Bob_Marley írta:Alapból Rosell szerintem jól csinálja, amit csinál, de ez az egész Neymar ügy (s nem 1 év), egészen kriminális tőle. Teljesen egyértelmű, hogy mert "szerelmes" belé vette meg, óriási vezetői hiba. Egy vezető nem érzelmekre kéne támaszkodjon. 57 millió, többször leírtam baromi sok, ennyit pláne nem ért, s szakmailag meg máshova kellett volna invesztálni ( ez nem az ő sara, neki a gazdasági oldalt kell megteremtenie, amit meg is old, ezért is hiba, hogy mit "szól" bele ki kell a csapatnak...mint anno Laporta megvette Henryt, mert szerette....), de hogy ráadásul gyakorlatilag nem lehet tudni 57 millió (vagy több..) hogy jött össze, mókás.
Én úgy gondolom, hogy elsősorban azért "vette meg", mert a marketingértéke kiemelkedő, ahogy az Alcantara kolléga is kiemelte, ez nem elítélendő. (Az már más kérdés, hogy nekem az egész Neymar-ügylet mindig is egy kicsit amolyan virtuális nemiszerv-méregetésnek (már bocsánat

) tűnt a Barça és a Madrid között, amiből végül mi jöttünk ki győztesen szerencsére, szerintem nagyrészt ezért igazolta le a Real Bale-t, szakmailag nem biztos, hogy olyan nagy szükség volt rá, viszont azt nem engedhették meg maguknak, hogy ne dobjanak semmi nagyot, miután mi elvittük Neymart.)
57 millió euró pedig ebben a beteg világban (mert szerintem az) nem sok egy ilyen szintű futballistáért, James Rodríguez, Higuaín, lehetne sorolni a példákat napestig, nem egy játékos váltott elmebeteg összegekért csapatot mostanában, ezekhez képest ez az 57 szerintem egyáltalán nem olyan vészes.
Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy elképesztően hamar beilleszkedett és gyakorlatilag húzóemberré vált (számomra kicsit még mindig hihetetlen, hogy mennyire pontosan illik a kirakósba szinte a legelejétől), illetve azt, hogy még mindig csak 21 éves, az egyik legnagyobb tehetség jelenleg a világon (aki azért már le is tett egy-két dolgot az asztalra), és fejlődhet még bőven, a határ a csillagos ég.
Az már csak a hab a tortán, hogy a játékstílusa több szempontból is a mindenki által imádott Dinhóra emlékeztet. Nyilván nem lehet még egy lapon emlegetni az öreggel a stíluson kívül, de a képességei szvsz egyértelműen adottak ahhoz, hogy a nagy előd nyomdokába lépjen.
Azt meg szerintem nem kell részleteznem, hogy mennyire szükségünk volt egy vérbeli támadóra a nyáron. Ha nekiindultunk volna a szezonnak a Messi-Sánchez-Pedro-Tello négyessel, igen nagy lett volna a valószínűsége annak, hogy felkötöm magam az első fára. Ráadásul képzeljük csak el, mi lenne Messi sérülése esetén, ha nem lenne Neymar sem - nézhetnénk minden meccsen az Alexis-Fabregas-Pedro/Tello hármast. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezt sokáig nem bírnám.
Lehet, hogy tudtunk volna 57 alatt hozni hasonló színvonalú szélsőt (bár azért ebben nem vagyok annyira biztos), de szerintem most már felesleges ezzel foglalkozni. Itt van nálunk egy 21 éves gyerek, aki hétről hétre ámulatba ejti Barcelonát, és akkora potenciál van benne, hogy bele sem merek gondolni.
Szvsz pár év múlva nevetséges összegnek fog tűnni ez az 57 millió (még ha több is volt valójában

).
Sosem voltam nagy Neymar-fan, de engem már most meggyőzött a srác, az utóbbi időszak egyik legjobb igazolásának tűnik már most is.
VAMOS NEYMAR!