Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ennyi! Sokan mondják, h Messi a válogatottban azért nem képes jól játszani, mert nincsenek megfelelő társai, illetve szövetségi kapitány. Annak a Barcának a kerete amibe Ronie érkezett sztem egyáltalán nem volt erősebb kerete, mint most Argentínának sőt!!!, illetve Rijkaard sem volt egy hú de jó edző, lássuk be.füst írta:Én nem akarom megállapítani hogy Messi vagy Ronaldinho közül melyik a jobb, meghagynám ezt a prodblémát azoknak akiknek van erre idejük. Én Real szurkolóként csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy amikor Ronaldinho megkapta az aranylabdát, számomra nem létezett nagyobb ellenfél, mint ő. Félelmetes (nektek nyilván más szó illik ide) volt amit mutatott, azóta nem érzek olyan képességeket egyik másik játékosban sem. Az én szememben ő egyedül jelentette a Barcelonát, míg most... Messi, Xavi, Iniesta, Alves, stb. együttes támadójátéka egyaránt szükséges ahhoz, hogy megközelítőleg ahhoz hasonlót lássak, amit anno Ronaldinho esetében. Ő szinte minden támadás (fő)szereplője volt, ha kellett szervezett, irányított, elvonta a védőket, és ha kellett, lőtte a gólokat veszettül. A szabadrúgásai, átlövései megintcsak olyanok voltak, amilyeneket most szökőévente produkál a támadó szekciótok. Messi nyilván más tulajdonságaiban jobb, de nagyon kell neki az a középpálya amit a Barcelona nyújt, és ez fordítva talán méginkább igaz. Ehhez képest Ronaldinhónak csak egy labda kellett, semmi más. Aki emlékszik, annak mondanám egy kis piszkálódással, hogy még egy Oleguert is el tudott viselni egy csapatotok a pályán, amíg a brazil játszott.![]()
De a trónon egyedül Zidane ül
Ez nagyon igaz!d írta:Egy dolgot ne felejtsetek el, amiért baromira szerencsések vagyunk: hogy ebben a mai, kicsit kevésbé látványos korszakában a focinak még mindig a mi kedvenceink tudják messze a legszebb, legörömtelibb, leglátványosabb focit játszani. Ezért baromira hálásak lehetünk a klubnak.
Én ezt labdaérzéknek nevezném, ami mondjuk tényleg a technika része. Ebben sztem is Ini és Messi a top, bár ez a Sanchez gyerek sem gyenge benne, amennyi meccsen legalább is láttam.barca99 írta:Szerintem technika kérdése az is, hogy éppen annyira told meg a labdát, hogy még tökéletesen kontroll alatt maradjon, de a védőt átjátszd. Ebben viszont Messi verhetetlen, sőt kb. utánozhatatlan (Bár Iniesta is egész jól tekereg).
Megnéznék egy meccset, amikor Messi, Ronaldinho, Zidane, Ronaldo, (El Fenomeno) és mondjuk Rivaldo 1 csapatban lennének. Mondjuk egy kispályás meccsen 5 v 5. Brutál lenne.recrea írta:A leírtakban teljesen igazad van, kivéve, h rólam lehetne olyan videót csinálni, mint Thiagoról (a Te képességeidet nem ismerem).Csak még mindig nem egyről beszélünk, én egy valamit mondtam csak: h Thiago technikailag jobb Messinél, semmi mást nem említettem kettejük összehasonlításában. Vélhetően Thiago sosem rúg ennyi gólt, mert nem olyan tehetséges, nem érzi annyira a kaput, nem azon a poszton játszik, stb...
Sztem egy ilyen videóból leszűrhető, h vki mennyire technikás, más értelme tényleg nincs. Bár a technikai képzettséget is lehet többféleképp érteni, akkor csak annyit, h sztem Thiago "joga bonitósabb"
A leírtakban teljesen igazad van, kivéve, h rólam lehetne olyan videót csinálni, mint Thiagoról (a Te képességeidet nem ismerem).Barcaman1993 írta:Figyu ezeknek a videóknak annyi értelme van, hogy semmi. Rólad, vagy rólam is lehetne olyan videókat csinálni, amivel bárhova beférnénk. Én elhiszem (meg tudom is), hogy Thiago egy technikás játékos, de olyat, hogy vki 53 gólt rúg és 27 gólpasszt ad, mellette meg olyan góljai vannak, hogy 3-4-5 embert kicselez, te ilyet Messin kívül nem hiszem, hogy sok embertől látsz (max. Maradona). Nálam ennél több nem igazán létezik. Lehetnek szép cselei, jó passza Thiagonak, de ha a végén nem születik belőle gól, akkor csak a szépsége marad meg a mozdulatnak, de eredménye semmi. Messi játéka pedig a szépség mellett, még eredményes is. Ezért jobb akárkinél. Én is szerettem nézni R10-et, mert eszméletlen volt amit művelt, de a csapat játékának szempontjából sztem Messi egyedüálló, még hozzá képest is. És ezzel nem Ronaldinho érdemeit akarom csökkentenirecrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...nem ugyanarról beszélünk és nem jól értelmezed, amit írtam. Nézz meg pár videót Thiagoról, a gyerek technikailag tökéletes, technikásabb Messinél. A poén "Az akkor miért nem ő játszik?" kérdésed. Nyilván nem lehet egy lapon említeni a két játékost, én kizárólag a technikai tudásról beszéltem.
R10 tuti nem lesz ott a vb-n, még addig 3 év van, nem viszik ki.
Figyu ezeknek a videóknak annyi értelme van, hogy semmi. Rólad, vagy rólam is lehetne olyan videókat csinálni, amivel bárhova beférnénk. Én elhiszem (meg tudom is), hogy Thiago egy technikás játékos, de olyat, hogy vki 53 gólt rúg és 27 gólpasszt ad, mellette meg olyan góljai vannak, hogy 3-4-5 embert kicselez, te ilyet Messin kívül nem hiszem, hogy sok embertől látsz (max. Maradona). Nálam ennél több nem igazán létezik. Lehetnek szép cselei, jó passza Thiagonak, de ha a végén nem születik belőle gól, akkor csak a szépsége marad meg a mozdulatnak, de eredménye semmi. Messi játéka pedig a szépség mellett, még eredményes is. Ezért jobb akárkinél. Én is szerettem nézni R10-et, mert eszméletlen volt amit művelt, de a csapat játékának szempontjából sztem Messi egyedüálló, még hozzá képest is. És ezzel nem Ronaldinho érdemeit akarom csökkentenirecrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...nem ugyanarról beszélünk és nem jól értelmezed, amit írtam. Nézz meg pár videót Thiagoról, a gyerek technikailag tökéletes, technikásabb Messinél. A poén "Az akkor miért nem ő játszik?" kérdésed. Nyilván nem lehet egy lapon említeni a két játékost, én kizárólag a technikai tudásról beszéltem.
R10 tuti nem lesz ott a vb-n, még addig 3 év van, nem viszik ki.
de így is megérted a lényeget. cirkusz kell a népnek,a mai focitól azt várhat...barca99 írta:Meg régen is az volt, meg az is lesz mindig.daffy írta:ma célfoci vanA cél mindig az, hogy győzz. Ez a kifejezés amennyire elterjedt, olyannyira hülyeség szerintem.
Áááá, te nem vagy normális, már ne is haragudj...d írta:Új Ronaldinho nem lesz, ahogy nincs új Pelé, Maradona, Cruyff, Zidane, Puskás (folytassam?...) sem, de lesznek mások akik vizuális orgazmust fognak nyújtani.
Meg régen is az volt, meg az is lesz mindig.daffy írta:ma célfoci van
Akkor hogy mondjam... Látványosabban cselez Thiago. Nagyobb területen [auto_cenzúra] meg az ellenfelet míg Messinek ellég 5-10 méter az 5 ember ellen (lásd Real-Barca BL elődöntő odavágóMessithebest írta:ezért is írtam oda azt a szót hogy egyelőre. De am ez tényleg jó vicc, Thiago technikailag tökéletesebb mint Messi?Szerintem jelenleg(habár már sajnos ez sem jó szó..) csak 1 olyan játékos van(volt) aki a jelenlegi Messit felülmúlta, ezt a személyt pedig úgy hívják, hogy Ronaldinho Gaúcho. Azt aláírom, hogy Thiagoból is lehet még valaki, akár több is mint 2005-2006 R10 szint, de most még a közelében sincs, ahhoz fegyelmezettség, illetve kemény munka kell majd, ami sajnos egy idő után (2007-2008) R10ből is eltűnt....
Én Messit választanám,mert Argentin.barca99 írta:Én nem is tudnék dönteni kettejük között.
Mindenben egyetértek.lluisllach89 írta:Ez nem jelenti azt egyértelműen azt, hogy Te jobban értenél hozzá.recrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...
Szigorúan a Ronaldinho-Messi dologhoz írnék pár szót: Dinho utánozhatatlan volt, és szórakoztató. De az igazán kiélezett pillanatokban, a váratlant Messi húzza meg, és az én szememben nagyobb játékos mint a brazil.
Technikailag lehet mondani hogy Ronaldinho jobb volt, megverte rendre a védőit, de Getafe, Madrid elleni Messi szólót tőle nem várhattunk. A reakcióideje, a játékintelligenciája is jobb Leo-nak, bár amíg a toppon volt a brazil, ebben is kimagasló volt, például a San Siróban Guilynek tett zsugát sosem fogom elfeledni.
Ez nem jelenti azt egyértelműen azt, hogy Te jobban értenél hozzá.recrea írta:Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...
A technikához annyit: szubjektív dolog, mint oly sok minden más: R10, CR, A. Sanchez, Robinho, Iniesta, Ibra sztem technikásabbak, mint Messi, ettől még vallom: Messi lesz minden idők legjobb, legeredményesebb focistája.Messithebest írta:ezért is írtam oda azt a szót hogy egyelőre. De am ez tényleg jó vicc, Thiago technikailag tökéletesebb mint Messi?Szerintem jelenleg(habár már sajnos ez sem jó szó..) csak 1 olyan játékos van(volt) aki a jelenlegi Messit felülmúlta, ezt a személyt pedig úgy hívják, hogy Ronaldinho Gaúcho. Azt aláírom, hogy Thiagoból is lehet még valaki, akár több is mint 2005-2006 R10 szint, de most még a közelében sincs, ahhoz fegyelmezettség, illetve kemény munka kell majd, ami sajnos egy idő után (2007-2008) R10ből is eltűnt....
Vélhetően több meccset láttam életemben, mint Te...nem ugyanarról beszélünk és nem jól értelmezed, amit írtam. Nézz meg pár videót Thiagoról, a gyerek technikailag tökéletes, technikásabb Messinél. A poén "Az akkor miért nem ő játszik?" kérdésed. Nyilván nem lehet egy lapon említeni a két játékost, én kizárólag a technikai tudásról beszéltem.Barcaman1993 írta:Te melyik meccseket nézted eddig? Ügyes a srác, meg minden, de ilyet mondani, hogy technikásabb Messinél? Akkor miért nem ő játszik? Poén az egész. Ennyire azért nem kell mégrecrea írta:Technikailag már most jobb Messinél, az intelligenciát nem tudom meghatározni.fölmagasztalni Thiagot. Pár meccsen lépett pályára, ügyes volt, jó volt, de egyenlőre a két játékos olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Te melyik meccseket nézted eddig? Ügyes a srác, meg minden, de ilyet mondani, hogy technikásabb Messinél? Akkor miért nem ő játszik? Poén az egész. Ennyire azért nem kell mégrecrea írta:Technikailag már most jobb Messinél, az intelligenciát nem tudom meghatározni.