Sonoma írta: ↑2021.11.30. 16:21:56
Akkor most mi van? A mutatott játék vagy a trófeák a fontosabbak a díj odaítélésében?
Az van amit leírtam.
Nincs objektív pontrendszer, vagy kritérium rendszer.
Én már írtam ezt évek óta, lehetne egy objektív stat vezetés, és akkor nem lehetne talán belekötni. Erre mondjuk ott az aranycipő, azt ez alapján adják.
Bár abba is bele lehetne, mert akkor meg kiveszne az a része, hogy ki hogyan focizik.
Vagy az is segíthetne, hogy egy szakmai bizottság ítélné a díjat. Vannak ilyen díjak más szektorokban, lásd Oscar-díj, ott is mindig balhé van miatta.
Egyszerűen nincs jó, mindenkit kielégítő megoldás, egy szubjektív díj, nem tudsz mit csinálni.
Elfogadod, vagy beleőrülsz, és naponta kommentelsz, hogy mekkora igazságtalanság történt.
A BL cím sem érhet semmit, mint ahogy most sem ért. Az olyankor mutat egy egyéni díjnál jól, ha volt valaki, aki abszolút kiemelkedett.
Akiket ilyenkor felhozunk, az Sneijder, valami bayernes arc (ugye Lewa tavaly kimagaslott, az tény, nem értettem miért nem díjaztak akkor), vagy most chelsea-s arc.
Még csapaton belül sem lehetett eldönteni, hogy most közülük ki volt az alpha, ki tette hozzá a legtöbbet.
Ott megint szubjektivitás dönt, hogy a 2013-as bm-nél mondjuk Ribery, Robben, vagy Neuer volt a siker letéteményese.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."