Bob_Marley írta:Akkor tisztázzuk, abban egyet érthetünk 57 milliót nem ér.
Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani. Itt a vételár kapcsán írtam ennyit nem ért, itt van el van, engem az se zavar hogy nem lőt gólt, mert a mezőnymunkája jó, s ez szerintem többet számít, főleg hogy a góllövéssel eddig nem volt gond, s nem hiszem hogy lesz a jövőben.
A vastagon szedett résznél nagyon nem értünk egyet, Bob.

Neymar azért lett hozva, hogy tehermentesítse Messit és legyen egy játékosunk, aki tud bármikor váratlan húzni és megbontani az ellenfélvédelmét, illetve akire ráállítanak 2-3 embert ezáltal területet nyitva a többiek és Messi előtt. Erre a feladatra Pedro és Tello az elmúlt szezonok során bizonyították, hogy teljességgel alkalmatlanok. Pedróra felesleges több védőt állítani, mert 10-ből 9-szer megy a hátrapassz, ha meg épp eltolja szélen és beadja, abból sincs legtöbbször semmi, Tello esetében meg mindegy hogy hányan vannak rajta, ha ő a frissebb, akkor lefut akárkit, ha meg nem, akkor megállítja a Liga 19 jobbhátvédjéből mondjuk 16-17 akármikor. Ezzel most nem lehúzni akarom sem Pedrót, sem Tellót, mert mindkettejüknek megvan a feladata és szerepköre a csapaton belül, viszont arra a feladatra, amit Neymarnak el kell végeznie és eddig el is végez, bőven kevesek. Nagy szükség volt már valakire, aki tud elöl virgonckodni, mert az édes kevés, hogy Messi megoldja, Sánchez meg vagy jó napot fog ki vagy nem.
A magam részéről pedig nem látom, hogy itt Neymarnak el lenne nézve minden. A Milan elleni meccset leszámítva egyszerűen nem tudok olyat mondani, ahol bármi hiba lett volna a játékával. Az meg hogy ért-e 57 milliót abszolút nézőpont kérdése. Például nekem a pofám leszakad, hogy egy emberért ennyit fizetnek a mai világban, míg egyébként milliárdokban mérhető a létminimum alatt élők száma... De ez független téma. Ha a focitudását nézzük, akkor is lehet hogynem ért 57 milliót, mert mondjuk Ronaldinhót anno 30-ért vettük. (Zárójel: ne mondd már nekem, hogy a City 60 alatt akárkivel szóba állna Agüeróval kapcsolatban.

) De itt már nem csak azért fizetünk, hogy mit tud a labdával, márpedig ha a marketing értékét nézem, akkor a klub pénzügyi mérlege nem lett volna előrébb egy 30-35 milliós Reusszal sem. Ha tehát pusztán az a kérdés, hogy megérte-e egy jövőbeli potenciális aranylabdásért, aki mellesleg láthatóan tökéletesen illik a játékunkba és ennyire erős marketing értékkel bír, kiadni 57 millió eurót, akkor nálam egyértelműen igen a válasz.