Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.28. 01:26:50

Hatékonyságra a gólok száma mérvadó
mert messi termel, és mert kitömjük a kicsiket.
viszont rengetegszer csődöt mondott a támadó-szekció, ha messit levették, vagy rossz napja volt (miért ne lehetne neki is ugyebár) akkor szinte teljesen meg voltunk lőve.

de ha szerinted minden klappolt a támadójátékkal, akkor tényleg másik dimenzióban utazunk.

Az ára pedig annyi amennyi. Manapság a 0 kilométeres sztárocskák kerülnek 30-40 millióba.
Nézzük a fővárosiakat, most ők a legjobb példa, mint eladási mind vételi oldalon. Özil 50 millió, Albiol 10+, Callejon 15, stb. Illarra 32+7, Bale 91(?), de még Isco sem tett le annyit az asztalra, hogy 30 milliót érjen. Nem szabad az 5-6 évvel ezelőtti árakhoz viszonyítani. Egy Ronaldinho most lenne kb. 90-100 millió euro.

57 millióért jobb játékost nem nagyon tudtunk volna venni, még ha van/volt benne rizikófaktor, az alább említett marketingértékről még nem is beszéltem.

Anno Overmars a maga 40 milliójával még rekordigazolás volt, most kis túlzással egy közepes.
ez így van nagyjából.
nem szabad hagyni, hogy elhaladjon mellettünk az idő, a mai világban a világ legnagyobb futballnemzetének legnagyobb tehetségéért, akinek egészen kiemelkedő marketing értéke van, sajnos vagy nem sajnos, de nem kiemelkedő az 57 millió.
nem kevés, egy szóval se mondta senki, hogy ajándék, de egyszerűen a mai piacon a paramétereket figyelembe véve akár ennyit is ki lehet adni egy játékostért úgy, hogy az ne legyen felháborító.

( azt meg most így lábjegyzetként, hogy bár engem is érdekelnek az árak, nekem sem tetszik, hogy villa ennyiért ment el, vagy hogy ingyen mennek el olyan játékosok, akikért pár millert le lehetne akasztani, főleg a fiatalok, de azért ennyire nem akadnék fenn ezen.

mi lenne, ha bale-t vennénk 91-ért, aki szinte full nem illik a spanyol fociba, és még idősebb is vagy 3 évvel, kisebb marketing értékkel ? )
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.10.28. 01:24:16

Óriási tehetség a srác,ezt konföderációs kupán is megmutatta ami nem egyenlő a gyenge brazil bajnoksággal.
Szerintem az fáj itt pár fő okosnak,hogy a gyerek már alapból óriási hype mellett jött ide meg már akkor agyon volt sztárolva mielőtt a Camp Nou-ba dekázott volna kettőt.
Be is váltotta eddig amiért idehozták,egy szuperkupa meg egy klasszikus máris a zsebünkben van miatta. Nem rossz ez 2 hónap alatt.
Aki ezt nem látja az nézegesse a tavalyi bajnokikat Pedro remeklésével! :mrgreen:
Az 57 nem sok egy ilyen kiváló játékosért.
Védőt azért nem szereztünk mert a legjobbak nem akartak jönni meg amúgy is pár pofátlan patkány van köztük(Silva,Luiz).
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.28. 01:16:42

Bob_Marley írta:Másként fogalmazok hoztak volna valakit xy emberi összegért előre, val az se tetszett volna, mert nem éreztem szükségét (felsoroltakon kívül ezer variáció lett volna még, Iniesta-Fabre stb). Elájulva én nem vagyok tőle, de amit végez annak örülök.

Ez a védelem megbontása meg váratlan dolog meg Messis, nálam olyan "sztereotipikus", a játékunk a pontosságra alapszik, s pont az jó hogy ezt próbálja fejleszteni, s próbálják nála fejleszteni.

Most igazából min is vitatkozunk? 57et nem ér én ehhez szóltam hozzá, a játékával nekem semmi eget rengető bajom nincs, picit még mindig soknak érzem a tötyögést, de azért rendre egyből passzol, vagy legalább másodszándékból, s sokat mozog.

Ja és ne aggódj van 70-es IQ-m :D De attól még nem tudom elfogadni hogy kiadunk ennyit 1 emberért.
A mai árakat tekintve ez az 57 millió teljesen korrekt egy ilyen játékosért, mint neymar, sőt.
Kit hoztunk volna? Aguerot 60-70 milláért vagy Reust 40-45-ért? Ha hozunk cirka 30 millióért egy támadót ott vagyunk ahol a part szakad.
Végre van egy játékos, aki képes eldönteni meccset Messi távollétében vagy ha a Bolhának nem megy a játék. Jó példa erre a Celtic és a Real elleni meccs. Nem hiszem, hogy a skótok ellen Pedro vagy Tello úgy hátára tudta volna venni a csapatot, a Madrid ellen pedig Messi nem tudott döntő faktor lenni. Ez betudható a sérülésének, esetleg nincs formában, de ez most irreleváns. Ha úgy vesszük már egy kupát is köszönhetünk neki. Tavaly pont ezeket a meccseket buktuk el.
Emellett még csak 21 éves, hosszú időre megoldhatja a támadó gondjainkat.

Nem akarom sztárolni és ugyanúgy megkapja tőlem is a kritikát ha megérdemli, de egyelőre a teljesítménye bizakodásra ad okot.
Az ára pedig annyi amennyi. Manapság a 0 kilométeres sztárocskák kerülnek 30-40 millióba.
Nézzük a fővárosiakat, most ők a legjobb példa, mint eladási mind vételi oldalon. Özil 50 millió, Albiol 10+, Callejon 15, stb. Illarra 32+7, Bale 91(?), de még Isco sem tett le annyit az asztalra, hogy 30 milliót érjen. Nem szabad az 5-6 évvel ezelőtti árakhoz viszonyítani. Egy Ronaldinho most lenne kb. 90-100 millió euro.

57 millióért jobb játékost nem nagyon tudtunk volna venni, még ha van/volt benne rizikófaktor, az alább említett marketingértékről még nem is beszéltem.

Anno Overmars a maga 40 milliójával még rekordigazolás volt, most kis túlzással egy közepes.

Messi 20 millió euros fizetése szintén irreális (de a többi is) mégis ennyi.
Arról nem beszélve, hogy ha így folytatja 1-2 év múlva az ára már 70 millió körül mozog majd.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.28. 01:03:06

Hatékonyságra a gólok száma mérvadó, azzal meg tavaly vagy előtte sem volt gond, a támadószekcióra Írtál 4 embert, én meg írtam több variációs lehetőség van.
off:
Az IQ meg a nem tűnt volna fel, s stb megjegyzéseket meg talán nem kellene írni.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.28. 00:46:45

(felsoroltakon kívül ezer variáció lett volna még, Iniesta-Fabre stb)
persze, erőltessük őket hamis kilencesben meg szélsőként, a helyett, hogy vennénk egy normális szélsőt. :lol:
Ez a védelem megbontása meg váratlan dolog meg Messis, nálam olyan "sztereotipikus", a játékunk a pontosságra alapszik, s pont az jó hogy ezt próbálja fejleszteni, s próbálják nála fejleszteni.
ha nem tűnt volna fel, a játékunk hiába áll ezer passzból, ha kevésbé hatékony, mint korábban.
az, hogy ez minek köszönhető (xavi kikopása, kiismertek minket, elment pep, stb.) az már OFF.
EZÉRT kell valaki, aki képes párharcot nyerni, vagy megkeverni az ellenfelet.
máskülönben adogathatunk körbe, mint a kézilabdában a sánc előtt.
erre a feladatra pedig se pedro, sem pedig tello nem alkalmasak.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.28. 00:35:59

Másként fogalmazok hoztak volna valakit xy emberi összegért előre, val az se tetszett volna, mert nem éreztem szükségét (felsoroltakon kívül ezer variáció lett volna még, Iniesta-Fabre stb). Elájulva én nem vagyok tőle, de amit végez annak örülök.

Most igazából min is vitatkozunk? 57et nem ér én ehhez szóltam hozzá, a játékával nekem semmi eget rengető bajom nincs, picit még mindig soknak érzem a tötyögést, de azért rendre egyből passzol, vagy legalább másodszándékból, s sokat mozog.

Ja és ne aggódj van 70-es IQ-m :D De attól még nem tudom elfogadni hogy kiadunk ennyit 1 emberért.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.28. 00:29:44

Abban igazatok van,hogy Pedro és Tello is megoldja a feladatát, csak ez nagyon kevés, ide extra kell,ez a Barcelona, top klub, nem elég futni,és alibi passzolgatni. Persze van meccs ahol ez kell, pl a 15. Elche ellen,ez tök jó, de fentebb szinteken már kevés.

Igenis kellett egy ilyen játékos,hogy ez pont Neymar lett, nem pedig a lentebb írt nevek, az már a vezetőség döntése volt.
Ettől függetlenül én nem kivételezek vele, nekem komolyabban a madrid elleni játéka tetszett egyedül,eddig, szóval én nem vagyok elájulva tőle, de látom,hogy jó lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.10.28. 00:29:06

Bob_Marley írta:Akkor tisztázzuk, abban egyet érthetünk 57 milliót nem ér.
Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani. Itt a vételár kapcsán írtam ennyit nem ért, itt van el van, engem az se zavar hogy nem lőt gólt, mert a mezőnymunkája jó, s ez szerintem többet számít, főleg hogy a góllövéssel eddig nem volt gond, s nem hiszem hogy lesz a jövőben.
A vastagon szedett résznél nagyon nem értünk egyet, Bob. :) Neymar azért lett hozva, hogy tehermentesítse Messit és legyen egy játékosunk, aki tud bármikor váratlan húzni és megbontani az ellenfélvédelmét, illetve akire ráállítanak 2-3 embert ezáltal területet nyitva a többiek és Messi előtt. Erre a feladatra Pedro és Tello az elmúlt szezonok során bizonyították, hogy teljességgel alkalmatlanok. Pedróra felesleges több védőt állítani, mert 10-ből 9-szer megy a hátrapassz, ha meg épp eltolja szélen és beadja, abból sincs legtöbbször semmi, Tello esetében meg mindegy hogy hányan vannak rajta, ha ő a frissebb, akkor lefut akárkit, ha meg nem, akkor megállítja a Liga 19 jobbhátvédjéből mondjuk 16-17 akármikor. Ezzel most nem lehúzni akarom sem Pedrót, sem Tellót, mert mindkettejüknek megvan a feladata és szerepköre a csapaton belül, viszont arra a feladatra, amit Neymarnak el kell végeznie és eddig el is végez, bőven kevesek. Nagy szükség volt már valakire, aki tud elöl virgonckodni, mert az édes kevés, hogy Messi megoldja, Sánchez meg vagy jó napot fog ki vagy nem.

A magam részéről pedig nem látom, hogy itt Neymarnak el lenne nézve minden. A Milan elleni meccset leszámítva egyszerűen nem tudok olyat mondani, ahol bármi hiba lett volna a játékával. Az meg hogy ért-e 57 milliót abszolút nézőpont kérdése. Például nekem a pofám leszakad, hogy egy emberért ennyit fizetnek a mai világban, míg egyébként milliárdokban mérhető a létminimum alatt élők száma... De ez független téma. Ha a focitudását nézzük, akkor is lehet hogynem ért 57 milliót, mert mondjuk Ronaldinhót anno 30-ért vettük. (Zárójel: ne mondd már nekem, hogy a City 60 alatt akárkivel szóba állna Agüeróval kapcsolatban. :D ) De itt már nem csak azért fizetünk, hogy mit tud a labdával, márpedig ha a marketing értékét nézem, akkor a klub pénzügyi mérlege nem lett volna előrébb egy 30-35 milliós Reusszal sem. Ha tehát pusztán az a kérdés, hogy megérte-e egy jövőbeli potenciális aranylabdásért, aki mellesleg láthatóan tökéletesen illik a játékunkba és ennyire erős marketing értékkel bír, kiadni 57 millió eurót, akkor nálam egyértelműen igen a válasz.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.28. 00:24:26

Mi az hogy nem fogom fel az a tényt, mert valamit mondasz s az tény. Azok a tények, hogy nem ér 57 milliót, reklám ide vagy oda.
nem én mondom, nézz már körül, egyértelmű, hogy a marketing érték is dob az áron, ehhez nem hogy nem kell gazdasági szakembernek lenni, hanem egy 70-es IQ is elég lenne.

ez bármit csinálsz, tény, a santos vezetői sem hülyék, neymar ügynöke (apja?) sem hülye, tudja, hogy már brazíliában játszva is a világ egyik legnépszerűbb focistája neymar jr, és azt is jól tudják, mekkora boosting-ot hoz majd az európába szerződése.

ellenben tényként azt közlöd, hogy nem ért 57 milliót, reklám ide, vagy oda, miközben már hónapokkal ezelőtt volt róla itt bemásolva hír, hogy mennyi mezt eladtak. :lol:

Véleményem szerint alapból támadót nem volt eget rengető hozni
nyilván letoltad volna a messi-alexis-pedro-tello négyessel a 60 meccses szezont, 3 posztra, úgy, hogy ebből a 4 emberből messin kívül tavaly senki nem volt képes konstans jó formára, vagy a csapat játékát csak kicsit is meghatározni. :roll:
villa elment, így kellett egy támadó.

Teszem azt hozták volna mondjuk xy-t egy összegért, igen valószínű az se tetszett volna.
akkor minek írkáltad, hogy lehetett volna olcsóbban is hozni valakit, ha aguero,reus vagy éppen hazard leigazolása esetén is ugyanúgy húztad volna a szádat ?
akkor nem rohadt mindegy ? te úgyis boldogtalan maradsz. :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2013.10.28. 00:31:35-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.28. 00:14:08

shutterisland írta:
amíg nem fogod fel azt a TÉNY-t, hogy a mai futball elüzletiesedett, és a PR-t is meg kell fizetni néhány kimagasló marketing értékű játékos leigazolása esetén, addig felesleges az ár miatt vitatkozni.
hiszen, mint már írtam:
lehet, hogy egy játékos került 10 millába, de egy bögrét az arcával, egy mezt a nevével nem adsz el, egy szurkoló sem jön el a stadionba miatta, vagy kapcsolja be a tévét, mert kíváncsi rá, míg a másik került teszem azt 30 millióba, de viszik, mint a cukrot, rengeteg új szurkolót vonz a klubhoz, új nézők tömkelegét ülteti le a meccseink elé, és esetleg új távlatokat nyithat a reklám, szponzorok piacán.
ilyen esetben (tegyük fel, hogy mind a két játékos ugyanazt hozza a pályán) nem feltétlen rosszabb igazolás az, aki 3x annyi volt, mert közben a drágább árát a pályán kívül visszahozza, vagy kompenzálja rosszabb esetben.
Mi az hogy nem fogom fel az a tényt, mert valamit mondasz s az tény. Azok a tények, hogy nem ér 57 milliót, reklám ide vagy oda. S a levezetéssel egyet értek egyébként, de ezt már lejjebb is írtam.

Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani.
ha vettünk volna 57 helyett 45-ért egy aguerot, reust vagy hazardot, az se tetszene úgy sem, a pedro-tello duót meg felejtsük már el végre, ha neymar képességeihez viszonyítunk, és a benne rejlő potenciálról beszélünk.
(mondom mindezt úgy, hogy kiegészítőembernek mind a kettő elfér.)
Véleményem szerint alapból támadót nem volt eget rengető hozni, így a tézis már megdőlt. Teszem azt hozták volna mondjuk xy-t egy összegért, igen valószínű az se tetszett volna. S nem képességekről van szó, hanem hasznosságról.

Egyébként sjd nagyon jól leírta a dolgokat, baromi kivételezés van Neymarral kapcsolatban, ami elég érdekes. Alapból minden játékosunk egyenlő, s pont a legújabb ha bármit tesz az jó, s mindenki rossz rajta kívül.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.28. 00:09:37

pont ez az, hogy nem vártuk el, hogy már az első hónapokban a csapat egyik legjobbja lesz, és épp ezért "hájpoljuk", mert képes volt megugrani a lécet.
ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek neki is szürkébb meccsei (lásd milan ellen) de már most többet mutatott, mint amit a földrészváltás miatt el lehetett várni eleinte.
ennél pedig sokkal, de sokkal több van még benne.

mindegy, ebben most tévedni fogtok, meg fogja érni az árát és nagyszerű igazolás lesz, de gondolom ennek kellemes terhét nem lesz gond viselni. :P
tehát nem fogjátok durcizva felrúgni a cappy-s üveget, ha 1-1 meccset megnyer nekünk, és nekünk lesz igazunk, hogy zseni a srác. :lol:
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.27. 23:56:56

shutterisland írta:mert a kisujjában is több futballtudás van, mint ennek a kettőnek együtt. :D
És akkor miért ne várjunk el tőle többet, mint ettől a kettőtől együtt?
Akklimatizálódás ide vagy oda, nekem mindig mindig nem áll össze, hogy ha Pedro vagy Cesc kezd helyette, akkor népharag, de amikor már a pályáról jön le, akkor az sem baj, ha rúgott két öngólt, mert egyelőre még ne várjunk el tőle semmit.
Valljuk be őszintén, az ide író emberek nagy része biciklizni szeretné látni a pályán, aztán legtöbbször ez a logika abban, hogy egyszerre isten és egyben az a srác, akitől 15 gól is jó lesz bőven.

A védőtémához (eléggé off már): valakinél konkrétan ki lett mondva a Barca-vezetőség részéről, hogy nincs elég pénz ahhoz, hogy leigazoljuk. (Talán Luiz volt az.)
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.27. 23:56:00

Akkor tisztázzuk, abban egyet érthetünk 57 milliót nem ér.
amíg nem fogod fel azt a TÉNY-t, hogy a mai futball elüzletiesedett, és a PR-t is meg kell fizetni néhány kimagasló marketing értékű játékos leigazolása esetén, addig felesleges az ár miatt vitatkozni.
hiszen, mint már írtam :

lehet, hogy egy játékos került 10 millába, de egy bögrét az arcával, egy mezt a nevével nem adsz el, egy szurkoló sem jön el a stadionba miatta, vagy kapcsolja be a tévét, mert kíváncsi rá, míg a másik került teszem azt 30 millióba, de viszik, mint a cukrot, rengeteg új szurkolót vonz a klubhoz, új nézők tömkelegét ülteti le a meccseink elé, és esetleg új távlatokat nyithat a reklám, szponzorok piacán.

ilyen esetben (tegyük fel, hogy mind a két játékos ugyanazt hozza a pályán) nem feltétlen rosszabb igazolás az, aki 3x annyi volt, mert közben a drágább árát a pályán kívül visszahozza, vagy kompenzálja rosszabb esetben.

de mindegy.

másrészt pedig

Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani.
ha vettünk volna 57 helyett 45-ért egy aguerot, reust vagy hazardot, az se tetszene úgy sem, a pedro-tello duót meg felejtsük már el végre, ha neymar képességeihez viszonyítunk, és a benne rejlő potenciálról beszélünk.
(mondom mindezt úgy, hogy kiegészítőembernek mind a kettő elfér.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2013.10.27. 23:57:36-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.27. 23:49:03

Akkor tisztázzuk, abban egyet érthetünk 57 milliót nem ér.
Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani. Itt a vételár kapcsán írtam ennyit nem ért, itt van el van, engem az se zavar hogy nem lőt gólt, mert a mezőnymunkája jó, s ez szerintem többet számít, főleg hogy a góllövéssel eddig nem volt gond, s nem hiszem hogy lesz a jövőben.
Kép
Kép
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.10.27. 23:44:20

Annak idején abszolút elleneztem Neymar leigazolását, most viszont egyet kell értenem shutterrel ebben a kérdésben. Az 57 millió sok volt érte, de gyakorlatilag a PR-jét fizettük meg, gyanítom ez jócskán megtérül, ezzel felesleges foglalkoznunk. Az viszont tényleg vicc, hogy Pedróval vagy Tellóval hasonlítjuk össze a brazilt, mert egyszerűen más kávéház. Komolyan nem értem, máskor Pedro a szürke eminenciás, aki mindig elő van véve minden alibi meccse után, most meg ott tartunk, hogy az 57 milliós Neymar játékát simán lehozza? :D Játékban akármikor felülmúlja akár Tellót, akár Pedrót, látszik egyszerűen rajta, hogy bármikor veszélyt tud teremteni, s attól függetlenül, hogy eddig csak 4 gólja van, rengeteg helyzetet kialakít, 7 asszisztja is van és rendszeresen besárgul róla 2-3 ember meccsenként. Én tényleg nem tudom, hogy mit vártok még a gyerektől, azt se lehet mondani, hogy kihagyja az ajtó-ablak ziccereket, egyszerűen csak ennyi lehetősége volt eddig gólt szerezni. Fognak még itt jönni a gólok, de ha az eddigiekből indulok ki, akkor 20 gól és 30 assziszt ilyen briliáns játék mellett szerintem abszolút korrekt tőle az első évében. Összességében nekem semmilyen panaszom nincs a gyerekre, s hiszem, hogy az évek során a vételárát is jócskán kompenzálni fogja, nem csak marketing szintjén, hanem játékban is.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.27. 23:39:50

Nincs miről beszélni Muniain, Griezmann nem hiszem hogy félmegoldások lennének, s soroltál másokat is. Tellot aláírom, ő fejben kevés, de Pedro nem hiszem hogy kuka lenne, attól még hogy "közellenség" továbbra is egy nagyon hasznos játékos.
shutterisland írta:tényleg nem akarom, hogy úgy tűnjön, bárkire is rá vagyok szállva, de ezeket nem bírom.
egy barcelona pörgesse le az órát vezetésnél, nem érdekes, ha oda-vissza ver a madrid, ha bajnokok vagyunk, meg neymar is minek, itt van pedro meg tello.
Nem hiszem, hogy valakire rá szállva lennék dolog lenne, vitatkozhatunk a fent említett dolgokról is, Én nem nagyon értek egyet a te szemléleteiddel, valamiben meg igen, ezzel nincs is baj. Angolban van egy jó kifejezés ún. Garbage Time, hasonló a dolog 2:0 vagy 3:0 után, halál felesleges kiköpni a tüdőt, s igen is a kevesebb néha több alapon, le kell pörgetni az órát, s lehet készülni a többi feladatra. A Madridos dolgot pláne nem értem, ezt múltkor írtam példa jelleggel. Nem értem ezen mi az ami számodra hú de nem bírom kategória. Megverjük őket, kikapunk adott pillanatban jó vagy rossz, de nem ezek a meccsek a sorsdöntőek hanem az összes 38, s igen kikaphatunk 20 évig ha közben mindig mi nyerjük a bajnokságot. Ez a legfontosabb minden évben, hogy ki nyeri a Ligát, nem az hogy éppen megverjük a Realt vagy sem. Tökéletes a tavalyi szezon, sokra mentek vele, hogy nem igazán ment ellenük. :D
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.27. 23:39:21

Bob,az ára tényleg sok,de ezen túl kell lépni.
Házon belül nem lehetett megoldani, Pedro-Tello páros jól, tökéletes kiegészítők,de nem többek ennél. Neymar más szint, nem is kicsivel.
Lehetett volna olcsóbb megoldás? Talán. De ki? Agüero? Reus? Hazard?
Most hirtelen ők jutnak eszembe, akik még megfelelnének,más nem nagyon. De ők sem sokkal olcsóbbak, konkrétan szerintem megszerezhetetlenek.

szerk.: shutter, nevekben egyet értünk,úgy látom, ugyanazokat írtam le mint Te :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2013.10.27. 23:41:28-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.27. 23:32:32

még az első része csak-csak, egy hazard, reus vagy esetleg aguero is jöhetett volna, 57-nél olcsóbban, és ők is előrelépést jelentettek volna a támadó szekcióba.
más kérdés, hogy mégse kerültek szóba valamiért. :D
de várom a neveket amúgy, csak nehogy megint muniainnal meg ezekkel gyere, akik megint félmegoldások.

de ez a pedro-tello dolog...hogy ők is meg tudnák oldani azt, ami neymarra vár. :lol:

pedro hasznos kis játékos, voltak a múltban fontos góljai, nem is egy, és nem is öt, de két éve szinte kuka, várjuk azóta is, hogy legyen egymást követően 3 értékelhető meccse.
tello pedig néha villant valamit, de képességekben nem szint.

de azért örülök, hogy nem real madrid szurkoló vagy, mert akkor bale 91 milliós vételára és a neymarhoz viszonyított eddigi termése alapján nem tudom, mi lenne veled. :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.27. 23:24:03

shutterisland írta: kajak lassan azért járok csak ide, hogy ezeken foghassam a fejem. :lol:
ezt be kell tenni aláírásba.
Foghatod akkor a fejed, melyik részével nem értesz egyet? Drága volt? Igen, Lehetett volna embert találni, aki szintén megtudja oldani azokat a feladatokat, mint amit Neymarnak kell ? (akár a csapaton belül is van ilyen, mint lentebb írták) Igen. Nem hiszem hogy bármi hú de olyat írtam volna, amin fogni kellene a fejet.
S talán nem is gúnyolódni kellene, a személyeskedés szintén nem a fórum része. Amit te írtál én el is fogadom, marketing részét nem látjuk, letudom írni huszadjára is, örülök hogy rengeteget dolgozik, ez is várható el, nincs vele kapcsolatban negatív képem, ha már szóba került, ismét csak huszadjára letudom írni 57 milliót nem ért.
Kép
Kép
Kép
zolcsy
Barça B

2013.10.27. 23:20:12

Ezért egy Neymar nagyon kelett ide , Tello egy real ellen még nem jó , Pedronak a formája meg nagyon ingadozik szerintem , egyszer nagyon jó, egyszer meg észre se lehet venni.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.27. 23:19:26

tényleg nem akarom, hogy úgy tűnjön, bárkire is rá vagyok szállva, de ezeket nem bírom.
egy barcelona pörgesse le az órát vezetésnél, nem érdekes, ha oda-vissza ver a madrid, ha bajnokok vagyunk, meg neymar is minek, itt van pedro meg tello.

tényleg ne haragudjon rám senki. :lol:

más : amúgy az fb csoportunkban 25 szavazóból senki nem adott neki a 10-es skálán 8-asnál gyengébb értéket az eddigi teljesítményére.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.10.27. 23:14:26

shutterisland írta:
nálam a kérdés továbbra is az, miért kellett 57 milliót kidobni az ablakon, miközben tartom hasonló hasznosságú embert olcsóbban is lehetett volna szerezni, vagy mint sjd írta Pedro-Tello is itt van nálunk
kajak lassan azért járok csak ide, hogy ezeken foghassam a fejem. :lol:
Tisztelem Bob-ot, mert ahogy olvasgattam, értelmes kommenteket szokott írni, de ez tényleg vicces. Itt van Pedro, meg Tello... Hála az Istennek! Lesz aki védekezik, meg ötödszörre is ugyanúgy próbálja elvinni a labdát... Na meg aki hátrapasszol a bármilyen helyzetben. Minek is ide Neymar?
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.27. 23:07:13

nálam a kérdés továbbra is az, miért kellett 57 milliót kidobni az ablakon, miközben tartom hasonló hasznosságú embert olcsóbban is lehetett volna szerezni, vagy mint sjd írta Pedro-Tello is itt van nálunk
kajak lassan azért járok csak ide, hogy ezeken foghassam a fejem. :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.27. 22:56:09

Én is továbbra sjd oldalán vagyok, hogy ennyi pénzért nem kellett volna, ha már itt van ugyanúgy kezelem mint másokat, de az tényleg vicc, hogy vele szemben micsoda "hype" van itt a fórumon is. Múltkor én is direkt burkoltam leírtam, hogy bezzeg másnál nem lő gólt az a baj ha más akkor az nem baj.

Örülök neki, hogy kezd letisztulni a játéka, s kevesebb a felesleges ide-oda tologatom a labdát, meg sarkazgatok, ezt várom tőle a jövőben is, hogy dinamikus gyors pontos legyen, s ne cselezgessen hanem induljon be labda nélkül, labdával meg a legjobb megoldást keresse. Fejlődik ez örömteli, s remek a hozzáállása s a mezőnymunkája, én ezeket várom el, ezt tudja hozni nálam a kérdés továbbra is az, miért kellett 57 milliót kidobni az ablakon, miközben tartom hasonló hasznosságú embert olcsóbban is lehetett volna szerezni, vagy mint sjd írta Pedro-Tello is itt van nálunk Hangsúlyozom nekem bajom nincs vele, ugyanúgy kezelem mint bárki mást a csapatból ha már nálunk játszik, s a közös sikerért szorítok, nem Neymarért vagy Messiért.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.27. 22:47:44

Csak annyit kérdezek, hogy miért kellett ő, és miért nem volt jó pl. Pedro vagy Tello a helyén?
mert a kisujjában is több futballtudás van, mint ennek a kettőnek együtt. :D
Lehet, hogy csak én érzek feszültséget abban, hogy feltétlenül szükségünk volt egy emberre, akitől igazából semmi komolyat nem várunk el. Most akkor vagy nem volt rá szükségünk, vagy legyenek elvárásaink.
szükségünk volt rá, de még semmi komolyat nem várhatunk el tőle.
ellentmondásosnak tűnhet, de nem az.

gyakorlatilag az ő leigazolása miatt nem volt pénzünk egy normális védőre
szerintem pénzünk lett volna, csak silva nem jött, mert "etetnie kell a gyerekeket", hummels nem hagyja ott a dortmundot, agger most lett a pool cséká helyettese, luizt pedig hülye lenne elengedni pont hozzánk mourinho.
félmegoldást meg nem akartak. (bár én annak is örültem volna azért.)

a fenéket nem,egy csatárt azért hozol, hogy azért rúgjon gólokat is.
erre most iniestát hoznám fel ellenpéldának azért, mert a világ legjobb kreatív középpályása évek óta, pedig gólpassz vagy gól mutatókban nem hogy nem emelkedik ki, hanem szerintem viszonylag gyenge is.

máskülönben nem kell aggódni, jönni fognak a gólok is, de aki 1012 perc alatt rúg 4 gólt és ad 7 gólpasszt, amivel kupát nyertünk és klasszikust húztunk be, azt szerintem felesleges e miatt elővenni.
Válasz küldése