Sergi Roberto

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
randomguy
Capitá del Barça

2016.09.26. 18:09:52

én is kevésnek tartom a 40 misit, már most többet ér, nem hogy 1-2-3-4-5 év múlva. ha már ilyen 100+ os kivásárlási árakat rakunk az alapemberek szerződésébe, akkor nála is simán hozzálehetne dobni egy 100-ast, az nekünk úgyse fáj semmibe. ha jól emlékszem gomesnek is 100 körül van.

In summer 2015, Sergi Roberto was informed that club doesn't counts on him, but later Barca refused to sell him due to transfer ban. [SPORT]
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Tromort77

2016.09.26. 15:42:26

palesz77 írta:...
Abban egyetértek, hogy kp-n talán nem lenne elég a kezdőbe, vagy nem lesz elég. De remélem, hogy nem is tervezünk hozni elé senkit jhv pozícióba mert ott parádés. Bár védekezésben még sokat kell fejlődnie. Mert komoly meccseken azt is kell. Azért Alves-ről el lehetett mondani sokmindent, de nagy meccseket képes volt Ronaldokat is levenni a pályáról. Hasonló szélsők ellen még nem tudjuk mennyire lesz jó SR.

De ami szerintem még érdekes kérdés. Hogy egy ilyen játékrendszerben mennyire van szüksége a csapatnak egy Ini típusú játékosra. Isten őrizz, hogy Init kritizáljam. De jelenleg az MSN működésével kevésbé van szükség olyan középpályásokra akik a támadóharmadban szervezik a játékot, főleg, hogy ott van erre Messi illetve látjuk Neymar is mennyire jó ebben. Az már csak Iniesta tudását és alázatát bizonyítja, hogy ennyi idősen is képes lett átalakulni b2b szerű játékosnak. De alapvetően nem ez Lucho játéka és ezért látunk egy lebutított Iniesta-t, mert alapból telített a támadóharmad. Jelenleg fele annyira se veszi ki a támadásból a részét mint amennyire tudná, de jelenelg ezt követeli meg a játékrender. A mondandóm lényege az akar lenni, hogy nem feltétlen Iniesta pótlásáról kell beszélni. Mert ebbe a játékrendszerbe talán már másra lesz szükség.

De SR maradjon csak a védelemben mert eddig ott tudott hosszútávon a legjobb lenni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.26. 12:26:12

noname írta: 24 éves és 2-3 poszton kezdő szintű-teljesítményre képes a világ legerősebb csapatában: ... osztogató kp
Az igazolások topicban is volt erről már szó, ott nem írtam, de már nem bírom ki.. :D SR bármennyit is fejlődött, jeneleg nagyon messze áll attól, hogy ő a játékunkat szervezze, és "osztogató" legyen. Ezt most minden túlzás nélkül mondom, hogy szerintem Denisnek - aki amúgy nem olyan jó mezőnyben mint ő - már most több jó kiugratási kísérlete volt a szezonban - előszezonnal együtt -, mint SR-nek tavaly egész évben középpályásként. A megindulásai jók, ebben tényleg talán ő hasonlít leginkább Inire a mostani középpályánkról, mert jól 1v1-ezik, és a nehéz szitukat is nagyon magas %-ban nyeri, de a passzjátéka egyáltalán nem fejlődött annyit, hogy ezt amit írtál így ki lehessen jelenteni. Nyilván nála sose lehet tudni, amilyen megújulásokra képes, lehet itt is kinőné magát pár év múlva, de jelenleg bőven nem nyújt olyan teljesítményt, hogy egy ilyen szerepkört rá lehessen bízni - ez vonatkozik arra is, hogy ő legyen majd Ini utódja, erről is volt szó. Nem kell minden középpályásnak keresni a kiugratási lehetőséget és az emberelőny kialakítást, Rakitic féle btb lehetne akár, Busi helyetteseként még jobb, de 1 ember minimum kell, aki komoly támogatást nyújt a támadósornak, és erre azért ő még nem képes.. Lehet nem is lesz soha, eddig nem sok jelét mutatta annak, hogy ez a stílus lenne, de az biztos, hogy Ini kiválása esetén nem sok időnk lesz próbálgatni, ott tényleg nem lehet majd kivárni, hogy valaki beletanul szép lassan a szerepbe, mert rajta kívül nincs más, aki ezt vállalná a középppályán. Rakitic és Busi nem ez a stílus, pedig Ini játéka nagyon kelleni fog a jövőben is, úgyhogy itt én nem kísérletezgetnék annyira. Vagy már most el kell kezdeni megkeresni és beépíteni azt, akit oda szánunk - Gomes, Denis és Rafinha épp ezt csinálja, de megmondom őszintén jelen állás szerint meglepne, ha bármelyiküknek összejönne -, vagy majd venni kell valakit, hogy azt az űrt valamilyen szinten tudjuk pótolni.

Na mindegy, nem ragozom tovább, de ez az SR mint Ini utód dolog szerintem jelen állás szerint nagyon nem működne, és mivel most jobbhátvédként számítunk rá - ahol a csapat számára a leghasznosabb lehet szerintem, úgyhogy felesleges is ez a hsz :mrgreen: -, ezért nem nagyon lesz esély ott próbálgatni. Azt meg kétlem azért, hogy ezt a szerepet null km-esként rögtön fel tudná venni, tavaly a csúcsformájában se sikerült neki - 1 alkalom rémlik, amikor hasonló szerepben egész jó volt, a 14/15-ös szezonban az Espanyol ellen év közben valami barátságos(?) meccsen. Jelenlegi játékuk alapján amúgy Denist látom ehhez a legközelebb, de ő is fényévekre van, főleg a kiegyensúlyozottság hiánya miatt - ebben kb a legrosszabb a jelöltek közül -, és az 1v1-es bátortalansága miatt is. Kell az ilyen fajta emberelőny kialakítás is, nem "csak" a kiugratások - amiben viszont messze a legjobb. Jövőre Alena jelentkezik?
recrea írta:Ha az elmúlt 5 évben nem ment el, akkor most, amennyiben kulcsjátékos lesz, miért tenné? Főleg, ha meg lesz fejelve a szerződése egy jó fizuval.
Szerintem se fog, de általában ilyen utópisztikus 100 millió körül szabunk meg kivásárlási árat kulcsjátékosoknak, nem értem ez most miért egy teljesen racionális összeg..
recrea
Llegenda del Barça

2016.09.26. 12:23:56

Ha az elmúlt 5 évben nem ment el, akkor most, amennyiben kulcsjátékos lesz, miért tenné? Főleg, ha meg lesz fejelve a szerződése egy jó fizuval.
noname
Llegenda del Barça

2016.09.26. 11:56:10

Az a 40 nagyon kevés. Sztem jelenleg kb ennyi a piaci ára. 24 éves és 2-3 poszton kezdő szintű-teljesítményre képes a világ legerősebb csapatában: Jobbszél, védekező és osztogató kp. Szükség esetén meg kb akárhol OK teljesítményt hoz. Egy ilyen játékos ilyen fiatalon, ráadásul jó fizikummal sztem ér 40-et.
A Fifa egy szégyen
palesz77

2016.09.26. 11:44:31

Barcelona want to renew the contract of Sergi Roberto (24) until 2021, with new buyout fee of €40M. Current contract until 2019. [MD]

40? :-k Hát úgy látom a klubhűségére építünk csak, manapság ennyit bárki megadna érte, ha így folytatja szezon végéig.. Remélem a fizetése nem ilyen mértékű lesz csak, most is az egyik legkevesebbet keresi, azért egy Rakitic körülit megérdemelne szerintem.
noname
Llegenda del Barça

2016.09.25. 18:07:37

Szerintem a sebessége átlagos, de SR egy nagyon kiegyensúlyozott csomag. Jó a labdakontrollja, van ereje, remekül helyezkedik. Albánál pl lassabb, de Albát kicsit meglökik, ő veszti is el a labdát. SR viszont nagyon stabilan áll a lábán. Sokszor lepattannak róla.
A Fifa egy szégyen
18Barca99
Capitá del Barça

2016.09.25. 14:05:36

Nekem az az egészen hihetetlen, hogy mennyire látványosan cikázik be gyakran 5-6 ember között is. Gondol egyet, elindul és szinte mindenféle gond nélkül egyedül felviszi az ellenfél tizenhatosáig, ott leteszi okosan, csak annyit vállal amit elbír. Én nem tudom ez az ember mit szed, de óriási fejlődés ez a gyorsaság nála. Régen nem volt ilyen gyors, nem? (Vagy csak nem kellett neki sprintből rávinni a középpályán az ellenfél védőfalára.)
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.25. 13:41:01

visca el barca írta:most h megnéztem a 2. félidőt, le kalappal elkőtte nagyon jó volt, egyre jobban tolja =D> emlékszem 3-4-5 (?) éve én aggattam rá az oldalrobi nevet, mekkorát fordult vele a világ te jó ég :D ma már szinte alapember lett, tényleg kihagyhatatlan. mától az új neve: #előrerobi :D
Csak jelzem, hogy most is oldalra passzol. :D Jobbról befelé :D

Magas a játék IQ-ja, eddig is megmutatkozott ezután is megfog.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.25. 13:15:01

Eddig 4 bajnoki, 4 gólpassz. Le a kalappal. =D> Tartani kell az 1 gólpassz/meccses átlagot. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.25. 13:07:27

most h megnéztem a 2. félidőt, le kalappal elkőtte nagyon jó volt, egyre jobban tolja =D> emlékszem 3-4-5 (?) éve én aggattam rá az oldalrobi nevet, mekkorát fordult vele a világ te jó ég :D ma már szinte alapember lett, tényleg kihagyhatatlan. mától az új neve: #előrerobi :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.09.24. 23:50:57

Mai meccsen is tanári volt, le a kalappal =D>
2 assist(majdnem 3, ha az a kapufáról bepattan), és a 4 assistjával vezeti a gólpasszlistát a bajnokságban jobbhátvédként.

Amire felfigyeltem, hogy nem rohan folyamatosan ki teljesen szélre a szögletzászlóhoz, hanem sokszor a KP környékén van, és várja hogy valaki kirakja szélre a labdát, majd padlógázzal meglódul a labdáért, és erre egyre többet játszik is a csapat, ma is egy ilyenből lett az egyik gólpassza. =D>

Kis stat:
"Sergi Roberto created the most chances (4) and had the most successful tackles (7) vs Sporting de Gijón. [@barcanumbers] "

Emellett olvastam valami olyanról, hogy Dani Alvesnek kb 60 meccs kellett a 4 gólpasszig egy szezonban, míg Sergi Robinak 15-16 ebben a szezonban.

Yokozuna írta:Szerintem ez az ürge azért maradt nálunk, mert senkinek sem kellett, nem lehetett kölcsön adni. De hogy most mitől tanult meg focizni, senki nem tudja. Jól ad be, jó az összjátékban, nem alibizik.
Játékosokról megoszlanak a vélemények, de ha valakit mindenki egyöntetűen lesajnált, az ő volt.
Anno Guardola azt mondogadta róla, hogy akármennyire hihetetlen, egyszer be fog robbanni és tanári játékos lesz. Hát ez így is lett.

Emlékszem, mennyire szídtuk, Oldalrobi névre rá is szolgált, mert folyamatosan csak oldalra passzolt a fél méterre álló legközelebbi társnak, nemigazán mozgott, nameg ha jól emlékszem voltak 1-2 csúnyább labdaeladásai.
Szerintem a szurkolók 99%-a őt küldte volna el elsőként a csapatból, köztük én is, többször is hangoztattam hogy hihetetlen mit lát benne az edző.

Aztán egyszercsak tavaly ősszel leomlott a mentális gát, és egyre többet vállalt, ami a 0-4-es El Clasicoban csúcsosodott ki, és remekül játszott azon a meccsen az első félidőben.
Persze eközben rájött a nagyvilág hogy kapusposzton kívül(bár lehet 2 hét alatt ránevelnék :mrgreen: ) kb bárhol képes játszani, nem is akárhogy.
palesz77

2016.09.24. 23:41:30

Luis Enrique: "Roberto made some great runs up right. I don’t think there is anyone more suited to playing at RB for Barça than Roberto".

Pontosan. =D> Parádés volt ez ma - is -, nálam is MoM. Remélem nem fárad el nagyon tavaszra, ha ezt a szintet tudja hozni folyamatosan, akkor azon kell csak törni a fejünket, hogy ki legyen a helyettese.
Yokozuna írta:Játékosokról megoszlanak a vélemények, de ha valakit mindenki egyöntetűen lesajnált, az ő volt.
Bob és Alfa kitartottak a legsötétebb pillanatokban is.. :D De amúgy vissza lehet olvasni, sokan írták, hogy nem tehetségben van gond nála, hanem fejben. Hál istennek ezt legyűrte, bár én nem hittem volna, hogy azután ilyen szinten tolja majd, ha sikerül. Egy Celta húzóemberének tudtam volna max elképzelni, hál istennek túlteljesítette a jóslataim. :D
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.09.24. 23:25:19

Szerintem ez az ürge azért maradt nálunk, mert senkinek sem kellett, nem lehetett kölcsön adni. De hogy most mitől tanult meg focizni, senki nem tudja. Jól ad be, jó az összjátékban, nem alibizik.
Játékosokról megoszlanak a vélemények, de ha valakit mindenki egyöntetűen lesajnált, az ő volt.
Kash
Entrenador del Barça

2016.09.24. 23:12:43

Úgy vezeti, tolja azt a labdát maga előtt, mint a legnagyobbak. :D
Hihetetlen azt látni, hogy honnan hová jutott, oldalrobi -vagy valami hasonló- meg visszapasszrobi nincs többé, helyette van egy vérbeli jhv :D

Imádom a játékát, ma is ő volt messze a legjobbunk. Le a kalappal előtte!
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.09.24. 23:10:16

Stalkyard írta: S. Roberto: "Minél többször játszom jobb oldali védőt, annál jobban élvezem. Folyamatosan tanulom a mozgásokat védekezésben és támadásban is"

Most nem azért, de ha a srác bevallottan még csak tanulja a posztot, és ilyen teljesítményt hoz le, mi lesz, amikor szerez pár év rutint? :D
Akkor ezt fogja mondani: "A csapattársaimnak is köszönöm ezt az aranylabdát, nélkülük nem sikerült volna." :mrgreen:
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.09.24. 23:05:17

Rinku írta:
És ami a pláne, hogy annyira ügyetlen, lámpalázas srácként kezdte, hogy már elfogott a remegés, amikor megláttam őt akár csak a padon is. És tessék, hova nőtte ki magát! Nem azt mondom, hogy ne igazoljunk és ne erősítsük meg a keretet külsősökkel. De az nem igaz, hogy egy olyan Munir helyére, aki már tényleg kezd belejönni a játékba és ki is combosodott, ide kell hozni 30 millióért mást. Mást, akinek legalább ugyanúgy kell egy év, hogy szokja a dolgot, mint Munirnak még. És hány ilyen játékosunk futkorászik a Masíán, akinek Roberto példáját követhetné... Elkótyavetyéljük a klub igazi imidzsét adókat, s közben kiárusítjuk a címert. Ma a Media Marktban egy kenyérpirítón láttam a címerünket. Hihetetlen, hogy idáig jutottunk...
Egyetértek, mindenben. Annyi kiegészítéssel mondjuk, hogy azért a részemről megvan a bizalom Lucho és a szakmai stáb felé abból a szempontból, hogy mely saját neveléseket tartják meg, és melyeket nem. Azért az elmőlt pár évben kerültek, és folyamatosan kerülnek beépítésre emberek az akadémiáról, mint Rafinha, SR, és most Denis. Ráadásul Munir és Samper egyelőre Denis útját hivatottak járni, aztán hogy visszatérhetnek-e ők is, az már rajtuk is múlik. Akik meg elmentek, azokrül sajnos már sosem tudjuk meg, mit alkottak volna, de ez midnig is így volt. Nem mindenki jut el az első csapatig, sztárok, világklasszis igazolások pedig a versenybenmaradáshoz mindig is kellettek és kelleni is fognak.

Szóval én úgy 3-4 éve nem annyira, most viszont elégedett vagyok a fiatalok kezelésével. Munir miatt viszont én is mérges vagyok kicsit, amikor tavaly játszott, szerintem helyt állt, gólokat szerzett, idén az előszezonban parádés dolgokat is mutatott ( ami persze nem mérvadó), úgyhogy én végig azt vártam, megkapja majd a bizalmat és nem erőlködünk egy csatár igazoláson. Nagyon remélem hogy nem mondtunk le róla végleg, ha viszont mégis, akkor ismét kénytelenek vagyunk meghajolni Lucho és a stáb előtt. Azért ők látják a srácot nap mint nap egy ideje, szakmai hozzáértésről meg ne is beszéljünk. Abban ők jobbak. :D

De hogy ne legyen teljesen OFF:

S. Roberto: "Minél többször játszom jobb oldali védőt, annál jobban élvezem. Folyamatosan tanulom a mozgásokat védekezésben és támadásban is"

Most nem azért, de ha a srác bevallottan még csak tanulja a posztot, és ilyen teljesítményt hoz le, mi lesz, amikor szerez pár év rutint? :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Rinku
Director del Fútbol

2016.09.24. 22:37:44

Stalkyard írta:Gyakorlatilag úgy osztogatja a gólpasszokat, és gólpassz értékű beadásokat, mint Dárdai a pofonokat a magyar edzői társadalomnak.

Nemcsak hogy hatalmas kedvencemmé válik szép lassan a srác, de úgy kompletten a gálacsapat egyik legfontosabb tagja. Hihetetlen, amit a poszton művel. Ha így folytatja top 3 lehet a posztján, talán túlzás nélkül.
És ami a pláne, hogy annyira ügyetlen, lámpalázas srácként kezdte, hogy már elfogott a remegés, amikor megláttam őt akár csak a padon is. És tessék, hova nőtte ki magát! Nem azt mondom, hogy ne igazoljunk és ne erősítsük meg a keretet külsősökkel. De az nem igaz, hogy egy olyan Munir helyére, aki már tényleg kezd belejönni a játékba és ki is combosodott, ide kell hozni 30 millióért mást. Mást, akinek legalább ugyanúgy kell egy év, hogy szokja a dolgot, mint Munirnak még. És hány ilyen játékosunk futkorászik a Masíán, akinek Roberto példáját követhetné... Elkótyavetyéljük a klub igazi imidzsét adókat, s közben kiárusítjuk a címert. Ma a Media Marktban egy kenyérpirítón láttam a címerünket. Hihetetlen, hogy idáig jutottunk...
Football, bloody hell. /SAF/
noname
Llegenda del Barça

2016.09.24. 20:10:44

Stalkyard írta: top 3 lehet a posztján, talán túlzás nélkül.
* posztjain! :twisted:
A Fifa egy szégyen
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.09.24. 18:00:52

Gyakorlatilag úgy osztogatja a gólpasszokat, és gólpassz értékű beadásokat, mint Dárdai a pofonokat a magyar edzői társadalomnak.

Nemcsak hogy hatalmas kedvencemmé válik szép lassan a srác, de úgy kompletten a gálacsapat egyik legfontosabb tagja. Hihetetlen, amit a poszton művel. Ha így folytatja top 3 lehet a posztján, talán túlzás nélkül.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
palesz77

2016.09.06. 18:00:51

Én láttam, és a tegnapi játéka miatt könnyen el tudom képzelni, hogy ő lesz a kezdő jobbhátvéd. Nem feltétlen azért, mert annyival jobb mint Carvajal - szerintem nem jobb, egy szint kb -, hanem mert csere nélkül át tudnak állni vele 3 védős játékra, vagy akár bármi másra. Hihetetlen nagy taktikai fegyver, mi is használhatnánk ezt többször akár, tegnap hatalmas volt, ahogy jobbhátvédből átment btb-be egy szempillantás alatt, és ez a végeredmény szempontjából is kulcsfontosságú volt.
Subinho
Director del Fútbol

2016.09.06. 16:40:51

Nem tudom hányan látták a válogatottban, de amellett, hogy szép gólt lőtt és olyan lasztikat adott, hogy szeme volt, mindenhol ott volt és néha olyan sprinteket kivágott, hogy csak néztem!!! Nagyon felszabadultan játszott! Nagyon nagy gratula!!! =D>
recrea
Llegenda del Barça

2016.09.02. 20:17:05

S.Agüero írta:Ironizált recrea szerintem, de mindegy. :D
Jaja, próbáltam.
noname
Llegenda del Barça

2016.09.02. 18:27:30

Az nem változtat azon amit írtam. Nem volt kedvem visszaolvasni h rájöjjek komolyan gondolja vagy sem. A lényegen nem változtat h egyesek épp a sebességébe kezdenek msot belekötni, ami nevetséges.
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.02. 18:05:15

Ironizált recrea szerintem, de mindegy. :D
Válasz küldése