Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Rinku
Director del Fútbol

2014.01.07. 07:25:57

Rendben, rendben, de ez csak végtére is egy rövid szőke haj! :wink: Mégsem néz ki úgy, mint a Juventus két kirakatfekája... :D
Football, bloody hell. /SAF/
kristop
Entrenador del Barça

2014.01.07. 01:52:30

már megint padozott.. most akkor a padra vettünk 57 millióért? :mrgreen:

(ha még emlékeztek sokan milyen hisztit rendeztek az idény elején)
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
neobarca
Director del Fútbol

2014.01.04. 20:19:50

:mrgreen:
Jó hát ha már valamit leteszel az asztalra, akkor már megengedhetsz magadnak egyet s mást... :lol:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
hank1ee
Director del Fútbol

2014.01.04. 20:14:58

neobarca írta:Régebben valaki leszólt, amikor azt írtam, hogy a Barca még azt is megszabja, hogy kinek milyen sérója legyen. Na remélem most nézi a Sport2-n a "Ha megőrül a város" c. műsort. 8)
A fodrász nyilatkozott: "Elmondtam Neymarnak, hogy milyen hajat kellene viselnie a Barcában. Szolid, visszafogottat." :mrgreen:
Íme, a példa:

http://estaticos.marca.com/imagenes/201 ... _1_g_0.jpg

:mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.01.04. 20:12:01

neobarca írta:Régebben valaki leszólt, amikor azt írtam, hogy a Barca még azt is megszabja, hogy kinek milyen sérója legyen. Na remélem most nézi a Sport2-n a "Ha megőrül a város" c. műsort. 8)
A fodrász nyilatkozott: "Elmondtam Neymarnak, hogy milyen hajat kellene viselnie a Barcában. Szolid, visszafogottat." :mrgreen:
Lehet, de azóta szólt Valdes Neymarnak és megcsináltatta az indiánsérót. Nyilván kis túlzás a részemről, de jobb, ha abban a séróban nyomja. :D Ahogy Valdes mondja, ezzel is veszélyesebbnek tűnik.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
neobarca
Director del Fútbol

2014.01.04. 19:50:46

Régebben valaki leszólt, amikor azt írtam, hogy a Barca még azt is megszabja, hogy kinek milyen sérója legyen. Na remélem most nézi a Sport2-n a "Ha megőrül a város" c. műsort. 8)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.28. 12:32:27

A színvonal a régi, HeilRJ ismét alkotott. 8)
Deus
Boixos Nois

2013.12.26. 12:12:00

KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2013.12.22. 19:31:44

StickyFingaz írta:
Bob_Marley írta:Alapból Rosell szerintem jól csinálja, amit csinál, de ez az egész Neymar ügy (s nem 1 év), egészen kriminális tőle. Teljesen egyértelmű, hogy mert "szerelmes" belé vette meg, óriási vezetői hiba. Egy vezető nem érzelmekre kéne támaszkodjon. 57 millió, többször leírtam baromi sok, ennyit pláne nem ért, s szakmailag meg máshova kellett volna invesztálni ( ez nem az ő sara, neki a gazdasági oldalt kell megteremtenie, amit meg is old, ezért is hiba, hogy mit "szól" bele ki kell a csapatnak...mint anno Laporta megvette Henryt, mert szerette....), de hogy ráadásul gyakorlatilag nem lehet tudni 57 millió (vagy több..) hogy jött össze, mókás.
Nem ért ennyit?Nézed is a meccseinket,vagy csak nyomod itt a sznob szöveget?Ha Ő nem lenne akkor valahol a 2 madridi csapat mögött lennénk a tabellán. Messi távollétében Ő az egyetlen aki képes gólt szerezni.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.21. 22:07:41

ferninho írta:fél év után meg Modric volt a legrosszabb igazolás, hagyjuk már légyszi.... :lol:
a vak is látta már akkor is, hogy Modric egy kincs, erre fél év után ki lett kiáltva a legrosszabb nyári igazolásnak... :lol:

Ez off,de amúgy nála azért mindták ezt,mert az első félévben konkrétan alig használta Mou. Nem a teljesítménye volt rossz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.21. 19:18:50

Gareth Tello írta: 2. A legnagyobb pechje pontosabban az, hogy nem játszhat középen, a csatár mögött, szabad kezet kapva, mint a White Hart Lane-en, és amíg ott van Ronaldo, nem is fog. Ettől függetlenül szerintem bele fog lendülni lassacskán és jó szezonja lesz. Na de ez itt off. (Mindenesetre buktának kikiáltani azért kicsit túlzás.)
Egy dolog közös bennük, miszerint a korábbi csapataikban, inkább hozzájuk alakították, hozzájuk idomult a taktika, de még maga a csapat is. (mondjuk Neymar esetében a válogatott nem)
A Barca-ban és Madridban pedig nekik kell beépülni, megvalósítani azt amit várnak tőlük, ez pedig láthatóan a brazilnak megy jobban. Bale a Spursben és a válogatottban is szinte teljesen szabad kezet kapott, ami viszont a Realban hiányzik. Ehhez nem tud egyelőre hozzászokni és ami az erőssége, azt sem tudja megfelelően kamatoztatni és nem is arra van szükség, ha tényleg kombinatív játékot képzelnek el Madridban.. Neymar ezzel szemben, hamar beilleszkedett, a stílusa is közelebb áll a spanyol focihoz, jobban ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket, emiatt pedig még sokkal tovább fejlődhet, illetve a válogatottban is hasonló szerepkörben játszik. Neki meg lesz az a lehetősége, hogy a nemzeti csapattal is nagyot alkosson, míg Bale legjobb esetben is kis szerencsével eljuthat mondjuk az EB csoportköréig.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.21. 18:55:11

Neymar a kisfiával: KATT
Lezser. :mrgreen:
Chino írta:inkább válasz volt Neymarra, mint igazán szükséges igazolás.

A legnagyobb pechje, hogy Cr játszik azon a poszton ami neki leginkább fekszik
1. Ezzel abszolút egyetértek, ahogy írtam lejjebb is.

2. A legnagyobb pechje pontosabban az, hogy nem játszhat középen, a csatár mögött, szabad kezet kapva, mint a White Hart Lane-en, és amíg ott van Ronaldo, nem is fog. Ettől függetlenül szerintem bele fog lendülni lassacskán és jó szezonja lesz. Na de ez itt off. (Mindenesetre buktának kikiáltani azért kicsit túlzás.)
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.21. 18:48:00

ferninho írta:fél év után meg Modric volt a legrosszabb igazolás, hagyjuk már légyszi.... :lol:
a vak is látta már akkor is, hogy Modric egy kincs, erre fél év után ki lett kiáltva a legrosszabb nyári igazolásnak... :lol:
Bale-t meg felesleges még megítélni, ahogy Neymart is, több idő kell ehhez.
Bale egész nyáron kihagyta felkészülést és elkerült Angliából Spanyolba, míg Neymar a "bohócligából" került át a Spanyolba, teljesen felesleges még itt következtetéseket levonni.

Modric azért teljesen más tészta. Az ő leigazolását nem lehet Neymarhoz, de még Bale-hez sem hasonlítani. Ő nem számított akkora sztárigazolásnak (most nem a tudásáról van szó) mint az előbbi kettő. Amellett az is hozzájárult a közvélemény megítéléséhez, hogy Mou nem igazán számolt vele eleinte. Bale más tészta. Ő több, mint 90 millió euroért érkezett és -ezt szerintem a madridisták is elismerik- inkább válasz volt Neymarra, mint igazán szükséges igazolás. Nyilván meg kell küzdenie ezzel a nyomással, nagyítóval nézik minden mozdulatát és ha nem teljesít jól (márpedig eddig szerintem nem mutatta meg miért is került ennyibe) jobban célkeresztbe kerül, mint mondjuk Illaramendi vagy Isco.

Neymarral ez ugyanígy van, pedig tőle várták kevésbé, hogy viszonylag gyorsan beilleszkedik és megmutatja, megérte leigazolni. Aztán majd elválik mit alkot a walesi, de nincs könnyű helyzetben sem ő, sem Ancelotti, mert nem teheti meg, hogy padoztatja olykor, még ha szakmailag indokoltnak látná is. A legnagyobb pechje, hogy Cr játszik azon a poszton ami neki leginkább fekszik, Neymar pedig pontosan hiányposztra érkezett végre.
Azt, hogy elbaltázott igazolásnak lehessen kijelenteni, még várni kell, minimum a szezon végéig, de még talán tovább is, viszont nem lesz elég egy szimplán "jó" teljesítmény tőle.
Forca Barca!!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2013.12.21. 18:29:07

"Bale kihagyta a felkészülést, jajjmilesz':D
Bale gyors, és jól lő. Ennyi. Ma a futballtudást kiválthatja a dinamika, és a gyorsaság. Ezért játszhat egy Bale egy Real Madidban. De a kihagyott felkészülésnek semmi köze ahhoz, hogy JÁTÉKBAN fogalmatlan a pali, és az is marad.
Ettől persze még lesz, hogy jól játszik, és meccset dönt el. De hogy a világ legtúlértékeltebb játékosa marad mindenkor az hótziher'
Rivaldo-A Legnagyobb.
ferninho
Madridista

2013.12.21. 18:13:31

fél év után meg Modric volt a legrosszabb igazolás, hagyjuk már légyszi.... :lol:
Bale-t meg felesleges még megítélni, ahogy Neymart is, több idő kell ehhez.
Bale egész nyáron kihagyta felkészülést és elkerült Angliából Spanyolba, míg Neymar a "bohócligából" került át a Spanyolba, teljesen felesleges még itt következtetéseket levonni.
madridista
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.12.21. 17:52:50

Ha néhányaknak ilyen kétségei vannak Neymarral kapcsolatban akkor mit szólhatnak a blankók a majdnem 2szer annyiba került Bale-ről?A fickó pár meccset leszámítva borzasztóan játszik vagy éppen sérült. Eddig a madrid kb olyan buktában van vele együtt mint anno Kakával. Nem csodálkozom,hogy máris Suarez vagy Falcao után sírnak,még jó,hogy egyik sem megy hozzájuk! :twisted:

Neymar egy szupertehetség és nagyon jól jártunk vele,hogy ide került, az egyetlen hibája a relatív sok szabálytalanság amit elkövet. Nagyon nem hiányzik,hogy esetleg a jövőben egy fontos meccsen majd ne játszhasson emiatt. (A röhögcsélős szögletes vétsége meg mind tudjuk,hogy szándékos volt: :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=OicjNUZXid4" target="_blank )
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.21. 17:50:24

Innentől kezdve meg felesleges nézni az árát, mert igen, lehetett volna 30ért venni egy Muniaint
igen, de neymarért az 57 nem több, mint muniainért egy 30.

muniain nevével megközelítőleg sem fogsz annyi mezt, bögrét, kulcstartót eladni, nem fog annyi plusz ember odakapcsolni a meccseinkre miatta, nem fog annyi szurkolót vonzani a klubhoz, nem tudunk vele robbantani ázsiában, stb.
persze figyelmen kívül lehet ezeket hagyni, de nyílt titok, hogy neymarhoz maga a njr brand is hozzátartozik.
valahogy ezt kellene megérteni, és ennek tükrében ítélkezni az 57 millió felett.

persze a mellett, hogy tudást és potenciált tekintve pedig még úgy is szintekkel jobb neymar, hogy munian sem egy kutyaütő.
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.21. 16:14:16

Nem akarok neked esni Bob, mert szeretem az írásaidat, és korrekt szoktál lenni, de ebben az esetben szerintem nagyon elfogult vagy és túlságosan ragaszkodsz ahhoz a véleményedhez, amit kezdetben megfogalmaztál. Nekem is voltak kétségeim Neymarral szemben, nem is kicsi és hangot is adtam neki, mára viszont ez megváltozott. Elismerem, nem volt igazam, ennyi.
Amikor szó volt a brazil leigazolásáról az volt a véleményem, ha jön rendben, de ha nem akkor sem vágok eret magamon, viszont értékelni csak a szezon után fogom. nem akarom az egekbe se magasztalni, de ezalatt a néhány hónap alatt számomra bebizonyította, hogy tökéletes választás volt. Nyilván kell olyan "egyszerűbb", egysíkúbb (és ezt nem rossz értelemben írom), mint Pedro, de ha csak ilyenek vannak a támadósorban, azzal nem lehet eredményesnek lenni. Messi akármilyen zseni, nem képes egyedül folyamatosan 4-5 védő között elmenni és beverni a labdát.Sok ilyen villanása van, de erre azért nem lehet építeni. Kellenek olyan játékosok minden csapatrészben akik meg tudják teremteni a különbséget. Muniain vagy Griezmann tehetséges játékosok, de nem ilyenek. (őket inkább Pedro helyett tudnám elképzelni) Teszem hozzá őket se lehetett volna 35 alatt megszerezni, főleg az utóbbit.
57 millió nagyon sok pénz (ha annyi volt), de el kell fogadni, hogy ilyen a piac. Anno Overmarsot rekordösszegért igazoltuk, most igazán fel sem kapják az emberek a fejüket egy ilyen áron.
Amikor ilyen középkategóriásnál kicsit jobb játékosokat adnak-vesznek 40-50 milliókért, nem tartom drágának, ha azt veszed hogy egy olyan játékosért fizettük, aki még csak 21 éves, a világ jelenlegi talán legnagyobb tehetsége, a brazil válogatott húzóembere. Nem mellesleg a világ egyik legjobb csapatát képes sokszor a hátán vinnie.
Egy csatárra pedig szükségünk volt, már csak Villa távozása miatt is. Akkor pedig miért ne a brazil legyen, aki tényleges erősítést jelent a csapatnak, mégpedig hosszútávra. Ráadásul azt se lehet rá mondani hogy mezőnyben nem hasznos, mert visszajár védekezni is és a passzai is rendre veszélyesek. Nem egy center típus, aki beáll középre és csak várja a labdát.

Szerintem nem vállalok túl nagy kockázatot, ha azt mondom, hogy a nyáron 70-80 millióért sok csapat verekedne érte.
Nem akarom túlságosan hypolni, de szerintem amit leírtam az többnyire helytálló és már nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni, főleg mivel rácáfolt arra a sztereotípiára, miszerint egy brazil bohócligából érkező játékos egy európai top-ligában egy top-csapatnál senki lesz.

És lehet, hogy nem egy hatalmas gólgyáros (bár az ellenkezőjét se lehet mondani) a találatai többnyire nagyon fontosak. Nem csak ilyen 5-6 góllal nyert mérkőzéseken szerzi, hanem akkor is betalál amikor nagyon kell és egy csatárnál erre nagy szükség van. (bár az a 10 assist se rossz. Sokkal fontosabb volt a Szuperkupán vagy a Clasícón lőtt gólja, mintha 4-et ver mondjuk a Levantenak.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.21. 15:19:44

Hát igen, elég Pedro iparos munkája, az hoz ám sikereket.

Az a baj Bob szerintem,hogy néha elfelejted,hogy ez az FC Barcelona, nem valami kis középcsapat.
Kellenek a hasznos játékosok is (Neymar is az), de ide a legjobbak kellenek. És ha Neymar volt a legjobb elérhető opció,akkor mindegy mennyibe került.
Nem tudom,de én olyan vagyok,hogy ha vásárolok egy farmert,akkor azt azért veszem mert szükségem van rá. Ha pedig szükségem van rá, nem érdekel mennyi, megveszem a lehető legjobbat, ami nem keveri meg a költségvetésem.
Neymar volt a legjobb opció? igen. Innentől kezdve meg felesleges nézni az árát, mert igen, lehetett volna 30ért venni egy Muniaint,de akkor tényleg ott vagyunk,hogy van egy Pedronk aki ugyanazt tudja mint a baszk,nagyjából,de legalábbis nem akkor az olló közöttük, mint Neymar-Pedro között pl.
Csatárra pedig nem győzöm hangsúlyozni,égető szükség volt, védőre is, és hozhattunk is volna,ha akarunk. Szerencse,hogy Bartra jól mozog, így az idei évet talán "kibekkeljük" (haha) ezzel a védelemmel.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.21. 14:33:06

Amit Nexmar tud,olyan megszerezhető játékos kevés van.
Kun,Reus,Hazard,Lucas,Suarez akiket lehet mondani,hogy erősítést jelentettek volna,meg Neymar.
de lehetett volna olcsóbban valami puzzle darabot, muniain vagy griezmann tökéletesen alkalmas lett volna a feladatra, meg amúgy is itt van a pedro-tello duó, akik tökéletesen beleillenek a játékrendszerünkben.
nem kellenek ide zsenik, meg potenciális aranylabda kaliberek.
HÁT NEM ÉRTED ? :lol:

kidobtunk 57 milliót
nem ért 57 milliót
azt hiszem, ez is mehet archívba, aztán ha majd mikor iniesta kikopásával messi mögött a csapat második legjobbja lesz, akkor újra megkérdezzük a véleményedet.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.12.21. 14:06:47

Amit Nexmar tud,olyan megszerezhető játékos kevés van.
Kun,Reus,Hazard,Lucas,Suarez akiket lehet mondani,hogy erősítést jelentettek volna,meg Neymar.
Más nincs,ennyi. Ezek közül egyik sem került volna kevesebbe 40M-nál.
Csatárra meg igenis szükség volt,mert tavaly egyedül Messi volt.a többi csatárunk értékelhetetlent nyújtott,kis túlzással.
Sok az 57,de Neymarért bőven megérte,van miért leülni meccset nézni,Messi hiányában is.
socio66

2013.12.21. 13:37:06

Korosztályának a legjobb, legtehetségesebb játékosáról beszélünk Bob, az ilyen játékosok segítik a klubot ott tartani, ahova az utóbbi években eljutott, a hasznos puzzle-darabok semmit nem érnek, ha nincs a csapatban game changer, aki megteremti a különbséget.
Az ára annyi amennyi, ha a klub nem veszi figyelembe a piaci viszonyokat, és megállapít egy 25-30 milliós felső korlátot mondjuk, saját magunkat hozzuk rossz helyzetbe. Emellett igaz én sem szeretek a marketingértékről beszélni, mert megfoghatatlan dolog, de egyértelmű, hogy a srácra bármit lehet építeni, ha töretlenül fejlődik, a következő 6-7 év legnagyobb márkaneve lehet a futballvilágnak.
Ezeket nem lehet nem látni, a srác remekül játszik, minden meccsen a 2-3 legjobb játékosunk között van, pontosan ott tart, ahol egy potenciális világklasszisnak 21 évesen tartania kell, óriási presztízs a klubnak hogy Neymar minket választott, egyszerűen nem gondolhatod komolyan, hogy egy középszerű Sociedad, vagy Bilbao játékos ugyanezt jelentené a klubnak.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.12.21. 13:14:23

Semmiféle hadjáratról nincs szó, Hasznosnak ítélem a játékát, szerencsére már nem simogatja annyit a labdát, bár továbbra is előfordul, hogy lehetne passzolni, de nem teszi. Konkrétan az áráról van szó, illetve volt szó, meg lehet közelíteni, hogy de xy is ennyi lett volna stb, attól még nem ért 57 milliót. Marketing bevétel stb, meg nem tudjuk. Hasonló hasznosságú embert biztos vagyok benne, hogy olcsóbban is lehetett volna hozni. S ez nem Neymar személye ellen szól, Kis Pista is lehet a játék más tészta az a szakmai oldal. Rosell szerintem is jó vezető, s a gazdasági oldalakat tekinti elsődlegesen, ami fontos. De Neymar leigazolását szerintem meg semmi nem indokolta. Az ilyen Messi nélkül mi lenne stb dolgokat meg nem tudhatjuk, játszottunk már nélküle, tudtunk nyerni. Illetve sok univerzális játékosunk van, igaz most másabbak a szerepkörök, ehhez hozzájön Neymar szerepköre is, így szélsők most többet támadhatnak, de többen is tudnak játszani azon a területen nálunk. Hangsúlyozom továbbra is nekem édes mindegy, hogy ki ő honnan jött egyebek, engem a cselei sem hoznak lázba, mert a foci nem erről szól, legyen ott csinálja a dolgát ennyi. Ez az egyik oldal ezzel nincs is gond, de továbbra is letudom írni (s ez volt a téma, engedtessék már meg, hogy kifejtsem a véleményem...) 57 milliót nem ért az emberünk. Hasonlóan beilleszthető puzzle darabot olcsóbban is lehetett volna találni, illetve többen is tudnak ebben a szerepkörben játszani. Nyáron mindenki ezt a kapust szerette volna, oda egy középpályást, meg még 80 védő, s kidobtunk 57 milliót oda, ahol nagy gondok nem voltak, részemről a "vita" lezárva. S még egyszer leírom, hogy rögzüljön SEMMI BAJOM NINCS NEYMARRAL.
Kép
Kép
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.21. 12:44:14

Bob_Marley írta:Alapból Rosell szerintem jól csinálja, amit csinál, de ez az egész Neymar ügy (s nem 1 év), egészen kriminális tőle. Teljesen egyértelmű, hogy mert "szerelmes" belé vette meg, óriási vezetői hiba. Egy vezető nem érzelmekre kéne támaszkodjon. 57 millió, többször leírtam baromi sok, ennyit pláne nem ért, s szakmailag meg máshova kellett volna invesztálni ( ez nem az ő sara, neki a gazdasági oldalt kell megteremtenie, amit meg is old, ezért is hiba, hogy mit "szól" bele ki kell a csapatnak...mint anno Laporta megvette Henryt, mert szerette....), de hogy ráadásul gyakorlatilag nem lehet tudni 57 millió (vagy több..) hogy jött össze, mókás.
Én úgy gondolom, hogy elsősorban azért "vette meg", mert a marketingértéke kiemelkedő, ahogy az Alcantara kolléga is kiemelte, ez nem elítélendő. (Az már más kérdés, hogy nekem az egész Neymar-ügylet mindig is egy kicsit amolyan virtuális nemiszerv-méregetésnek (már bocsánat :mrgreen: ) tűnt a Barça és a Madrid között, amiből végül mi jöttünk ki győztesen szerencsére, szerintem nagyrészt ezért igazolta le a Real Bale-t, szakmailag nem biztos, hogy olyan nagy szükség volt rá, viszont azt nem engedhették meg maguknak, hogy ne dobjanak semmi nagyot, miután mi elvittük Neymart.)

57 millió euró pedig ebben a beteg világban (mert szerintem az) nem sok egy ilyen szintű futballistáért, James Rodríguez, Higuaín, lehetne sorolni a példákat napestig, nem egy játékos váltott elmebeteg összegekért csapatot mostanában, ezekhez képest ez az 57 szerintem egyáltalán nem olyan vészes.

Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy elképesztően hamar beilleszkedett és gyakorlatilag húzóemberré vált (számomra kicsit még mindig hihetetlen, hogy mennyire pontosan illik a kirakósba szinte a legelejétől), illetve azt, hogy még mindig csak 21 éves, az egyik legnagyobb tehetség jelenleg a világon (aki azért már le is tett egy-két dolgot az asztalra), és fejlődhet még bőven, a határ a csillagos ég. :D

Az már csak a hab a tortán, hogy a játékstílusa több szempontból is a mindenki által imádott Dinhóra emlékeztet. Nyilván nem lehet még egy lapon emlegetni az öreggel a stíluson kívül, de a képességei szvsz egyértelműen adottak ahhoz, hogy a nagy előd nyomdokába lépjen.

Azt meg szerintem nem kell részleteznem, hogy mennyire szükségünk volt egy vérbeli támadóra a nyáron. Ha nekiindultunk volna a szezonnak a Messi-Sánchez-Pedro-Tello négyessel, igen nagy lett volna a valószínűsége annak, hogy felkötöm magam az első fára. Ráadásul képzeljük csak el, mi lenne Messi sérülése esetén, ha nem lenne Neymar sem - nézhetnénk minden meccsen az Alexis-Fabregas-Pedro/Tello hármast. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezt sokáig nem bírnám. :lol:

Lehet, hogy tudtunk volna 57 alatt hozni hasonló színvonalú szélsőt (bár azért ebben nem vagyok annyira biztos), de szerintem most már felesleges ezzel foglalkozni. Itt van nálunk egy 21 éves gyerek, aki hétről hétre ámulatba ejti Barcelonát, és akkora potenciál van benne, hogy bele sem merek gondolni.

Szvsz pár év múlva nevetséges összegnek fog tűnni ez az 57 millió (még ha több is volt valójában :D ).

Sosem voltam nagy Neymar-fan, de engem már most meggyőzött a srác, az utóbbi időszak egyik legjobb igazolásának tűnik már most is.

VAMOS NEYMAR!
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.21. 12:22:32

Bob, szeretnék én is reagálni az írásodra, kicsit kulturáltabb módon, mint az első hozzászóló tette, mivel általában te is korrekt formába szoktad önteni a véleményedet.

Ebben az esetben szerintem nem jól látod ezt a dolgot. Sokszor írtál róla, mióta szóba került a leigazolása, de ha más nem, a játéka azóta meg kellett hogy győzzön téged arról, hogy jó igazolás volt. Szakmailag indokolt volt egy ilyen játékos megszerzése, ezt gondolom nem vitatod, mert egy nagy tudású, szép jövő előtt álló játékost hoztunk. Meglepően hamar beilleszkedett, pedig sokan ódzkodtak tőle, de a játéka rácáfolt erre. Ő egy kiforratlan játékos, aki még sokkal jobb lesz, gondolom ebben szintén nincs vita.
Az ár, amit soknak találsz és ahogy ebben Rosellt hibáztatod, mint sok pénzt kiadó, szubjektíven döntő személyt, szintén nem fedi a valóságot. Rosell személyisége megosztó, ez egy másik vita tárgya lehetne, de mint pénzügyi szakember kiváló. Ez egy befektetés is, hiszen a játéka is domináns, szükséges a csapat számára, de a marketingértéke is felbecsülhetetlen. Tudom, hogy maga a játékos birtokol ilyeneket, de sok más tényező is pénzforrás abból adódóan, hogy ez a fiú itt van nálunk.

Ilyen szintű játékosok (szerintem ilyen szintű alig van) ára sajnos a csillagos eget veri, ahhoz képest relatíve olcsón jutottunk hozzá. Nekem meggyőződésem, hogy a VB után, ennek a játékosnak az ára rekordmagasságba fog jutni, akkor már semmiféleképpen nem szabad lett volna megvenni.

Részemről ez most egy szubjektív mondat, de én nem szívesen nézném, hogy a Madridban játszik.

Arra is emlékszem, hogy te jobban preferáltad volna Griezmannt, mint csatárigazolást. Nekem is tetszik a játéka, szívesen látnám a csapatban, mert nagyon jó játékos. Viszont nem Neymar helyett a fenti indokok alapján, hanem éppenséggel Tello helyén.
Válasz küldése