Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.02. 08:13:39

mivel tegnapelőtt még azt mondtam, hogy hiányzk belőle az átütő erő ma örömmel állapíthatom meg, hogy visszajött! hogy önző lenne? netán uninteligens(játékban!) nem gondolom. nem tudunk olyan meccset mondani, ahol ne adna parádés lehetőséget a társainak!!! az más kérdés hogy alig, alig élnek vele na ez azután - joggal - válthat ki olyan magatartást, hogy inkább én mert az a biztos! (mellesleg ez a mi szerencsénk) ami a Barca támadás szövését illeti (sjd) az valóban lassú és körülményes de én éppenhogy nem Messinek rónám fel. ha ő nem próbálkozik!? talán még Iniestán kívül szinte senki nem vállalkozik áttörni a védelmet! igaz, gyakorta belerohan a falba de ez másképp nem megy. egy jó védelmet nehéz áttörni, az óhaj pedig a villámgyors ugyanakkor kreatív( netán begyakorolt) direkt támadásokat illetően nyilván jogos én is ilyeneket szeretnék látni és a tegnapi meccs első harmadában láthattunk is .viszont bizton állítom ez nem Messin múlik.
Miksi Józsefné
Barça B

2013.09.02. 07:41:44

Jó reggelt! Én csak nézem a focit ami végülis egy szórakoztató játék a legtöbb embernek igy nekem is aki tudományosan nem ért a focihoz, csak azt látja egy laikus hogy vagy jó vagy nem jó a meccs. Messi nagyon jól lát a pályán ezt már sokan megirták a játékintelligenciájáról meg már komoly, focihoz értő és komoly szakemberek világhirü focisták nyilatkoztak,hogy a legmagasabb fokon áll, ezért is ő a világ egyik legjobb focistája. Aki ugy tud passzolni,hogy szinte mértani vonalat lehet huzni az ellenfél lábai között elsuhanó labdára amit csapattársához gurit akit ugy vesz észre,hogy az ember a tévé előtt ülve alig látja hogy ott van a szabad ember annak a játékintelligenciája magas ... Lehet Messire bármit mondani, lehet utálni vagy szeretni nélküle szegényebb lenne a Barca. Én örülök,hogy játszik mert legalább élvezem addig is a fociját.
Én csak egy focit néző és szerető ember vagyok és csak azt várom a focitól,hogy szórakoztató legyen és benne rengeteg kreativitás hogy gól szülessen.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.09.02. 07:04:17

Nálam egyértelműen Messi a meccs legjobbja! Szerintem mostanra gyógyult fel teljesen a sérüléséből és így szuper játékra képes. :)
Másik: Egy csatárnak muszáj egy kicsit önzőnek is lennie, hogy jól teljesítsen és mondjuk felhívja magára a figyelmet.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.02. 00:47:45

recrea írta:
Dr.Dre írta:Messi mintha egy kicsit önző lenne... Nem?
Vagy csak én látom így?
Persze ettől függetlenül nagyon szép teljesítmény a 3 gól, le a kalappal.
Én is így gondolom, mondjuk ez nem újkeletű, tavaly is így volt, akkor sem volt ez a része szimpatikus. Elvitathatatlan: eldöntötte a meccset, és magasan a világ legjobbja.
Én ma arra jutottam, hogy nem önző, hanem a játékintelligenciája hiányzik ahhoz, hogy önzetlen legyen. (Ez így most kicsit furcsa, de mindjárt leírom.)
Volt az a helyzet, amit megcsináltak a bal oldalon valakivel, aztán pedig egyesen Alves kezébe lőtte, miközben Pedro ott állt mögötte teljesen üresen. De Messiben annyira benne van, hogy neki kell befejezni az akciót, hogy nem látta meg ezt a szituációt, és azt, hogy eltolódott a védelem. Mezőnyben is nagyon sokszor fogja magát, cipeli a labdát keresztbe, aztán vagy beteszi a védelem mögé vagy lő, vagy cipeli még tovább. Hiányzik az, hogy tudatosan próbálná kijátszani a felállt védelmet, inkább abból indul ki, hogy lehagy két ellenfelet, 3szögel valakivel, onnantól meg emberelőny.
Most ha vissza kéne gondolnom arra, mikor volt olyan, amikor a megkapott labdát egyből tette tovább, és próbált valami játékot szervezni, nagy bajban lennék. Befejezőként nem találhatnánk jobbat nála (erre nincs is jobb példa, mint a mai 3 gólja, ahogyan az elsőnél beindul, ahogyan a másodiknál hátrányból megelőzi a védőt stb. stb.), éppen ezért a képességei sokkal inkább arra predesztinálják, hogy önző legyen, mert a játékszervezői munkája szerintem teljesen haszontalan. Én speciel teljesen kiegyeznék azzal, hogy legyen önző (mert a kapu előtt általában van értelme ennek), ha ezzel együtt nem kéne ezredszerre is végignéznem, ahogyan visszalép a félpályáig, és 3 ember között rátekeredik a labdára. (Villa gólja előtt is milyen szépen megcsinálta a kontrát az Atletico-nak..)

Szerintem egyébként a támadásbeli hiányosságainkat is annak köszönhetjük, hogy egy folyamatos csapatszintű mozgás és labdajáratás helyett Xavival és mindenkivel együtt ő is ezt az "átveszem-tologatom" stb. focit erőlteti. Pedig igazán akkor van esélyünk, ha FOLYAMATOSAN olyan gyors a játék, hogy az ellenfél nem tudja lekövetni. Amikor Messi elindul keresztbe,ketten ráállnak, a többi meg zárja egyből a lehetséges kb. 2 passzsávot, és ennyi. (Tavalyról volt egy nagyon jó kép, amikor 7-8an vették körbe a 16osnál, de meglett az eredménye, nem is tudta ott átrúgni a labdát.)
Meg lehet nézni ezzel szemben mondjuk a Juve első gólját tegnapról, hihetetlenül egyszerű játék kb. 4 passzból, de végig max. két érintő, a csatár (Tevez?) kihúz egy védőt, és mögé egyből be tud indulni Vidal. Gyakorlatilag erre van teljesen tudatosan lejátszva, és az egész nem több kb. 7-8 másodpercnél összesen. De senki nem cipeli a labdát, hanem folyamatosan pörög a játék. 2-3 ilyen játékszituációt kéne csak begyakorolni, a Barca játékosainak technikai képzettségével csak nyomozni tudnák a labdát a védők.
Már évekkel ezelőtt kijött a Real elleni meccseken, hogy ha az az egyetlen fegyvere a csapatnak, hogy a 16-os előtt megpróbálják felgyorsítani a játékot, azt egy-két szabálytalansággal, ütközéssel kivétel nélkül meg lehet ölni. Már ha idáig eljutunk, mert egyébként simán le lehet követni a passzokat, a támadók meg nem tudnak két másodpercenként sprintben beindulni. A letámadás nélkül is azért esélytelen a gólszerzés, mert az ellenfél térfelén szerzett labdákból sokkal könnyebb betalálni ezzel a játékkal, mint álló helyzetből gólt lőni. (Ma is a 3ból 2-t gólt nagyrészt Busquetsnek köszönhettünk, hogy úgy szerzett labdát, hogy abból két passzal meg is volt a gólhelyzet.)

Kicsit messzire kanyarodtam, de a lényeg az, hogy Messi "önzősége" is a támadás alapvető hiányosságaiból ered, és ebből kifolyólag igazán nem is önző, hanem a képességeit próbálja a lehető legjobban kamatoztatni.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.02. 00:07:19

Ha azt berugja gól lesz belőle.
Zombori magasságokban. :mrgreen:
Miksi Józsefné
Barça B

2013.09.01. 23:15:32

Messi nem önző! A meccs alatt számtalanszor adott olyan labdát csak egyet emlitek azt meglehet nézni az ellenfél két játékosa között állt és egyenesen a lábuk között odaguritotta Neymarnak. Ha azt berugja gól lesz belőle.
A gólpasszok amiket tavaly is adott nem éppen önző emberre vall. Erről ennyit.
Nem is tudom miért kéne védeni Messit mikor az eredmények magukért beszélnek. Az első góljánál jó nagyot futott nem is tudom,hogy abba a helyzetbe hogy ne legyen önző talán visszakellett volna guritani,hogy ne legyen belőle gól???
Szép volt Leo! Ahhoz képest hogy ez a második 9o perce szép volt. Én igy nézem a dolgokat.
zsoltfree
Capitá del Barça

2013.09.01. 23:08:17

1 spanyol Telmo Zarra 291
2 Mexikó Hugo Sánchez 234
3 spanyol Alfredo di Stéfano 227
4 spanyol César Rodríguez Álvarez 226
5 spanyol Raúl* 224
6 spanyol Quini 219

Messi gyorsan a dobogón lesz a spanyol bajnokság gólvágói között.
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.01. 23:02:13

Vagy csak én látom így?

Én is így gondolom, mondjuk ez nem újkeletű, tavaly is így volt, akkor sem volt ez a része szimpatikus. Elvitathatatlan: eldöntötte a meccset, és magasan a világ legjobbja.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.01. 22:58:49

Vagy csak én látom így?
a meccs végén is volt egy olyan jelent, hogy vitte egyedül 54398 védőre nézelődött nézelődött, sehol semmi segítség, aztán 35 perc után megérkezett tello és inkább kitette neki, pedig simán bevihette volna a dzsungelbe...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.01. 22:55:40

Azért a végén még befért volna az a kettő... :D

Viszont az első félidei tripla parádés volt, csak így tovább, Leo.

Remélem, senkinek sem kerülte el a figyelmét, hogy a kis diktátor a harmadik gólja előtt parancsolóan mutatta Neymarnak, hogy érkezik, tehát neki passzoljon... :mrgreen:
Dr.Dre
Capitá del Barça

2013.09.01. 22:54:54

Messi mintha egy kicsit önző lenne... Nem?
Vagy csak én látom így?
Kép

Titi - The Legend!
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.09.01. 22:54:29

Többet nem kezdem dicsérni "csak" 3 gól után, félidőben...2.ban kihagyott az Ő szintjén 120%os ziccert,vagy 3at, a többiek szintjén szimpla 100%os volt csak :D ettől még pazar játékot mutatott,és a 3 gól se kevés :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.09.01. 21:56:10

Miksi Józsefné írta:Nekem volt egy főnőköm az mindig azt mondta az üres asztala mellett, hogy nem biztos,hogy az dolgozik akinek tele van az asztala.
Remélem felfogtad, hogy a szemét csak terelt az üres asztal miatt, amin épp azelőtt vágta gerincre a szőke HR-es csajt, mielőtt benyitottál, és szegény csaj valószínű még az asztal alatt sumákolt akkor is.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.09.01. 21:49:32

3nál tartunk 8)

Kezdem felfogni egy ideje,h minden Messi találat történelmi jelentőségű, úgy is állok hozzá.

a Barca és a spanyol foci gólrekordere lesz, az nem is igen kérdés...

u.i.: azért a meccset nyerjük meg...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2013.09.01. 09:34:53

Miksi Józsefné írta: Nekem volt egy főnőköm az mindig azt mondta az üres asztala mellett, hogy nem biztos,hogy az dolgozik akinek tele van az asztala.
Hogy hívták a főnököd? Konfuciusz? :lol:
Kép
Miksi Józsefné
Barça B

2013.09.01. 09:31:47

Sziasztok! Leo azért megy le a pályáról ha sérült mert nem tudja eldönteni,hogy ez olyan sérülés amire ha rátesz egy lapátra akkor rosszat tesz magának ,vagy milyen sérülés .Ebbe nem kell belemagyaráznia semmit, pont neki vannak rossz tapasztalatai a sérüléseivel kapcsolatban,mikor sirva megy le a pályáról /youtube/ mert alig állt be a sérülés után ,máris lesérült. Igaz akkor 19-2o éves volt és most kisérti ujra a mult.
Ribery valóban fut-rohangál de azt is meg kell nézni hogy ebből mennyi az igazi célért való rohangálás és mennyi az oktalan céltalan futása neki.
Leo világklasszis focista , Ribery jó focista de nem nagyon lát a pályán valahogy úgy jellemezném hogy inkább választja az észnéllküli rohangálást, aztán majd valami labda hozzákerül és esetleg berugja. M
Messi okosan játszik, lát a pályán és látszik is hogy látszólag az ide-oda való helyzetváltoztatása közben is figyel hogy ha elindul valami és egy akció kerekedik ki belőle hogy pontosan ott legyen ahol kell.
Nekem volt egy főnőköm az mindig azt mondta az üres asztala mellett, hogy nem biztos,hogy az dolgozik akinek tele van az asztala. KB ez iis ilyen kisebb -nagyobb hasonlatokkal.
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.01. 08:21:35

nem csak az a baj, hogy sérült. ahogyan sérül?! (lesétál, aztán le kell hozni mert leáll a pályán és később kiderül, hogy csak elővigyázatosság volt?!....stb) és még valami: azzal összefüggésben jutott eszembe, amit Ribery játszott a kupadöntőn, Messi valahogy elveszítette azt az átütőerőt ami eddig jellemezte! ha megindult dőltek mellőle az emberek de ő ment tovább!! most? beledurrant a védőfalba és egykedvűen kocog tovább....arról nem is érdemes beszélni, hogy mit melózik Ribery egy meccsen és mit Messi !( az előző szezon végétől napjainkig!) szóval nekem itt valami gyanús.... valami nagyon átalakulóban van ami (félek) nem fog tetszeni.
JustOneQuestion
Barça B

2013.08.30. 18:37:52

Főleg,hogy tegnap este jelenése volt Monacoban is...
Erxy
Entrenador del Barça

2013.08.30. 18:28:07

Azért az, hogy egy kemény meccs után csak az edzőteremben dolgozik egy játékos nem olyan ritka.. Kapott elég rúgást az AtMa ellen.
Kép
dragon087
Barça C

2013.08.30. 18:05:36

Messi már megint különedzett.... :cry: !Kezdek félni,ha ez így megy tovább akkor ezen a szuperkupán kívül idén már nem fogunk nyerni semmit :cry:
jangamen
Jugador del Barça

2013.08.30. 12:50:36

Xavi001 írta: Utóbbira egyszer rárivallt: Mit művelsz? Új vagy, egy senki, inkább nekem passzolj. Ezért vagy itt, ez a feladatod.”

Az Udinesétől 37 millió euróért igazolt Sánchezhez hozzávágta: “Ahhoz képest, milyen rossz játékos vagy, nagyon sok pénzt fizettek érted. Kevés gólt szerzel, jobb lesz, ha ezt rám bízod.”
Igazándiból az az érdekes, hogy ha ez így is történt... sok kivetnivalót nem találok benne :lol:
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.30. 12:28:36

ismét külön edzett... zseniális, hogy 2hét ment le a szezonból és már 2x sérült is volt. hihetetlen.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.30. 11:40:51

nekem még mindig az a kedvencem mikor arbeloat meg a terhes nőjét fenyegette meg :lol: (vagy vmi hasonló)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.08.30. 10:59:14

Xavi001 írta:Drága nemzeti sport, szégyen ez a lap.

Két U19-es spanyol válogatott játékos elmondása alapján Lionel Messi kegyetlen is tud lenni. Azt mondják, rendre megalázza a fiatalokat a Barca edzésein – írta a Nemzeti Sport.
.

Emellett terhes nőket erőszakol, és pónilovakkal fajtalankodik, a nemjóját neki.... Kicsit sem lennék meglepve, ha utólag kiderülne, hogy ő áll a szíriai helyzet mögött.. erkölcsbű ki, szadizmusba be....

(azt hozzá sem kell tennem, hogy az egész összefüggésben állhat azzal, hogy minden meccs előtt csak görnyedten áll, ez is bizonyítja, hogy a túl sok koksz agressziót szabadít fel benne, szerencséje a focitársadalomnak, hogy a rengeteg növekedési hormon, és csecsemőembrió miatt, amit leginkább félig átsütve zöld köreten fogyaszt, szóval ezekmiatt már úgyais örülhet ha jövőhétig tart a pályafutása....)
Chino
Llegenda del Barça

2013.08.29. 19:51:22

Xavi001 írta:Drága nemzeti sport, szégyen ez a lap.

A lap úgy tudja, még egy Messi-ellenes klikk is kialakult a katalánok öltözőjében,az pedig eddig is ismert volt, hogy David Villa részben Messi miatt távozott a csapattól.
Én pont ezt a részt imádom. Az a baj, hogy ezt annyira beledumálták az emberek fejébe. Villa mindenképpen ott akart lenni a VB-n, a Barca viszont hozta Neymart, aki az ő helyén játszik. Még ha megsérül vagy rossz formába kerül akkor is van még néhány játékos akivel meg kellett volna küzdeni a helyért. Nem akart egy Larsson szerepkört betölteni, ha van olyan (nem is gyenge) csapat, ahol stabil kezdő lehet. Inkább örülhetne, hogy fillérekért odaadtuk az Atletico-nak és nem kellett egy huza-vonába keveredni.
Csak ez az emberek agyáig nem jut el. Mennyivel jobban hangzik és nagyobb port kavar, ha azt olvassák vagy azt hallják a szpíkertől, hogy Messi terrorizálja Villát és elüldözi a csapattól.
Nem akarom bántani a madridistákat, de jó részük folyamatosan azt szajkózza, hogy a média hazudik róluk, rossz színben tünteti fel őket, de ha egy ilyen jelenik meg amit -a tartalomtól és a szereplőktől függetlenül- nevetséges stílusban és ordítóan ferdítve közölnek az már maga a Szentírás. Akinek ne inge ne vegye magára, de ahogy olvasgatok odaát a többségnek ez a véleménye.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése