. a VB-n Annglia ellen, vagy a Chelsea ellen a 3-2-s meccsen. Vagy nemtud olyan labdákat adni, mint amilyet Giluy kapott a Milan ellen, vagy még a 2004-s Madridi El Classicon Xavi stb, stb, stb....
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.15. 18:57:11

Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.15. 17:59:23

d írta:Egy dolgot ne felejtsetek el, amiért baromira szerencsések vagyunk: hogy ebben a mai, kicsit kevésbé látványos korszakában a focinak még mindig a mi kedvenceink tudják messze a legszebb, legörömtelibb, leglátványosabb focit játszani. Ezért baromira hálásak lehetünk a klubnak.
Ez nagyon igaz! :wink:

Egyébként meg az egyértelmű hogy mindkettő zseni! Mindkettő játéka máshogy élvezhető, kinek ez élvezhetőbb kinek az...Nekem Ronaldinho mint mondtam örök kedvencem marad, ő nyűgözött le a leginkább. De természetesen hálát adok az égnek hogy Messit is láthatom játszani.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
recrea
Llegenda del Barça

2011.07.15. 15:57:37

barca99 írta:Szerintem technika kérdése az is, hogy éppen annyira told meg a labdát, hogy még tökéletesen kontroll alatt maradjon, de a védőt átjátszd. Ebben viszont Messi verhetetlen, sőt kb. utánozhatatlan (Bár Iniesta is egész jól tekereg).
Én ezt labdaérzéknek nevezném, ami mondjuk tényleg a technika része. Ebben sztem is Ini és Messi a top, bár ez a Sanchez gyerek sem gyenge benne, amennyi meccsen legalább is láttam.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.07.15. 15:56:05

recrea írta:A leírtakban teljesen igazad van, kivéve, h rólam lehetne olyan videót csinálni, mint Thiagoról (a Te képességeidet nem ismerem). :) Csak még mindig nem egyről beszélünk, én egy valamit mondtam csak: h Thiago technikailag jobb Messinél, semmi mást nem említettem kettejük összehasonlításában. Vélhetően Thiago sosem rúg ennyi gólt, mert nem olyan tehetséges, nem érzi annyira a kaput, nem azon a poszton játszik, stb...
Sztem egy ilyen videóból leszűrhető, h vki mennyire technikás, más értelme tényleg nincs. Bár a technikai képzettséget is lehet többféleképp érteni, akkor csak annyit, h sztem Thiago "joga bonitósabb" :wink:
Megnéznék egy meccset, amikor Messi, Ronaldinho, Zidane, Ronaldo, (El Fenomeno) és mondjuk Rivaldo 1 csapatban lennének. Mondjuk egy kispályás meccsen 5 v 5. Brutál lenne.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2011.07.15. 15:53:16

Barcaman1993 írta:
recrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...nem ugyanarról beszélünk és nem jól értelmezed, amit írtam. Nézz meg pár videót Thiagoról, a gyerek technikailag tökéletes, technikásabb Messinél. A poén "Az akkor miért nem ő játszik?" kérdésed. Nyilván nem lehet egy lapon említeni a két játékost, én kizárólag a technikai tudásról beszéltem.
R10 tuti nem lesz ott a vb-n, még addig 3 év van, nem viszik ki.
Figyu ezeknek a videóknak annyi értelme van, hogy semmi. Rólad, vagy rólam is lehetne olyan videókat csinálni, amivel bárhova beférnénk. Én elhiszem (meg tudom is), hogy Thiago egy technikás játékos, de olyat, hogy vki 53 gólt rúg és 27 gólpasszt ad, mellette meg olyan góljai vannak, hogy 3-4-5 embert kicselez, te ilyet Messin kívül nem hiszem, hogy sok embertől látsz (max. Maradona). Nálam ennél több nem igazán létezik. Lehetnek szép cselei, jó passza Thiagonak, de ha a végén nem születik belőle gól, akkor csak a szépsége marad meg a mozdulatnak, de eredménye semmi. Messi játéka pedig a szépség mellett, még eredményes is. Ezért jobb akárkinél. Én is szerettem nézni R10-et, mert eszméletlen volt amit művelt, de a csapat játékának szempontjából sztem Messi egyedüálló, még hozzá képest is. És ezzel nem Ronaldinho érdemeit akarom csökkenteni :!:
A leírtakban teljesen igazad van, kivéve, h rólam lehetne olyan videót csinálni, mint Thiagoról (a Te képességeidet nem ismerem). :) Csak még mindig nem egyről beszélünk, én egy valamit mondtam csak: h Thiago technikailag jobb Messinél, semmi mást nem említettem kettejük összehasonlításában. Vélhetően Thiago sosem rúg ennyi gólt, mert nem olyan tehetséges, nem érzi annyira a kaput, nem azon a poszton játszik, stb...
Sztem egy ilyen videóból leszűrhető, h vki mennyire technikás, más értelme tényleg nincs. Bár a technikai képzettséget is lehet többféleképp érteni, akkor csak annyit, h sztem Thiago "joga bonitósabb" :wink:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.07.15. 15:40:21

recrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...nem ugyanarról beszélünk és nem jól értelmezed, amit írtam. Nézz meg pár videót Thiagoról, a gyerek technikailag tökéletes, technikásabb Messinél. A poén "Az akkor miért nem ő játszik?" kérdésed. Nyilván nem lehet egy lapon említeni a két játékost, én kizárólag a technikai tudásról beszéltem.
Figyu ezeknek a videóknak annyi értelme van, hogy semmi. Rólad, vagy rólam is lehetne olyan videókat csinálni, amivel bárhova beférnénk. Én elhiszem (meg tudom is), hogy Thiago egy technikás játékos, de olyat, hogy vki 53 gólt rúg és 27 gólpasszt ad, mellette meg olyan góljai vannak, hogy 3-4-5 embert kicselez, te ilyet Messin kívül nem hiszem, hogy sok embertől látsz (max. Maradona). Nálam ennél több nem igazán létezik. Lehetnek szép cselei, jó passza Thiagonak, de ha a végén nem születik belőle gól, akkor csak a szépsége marad meg a mozdulatnak, de eredménye semmi. Messi játéka pedig a szépség mellett, még eredményes is. Ezért jobb akárkinél. Én is szerettem nézni R10-et, mert eszméletlen volt amit művelt, de a csapat játékának szempontjából sztem Messi egyedüálló, még hozzá képest is. És ezzel nem Ronaldinho érdemeit akarom csökkenteni :!:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
daffy
Madridista

2011.07.15. 14:19:27

barca99 írta:
daffy írta:ma célfoci van
Meg régen is az volt, meg az is lesz mindig. :) A cél mindig az, hogy győzz. Ez a kifejezés amennyire elterjedt, olyannyira hülyeség szerintem.
de így is megérted a lényeget. cirkusz kell a népnek,a mai focitól azt várhat...
Bogyó
Jugador del Barça

2011.07.15. 14:15:15

d írta:Új Ronaldinho nem lesz, ahogy nincs új Pelé, Maradona, Cruyff, Zidane, Puskás (folytassam?...) sem, de lesznek mások akik vizuális orgazmust fognak nyújtani.
Áááá, te nem vagy normális, már ne is haragudj... :lol: Egyébként meg egyetértek veled, ezért én nem is merülnék bele felesleges összehasonlítgatásokba. ;)
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.15. 14:01:44

daffy írta:ma célfoci van
Meg régen is az volt, meg az is lesz mindig. :) A cél mindig az, hogy győzz. Ez a kifejezés amennyire elterjedt, olyannyira hülyeség szerintem.
daffy
Madridista

2011.07.15. 13:41:59

ronaldinho egy olyan kor zsenije volt,amelyben ronaldo,zidane,rc,rivaldo,henry,figo,stb voltak a méltó ellenfelei. jelenleg messinek csak cé van. dinho a látványos,szórakoztató foci egy tökéletes képviselője volt,jelenleg viszont a brazilos focinak nem nagyon van helye,területe. ma célfoci van,melyben messi érvényesül jobban,tökéletesen lett elkészítve a mai játékhoz. mind2 focista a maga korának és követelményeinek a zsenije.

ronaldinho karrier elrontása szerintem benne volt. egy brazil,féktelen,táncos,bulizós vér hajtotta a pályán is és ezek szerint azon kívül is. sokan estek és esnek abba a hibába,hogy elragadja őket az ösztönük. ezt nem lehet kiírtani belőlük,ahogy az olaszokból az indulatot,skótokból a keménységet,stb.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.15. 13:34:45

Messithebest írta:ezért is írtam oda azt a szót hogy egyelőre. De am ez tényleg jó vicc, Thiago technikailag tökéletesebb mint Messi? :lol: Szerintem jelenleg(habár már sajnos ez sem jó szó..) csak 1 olyan játékos van(volt) aki a jelenlegi Messit felülmúlta, ezt a személyt pedig úgy hívják, hogy Ronaldinho Gaúcho. Azt aláírom, hogy Thiagoból is lehet még valaki, akár több is mint 2005-2006 R10 szint, de most még a közelében sincs, ahhoz fegyelmezettség, illetve kemény munka kell majd, ami sajnos egy idő után (2007-2008) R10ből is eltűnt....
Akkor hogy mondjam... Látványosabban cselez Thiago. Nagyobb területen [auto_cenzúra] meg az ellenfelet míg Messinek ellég 5-10 méter az 5 ember ellen (lásd Real-Barca BL elődöntő odavágó :D)
albicelesteX
A Vadász

2011.07.15. 13:29:07

barca99 írta:Én nem is tudnék dönteni kettejük között.
Én Messit választanám,mert Argentin. :D R10 az a Brazil akit nagyon szeretek.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.15. 13:05:05

Szerintem meg fölösleges összehasonlítani őket, mint ahogy bármilyen focistát bárkivel.
Mindketten zsenik és egyik sem kell, hogy hasonlítson a másikra. Az meg mindenki maga véleménye, h szerinte ki a jobb :)
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.15. 13:04:57

Szerintem technika kérdése az is, hogy éppen annyira told meg a labdát, hogy még tökéletesen kontroll alatt maradjon, de a védőt átjátszd. Ebben viszont Messi verhetetlen, sőt kb. utánozhatatlan (Bár Iniesta is egész jól tekereg).

Mind a két játékos brutálisan technikás, inkább a stílusuk ég és föld, Ronaldinho sokkal látványosabb, Messi játéka letisztultabb. Én nem is tudnék dönteni kettejük között.
recrea
Llegenda del Barça

2011.07.15. 12:26:00

lluisllach89 írta:
recrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...
Ez nem jelenti azt egyértelműen azt, hogy Te jobban értenél hozzá.

Szigorúan a Ronaldinho-Messi dologhoz írnék pár szót: Dinho utánozhatatlan volt, és szórakoztató. De az igazán kiélezett pillanatokban, a váratlant Messi húzza meg, és az én szememben nagyobb játékos mint a brazil.

Technikailag lehet mondani hogy Ronaldinho jobb volt, megverte rendre a védőit, de Getafe, Madrid elleni Messi szólót tőle nem várhattunk. A reakcióideje, a játékintelligenciája is jobb Leo-nak, bár amíg a toppon volt a brazil, ebben is kimagasló volt, például a San Siróban Guilynek tett zsugát sosem fogom elfeledni.
Mindenben egyetértek.
Mondjuk azért R10-nek is volt komoly szólója pont a Madrid ellen. :wink: Persze akkorák nem voltak, mint Messinek, de a modern fociban sztem ez amúgy is páratlan.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.15. 12:20:03

recrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...
Ez nem jelenti azt egyértelműen azt, hogy Te jobban értenél hozzá.

Szigorúan a Ronaldinho-Messi dologhoz írnék pár szót: Dinho utánozhatatlan volt, és szórakoztató. De az igazán kiélezett pillanatokban, a váratlant Messi húzza meg, és az én szememben nagyobb játékos mint a brazil.

Technikailag lehet mondani hogy Ronaldinho jobb volt, megverte rendre a védőit, de Getafe, Madrid elleni Messi szólót tőle nem várhattunk. A reakcióideje, a játékintelligenciája is jobb Leo-nak, bár amíg a toppon volt a brazil, ebben is kimagasló volt, például a San Siróban Guilynek tett zsugát sosem fogom elfeledni.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
recrea
Llegenda del Barça

2011.07.15. 12:08:43

Messithebest írta:ezért is írtam oda azt a szót hogy egyelőre. De am ez tényleg jó vicc, Thiago technikailag tökéletesebb mint Messi? :lol: Szerintem jelenleg(habár már sajnos ez sem jó szó..) csak 1 olyan játékos van(volt) aki a jelenlegi Messit felülmúlta, ezt a személyt pedig úgy hívják, hogy Ronaldinho Gaúcho. Azt aláírom, hogy Thiagoból is lehet még valaki, akár több is mint 2005-2006 R10 szint, de most még a közelében sincs, ahhoz fegyelmezettség, illetve kemény munka kell majd, ami sajnos egy idő után (2007-2008) R10ből is eltűnt....
A technikához annyit: szubjektív dolog, mint oly sok minden más: R10, CR, A. Sanchez, Robinho, Iniesta, Ibra sztem technikásabbak, mint Messi, ettől még vallom: Messi lesz minden idők legjobb, legeredményesebb focistája.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.15. 11:58:54

ezért is írtam oda azt a szót hogy egyelőre. De am ez tényleg jó vicc, Thiago technikailag tökéletesebb mint Messi? :lol: Szerintem jelenleg(habár már sajnos ez sem jó szó..) csak 1 olyan játékos van(volt) aki a jelenlegi Messit felülmúlta, ezt a személyt pedig úgy hívják, hogy Ronaldinho Gaúcho. Azt aláírom, hogy Thiagoból is lehet még valaki, akár több is mint 2005-2006 R10 szint, de most még a közelében sincs, ahhoz fegyelmezettség, illetve kemény munka kell majd, ami sajnos egy idő után (2007-2008) R10ből is eltűnt....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
recrea
Llegenda del Barça

2011.07.15. 11:51:06

Barcaman1993 írta:
recrea írta:Technikailag már most jobb Messinél, az intelligenciát nem tudom meghatározni.
Te melyik meccseket nézted eddig? Ügyes a srác, meg minden, de ilyet mondani, hogy technikásabb Messinél? Akkor miért nem ő játszik? Poén az egész. Ennyire azért nem kell még :!: fölmagasztalni Thiagot. Pár meccsen lépett pályára, ügyes volt, jó volt, de egyenlőre a két játékos olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...nem ugyanarról beszélünk és nem jól értelmezed, amit írtam. Nézz meg pár videót Thiagoról, a gyerek technikailag tökéletes, technikásabb Messinél. A poén "Az akkor miért nem ő játszik?" kérdésed. Nyilván nem lehet egy lapon említeni a két játékost, én kizárólag a technikai tudásról beszéltem.
d
Entrenador del Barça

2011.07.15. 11:46:10

A technikásságnak csak egy része a cselezés, mellesleg azt sem feltétlenül csinálta jobban Ronaldinho, csak másként. Messinek sokkal letisztultabb, célorientáltabb a mozgása, egy hajszálnyi felesleges mozdulata sincs, ezért soha nem is fogunk olyan trükközést látni tőle, mint Ronaldinhotól. Ez kevésbé látványos, de ugyanolyan technikás. A modern foci mintaképe, ahogy nagyon jól tudjuk, hogy Messit erre nevelték kölyökkora óta, így tanították és erre állították be fizikálisan is.

Erre haladt a mai foci, ebben a közegben nem ilyen játékos lett volna Ronaldinhból sem már. Túl leszünk ezen is.

Egy dolgot ne felejtsetek el, amiért baromira szerencsések vagyunk: hogy ebben a mai, kicsit kevésbé látványos korszakában a focinak még mindig a mi kedvenceink tudják messze a legszebb, legörömtelibb, leglátványosabb focit játszani. Ezért baromira hálásak lehetünk a klubnak.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.15. 11:33:38

Ezt nem itt kéne megbeszélni, de leírom a véleményem.
Szerintem a technikát nem a labdakezelés alatt értette hanem cselezésileg. Márpedig Messi szerintem a gyorsaságából és a játékintelligenciájából él. Olyan hihetetlen gyorsan vezeti fél méterre magától a labdát hogy egyszerűen csak felbuktatni tudják. Thiago pedig inkább kicselezi az előtte lévő védőket és emiatt technikásabb.
De OFF vége :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.07.15. 11:28:38

recrea írta:Technikailag már most jobb Messinél, az intelligenciát nem tudom meghatározni.
Te melyik meccseket nézted eddig? Ügyes a srác, meg minden, de ilyet mondani, hogy technikásabb Messinél? Akkor miért nem ő játszik? Poén az egész. Ennyire azért nem kell még :!: fölmagasztalni Thiagot. Pár meccsen lépett pályára, ügyes volt, jó volt, de egyenlőre a két játékos olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Válasz küldése