mert messi termel, és mert kitömjük a kicsiket.Hatékonyságra a gólok száma mérvadó
viszont rengetegszer csődöt mondott a támadó-szekció, ha messit levették, vagy rossz napja volt (miért ne lehetne neki is ugyebár) akkor szinte teljesen meg voltunk lőve.
de ha szerinted minden klappolt a támadójátékkal, akkor tényleg másik dimenzióban utazunk.
ez így van nagyjából.Az ára pedig annyi amennyi. Manapság a 0 kilométeres sztárocskák kerülnek 30-40 millióba.
Nézzük a fővárosiakat, most ők a legjobb példa, mint eladási mind vételi oldalon. Özil 50 millió, Albiol 10+, Callejon 15, stb. Illarra 32+7, Bale 91(?), de még Isco sem tett le annyit az asztalra, hogy 30 milliót érjen. Nem szabad az 5-6 évvel ezelőtti árakhoz viszonyítani. Egy Ronaldinho most lenne kb. 90-100 millió euro.
57 millióért jobb játékost nem nagyon tudtunk volna venni, még ha van/volt benne rizikófaktor, az alább említett marketingértékről még nem is beszéltem.
Anno Overmars a maga 40 milliójával még rekordigazolás volt, most kis túlzással egy közepes.
nem szabad hagyni, hogy elhaladjon mellettünk az idő, a mai világban a világ legnagyobb futballnemzetének legnagyobb tehetségéért, akinek egészen kiemelkedő marketing értéke van, sajnos vagy nem sajnos, de nem kiemelkedő az 57 millió.
nem kevés, egy szóval se mondta senki, hogy ajándék, de egyszerűen a mai piacon a paramétereket figyelembe véve akár ennyit is ki lehet adni egy játékostért úgy, hogy az ne legyen felháborító.
( azt meg most így lábjegyzetként, hogy bár engem is érdekelnek az árak, nekem sem tetszik, hogy villa ennyiért ment el, vagy hogy ingyen mennek el olyan játékosok, akikért pár millert le lehetne akasztani, főleg a fiatalok, de azért ennyire nem akadnék fenn ezen.
mi lenne, ha bale-t vennénk 91-ért, aki szinte full nem illik a spanyol fociba, és még idősebb is vagy 3 évvel, kisebb marketing értékkel ? )