Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
mert messi termel, és mert kitömjük a kicsiket.Hatékonyságra a gólok száma mérvadó
ez így van nagyjából.Az ára pedig annyi amennyi. Manapság a 0 kilométeres sztárocskák kerülnek 30-40 millióba.
Nézzük a fővárosiakat, most ők a legjobb példa, mint eladási mind vételi oldalon. Özil 50 millió, Albiol 10+, Callejon 15, stb. Illarra 32+7, Bale 91(?), de még Isco sem tett le annyit az asztalra, hogy 30 milliót érjen. Nem szabad az 5-6 évvel ezelőtti árakhoz viszonyítani. Egy Ronaldinho most lenne kb. 90-100 millió euro.
57 millióért jobb játékost nem nagyon tudtunk volna venni, még ha van/volt benne rizikófaktor, az alább említett marketingértékről még nem is beszéltem.
Anno Overmars a maga 40 milliójával még rekordigazolás volt, most kis túlzással egy közepes.
A mai árakat tekintve ez az 57 millió teljesen korrekt egy ilyen játékosért, mint neymar, sőt.Bob_Marley írta:Másként fogalmazok hoztak volna valakit xy emberi összegért előre, val az se tetszett volna, mert nem éreztem szükségét (felsoroltakon kívül ezer variáció lett volna még, Iniesta-Fabre stb). Elájulva én nem vagyok tőle, de amit végez annak örülök.
Ez a védelem megbontása meg váratlan dolog meg Messis, nálam olyan "sztereotipikus", a játékunk a pontosságra alapszik, s pont az jó hogy ezt próbálja fejleszteni, s próbálják nála fejleszteni.
Most igazából min is vitatkozunk? 57et nem ér én ehhez szóltam hozzá, a játékával nekem semmi eget rengető bajom nincs, picit még mindig soknak érzem a tötyögést, de azért rendre egyből passzol, vagy legalább másodszándékból, s sokat mozog.
Ja és ne aggódj van 70-es IQ-mDe attól még nem tudom elfogadni hogy kiadunk ennyit 1 emberért.
persze, erőltessük őket hamis kilencesben meg szélsőként, a helyett, hogy vennénk egy normális szélsőt.(felsoroltakon kívül ezer variáció lett volna még, Iniesta-Fabre stb)
ha nem tűnt volna fel, a játékunk hiába áll ezer passzból, ha kevésbé hatékony, mint korábban.Ez a védelem megbontása meg váratlan dolog meg Messis, nálam olyan "sztereotipikus", a játékunk a pontosságra alapszik, s pont az jó hogy ezt próbálja fejleszteni, s próbálják nála fejleszteni.
A vastagon szedett résznél nagyon nem értünk egyet, Bob.Bob_Marley írta:Akkor tisztázzuk, abban egyet érthetünk 57 milliót nem ér.
Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani. Itt a vételár kapcsán írtam ennyit nem ért, itt van el van, engem az se zavar hogy nem lőt gólt, mert a mezőnymunkája jó, s ez szerintem többet számít, főleg hogy a góllövéssel eddig nem volt gond, s nem hiszem hogy lesz a jövőben.
nem én mondom, nézz már körül, egyértelmű, hogy a marketing érték is dob az áron, ehhez nem hogy nem kell gazdasági szakembernek lenni, hanem egy 70-es IQ is elég lenne.Mi az hogy nem fogom fel az a tényt, mert valamit mondasz s az tény. Azok a tények, hogy nem ér 57 milliót, reklám ide vagy oda.
nyilván letoltad volna a messi-alexis-pedro-tello négyessel a 60 meccses szezont, 3 posztra, úgy, hogy ebből a 4 emberből messin kívül tavaly senki nem volt képes konstans jó formára, vagy a csapat játékát csak kicsit is meghatározni.Véleményem szerint alapból támadót nem volt eget rengető hozni
akkor minek írkáltad, hogy lehetett volna olcsóbban is hozni valakit, ha aguero,reus vagy éppen hazard leigazolása esetén is ugyanúgy húztad volna a szádat ?Teszem azt hozták volna mondjuk xy-t egy összegért, igen valószínű az se tetszett volna.
Mi az hogy nem fogom fel az a tényt, mert valamit mondasz s az tény. Azok a tények, hogy nem ér 57 milliót, reklám ide vagy oda. S a levezetéssel egyet értek egyébként, de ezt már lejjebb is írtam.shutterisland írta:
amíg nem fogod fel azt a TÉNY-t, hogy a mai futball elüzletiesedett, és a PR-t is meg kell fizetni néhány kimagasló marketing értékű játékos leigazolása esetén, addig felesleges az ár miatt vitatkozni.
hiszen, mint már írtam:ilyen esetben (tegyük fel, hogy mind a két játékos ugyanazt hozza a pályán) nem feltétlen rosszabb igazolás az, aki 3x annyi volt, mert közben a drágább árát a pályán kívül visszahozza, vagy kompenzálja rosszabb esetben.lehet, hogy egy játékos került 10 millába, de egy bögrét az arcával, egy mezt a nevével nem adsz el, egy szurkoló sem jön el a stadionba miatta, vagy kapcsolja be a tévét, mert kíváncsi rá, míg a másik került teszem azt 30 millióba, de viszik, mint a cukrot, rengeteg új szurkolót vonz a klubhoz, új nézők tömkelegét ülteti le a meccseink elé, és esetleg új távlatokat nyithat a reklám, szponzorok piacán.
Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani.
Véleményem szerint alapból támadót nem volt eget rengető hozni, így a tézis már megdőlt. Teszem azt hozták volna mondjuk xy-t egy összegért, igen valószínű az se tetszett volna. S nem képességekről van szó, hanem hasznosságról.ha vettünk volna 57 helyett 45-ért egy aguerot, reust vagy hazardot, az se tetszene úgy sem, a pedro-tello duót meg felejtsük már el végre, ha neymar képességeihez viszonyítunk, és a benne rejlő potenciálról beszélünk.
(mondom mindezt úgy, hogy kiegészítőembernek mind a kettő elfér.)
És akkor miért ne várjunk el tőle többet, mint ettől a kettőtől együtt?shutterisland írta:mert a kisujjában is több futballtudás van, mint ennek a kettőnek együtt.![]()
amíg nem fogod fel azt a TÉNY-t, hogy a mai futball elüzletiesedett, és a PR-t is meg kell fizetni néhány kimagasló marketing értékű játékos leigazolása esetén, addig felesleges az ár miatt vitatkozni.Akkor tisztázzuk, abban egyet érthetünk 57 milliót nem ér.
lehet, hogy egy játékos került 10 millába, de egy bögrét az arcával, egy mezt a nevével nem adsz el, egy szurkoló sem jön el a stadionba miatta, vagy kapcsolja be a tévét, mert kíváncsi rá, míg a másik került teszem azt 30 millióba, de viszik, mint a cukrot, rengeteg új szurkolót vonz a klubhoz, új nézők tömkelegét ülteti le a meccseink elé, és esetleg új távlatokat nyithat a reklám, szponzorok piacán.
ilyen esetben (tegyük fel, hogy mind a két játékos ugyanazt hozza a pályán) nem feltétlen rosszabb igazolás az, aki 3x annyi volt, mert közben a drágább árát a pályán kívül visszahozza, vagy kompenzálja rosszabb esetben.
ha vettünk volna 57 helyett 45-ért egy aguerot, reust vagy hazardot, az se tetszene úgy sem, a pedro-tello duót meg felejtsük már el végre, ha neymar képességeihez viszonyítunk, és a benne rejlő potenciálról beszélünk.Azt írtam olcsóbbat lehetett volna szerezni, s itt van Pedro-Tello is. Nem az embereket hasonlítottam össze, hanem azokat a feladatokat, amiket el kell végezni azokat ők szintén megtudják oldani.
Nem hiszem, hogy valakire rá szállva lennék dolog lenne, vitatkozhatunk a fent említett dolgokról is, Én nem nagyon értek egyet a te szemléleteiddel, valamiben meg igen, ezzel nincs is baj. Angolban van egy jó kifejezés ún. Garbage Time, hasonló a dolog 2:0 vagy 3:0 után, halál felesleges kiköpni a tüdőt, s igen is a kevesebb néha több alapon, le kell pörgetni az órát, s lehet készülni a többi feladatra. A Madridos dolgot pláne nem értem, ezt múltkor írtam példa jelleggel. Nem értem ezen mi az ami számodra hú de nem bírom kategória. Megverjük őket, kikapunk adott pillanatban jó vagy rossz, de nem ezek a meccsek a sorsdöntőek hanem az összes 38, s igen kikaphatunk 20 évig ha közben mindig mi nyerjük a bajnokságot. Ez a legfontosabb minden évben, hogy ki nyeri a Ligát, nem az hogy éppen megverjük a Realt vagy sem. Tökéletes a tavalyi szezon, sokra mentek vele, hogy nem igazán ment ellenük.shutterisland írta:tényleg nem akarom, hogy úgy tűnjön, bárkire is rá vagyok szállva, de ezeket nem bírom.
egy barcelona pörgesse le az órát vezetésnél, nem érdekes, ha oda-vissza ver a madrid, ha bajnokok vagyunk, meg neymar is minek, itt van pedro meg tello.
Foghatod akkor a fejed, melyik részével nem értesz egyet? Drága volt? Igen, Lehetett volna embert találni, aki szintén megtudja oldani azokat a feladatokat, mint amit Neymarnak kell ? (akár a csapaton belül is van ilyen, mint lentebb írták) Igen. Nem hiszem hogy bármi hú de olyat írtam volna, amin fogni kellene a fejet.shutterisland írta: kajak lassan azért járok csak ide, hogy ezeken foghassam a fejem.![]()
ezt be kell tenni aláírásba.
Tisztelem Bob-ot, mert ahogy olvasgattam, értelmes kommenteket szokott írni, de ez tényleg vicces. Itt van Pedro, meg Tello... Hála az Istennek! Lesz aki védekezik, meg ötödszörre is ugyanúgy próbálja elvinni a labdát... Na meg aki hátrapasszol a bármilyen helyzetben. Minek is ide Neymar?shutterisland írta:kajak lassan azért járok csak ide, hogy ezeken foghassam a fejem.nálam a kérdés továbbra is az, miért kellett 57 milliót kidobni az ablakon, miközben tartom hasonló hasznosságú embert olcsóbban is lehetett volna szerezni, vagy mint sjd írta Pedro-Tello is itt van nálunk![]()
ezt be kell tenni aláírásba.
kajak lassan azért járok csak ide, hogy ezeken foghassam a fejem.nálam a kérdés továbbra is az, miért kellett 57 milliót kidobni az ablakon, miközben tartom hasonló hasznosságú embert olcsóbban is lehetett volna szerezni, vagy mint sjd írta Pedro-Tello is itt van nálunk
mert a kisujjában is több futballtudás van, mint ennek a kettőnek együtt.Csak annyit kérdezek, hogy miért kellett ő, és miért nem volt jó pl. Pedro vagy Tello a helyén?
szükségünk volt rá, de még semmi komolyat nem várhatunk el tőle.Lehet, hogy csak én érzek feszültséget abban, hogy feltétlenül szükségünk volt egy emberre, akitől igazából semmi komolyat nem várunk el. Most akkor vagy nem volt rá szükségünk, vagy legyenek elvárásaink.
szerintem pénzünk lett volna, csak silva nem jött, mert "etetnie kell a gyerekeket", hummels nem hagyja ott a dortmundot, agger most lett a pool cséká helyettese, luizt pedig hülye lenne elengedni pont hozzánk mourinho.gyakorlatilag az ő leigazolása miatt nem volt pénzünk egy normális védőre
erre most iniestát hoznám fel ellenpéldának azért, mert a világ legjobb kreatív középpályása évek óta, pedig gólpassz vagy gól mutatókban nem hogy nem emelkedik ki, hanem szerintem viszonylag gyenge is.a fenéket nem,egy csatárt azért hozol, hogy azért rúgjon gólokat is.