noname írta: 24 éves és 2-3 poszton kezdő szintű-teljesítményre képes a világ legerősebb csapatában: ... osztogató kp
Az igazolások topicban is volt erről már szó, ott nem írtam, de már nem bírom ki..

SR bármennyit is fejlődött, jeneleg nagyon messze áll attól, hogy ő a játékunkat szervezze, és "osztogató" legyen. Ezt most minden túlzás nélkül mondom, hogy szerintem Denisnek - aki amúgy nem olyan jó mezőnyben mint ő - már most több jó kiugratási kísérlete volt a szezonban - előszezonnal együtt -, mint SR-nek tavaly egész évben középpályásként. A megindulásai jók, ebben tényleg talán ő hasonlít leginkább Inire a mostani középpályánkról, mert jól 1v1-ezik, és a nehéz szitukat is nagyon magas %-ban nyeri, de a passzjátéka egyáltalán nem fejlődött annyit, hogy ezt amit írtál így ki lehessen jelenteni. Nyilván nála sose lehet tudni, amilyen megújulásokra képes, lehet itt is kinőné magát pár év múlva, de jelenleg bőven nem nyújt olyan teljesítményt, hogy egy ilyen szerepkört rá lehessen bízni - ez vonatkozik arra is, hogy ő legyen majd Ini utódja, erről is volt szó. Nem kell minden középpályásnak keresni a kiugratási lehetőséget és az emberelőny kialakítást, Rakitic féle btb lehetne akár, Busi helyetteseként még jobb, de 1 ember minimum kell, aki komoly támogatást nyújt a támadósornak, és erre azért ő még nem képes.. Lehet nem is lesz soha, eddig nem sok jelét mutatta annak, hogy ez a stílus lenne, de az biztos, hogy Ini kiválása esetén nem sok időnk lesz próbálgatni, ott tényleg nem lehet majd kivárni, hogy valaki beletanul szép lassan a szerepbe, mert rajta kívül nincs más, aki ezt vállalná a középppályán. Rakitic és Busi nem ez a stílus, pedig Ini játéka nagyon kelleni fog a jövőben is, úgyhogy itt én nem kísérletezgetnék annyira. Vagy már most el kell kezdeni megkeresni és beépíteni azt, akit oda szánunk - Gomes, Denis és Rafinha épp ezt csinálja, de megmondom őszintén jelen állás szerint meglepne, ha bármelyiküknek összejönne -, vagy majd venni kell valakit, hogy azt az űrt valamilyen szinten tudjuk pótolni.
Na mindegy, nem ragozom tovább, de ez az SR mint Ini utód dolog szerintem jelen állás szerint nagyon nem működne, és mivel most jobbhátvédként számítunk rá - ahol a csapat számára a leghasznosabb lehet szerintem, úgyhogy felesleges is ez a hsz

-, ezért nem nagyon lesz esély ott próbálgatni. Azt meg kétlem azért, hogy ezt a szerepet null km-esként rögtön fel tudná venni, tavaly a csúcsformájában se sikerült neki - 1 alkalom rémlik, amikor hasonló szerepben egész jó volt, a 14/15-ös szezonban az Espanyol ellen év közben valami barátságos(?) meccsen. Jelenlegi játékuk alapján amúgy Denist látom ehhez a legközelebb, de ő is fényévekre van, főleg a kiegyensúlyozottság hiánya miatt - ebben kb a legrosszabb a jelöltek közül -, és az 1v1-es bátortalansága miatt is. Kell az ilyen fajta emberelőny kialakítás is, nem "csak" a kiugratások - amiben viszont messze a legjobb.
Jövőre Alena jelentkezik?
recrea írta:Ha az elmúlt 5 évben nem ment el, akkor most, amennyiben kulcsjátékos lesz, miért tenné? Főleg, ha meg lesz fejelve a szerződése egy jó fizuval.
Szerintem se fog, de általában ilyen utópisztikus 100 millió körül szabunk meg kivásárlási árat kulcsjátékosoknak, nem értem ez most miért egy teljesen racionális összeg..