Leo Messi
Mivel én írtam, ezért reagálok rá...senki nem hasonlította össze egyik játékost sem Öcsi bácsival, ha kicsit értelmezitek a szöveget, akkor rájöttök.
Egyébként a labdarúgásra gyakorolt hatását nyugodtan össze lehet hasonlítani bármelyik korból egy-egy játékosnak.
Egyébként a labdarúgásra gyakorolt hatását nyugodtan össze lehet hasonlítani bármelyik korból egy-egy játékosnak.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Ha megnéz az ember minimum 30-40 teljes meccsét Pelének, akkor az már nyilván összehasonlítási alapra ad okot. Az élőt így értettem, hogy TV-n keresztül - vagy gép, lényegtelen - lássa az ember 90 perceken át, ne youtubeon nézzen egy videót. Lássa hogy mozgott labda nélkül, lássa hogy a környezetéhez képest mennyivel volt jobb, döntő pillanatokban hogy villant, egyáltalán milyen körülmények között játszott, hogy aprították az ellenfelei, mennyire engedték ezt a bírók, stbstb.. Írod te is, hogy a játék lényege 100 éve nem változott, ami igaz is, de a technika ugyanúgy fejlődött vele, ami részben könnyíti a játékosok dolgát. Pelé ha akart volna se rúg ilyen szabadot, mert a régi labdák nem szitáltak úgy. A csukák is könnyebbek, a pályák is jobbak, 30 ember figyel arra, hogy mit egyél, mid fáj, akiknek csak az a dolga, hogy csúcsformában legyél.. Tök más a kettő kor a pályán és azon kívül is minden téren, ami szerintem már alapból megdönti azt, hogy a valaha volt legjobbat kiválassza valaki. De az meg, hogy Messinek láttuk 500 meccsét már, Peléről meg gyanítom a többség 5 órányi videót se - nem tudom te mennyit láttál, de feltételezem a többség nem nézte végig karrierje legtöbb meccsét -, szerintem még inkább szubejktívvé teszi a vitát. Legalábbis azt a részét, amikor arról alkot véleményt valaki, akinek a valós játékát igazából nem is ismeri.
- Normandia
- Director del Fútbol
A foci egyetemleges, vannak stílusok, amik jellemzőek egy adott csapatra, vagy régióra, de maga a játék az ugyan az. Juttasd el a labdát az ellenfél kapujába. Ez ennyire egyszerű. Ez volt a cél 70 évvel ezelőtt s valszeg ez lesz 70 év múlva is. Nyilván változott és változik a taktika, felállások stb, de a lábbal és fejjel végzett(nem feltétlenül a fejelésre gondolok) munka az alapvetően ugyan az. Tehát a kérdésem, igy miért nem lehet összehasonlítani játékosokat? Akármikor is focizott, az adott kor kiemelkedő játékosa volt. A neten szinte mindenkiről láthatunk összefoglalókat, sőt komplett meccseket lehet megnézni, így fiatalabbaknak is lehetne fogalma arról, hgy ki milyen volt. Nyilván egy CR vagy Messi többet szerepel a médiákba és ezért fals képet is lehet szerezni róluk, mint a korábbi nagy játékosok, de aki akar az szerezhetne némi alapot ehhez a vitához. Úgy érzem, hogy az "élőben látás" csak kibújásra jó. Mit számít, hogy "élőben" látom, vagy felvételről?palesz77 írta: Én azt se értem, hogy hogy lehet olyanokkal összehasonlítani Messit, akit nem látott az ember játszani "élőbe". Peléről, Cruyffról és a többiekről statok meg 15 perces videók alapján alkot véleményt a fórum 99%-a szerintem - lévén nem sokan néztek akkor még focit -, így meg még a jelen nagyjait se lehet jól összehasonlítani, nem hogy teljesen más focikultúra és kor játékosait.. Ezért se folytam bele a témába, de ahogy látom nem csak bennem merült fel hasonló gondolat.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Én azt se értem, hogy hogy lehet olyanokkal összehasonlítani Messit, akit nem látott az ember játszani "élőbe". Peléről, Cruyffról és a többiekről statok meg 15 perces videók alapján alkot véleményt a fórum 99%-a szerintem - lévén nem sokan néztek akkor még focit -, így meg még a jelen nagyjait se lehet jól összehasonlítani, nem hogy teljesen más focikultúra és kor játékosait.. Ezért se folytam bele a témába, de ahogy látom nem csak bennem merült fel hasonló gondolat.daffy írta:Hogy lehet eltero poszton jatszo,esetenkent 50 ev kulonbseggel jatszo jatekosokat osszehasonlitani?
shaquille o'neal se egy filmben szerepelt mondjuk, Denis Rodman is filmezett. Tyson is filmezett. Erre írtam, hogy nem Ronaldo a legismertebb. De amúgy igen LeBron is elég ismert.Bob_Marley írta:Jordan a legismertebb sportoló szerintem, de a maiak közül is Jamest ismertebbnek mondanám Ronaldonál első blikkre.
- BarcaFan1998
- Barça B
teljesen igazad van. 1 szezonban megmutatta, hogy amit cr csinál, azt ő akármikor megtudja ha ahhoz van kedve. de mivel ő nem önző és saját érdekek miatt játszik, hanem a CSAPATÉRT és a BARÁTAIÉRT(ronci ugye ezt is megmondta, hogy ő nem barátkozik), ezért ezután a szezon után egy VILÁGKLASSZIS irányítóvá képezte magát. hol tudna ilyet ronaldo???Nero. írta:Szerintem pedig ettől a meccs/gól átlagtól nem kell hanyatt vágódni mert azt ma már elég sokan tudják hozni (Lewandovski, Costa, Ibra, Suárez stb.) arról nem beszélve hogy messze ő a legönzőbb játékos a világon, legalább 8-10 próbálkozása van minden meccsen. Amikor Messi ment rá a gólokra és lett kicsit önzőbb akkor majdnem 100 gólt vágott egy év alatt és rekordot is döntött.
Az egyetlen dolog amiben jobb a portugál az a fejjáték de mondjuk van köztük 20 centi. Azon kívül robbanékonyság, gyorsaság, pontos indítások, 1v1ek, szabadrúgás, keresztlabda stb. mindenben agyon veri őt Messi.
És nem CRt akarom leszólni mert amit elért az óriási, a karrierje meseszerü, minden idők legismertebb sportolója stb., de mint játékos nem lehet egy lapon említeni őket. És szerintem sokszor ezért van vita a két játékossal kapcsolatban mert hajlandóak összekeverni a 90 perces nettó futball teljesítményt meg a facebookon elért sikereket.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Jordan a legismertebb sportoló szerintem, de a maiak közül is Jamest ismertebbnek mondanám Ronaldonál első blikkre.

Hogy lehet eltero poszton jatszo,esetenkent 50 ev kulonbseggel jatszo jatekosokat osszehasonlitani?
Ha regen ennyit szamitott volna a fizikum akkor ocsi bacsi is kimaxolta volna a 15 kilo folosleget. Teljesen mas a vilag ma mint 50 eve, nem csak a foci. Ki a jobb penztaros? Anyam ma a pennyben mert 28 masodperc egy vevo vagy marikaneni 70ben a szamologepevel? Masok a lehetosegek. Massal vannak szinultig toltve a jatekosok. Ez mar nem csak sport hanem vegyeszet.
Ha regen ennyit szamitott volna a fizikum akkor ocsi bacsi is kimaxolta volna a 15 kilo folosleget. Teljesen mas a vilag ma mint 50 eve, nem csak a foci. Ki a jobb penztaros? Anyam ma a pennyben mert 28 masodperc egy vevo vagy marikaneni 70ben a szamologepevel? Masok a lehetosegek. Massal vannak szinultig toltve a jatekosok. Ez mar nem csak sport hanem vegyeszet.
Szerintem meg igen. Nézd meg milyen számokat produkál az interneten, emellett saját névvel fémjelzett szállodák, konditermek, parfüm, alsónadrág stb., ha pedig végzett a focival irány Hollywood. Nem véletlen pakolta le neki a Nike azt a szerződést, és Perez sem a teljesítményére adja már azt a hihetetlen fizetését.TripleH írta:Naaa, azért ez sem igaz, viszont egy Tyson nevét, vagy Jordant tényleg mindenki ismer. De Ali neve se volt senkinek ismeretlen. Pedig az ő korukban se twitter se facebook nem volt.Nero. írta:minden idők legismertebb sportolója stb.,
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Naaa, azért ez sem igaz, viszont egy Tyson nevét, vagy Jordant tényleg mindenki ismer. De Ali neve se volt senkinek ismeretlen. Pedig az ő korukban se twitter se facebook nem volt.Nero. írta:minden idők legismertebb sportolója stb.,
Szerintem pedig ettől a meccs/gól átlagtól nem kell hanyatt vágódni mert azt ma már elég sokan tudják hozni (Lewandovski, Costa, Ibra, Suárez stb.) arról nem beszélve hogy messze ő a legönzőbb játékos a világon, legalább 8-10 próbálkozása van minden meccsen. Amikor Messi ment rá a gólokra és lett kicsit önzőbb akkor majdnem 100 gólt vágott egy év alatt és rekordot is döntött.
Az egyetlen dolog amiben jobb a portugál az a fejjáték de mondjuk van köztük 20 centi. Azon kívül robbanékonyság, gyorsaság, pontos indítások, 1v1ek, szabadrúgás, keresztlabda stb. mindenben agyon veri őt Messi.
És nem CRt akarom leszólni mert amit elért az óriási, a karrierje meseszerü, minden idők legismertebb sportolója stb., de mint játékos nem lehet egy lapon említeni őket. És szerintem sokszor ezért van vita a két játékossal kapcsolatban mert hajlandóak összekeverni a 90 perces nettó futball teljesítményt meg a facebookon elért sikereket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2017.01.05. 17:05:30-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
- MatyiG
- Adminisztrátor
Erő, atletikus képesség is megvan nála. Nem egy nagy fejest láttunk már tőle. Elnyomni is nehéz sokszor. Nyilván CR jobb fejelésben nála, körülbelül ebbe lehet belekapaszkodni, meg abba, amit te is mondtál, hogy fizikálisan jobb, de az továbbra sem játéktudás.
Ja, meg tizenegyesek.
Ja, meg tizenegyesek.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Így van, s az eredményesség is azt mutatja szerintem hogy amivel ő kiemelkedik az is nagyon erős szint és többen odateszik Messi mellé. Szerintem is jobb az argentin, de mint all-time legjobb szerintem ez is szempont, hogy a saját korában sem teljesen egyértelmű 'első'.Nero. írta:Azt írtad hogy nincs abszolút előnye vele szemben, korábban meg azt hogy veszélyes összehasonlítani őket mert mindketten másban jók.Bob_Marley írta:Ha olvastad amit írtam akkor láthatod hogy nem a másik oldalon vagyok. Szimplán leírtam mi Ronaldo erőssége szerintem.
Szerintem meg egyértelmű hogy mint focista van abszolút előnye a portugállal szemben és teljesen egyértelműen nem egy kategória a két játékos tudásra.
Messi gyorsaság, robbanékonyságban igen.

Azt írtad hogy nincs abszolút előnye vele szemben, korábban meg azt hogy veszélyes összehasonlítani őket mert mindketten másban jók.Bob_Marley írta:Ha olvastad amit írtam akkor láthatod hogy nem a másik oldalon vagyok. Szimplán leírtam mi Ronaldo erőssége szerintem.
Szerintem meg egyértelmű hogy mint focista van abszolút előnye a portugállal szemben és teljesen egyértelműen nem egy kategória a két játékos tudásra.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ha olvastad amit írtam akkor láthatod hogy nem a másik oldalon vagyok. Szimplán leírtam mi Ronaldo erőssége szerintem.

Érdekesnek tartom hogy pont ebben az elég egyértelmű (Messi vs CR) vitábaban vagy a másik oldalon Bob, pedig általában reálisan látod a dolgokat. Szerintem csak a valóságot nézve (instagram, parfüm, kockahas, ősmajmos gólöröm stb. kihagyva) a palinak még az all time 10 is necces és esküszöm nem azért mondom mert a riválisnál játszik. Emlékszem az első 2-3 classicoján mennyire féltem amikor hozzá került a labda vagy beállt egy szabad mögé, aztán hamar kiderült hogy itt a füst nagyobb mint a láng.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Hogyne lenne a része?! És mégsem világklasszis mindenki.S.Agüero írta:Jó, de ez nem szerves része a focinak. Nem ettől lesz nekem valaki jó focista. Ennyi erővel bármelyik fekete izomkolosszus játékos világklasszis.Gyorsaság, atletikus képesség, robbanékonyság, erő.
Menjen el sprinternek, távolugrónak, ha ezekben kiemelkedő.

- MatyiG
- Adminisztrátor
Jó, de ez nem szerves része a focinak. Nem ettől lesz nekem valaki jó focista. Ennyi erővel bármelyik fekete izomkolosszus játékos világklasszis.Gyorsaság, atletikus képesség, robbanékonyság, erő.
Menjen el sprinternek, távolugrónak, ha ezekben kiemelkedő.

Az a baj, hogy volt már 3 VB-je, és egyiken sem tudott igazán emlékezetes teljesítményt lerakni. A legutóbbi volt a legjobb számára, de ott is a csoportkörben előtte szinten minden puskaporát.
Jó, 2006-ban még nem lehetett sokat várni tőle, de 2010-ben aktuális világ legjobbja volt már, ahhoz képest hatalmas csalódás, 14-ben nem volt jó formában, de azért én elvárnám minden idők legjobbjától, hogy a legfontosabb futballeseményre összekapja magát, mint pl. Zidane 2006-ban, vagy Xavi és Ini a spanyol sikereknél.
Még 18-ban lesz egy lehetősége, azért elvárnék tőle egy jó VB-t, és itt lényegtelen, hogy meg-e nyerik számomra, csak ha néhány év múlva visszagondolunk a pályafutására, legyen már benne vmi VB varázslat is. Itt a Barcában annyi nagy meccse, fantasztikus momentuma volt, hogy fel sem lehetne sorolni, kár lenne, ha pont a legnagyobb presztízsű futballeseményre nem jutna belőle, mert a VB az, ezt kár vitatni. Puskást, Pelét, Cruyffot, Zidane-t, Ronaldot is elsősorban a VB-ken lerakott teljesítményük miatt könyvelik a legnagyobbak közé, egy 4 éve tartandó esemény sokkal inkább megmarad az emlékezetben, mint a bajnokságok, BL-ek, amik minden évben vannak, és sokkal nagyobb érzelmeket mozgat meg, ezt nyáron mi is tapasztatluk a saját bőrünkön.
Jó, 2006-ban még nem lehetett sokat várni tőle, de 2010-ben aktuális világ legjobbja volt már, ahhoz képest hatalmas csalódás, 14-ben nem volt jó formában, de azért én elvárnám minden idők legjobbjától, hogy a legfontosabb futballeseményre összekapja magát, mint pl. Zidane 2006-ban, vagy Xavi és Ini a spanyol sikereknél.
Még 18-ban lesz egy lehetősége, azért elvárnék tőle egy jó VB-t, és itt lényegtelen, hogy meg-e nyerik számomra, csak ha néhány év múlva visszagondolunk a pályafutására, legyen már benne vmi VB varázslat is. Itt a Barcában annyi nagy meccse, fantasztikus momentuma volt, hogy fel sem lehetne sorolni, kár lenne, ha pont a legnagyobb presztízsű futballeseményre nem jutna belőle, mert a VB az, ezt kár vitatni. Puskást, Pelét, Cruyffot, Zidane-t, Ronaldot is elsősorban a VB-ken lerakott teljesítményük miatt könyvelik a legnagyobbak közé, egy 4 éve tartandó esemény sokkal inkább megmarad az emlékezetben, mint a bajnokságok, BL-ek, amik minden évben vannak, és sokkal nagyobb érzelmeket mozgat meg, ezt nyáron mi is tapasztatluk a saját bőrünkön.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Fizikuma tartja ott még mindig a legjobbak között s a mai játék nagyon-nagyon fontos része. Itt is előkerült, hogy sok meccs, kifacsarás. Hát pont emiatt is irgalmatlan dolog ha valaki ezt fizikailag toppon bírja. Gyorsaság, atletikus képesség, robbanékonyság, erő. Nem hiába termelt, termel annyi gólt. Én nem azt mondom, hogy Ronaldo jobb lenne, ahogy lejjebb írták gólokban nagyon is ott van és Messinél ha minden idők legjobbja a kérdés bizony ez is szempont, hogy vele szemben sincs meg a totális előnye.
Öcsi bácsi meg szerintem fröccsös volt.
Öcsi bácsi meg szerintem fröccsös volt.

Puskás Öcsi bácsi meg egy pocakos, sörimádó, öreg dugasz volt, aztán nyert erre még 5 BEK-et, meg néha bepattant róla a labda abban az 5 évben (nehogy valaki azzal jöjjön, h az 60 éve volt, tisztában vagyok vele).
Kb. ki is merítetted azt, amiben jobb Ronci Messinél, fordítva nincs kedvem elsorolni, mert elkopik az iPhone. Túl van általad misztifikálva a fizikuma.
Sztem se érdemelte meg Messi a VB legjobbja díjat, az tényleg a nevének szólt, a kieséses szakaszban az egész argentin válogatott egy nagy 0 volt, kijött nekik a lépés a döntőig. Abban viszont maximálisan egyetértek veled, h nálam is a VB maxolja ki egy játékos pályafutását.
Kb. ki is merítetted azt, amiben jobb Ronci Messinél, fordítva nincs kedvem elsorolni, mert elkopik az iPhone. Túl van általad misztifikálva a fizikuma.
Sztem se érdemelte meg Messi a VB legjobbja díjat, az tényleg a nevének szólt, a kieséses szakaszban az egész argentin válogatott egy nagy 0 volt, kijött nekik a lépés a döntőig. Abban viszont maximálisan egyetértek veled, h nálam is a VB maxolja ki egy játékos pályafutását.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
A kiemelkedett szó kicsit mást jelent, meg a nem volt olyan gyenge. Di María jobban húzta őket szerintem, fontos pillanatokban lépett elő.Messi kapta, szerintem még ő is meglepődött rajta.
Ronaldos rész meg olyan, hogy kinek mi, én is jobban szeretem Messit márcsak mert Barca játékos, de Ronaldo értékei elvitathatatlanok már csak fizikai felépítése miatt is. És a játékban ég és föld különbség ezért nem állja meg a helyét nálam, mert a csávó még a mai napig előtudja rántani, hogy kétszer akkorát ugrik mint más.....Tökéletes gladiátor volt egykoron, iszonyat atletikus képességekkel, amit nagyon jól kihasznált játékban.

Ronaldos rész meg olyan, hogy kinek mi, én is jobban szeretem Messit márcsak mert Barca játékos, de Ronaldo értékei elvitathatatlanok már csak fizikai felépítése miatt is. És a játékban ég és föld különbség ezért nem állja meg a helyét nálam, mert a csávó még a mai napig előtudja rántani, hogy kétszer akkorát ugrik mint más.....Tökéletes gladiátor volt egykoron, iszonyat atletikus képességekkel, amit nagyon jól kihasznált játékban.

- MatyiG
- Adminisztrátor
Gólokban mindenféleképpen, de játékban ég és föld a két játékos.Messinek a konkurenciája is elég erős Ronaldo személyében és vele szemben sincs abszolút előnye.
Ja, amúgy ha olyan rossz lett volna Messi VB-je, nem kapja meg a torna legjobb játékosa díjat. Oké, könnyen lehet, hogy nem neki kellett volna nyerni, de olyan gyenge azért csak nem volt.

Na mindegy, valamibe úgyis mindig bele lehet kötni, hogy miért nem ő minden idők legjobbja.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Írtam, hogy nem feltétlen végső győztesről beszélünk, alapjaiban Messinek nem volt még kimagasló VB-je. Ha az a szempont, hogy all-time legjobbról beszélünk ez elég erős vitaalap. A legértékesebb trófea, a legnagyobb színpad és nem jönnek úgy a gólok sem. Egy Jordannél nincs vita, hogy all-time legjobb. Ott speciális az Olimpia megítélése, de hát ott se volt piskóta a karrierje meg 6/6 győzelem. Szóval mikor olyanról beszélünk, hogy minden idők legjobbja ott elég magasan van nálam a léc, főleg hogy milyen konkurenciákat nézünk és a legfontosabb eseményen pedig még nem tudott olyat mutatni. Pelé 3 VB címe igenis nagyon erős, Maradona teljesítménye nagyon erős, Cruyff nem nyerte meg, de teljesítménye nagyon erős. Mellette mindegyik ezerhatszáz milliárd gól, cím. Tehát mikor kijelentünk egy minden idők legjobbját akkor nálam az azért az, mert mindig minden fronton kimagaslott huzamosabb ideig. Messinek a konkurenciája is elég erős Ronaldo személyében és vele szemben sincs abszolút előnye. Kiváló játékos szó se róla, de elfogultnak érzem a patetikus kijelentéseket vele szemben.